Doche je napisal/-a:Če si star 26 ti itak več procentov trgajo kot mlajšemu študentu.
Če te starši ne uveljavijo kot vzdrževanega člana (torej med otroške dodatke) lahko v letu 2013 zaslužiš 9996,50 eur, lani sicer nekaj več.
Napotnice se v primeru nakazila 10.000 eur pač razbijejo na 25 napotnic po 390 eur in je zadeva rešena. Zakaj bi te na študentske servisu čudno gledali? Jaz sem delal v tujini za dober denar še lansko leto in so na podjetju delali težave z nakazili (češ, da so omejitve ovo ono) potem sem se pa razgovoril na študentskem servisu in so mi povedali, da mi lahko tud v enem mesecu podjetje nakaže 10k če je treba, samo, da se razbije na več napotnic v izogib davku. To pa itak dela vsak pameten študentski servis in ti že oni "razparcelirajo" prihodek.
Je pa res, da je recimo bila lani faktura dobrih 460 eur na višino napotnice 396 eur. To je cca 70 eur na napotnico, krat 25.. in to bi moral bit potem strošek tvojega delodajalca oz pač tistega ki ti bo nakazal denar.
Je pa ena druga zadeva ki tukaj zmoti v prvem postu.. omenja se NEKAJ 10.000 eur.. torej vsaj 30k? In pa ni definirano ali si ti to delal en čas in se je nabiralo, ali pa pač "greš na roko nekemu podjetju, da spravi denar ven", ali pa imaš namen delat pod nekimi pogoji kjer bo visok zaslužek in bo to trajalo en čas.
mešate hruške pa jabolka - manjši znesek na napotnici ni v izogib plačilu davka apak v izogib plačilu akontacije dohodnine
torej če boš zaslužil recimo 30.000 eur in se boš izogibal akontaciji računaj, da te bo v maju kap - plačati boš moral nekaj tisoč eur davka - sicer je boljše plačati kasneje, kot vnaprej, vendar smo vseeno vsi veseli, če dobimo dohodnino nazaj
glede na to, da po novem do 50.000 eur nisi davčni zavezanec, si elpo odpri s.p., nakazuj si minimalca, ostalo pa počrpaj preko kilometrine in ostalih stroškov - to velja če boš zaslužil denar
če pa gre za pranje je pa to druga zgodba - in omenjena zgoraj verjetno ni dovolj hitra in ugodna
p.s. nekdo je omenjal ciper - glede na razmere lahko pošlješ denar na ciper ali pa ga vržeš stran - efekt je približno isti

lp