Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
scorpion 007
Uporabnik še ni polnoleten

Kraj: Trbovlje, SLO

Avtomobili, helikopterji, ladje...na daljinsko vodenje :)

Napisal/-a scorpion 007 To jan 22, 2013 4:01 pm

Živijo!

Mene zanima, ali se kdo z RC stvarmi ukvarja tu gor? Jaz imam eno terensko vozilo, katerega naj se ne bi vozilo po terenu :roll: (ampak gre dobro po travi, šudru, vodi, vglavnem povsod) zanjega sem dal 40€ in pa enega cestnega za 20€. Slike pridejo v prihodnjih dneg, sem pa imel Carerra Jeep Wrangler z največimi možnimi kolesi ene 4 leta. Lansko spomlad sem se ga po 2 letih matral spraviti iz spanca, ampak rje iz kontaktov v daljincu nisem mogel odstraniti. Mislil sem ga imeti v garaži za okras, ampak sem ga čez noč pustil pred vrati (v bloku) in je nekdo dobil lepljive prste. :evil: Še danes mi ga je žal, ampak letos planiram nekaj podobnega. Takole je izgledala zverina:

Slika
Slika

Zverina je šla po vsem: pesek, trava, listje, večji kamni in skale, navzgor v hud breg po blatu...niti enkrat se ni ustavil. Če kdo zve, da se kaj takega prodaja, naj me obvesti na 031854698.

Zdaj pa VI! Kaj imate, ste imeli, bi imeli, izkušnje, slike...karkoli v zvezi s tem.

LP!
KeN3k1 :)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Avtomobili, helikopterji, ladje...na dalinjsko vodenje :

Napisal/-a Kegl To jan 22, 2013 4:09 pm

glih par dni nazaj sm gledu na bolhi...je kr nekej na izbiro ;)

TilenCare
Nov uporabnik

Re: Avtomobili, helikopterji, ladje...na daljinsko vodenje :

Napisal/-a TilenCare Sr mar 20, 2013 8:16 pm

Jaz imam trenutno avto LRP blast bx s10. Osnoven model sem predelal in vanj vložil 300-400€ (menjava motorja, zobnike, baterije, hlajenje, nove gume, platišča,.....) osnoven model je imel končno hitrost 30km/h, moj je pa šel pred kratkim okrog 70-80km/h. Trenutno stoji zaradi okvare zobnika (premočen motor + plastičen zobnik = ne zdrži dolgo).
Osnoven model pa zgleda takole:
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če apr 04, 2013 7:45 pm

Prvo mel 3ch helikopter s špara....
Potem si nabavil resno zadevo Walkera36. Jo krešnil 4x potem je explodirala baterija in mi je zgorel pred očmi.
Sedaj imam double horse 9116 (4 kanalc single rotor). Ga obvladam (čeprav šepajoče ) ampak mi letenje v 4x4m prostoru ne predstavlja težav...
Sedaj gledam kakega pametnega 6 kanalca....a se odločam med mini in konkretnimi modeli...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

TilenCare
Nov uporabnik

Napisal/-a TilenCare Po apr 15, 2013 9:23 pm

Za večje 6 kanalne modele priporočam vožnjo v načinu učenec-učitelj, če je seveda to na razpolago. (prvih nekaj poletov, do samostojnega vzleta, leta ter pristanka)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To apr 16, 2013 12:15 am

TilenCare je napisal/-a:Za večje 6 kanalne modele priporočam vožnjo v načinu učenec-učitelj, če je seveda to na razpolago. (prvih nekaj poletov, do samostojnega vzleta, leta ter pristanka)

Sam let ne predstavlja težav. Največji problem je vzlet in pristanek :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To jun 25, 2013 4:05 pm

Za tako reč so najboljši simulatorji ki so danes že zelo realni in ko se ti vzlet ali pristanek ponesreči,samo pritisneš "space" pa maš nov helikopter ali avion ...
na ta način se da najceneje zelo dobro naučit,samo morš met dovolj časa ter vsak dan po malo pridno trenirat...tudi da malo dobiš tisti občutek ,koliko premaknit ročke na komandi .....po tem pa na pravega....
AFPD(aero fly proffesional deluxe) ali Real Flight 5.0+ sta ena izmed najboljših simulatorjev!

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To jun 25, 2013 5:35 pm

Se pa sam ukvarjam predvsem s to dejavnostjo spodaj na slikah....imam tudi nekaj trajektov v lastni produkciji,ter en elektro drift avto ter en nitro short course truck 4x4 za teren
Letala so pa vglavnem z dvotaktnimi bencinarji od 38-55ccm ter velikosti od 2.65m do 3.58m

Tuaki pa še par filmčkov letenja če glih koga mrbit zanima:

3D letenja ter huvranja se še vedno učim :))
http://www.youtube.com/watch?v=wrUp50wV1X8

moj največji 1:3
http://www.youtube.com/watch?v=vqPGGPv2VoI

tud pozimi letimo...smučke gor pa gasa
http://www.youtube.com/watch?v=Kt8ls3DUnnI

pa še mal nažigancije z avtom..
http://www.youtube.com/watch?v=7NW7frqkClM

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA To jun 25, 2013 6:59 pm

Sam pa uporabljam RC oktokopter seveda bolj v profi vodah snemanja in slikanja iz zraka;
droidworx AD-HL8 ( carbon fiber ), nosilnost cca. 2,5 kg
gimbal AV 200 PRO
NIKON D800,D3200,....
5,8 GHz downlink POV, GPS, ...

Slika

lpa.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne jun 30, 2013 5:17 am

nitro1 je napisal/-a:Za tako reč so najboljši simulatorji ki so danes že zelo realni in ko se ti vzlet ali pristanek ponesreči,samo pritisneš "space" pa maš nov helikopter ali avion ...
na ta način se da najceneje zelo dobro naučit,samo morš met dovolj časa ter vsak dan po malo pridno trenirat...tudi da malo dobiš tisti občutek ,koliko premaknit ročke na komandi .....po tem pa na pravega....
AFPD(aero fly proffesional deluxe) ali Real Flight 5.0+ sta ena izmed najboljših simulatorjev!

Veš če obstaja kaj podobnega za PS3?
Slika

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 Ne jun 30, 2013 12:46 pm

Dvomim,ker simulator katerega naložiš na PC preko posebnega USB kabla voziš ali letiš preko prave Rc komande kakršno imaš za upravljanje letala v realnem svetu..
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov