Srečanja avtomobilskih navdušencev...

dls1
Stalni uporabnik

TUNING show-i OCENJEVANJE

Napisal/-a dls1 Pe nov 18, 2005 5:46 pm

Glede na to, da sem v Sloveniji od samega zacetka pri organizaciji tuning showov v Sloveniji in da opazam, da seje scena zelo dobro razvila imam eno idejo, ki bi jo rad z vami delil.

Nekako opazam, da tuning showi v Sloveniji nekako niso vec druzabnega nivoja, ampak opazam da za nekatere to pomeni resno tekmovanje.
Vedeti je treba da dva ali vec zelo dobro predelana vozila tezko locimo kateri je boljsi. Seveda je tudi razlika ali zrezes vrata, havbo, boke pri novem vozilu ali pa 10 let starem.

Zato bi predlagal da bi se ocenjevalna zadeva mogoče razvila v taki luči.

Razdelili bi avtomobile po letnikih:
npr kategorija 1 - xxx do 1985
kategorija 2 - 1985 - 1995
kategorija 3 1995 - 2000
kategirja 4 2000 dalje

S tem bi skupaj postavili tudi tuning ljubitelje da bi se nekako pomerili s sebi enakimi.

NATO pa bi iz vsake kategorije dolocili 5 avtomobilov ki bi bili BEST CARS v tisti kategoriji. Prakticno nebi bilo vec 1, 2,3 mest ampak bi to bili 5 najbolsih avtov, ki pa se tudi nebi vedelo kdo je prvi ali peti.

S tem mislim da bi zelo pripomogli tej sceni, kajti ljudje se nebi vec kregali kateri avto je lepsi itd.

Seveda pa je treba tudi počasi sestavit pravilnik in ocenjevalni list po katerem se bo ocenjevalo vozila.

Lp Jaka Seles

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe nov 18, 2005 5:57 pm

Nej slabu ane :P

Sam jst sm še vedno za to, da se obdržijo stopničke (za to se pač folk trudi ane), podpiram pa, da bi potem tudi četrti in peti dobila neko mini nagrado (ala plaketo or sth).

Za glasovanje bi bilo treba določit pravilnik. Jst sm za to, da bi bila na vsakem showu izglasovana žirija, ki ocenjuje in da prvi del ocene, drugi del ocene pa predstavlja glas ljudstva.
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe nov 18, 2005 7:26 pm

toplo podpiram idejo od jakata z tem da se vsako leto meja premakne ;) mogoče je že sedaj mal previsoko v zadnji kategoriji so 6 let stari avti kar je v končni fazi že ogromna konkurenca).

tud z dejanom se strinjam predvsem pri pravilniku. bi blo fajn da je nekako enoten in na večini dogodkov enak.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe nov 18, 2005 7:41 pm

Zanimiva ideja čepraw se sam bolj nagibam k razredom kjer naj bi blo merilo vrednost avta in vrednost predelave ter kot je predlagano tut starost avtomobila samega ker res velik lažje enga 5-10 let starega Cliota zrežeš kot pa recmo enga AUDI-ja pa veliko merilo naj bi blo tudi to kdo kaj sam naredi ne kr en bodykit gor fukne pa tekmuje tle bi se moglo tut recmo kaj postorit ker se strinjamo da je domače le domače :P :P :P
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani Pe nov 18, 2005 8:30 pm

Jaka jaz se popolnoma strinjam s tabo mislim da je zelo dobr predlog da bi se avtomobili razdelili po kategorijah glede na letnik ker ni isto če razrežeš npr.starga golfa II al pa novo mazdo rx 8.Če bi šlo pri slednji kaj narobe je lahko škoda velika če bi pa kdo golfa zašuštral pa se verjetno ne bi nobedn šel obesit.
Da bi izbrali 5 najboljših avtov v kategoriji je tudi v redu samo da bi potem izbrali še najboljšega v tej kategoriji.
Pa mogoče ne bi blo slabo če bi se delili še na kako kategorijo npr.ali je avto predelal lastnik sam ali ga je kdo drug,kakovost predelave,izvirnost...
Sam moje skromno mnenje. :)
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

dls1
Stalni uporabnik

Napisal/-a dls1 Pe nov 18, 2005 9:40 pm

Super vidim da je odziv pozitiven.

Kar se tice 1,2,3 mesta sem jaz mislim da tega nebi bilo vec zaradi tega ker se na nekaterem showu pojavita dva ali trije zelo dobro predelani avtomobili.
Nato nekdo dobi pokal za 1 mesto in nekaj ljudi se s tem ne strinja. Na koncu to pripelje do kregarije.
Mislim da bi morali tuning bolj usmeriti v prijateljsko srecanje in ne kot neko tekmovanje, kajti zelo tezko je oceniti kateri avto je najlepsi.

Point tuninga je po moje to, da ko gres domov, da si dobre volje, ne pa da gres domov razocaran in jezen.

Lep pozdrav!
Jaka

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Pe nov 18, 2005 10:42 pm

Ideja je dobra, sam pomoje bi blo fajn še razčlenit glede na velikosten razred vozila, pa tisto skupino 2000 dalje še razdelit na 2, 3 dele, ker je najbrž najbolj prezentirana...ampak važn da je ideja ;)

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe nov 18, 2005 11:40 pm

use mi je ql sam da bi jst razdeliv te novej avte se po cenovnem rangu(k za moj pojm nemors primerjat avto k je nov 2miljoncka al pa avto k je10+miljonov) :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo So nov 19, 2005 12:06 am

Moram rečt, da bi tele ideje ful popestrile dogajanje in obiskanost na show-ih 8)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So nov 19, 2005 5:04 pm

AudiRSboy je napisal/-a:use mi je ql sam da bi jst razdeliv te novej avte se po cenovnem rangu(k za moj pojm nemors primerjat avto k je nov 2miljoncka al pa avto k je10+miljonov) :twisted:

in na katerem showu si ti vido avto ki je vreden 10+ mio SIT predelan v nulo ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So nov 19, 2005 5:28 pm

Morda se bo zdelo, da pišem offtopic, pa ni tako:
če spreminjate pravila, je prilika, da spremenite tudi ime prireditev v STYLING show... rezanje v haubo/blatnike navadno s tuningom nima nič;
je res, da imajo nekateri tudi kako predelavo na motorju, a glede na to, da ocenjujete videz in ne prirastka moči, lahko govorimo o seriji tekmovanj v stylingu...

zgolj predlog...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
beli angel
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a beli angel So nov 19, 2005 5:42 pm

super ideja!!

sem točno to spraševal na enem showu če je razporejeno ocenevanje avtov kk po starosti pa so me samo debelo gledali.

Se strinjam da bi to bilo res in podpiram to enkratno misel :D
be cool and drift!!

dean007
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a dean007 So nov 19, 2005 6:32 pm

Res dobra ideja :clapclap :tomidelej: .

Bravo Jaka.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 So nov 19, 2005 7:12 pm

dobra ideja ja, sam ostanite pri tem, pri spreminjanju čim manj komplicirajte, ker če bo
zdaj vse skupaj deljeno na letnik, ceno, ceno ko je bil nov, pa ceno ko je bil star, pa na opremo pa ne vem kaj use bo pol ogromno enih kategorij po en tekmovalec in bojo vsi zmagovalci :D :D :D

upam da veš kaj mislim povedat. ;) :D
keep it simple.
Slika
Vrni se na Srečanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov