tomson je napisal/-a:Ima sploh smisel debatirat o tem? Slovence itak boli falus, ker so retardirani, dokler ne pride Semolić z žuganjem na TV pa grozi s stavko in pol se horda retardiranih Slovencov spravi na ulico, ker je to paše posameznikom. Naj pol Semolića kličejo na pomoč, ko jim bodo izvršbo delali na nepremičnino.
Slovenski narod si zasluži, da ga jebejo v glavo
a4 je napisal/-a:2. člen ustave
Slovenija je pravna in socialna država
Ustava je nad zakoni, lahko se torej pritožimo na ustavno sodišče
nevermind je napisal/-a:Vsake toliko časa grem v Avstrijo in Nemčijo in še sam ne morem verjet, da se življenski stroški tam tam kot pri nas, edino nepremičnine/stanovanja so draga, pa bencin je malo več. Ampak verjetno jim tam ni problem, če imajo 2-3× večje plače kot mi, ane? V trgovinah cene kot pri nas, tudi ceneje!
a33 je napisal/-a:To je zaskrbljujoče, ne pa štrajk uradnikov itd!!
Ste sploh prebrali 11. 12. in 13. člen novega zakona o davku na
nepremičnine, ki se nam obeta drugo leto?
ODPIS DAVKA NI MOGOČ TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA
PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!!
TO PA SE BO TREB UPRET !
BIROKRATI SO NENASITNI IN GREDO ČEZ VSE MEJE. ONI NISO ŠEFI AMPAK SO TU ZARADI NAS !
nebivedu je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:Vsake toliko časa grem v Avstrijo in Nemčijo in še sam ne morem verjet, da se življenski stroški tam tam kot pri nas, edino nepremičnine/stanovanja so draga, pa bencin je malo več. Ampak verjetno jim tam ni problem, če imajo 2-3× večje plače kot mi, ane? V trgovinah cene kot pri nas, tudi ceneje!
Potem greš pa zelo poredko v Avstrijo. Tam je namreč bencin od 12 do 17 centov cenejši kot pri nas (danes zjutraj tankal za 1.33 evra na liter), ostale stvari so pa malo cenejše, ali pa na istem kot pri nas, le njihova "govedina iz alp" je orenk dražja, ker ščitijo svojo blagovno znamko in alpske kmete. Če greš v soboto popoldne v Hoferja v avstriji, dobiš vse sadje in zelenjavo 50% ceneje, ker bi se do ponedeljka lahko pokvarilo (ob nedeljah imajo zaprto), pa bi morali stran vreč, tako pa prodajo znižano in vsaj nekaj zaslužijo.
Pa tudi rabljene stvari (avtosedeži, voziček in še par zadev), so gor cenejše, ker jih prodajo zelo poceni, da se jim ne valjajo po stanovanju, ne pa tako kot pri nas, ko da za nov voziček 600 evrov, prodaja ga pa 2 leti starega za 580 evrov (za enak model sem dal v avstriji 30 evrov, tako da vem kake so razlike).
Drugače pa je približno takole: Adaptirano mleko za dojenčka od firme HIPP je pri nas 8,75 evra, v avstriji pa 5.45 evra, ker moj otrok poje na mesec 12 do 14 paketov, prišparam od 40 do 45 evrov samo na tej hrani. Potem še na povhen tank (60 litrov) prišparam 10 evrov, kar je pa malo več od stroška, ki ga imam da se odpeljem iz ljubljane do celovca in nazaj.
Uglavnem zelo malo stvari še kupujeva v sloveniji, ker so predrage in preslabe kvalitete, ali pa prodajalec hoče preveč za stvar, ki je rabljena.
odprti clio je napisal/-a: Pa se bom obdregnil še ob letne dajatve pri registraciji vozil; moja želja je vozilo staro skoraj 20 let, ki je z dobro opremo povezano z velikim motorjem. Avto dobiš za 2 tisočaka, vsako leto pa plačaj 600 € za svoj luksuz...?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost