Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

a33
Novinec

Novi Zakon o davku na nepremičnine -ŠOKANTNO!!!

Napisal/-a a33 So jan 26, 2013 11:57 am

To je zaskrbljujoče, ne pa štrajk uradnikov itd!!
Ste sploh prebrali 11. 12. in 13. člen novega zakona o davku na
nepremičnine, ki se nam obeta drugo leto?

ODPIS DAVKA NI MOGOČ TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA
PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!!

TO PA SE BO TREB UPRET !

BIROKRATI SO NENASITNI IN GREDO ČEZ VSE MEJE. ONI NISO ŠEFI AMPAK SO TU ZARADI NAS !

Novi Zakon o davku na nepremičnine -ŠOKANTNO!!!
ŠOKANTNO!!!

To je zaskrbljujoče, ne pa štrajk uradnikov itd!!

11. člen
(odpis davka za fizične osebe)
Ne glede na določbo zakona, ki ureja davčni postopek, davka na nepremičnino ni mogoče odpisati iz razloga, če bi bilo s plačilom davka ogrozeno preživljanje davčnih zavezancev in njegovih družinskih
članov.
...
ČE NE MOREŠ PLAČATI TI BODO NEPREMIČNINO PAČ ODVZELI!!!
TUDI ČE JE DOLG ZELO MAJHEN VREDNOST NEPREMIČNINE PA VELIKA

12. člen
(izvršba na nepremičnino)
Ne glede na določbo prvega odstavka 142. člena ZDavP-2, se davčna izvršba na nepremičnini lahko opravi, če davka ni bilo mogoče izterjati iz dolznikovih prejemkov, sredstev na računih, terjatev ali
iz premičnega premozenja, tudi v primerih, ko je vrednost nepremičnine nesorazmerno
velika glede na višino neplačanega davka.

ČE NE MOREŠ PLAČATI PA LAHKO SKLENEŠ Z OBČINO "DOGOVOR" OZ jo
"PROSIS" ČE BI BILA TAKO "PRIJAZNA" IN NAMESTO PLAČILA DAVKA VZELA
NEKAJ TVOJE NEPREMIČNINE V LAST. "KAKO PRIJAZNO OD NJIH KAJ NE?"

13. člen
(konverzija-SPREMEMBA terjatve v lastniški delez)
(1) Občina lahko z davčnim dolznikom sklene dogovor o konverziji zapadlega in neplačanega davka na nepremičnini v lastniški delez občine na tej nepremičnini.
(2) O sklenitvi dogovora o konverziji zapadlega in neplačanega davka v lastniški delež občine na nepremičnini odloča občinski svet na predlog župana.
(3) Šteje se, da je davek plačan na dan podpisa dogovora o konverziji davka v lastniški delez občine na nepremičnini dolznika.
(4) Če se dogovor o konverziji davka v lastniški delez občine razdre, ta o tem obvesti davčni organ, ki na podlagi tega obvestila ponovno vzpostavi obveznost plačila davka skupaj z zamudnimi obrestmi.

Kako dolgo bomo mirno gledali kaj počnejo z nami???? in to je pravna država????

Prosim pošlji sporočilo naprej, naj ljudje izvedo kaj dejansko piše v zakonu, preden bo prepozno!

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Re: Novi Zakon o davku na nepremičnine -ŠOKANTNO!!!

Napisal/-a divjak888 So jan 26, 2013 12:33 pm

to sigruno ni fanj, kot marsikaj drugega.

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson So jan 26, 2013 12:45 pm

Ima sploh smisel debatirat o tem? Slovence itak boli falus, ker so retardirani, dokler ne pride Semolić z žuganjem na TV pa grozi s stavko in pol se horda retardiranih Slovencov spravi na ulico, ker je to paše posameznikom. Naj pol Semolića kličejo na pomoč, ko jim bodo izvršbo delali na nepremičnino.

Slovenski narod si zasluži, da ga jebejo v glavo :!:
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So jan 26, 2013 12:59 pm

Se ve kateri trop pokončno hodečih majmunov je spisal ta zakon :?:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So jan 26, 2013 1:20 pm

Velja že ta reč ai bo še predmet številnih usklajevanj?

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 So jan 26, 2013 1:47 pm

tomson je napisal/-a:Ima sploh smisel debatirat o tem? Slovence itak boli falus, ker so retardirani, dokler ne pride Semolić z žuganjem na TV pa grozi s stavko in pol se horda retardiranih Slovencov spravi na ulico, ker je to paše posameznikom. Naj pol Semolića kličejo na pomoč, ko jim bodo izvršbo delali na nepremičnino.

Slovenski narod si zasluži, da ga jebejo v glavo :!:

x2

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 26, 2013 7:09 pm

Hlapec se rodiš in hlapec umreš.

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 26, 2013 7:18 pm

2. člen ustave

Slovenija je pravna in socialna država

Ustava je nad zakoni, lahko se torej pritožimo na ustavno sodišče

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jan 26, 2013 7:44 pm

nekdo, ki ima zelo drago nepremičnino bo pa ja imel še nekaj tistih 0.1%-0.5% za plačilo davka se vam ne zdi?

jaz bi se vprašal od kje ti denar za nakup npr. 200.000 eur vredne nepremičnine a da nimaš za davek?

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So jan 26, 2013 8:00 pm

Pa ni fora v tistih 0.1%-0.5% za plačilo davka ampak je fora v požrešni banana republiki Sloveniastan katera išče in išče načine kje bi nas dodatno obdavčila. Pa poglej si kolikšna je povprečna plača pa kolikšni so življenski stroški + še vsi davki, bencin. Ko sem naredil izpit za avto je bil bencin nekje 90 centov, sedaj pa je 1,5€! Potne stroške pa dobim vedno 18 centov na kilometer že 5 let. Da ne rečem, ko si v tolarjih napolnil cel voziček speže za 5, 6 jurijev. Sedaj pa grem po par osnovnih stvari pa dam 15, 20€!
Vsake toliko časa grem v Avstrijo in Nemčijo in še sam ne morem verjet, da se življenski stroški tam tam kot pri nas, edino nepremičnine/stanovanja so draga, pa bencin je malo več. Ampak verjetno jim tam ni problem, če imajo 2-3× večje plače kot mi, ane? V trgovinah cene kot pri nas, tudi ceneje!

Primer moj sodelavec... oče mu je šel v dom starejših in ker ni imel dovolj denarja za visoko ceno doma so mu ''vzeli'' parcele, gozd, da mu je oče lahko v domu. In kaj bo zapustil svojim otrokom?

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 So jan 26, 2013 8:02 pm

a4 je napisal/-a:2. člen ustave

Slovenija je pravna in socialna država

Ustava je nad zakoni, lahko se torej pritožimo na ustavno sodišče

kdo pa je sodišče? slaba banka in še nek zakon, sta protiustavna. sodišče, pa jih je lepo potrdilo da češ ni druge opcije. zakoni in ustava NE DELATA PRI NAS!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 27, 2013 11:28 am

nevermind je napisal/-a:Vsake toliko časa grem v Avstrijo in Nemčijo in še sam ne morem verjet, da se življenski stroški tam tam kot pri nas, edino nepremičnine/stanovanja so draga, pa bencin je malo več. Ampak verjetno jim tam ni problem, če imajo 2-3× večje plače kot mi, ane? V trgovinah cene kot pri nas, tudi ceneje!

Potem greš pa zelo poredko v Avstrijo. Tam je namreč bencin od 12 do 17 centov cenejši kot pri nas (danes zjutraj tankal za 1.33 evra na liter), ostale stvari so pa malo cenejše, ali pa na istem kot pri nas, le njihova "govedina iz alp" je orenk dražja, ker ščitijo svojo blagovno znamko in alpske kmete. Če greš v soboto popoldne v Hoferja v avstriji, dobiš vse sadje in zelenjavo 50% ceneje, ker bi se do ponedeljka lahko pokvarilo (ob nedeljah imajo zaprto), pa bi morali stran vreč, tako pa prodajo znižano in vsaj nekaj zaslužijo.
Pa tudi rabljene stvari (avtosedeži, voziček in še par zadev), so gor cenejše, ker jih prodajo zelo poceni, da se jim ne valjajo po stanovanju, ne pa tako kot pri nas, ko da za nov voziček 600 evrov, prodaja ga pa 2 leti starega za 580 evrov (za enak model sem dal v avstriji 30 evrov, tako da vem kake so razlike).

Drugače pa je približno takole: Adaptirano mleko za dojenčka od firme HIPP je pri nas 8,75 evra, v avstriji pa 5.45 evra, ker moj otrok poje na mesec 12 do 14 paketov, prišparam od 40 do 45 evrov samo na tej hrani. Potem še na povhen tank (60 litrov) prišparam 10 evrov, kar je pa malo več od stroška, ki ga imam da se odpeljem iz ljubljane do celovca in nazaj.
Uglavnem zelo malo stvari še kupujeva v sloveniji, ker so predrage in preslabe kvalitete, ali pa prodajalec hoče preveč za stvar, ki je rabljena.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Ne jan 27, 2013 12:04 pm

pred kakšni mesecem sem bil v franciji. pričakoval sem, da bodo cene astrnomsko visoke, a v njihovem marketu v fancy lokaciji so bile cene presenetljivo nizke. postajamo najdražja država v EU z plačami od balkana.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne jan 27, 2013 12:19 pm

a33 je napisal/-a:To je zaskrbljujoče, ne pa štrajk uradnikov itd!!

TO PA SE BO TREB UPRET !

BIROKRATI SO NENASITNI IN GREDO ČEZ VSE MEJE. ONI NISO ŠEFI AMPAK SO TU ZARADI NAS !

Podajam svoje mnenje.

Lepo prosim, spet zavajanje s strani nevemkaterih. Lepo vzeto iz konteksta celotnega zakona.
- Stopnjo bodo določale občine, kar pomeni da je pomembno pri naslednjih volitvah, ko greš volit župana svoje občine, pogledaš v njegov program glede obdavčitve nepremičnine (bo poskrbel da bo to zelo nizek ali visok). Saj ga bodo občine določale samostojno. Kar pomeni, da boš sam soodločal posredno preko izvolitve svojega župana kako te bo udaril po žepu.
- Slednje izračuni pravijo, pri vrednosti nepremičnine 200.000€ bo plačilo skupaj na letni ravni 48€. Če bo župan posegel po visoki stopnji bi biol to v rangu 100€ letno. Kar pa pomeni da več plačaš za RTV prispevek kot pa boš za svojo nepremičnino v vrednosti 200.000€.

Sicer je to dodatna obremenitev za vse, a vsi bomo morali nekaj plačati, tisti ki pa imajo veliko nepremičnin in to visokih vrednosti, pa bodo plačali precej več. Zato ni nesmiselno da se ta davek uvede. V tujini ga že poznajo precej dlje in je bilo samo vprašanje kdaj se uvede.
V bistvu pa je ta davek dobrodošel za počasno normaliziranje cen nepremičnin, mogoče davek tudi pomeni večjo ponudbo na trgu nepremičnin in s tem padanje cen. Večja ponudba glede najemov.
Čas je da se ljudje ki imajo v lasti 5 stanovanj, se odločijo da jih prodajo ali dajo v najem. Drugače bodo imeli poleg vzdrževanje še precej davščin za plačati.

Podpiram zakon, kaj pa bodo s tem župani počeli, pa se sami vprašajte. Zakaj je volilna udeležba pod 50% zakaj ne greste na volitve vsi in izrazite svoje prepričanje. Zakaj ne pogledate nikoli v njihov volilni program, zakaj jih nikoli specifično ne vprašate glede stvari ki vas tarejo, ampak ponavadi sploh ne greste na volitve. Ali pa volite po pripadnosti stranke ali pa ker se vam dopade ko vam prodaju kup floskul.

Začetek teme je čist populističen in nima veze z realno sliko in stanjem. Davek na to se je pričakoval že zadnjih 15 let zato šokantno, neprečakovano in nevem kakšni izgovori so iz trte zviti.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne jan 27, 2013 2:42 pm

Nene, prvi post ima še kako vezo z realnim stanjem. Slovenci pač tako dojemamo nove zakone. Izven konteksta, preko facebooka in verižnih pisem. Potem pa je stanje kot je. Ker je folk glup.

Tudi sam sem mnenja da tistih 40-100€ za dokaj veliko vredno nepremičnino, na letni ravni ni tako veliko. Ti nepopustljivi zakoni pa so na tak način pisani na tak način, ker ljudje pač radi grejo preko vsega da bi plačali tistih 40e manj, pa čeprav jih imajo. Zato pa smo kjer smo.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 27, 2013 4:50 pm

nebivedu je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Vsake toliko časa grem v Avstrijo in Nemčijo in še sam ne morem verjet, da se življenski stroški tam tam kot pri nas, edino nepremičnine/stanovanja so draga, pa bencin je malo več. Ampak verjetno jim tam ni problem, če imajo 2-3× večje plače kot mi, ane? V trgovinah cene kot pri nas, tudi ceneje!

Potem greš pa zelo poredko v Avstrijo. Tam je namreč bencin od 12 do 17 centov cenejši kot pri nas (danes zjutraj tankal za 1.33 evra na liter), ostale stvari so pa malo cenejše, ali pa na istem kot pri nas, le njihova "govedina iz alp" je orenk dražja, ker ščitijo svojo blagovno znamko in alpske kmete. Če greš v soboto popoldne v Hoferja v avstriji, dobiš vse sadje in zelenjavo 50% ceneje, ker bi se do ponedeljka lahko pokvarilo (ob nedeljah imajo zaprto), pa bi morali stran vreč, tako pa prodajo znižano in vsaj nekaj zaslužijo.
Pa tudi rabljene stvari (avtosedeži, voziček in še par zadev), so gor cenejše, ker jih prodajo zelo poceni, da se jim ne valjajo po stanovanju, ne pa tako kot pri nas, ko da za nov voziček 600 evrov, prodaja ga pa 2 leti starega za 580 evrov (za enak model sem dal v avstriji 30 evrov, tako da vem kake so razlike).

Drugače pa je približno takole: Adaptirano mleko za dojenčka od firme HIPP je pri nas 8,75 evra, v avstriji pa 5.45 evra, ker moj otrok poje na mesec 12 do 14 paketov, prišparam od 40 do 45 evrov samo na tej hrani. Potem še na povhen tank (60 litrov) prišparam 10 evrov, kar je pa malo več od stroška, ki ga imam da se odpeljem iz ljubljane do celovca in nazaj.
Uglavnem zelo malo stvari še kupujeva v sloveniji, ker so predrage in preslabe kvalitete, ali pa prodajalec hoče preveč za stvar, ki je rabljena.

Kaj ti tankaš dizel?
Imajo tudi neke fore od te in te ure toliko plačaš, potem je ceneje/dražje, vsaj v Nemčiji je tako.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jan 27, 2013 4:52 pm

Zmaga mi komentar, ki se čudi nad nezmožnostjo plačila davka na nepremičnino ob vrednosti nepremičnine cca 200.000 €. Nihče ne komentira obstoj davka, ne - skrb vzbujajoča je zgolj višina. Si bom dovolil pretiravati, a drugače ne gre ilustrirati situacijo: tovrstni davki so... so kot posilstvo; od danes naprej je to dovoljeno, a bomo omejili. Posiljevati se sme zgolj moške in ženske, ki ne kažejo pretiranega nestrinjanja (četudi je to zgolj posledica nezmožnosti iz katerega koli razloga). Uporaba kondoma ni obvezna, posiljena ženska ne sme splaviti brez privolitve posiljevalca.

Mimogrede, nekdo je podedoval hišo, ki je bila postavljena 50 let nazaj stran od Ljubljane in danes spada v Ljubljano. Ta nekdo je morda delavec za 750 € z dvema otrokoma in kreditom za okna ter streho. Toliko o tem, kako si nekdo z 200 tisočaki ne more privoščit vsak dan novih davkov. Se je kdo sploh vprašal koliko od plače gre v davke? Ni mi žal plačati zavarovanja, ni mi žal odtegljajev za dohodnino, če ti zagotavljajo vsem nam pravico do zdravstvene oskrbe, do pravne asistence (predvsem v tujini) in pravico do šolanja. Ni mi žal.

Me pa srce boli, ko moj (tako kot vaš) denar zapravljajo za preseravanja... Za avione, avte, potovanja in pojedine. In ti odvrne v kamero, da ne bo komentiral in da se te to, kot navadnega državljana, ne tiče. Nihče od naših vodij me ni pobral s ceste kot psa in mi dal lagodno življenje, nihče. Sam delam, da si izpolnim želje, četudi so prekleto plitke, mene osrečujejo. A naši vodilni živijo sanje slehernega Slovenca (pa naj bodo to potovanja, avti ali brezdelje...) a jih hkrati lastnim državljanom odrekajo, čedalje bolj z raznimi davki. Pa se bom obdregnil še ob letne dajatve pri registraciji vozil; moja želja je vozilo staro skoraj 20 let, ki je z dobro opremo povezano z velikim motorjem. Avto dobiš za 2 tisočaka, vsako leto pa plačaj 600 € za svoj luksuz...?

Ampak ne, pri nas ni nič od tega problem. Davki niso problem, pač pa se določeni očitno (mogoče se motim, a drugače si ne znam razlagati) nasmihajo v sebi; da te vidim Franc, kako se boš sedaj preseraval in tekmoval z mano, ko služiš toliko manj. Kaj pa si kupuješ stvari, ki jih ne moreš financirati... Pa da ne orisujem situacije, govorim o foušiji. Ni hudga, če mi krava crkne, sam da neu sosedova ostala cela.

Evo, toliko o tem.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 27, 2013 5:17 pm

saj plačujemo (vsaj v Brežiški občini) uporabo stavbnega zemljišča (čeprav sem parcelo kupil sam in plačal vse davščine in spremembe namembnosti takrat) sedaj naj bi ta davek to zamenjal....plačam pa za hišo vredno cca 180.000 eur, ki stoji na parceli 9 arov, 2x po 28 eurov - se pravi, da bo davka malo manj....

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Ne jan 27, 2013 6:07 pm

odprti clio je napisal/-a: Pa se bom obdregnil še ob letne dajatve pri registraciji vozil; moja želja je vozilo staro skoraj 20 let, ki je z dobro opremo povezano z velikim motorjem. Avto dobiš za 2 tisočaka, vsako leto pa plačaj 600 € za svoj luksuz...?

Men pa zmaga tale komentar. Ker si kupim staro LUKSUZNO vozilo za 2.000€ ne bi smel plačevati davka na luskuz. Saj čeprav ima več kot 4literski motor in 200kw to ne spada pod luskuz, ker je vozilo staro in sem zanj dal 2.000€.

Večje bedarije pa res ne. KER je popolnoma isto KOT: dobil sem v dar vozilo za 100.000€, ker zanj nisem plačal nič, ne smem plačati davka na luksuz. Človek božji, poglej si da cena in letnica vozila ni edini pogoj za luskuz. Ker lahko si kupiš vozilo staro 20let za ceno 2.000€ pa ne boš plačal davka na luskuz.
Dokler pač nekateri ne razumejo osnovnih pojmov, boš pač mislil da to ni luskuz, kar pa je po kriterijih še zelo zelo luskuz. Pa si lahko greš pogledat v tujino njihove definicije.

Ker pa smo slovenčki fenomen glede vozil, je pač tako, da tudi če ni za kruh bo pa za 400konjski V8 sigurno.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 27, 2013 9:07 pm

nevermind, tankam bencin.

Meni je bolj od tega zakona zanimiva zadeva "socialna pomoč". Recimo zgubiš službo in je ebo leto ne dobiš nove. Zaprosiš za socialno pomoč, dobiš 200 evrov na mesec nekih 6 mesecev, potem pa dobiš službo in na koncu moraš vrnit vse kar so ti dali od socialne, ali pa jo bodo tvoji otroci vračali z obrestmi. Po drug istrani so pa tajkuni dobili kredite v miljonskih vsotah, ki jih ne bodo nikoli vrnili, pa jih noben ne terja, niti ne bodo terjali njihovih otrok.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost