Srečanja avtomobilskih navdušencev...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po avg 29, 2005 12:13 pm

Matjaz8 je napisal/-a:Tisti ford eskord dvobarvni ni od Tuninh freaksov, ampak je od 4TUNING TEAM!!
In jaz imam slike od njega ker sem tudi njihov član!V Grosuplje pa logično da pridemo!!

Sorry, sem pomešal. Se vidmo v Grosuplju. 8)
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po avg 29, 2005 12:36 pm

Še en komentar na "STYLING": pri nas vedno bolj videvam, da folk, ki ocenjuje, nikakor nima pojma, kako izgleda okusno predelan avto. Že dejstvo da obiskovalci izberejo najboljšega, t.i. best-of-show pove marsikaj. Če bi kdajkoli bili na podobnih srečanjih v tujini, s tem mislim predvsem nemčijo ter francijo, bi ugotovili da je tam več kategorij, končno besedo ultimativnega tekmovalca pa izbere žirija ki ima jasne napotke ter sezname kako ocenjevati. Seveda obstajajo tudi nagrade kjer občinstvo izbere (people's choice award), samo te ne prevladajo. To bi kot prvo morali spremenit. Za moje pojme stvari na avtu ki praktično, ali čisto, nič pripomorejo k performansih avta, sploh nebi štel, ali bi dal samo 5% točk, za lepotno tekmovanje pa bi dal v komisijo ljudi ki se profesionalno ukvarjajo z oblikovanjem, avtomobilizmom, pač skup daš ljudi iz različnih področij, ki bi v okviru konstruktivne debate izbrali zmagovalca.

Za moje pojme je recimo Couragev avto eden najlepših, prav tako en Gof 3 Cabrio s ful lepim usnjem notri, razni clioti in podobno. Eden mojih prijateljev je Toni, ki ima BMW 523 E39, tisti srebrni, katerega ste sigurno videli že na kakem showu. Ima predelan prtljažnik, notri ima maketo BMWjeve glavne stavbe ter par modelčkov. Sigurno eden najlepše zrihtanih avtov v Sloveniji. Sem se pogovarjal z njim in pravi da je njegov avto premalo ekstremen da bi lahko zmagal. HALOOOO!

Vglavnem, upam da bo v Grosuplju kaj bolje. Nekako moramo dvignit nivo oziroma svoj ugled v svetu. Vsi nemci, francozi, italijani,... pa tudi čehi se nam pomoje samo smejijo. Približno tako kot se mi kakim unim japonskim kombijem. Nekateri avti bi se komot kosali s tisto rižoto (razmišljam da bi morali uvesti bolj slovenski izraz za slovenske rižote. Glede na to da naši takozvani avti kar pokajo od mišic (a.k.a.plastike) bi morali dobiti ima ŽGANCI): Mogoče bom koga užalil, ampak meni je tisti črni kalos totaln žganc. :lol:

dls1 je napisal/-a:golf V

interior made by seles car audio

vec najdete na strani www.seles.si

Ne vem kaj mi je, ampak ne najdem nikakor. Pa še en komentar: zelo nepregledno stran imaš, preveč stvari je nabasano notri.
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po avg 29, 2005 12:46 pm

OK, kar se tiče tiste makete zadaj v bavarcu, bi jest reku, da to glih ne paše v en prtljažnik avta. Sej OK, če ma pač lastnik tako žilico, samo ne more pa tak avto bit zaradi tega recimo bolje ocenjen kot en drug, ki tega nima. Če bi to potem veljalo, potem bi nekdo nevem avto znotraj opremil v stilu otroške sobe z zibelko pa bi potem zmagal al kaj? Avto je treba spedenat avtomobilu podobno, ne kr nekej. Je pa res kar praviš glede žirije. Pri nas ni strokovne žirije, ki bi znala pravilno ocenit predelavo avta in res bi bilo treba tako žirijo sestavit iz kroga ljudi, ki so doma v tem poslu (pač razni predelovalci avtov in stilisti, ki jim je jasno, kdaj je nek avto nakičen in kdaj je nastajlan in potem še ločit razliko al je kvalitetno narejen al vse striže povsod).
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Jurchi Po avg 29, 2005 12:54 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:OK, kar se tiče tiste makete zadaj v bavarcu, bi jest reku, da to glih ne paše v en prtljažnik avta. Sej OK, če ma pač lastnik tako žilico, samo ne more pa tak avto bit zaradi tega recimo bolje ocenjen kot en drug, ki tega nima. Če bi to potem veljalo, potem bi nekdo nevem avto znotraj opremil v stilu otroške sobe z zibelko pa bi potem zmagal al kaj? Avto je treba spedenat avtomobilu podobno, ne kr nekej. Je pa res kar praviš glede žirije. Pri nas ni strokovne žirije, ki bi znala pravilno ocenit predelavo avta in res bi bilo treba tako žirijo sestavit iz kroga ljudi, ki so doma v tem poslu (pač razni predelovalci avtov in stilisti, ki jim je jasno, kdaj je nek avto nakičen in kdaj je nastajlan in potem še ločit razliko al je kvalitetno narejen al vse striže povsod).

pod tole podpis....dodajam pa še, da se premalo upošteva ali so stvari na avtu custom (oz. če je lastnik večino predelav opravil sam), proti dejstvu, da imajo "najboljši" avtomobili na seb polno stvari, ki jih lahko kupiš v štacuni...če le imaš dovolj denarja.......Sej BANDIT mislm, da se strinjaš z mano, da camaro ne bi mel zate osebno velike vrednosti, če ne bi vseh predelav opravil sam.....sam tega pač na enem šovu "strokovna" žirija ne bi znala cenit (ok pr teb gre bl za tuning, sam vseen)......pač nimaš fake NOS-a pa intercoolerja :lol: :lol: .
Zadnjič spremenil Jurchi, dne Po avg 29, 2005 1:02 pm, skupaj popravljeno 17 krat.

dls1
Stalni uporabnik

Napisal/-a dls1 Po avg 29, 2005 12:54 pm

Slika
Slika

lp Jaka

p.s. nazalost je velika stran si je treba vzet malo casa da jo pregledas.
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po avg 29, 2005 1:07 pm

ja, folk ki ocenjuje nima okusa al pa je slep al pa res nima pojma o osnovnem avtu in kako izgleda ko je predelan.

nevem, tuki pr nas je neki konkretno narobe, vseeno pa upam da se bo stanje popravlo.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po avg 29, 2005 1:15 pm

Jurchi je napisal/-a:Sej BANDIT mislm, da se strinjaš z mano, da camaro ne bi mel zate osebno velike vrednosti, če ne bi vseh predelav opravil sam.....sam tega pač na enem šovu "strokovna" žirija ne bi znala cenit (ok pr teb gre bl za tuning, sam vseen)......pač nimaš fake NOS-a pa intercoolerja :lol: :lol: .

LOL

Moj Camaro bo pomoje najbl grd avto v SLO, hehe. Boli mene za stayling tega avta. Mrbit kdaj kakšnega drugega, tega pa ziher ne. ;)

Sam to, kwa je boljše, al kupljena kwalitetna roba in tud kwalitetno zmontirana, ki da avtu res izgled u NULO al doma narejena in malo slabša (glih vse fuge in vse ne paše u nulo), to je težko vprašanje. Zdej je pomoje fora v tem, kaj se ocenjuje. Če končni izgled avta ne glede na vložek truda in denarja, potem je ponavadi boljša kupljena roba, če pa recimo gledaš na to, kolk se je kdo sam poglobil v določeno stvar, potem pa se veliko bolj ceni recimo malo slabši izdelek ampak home made.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po avg 29, 2005 1:15 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:OK, kar se tiče tiste makete zadaj v bavarcu, bi jest reku, da to glih ne paše v en prtljažnik avta. Sej OK, če ma pač lastnik tako žilico, samo ne more pa tak avto bit zaradi tega recimo bolje ocenjen kot en drug, ki tega nima. Če bi to potem veljalo, potem bi nekdo nevem avto znotraj opremil v stilu otroške sobe z zibelko pa bi potem zmagal al kaj? Avto je treba spedenat avtomobilu podobno, ne kr nekej.

Mogoče sem nerodno napisal. Maketo sem omenil samo zato, da se avto spozna. Sedaj, ali paše v avto ali ne je stvar okusa, mene motila ni, v svojem je pa tudi nebi imel. Narejena je bila lepo. Sedaj itak počiva v garaži ker ima človek otroka, tako da mogoče bo pa res zibelko not vgradil. :P :lol:

Drugače je avto kot celota zelo skladen, feltne mu pašejo 100%, zrihtan je profesionalno, skratka perfekcija. Morda se komu zdi brezvezen, glede na to da ima gor original M paket, ampak večina avtov ki so postylani, ma neke kopije original stvari gor (da omenim samo M pragove in špegle). Mislim da je celo v tujini neke nagrade pobiral. Vglavnem če pogledam njegov avto (magari brez prtljažnika) in neko povprečno predelavo, mi je jasno da je Tonijev avto lepši. Seveda je okusev veliko, pa vseeno.

_BANDIT_ je napisal/-a:Je pa res kar praviš glede žirije. Pri nas ni strokovne žirije, ki bi znala pravilno ocenit predelavo avta in res bi bilo treba tako žirijo sestavit iz kroga ljudi, ki so doma v tem poslu (pač razni predelovalci avtov in stilisti, ki jim je jasno, kdaj je nek avto nakičen in kdaj je nastajlan in potem še ločit razliko al je kvalitetno narejen al vse striže povsod).

8)
Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Po avg 29, 2005 1:53 pm

LOL

Moj Camaro bo pomoje najbl grd avto v SLO, hehe. Boli mene za stayling tega avta. Mrbit kdaj kakšnega drugega, tega pa ziher ne. ;)

Sej sem napisu, da gre pr teb za tuning....mislu sem pa, da ti zihr ta avto nebi tolk pomenu, če nebi vsega sam prešravfal in bi raj vzel kupček denarja in ga nesu enmu, ki bi to šravfu namest tebe. 8)

P.S. Dej ne prbiji...itak, da temu camarotu bolj paše beseda power kot pa plastikfantastik :twisted:

Uporabniški avatar
axxent
Novinec

Kraj: hollywood, CA

Napisal/-a axxent Po avg 29, 2005 2:03 pm

Mam sam en komentar : primitivnost nekaterih na style-ingu je presegla vse meje..Jst res ne morem verjet ka folk dela --- pol so pa še polni sami sebe tk da bi se najrajs sami ........ lp

G-4S

Napisal/-a G-4S Po avg 29, 2005 2:10 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Roky Accent
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Roky Accent Po avg 29, 2005 2:12 pm

Men je bil letošnji drag race v Celju zelo slab, na stylingu so bili slabi avti, sicer ne vsi, amap Courage za tebe si pa nisem mislil da ga boš tako primitivno zrihtal in brez okusa z onim napisom zadaj ki niti slučajno ne paše gor če si hotel narediti neki clean look potem naj takšen bo ne pa tist napis.joj, joj pa še par primitivcem je bilo z zelenim Polom, ki ima letvico neokusno narejeno namesto da bi imel pri žmigavcu zlito al pa vsaj z robom zbrušeno plastiko, pa različne barve mrežic itd. Jaz rajši nebi peljal takšnih avtov na neki styling.

Drugače pa je bilo še kar razen vremena. pa še bikini car wash je bil full slabo organiziran, pa ženske joj da nebi rajši o tem.

Upam, da bo drugo leto kaj boljši, če ne bo še manj avtom kot jih je bilo letos lansko leto jih je bilo okoli 120, letos 60 drugo leto pa jih nič več ne bo, al pa sam corvette, ki so vse povsod kot, da se nebi morali kateri drugi tekmovalci pokazati na tekmovališču.

mejte se pa ostalim želim še naprej prijetno tekmovanje in tekmovanje o stylingu.

P.s.: nekateri pa so bili OK zrihtani. Pa se strinjam predraga vstopnina brez kozumacije ki bila lansko leto.
Hyundai company

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po avg 29, 2005 2:13 pm

Hehe, tnx. 8)
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po avg 29, 2005 2:31 pm

Roky Accent je napisal/-a:Men je bil letošnji drag race v Celju zelo slab, na stylingu so bili slabi avti, sicer ne vsi, amap Courage za tebe si pa nisem mislil da ga boš tako primitivno zrihtal in brez okusa z onim napisom zadaj ki niti slučajno ne paše gor če si hotel narediti neki clean look potem naj takšen bo ne pa tist napis.joj, joj pa še par primitivcem je bilo z zelenim Polom, ki ima letvico neokusno narejeno namesto da bi imel pri žmigavcu zlito al pa vsaj z robom zbrušeno plastiko, pa različne barve mrežic itd. Jaz rajši nebi peljal takšnih avtov na neki styling.

Drugače pa je bilo še kar razen vremena. pa še bikini car wash je bil full slabo organiziran, pa ženske joj da nebi rajši o tem.

Upam, da bo drugo leto kaj boljši, če ne bo še manj avtom kot jih je bilo letos lansko leto jih je bilo okoli 120, letos 60 drugo leto pa jih nič več ne bo, al pa sam corvette, ki so vse povsod kot, da se nebi morali kateri drugi tekmovalci pokazati na tekmovališču.

mejte se pa ostalim želim še naprej prijetno tekmovanje in tekmovanje o stylingu.

P.s.: nekateri pa so bili OK zrihtani. Pa se strinjam predraga vstopnina brez kozumacije ki bila lansko leto.

No pokaži še svoj avto da vidimo vsi popolen avto... bolje spremembe v stilu napisa kot pa vsak šov dobesedno isti avto gledat... kvaliteta ne kvanita je pomoje bistvo lepo predelanega vozila... ampak ne rajši si se vpičil v napis, ki je kakor koli obreneš unikaten.zato se sprašujem če imaš ti v glavi dobro porihtano kaj pomeni primitiven...kot rečeno bi prav rad videl tvoj avto na kakem šovu... ti bom isto našel vsaj 5 napak... tako kot so napake na mojem avtu in mislim da tudi na vsakem avtu pri nas in tudi v tujini... ampak eni vemo kako zajebano je najprej narediti tak avto in ga potem obdržat brez napak... eni se pa pač vpičite v malenkosti in ne gledate avta kot celote, svojega si pa ne upate pokazati...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po avg 29, 2005 3:04 pm

Točno tako je. Boli resnica kajne? :D btw maky kje si ti mel avto :?:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Po avg 29, 2005 3:40 pm

zunaj na enem praznem parkplacu... sm vedel da ne bom do konca ostal in se mi je zdelo bedno dati 4500 sit (sva bila 2) za 3 urce...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po avg 29, 2005 3:45 pm

Roky Accent je napisal/-a:Men je bil letošnji drag race v Celju zelo slab, na stylingu so bili slabi avti, sicer ne vsi, amap Courage za tebe si pa nisem mislil da ga boš tako primitivno zrihtal in brez okusa z onim napisom zadaj ki niti slučajno ne paše gor če si hotel narediti neki clean look potem naj takšen bo ne pa tist napis.joj, joj pa še par primitivcem je bilo z zelenim Polom, ki ima letvico neokusno narejeno namesto da bi imel pri žmigavcu zlito al pa vsaj z robom zbrušeno plastiko, pa različne barve mrežic itd. Jaz rajši nebi peljal takšnih avtov na neki styling.

če je bil tvoj post v smislu provokacije potem naj ti povem da ti ni uspelo, ker mene po pravici povedano boli ona stvar kaj se napiše tu gor. Tisti ki jih je zanimalo zakaj in z kakim namenom je bil napis ogr so vprašali in tudi zvedli, če pa je to za tebe primitivna "predelava" potem pa naj bo. Sicer konkretnega dejstva nisi podal, zato je tvoja objava kr nekaj.

Je pa res da nekaj avtov sploh nebi smelo stati na stylingu.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po avg 29, 2005 4:09 pm

po mojem mnenju vse kar je blo na pogled zanimivo je na naslednjih slikcah. in ja tut notranjost lanosa je bla po svoje zanimiva, ne pa tok za zmago:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kej druzga pa me ni glih prepričalo.

Uporabniški avatar
wildcat
Nov uporabnik

Napisal/-a wildcat Po avg 29, 2005 4:18 pm

na kratko:
veseli me da je vreme toliko zdržalo, da so lahko speljali zadevo! Žalostno bi bilo, če bi bilo spet odpovedano. Čestitke organizatorjem za trud, dokazali so da se učijo iz napak, čeprav še niso brez ;)

Courage™ je napisal/-a:Glede vstopnin, jaz sem reko da je bla vstopnina za styling predraga, ne vstop na drag! 3500 smo dali da smo parkirali avte na styling, mogoče je tudi to razlog zakaj je blo tak malo avtov ?

zame je bil, med drugimi. 3500+ 1000 za sovoznika? mi je bilo premalo vozil in preveč kapljic dežja, da bi me mikalo sodelovati. sodelujem pa na splošno samo zato, da podpiram dogajanje. itak sem pričakovala zmagovalca v stilu ravno takega, kateri je pobral pokale :roll:

_BANDIT_ je napisal/-a:Pri nas ni strokovne žirije, ki bi znala pravilno ocenit predelavo avta in res bi bilo treba tako žirijo sestavit iz kroga ljudi, ki so doma v tem poslu (pač razni predelovalci avtov in stilisti, ki jim je jasno, kdaj je nek avto nakičen in kdaj je nastajlan in potem še ločit razliko al je kvalitetno narejen al vse striže povsod).

To mene že od prvega tuning showa Grosuplje 2000 muči. V komisijo ne spadajo samo organizatorji ali razni sponzorji. :evil:
Kvečjemu bi morali biti strokovnjaki: vsaj po en ličar! za ocenjevanje zunanje predelave/karoserije/paintjob, avtoelektrik!, kateri preveri če razni "gumbeki špilajo", nekdo ki prodaja/montira avtoakustiko! bil bi odgovoren za ozvočenje, in potem zaradi mene še nekdo ki se pozna na spojlerje in ostalo dodatno opremo. Potem šele bi tukaj še lahko dodali glas ljudstva.
Zaradi mene so to lahko vedno eni in isti "sodniki" kot v vseh drugih športih tudi, saj bojo tako še lažje spremljali napredovanje v vozilih, le objektivni morajo biti.

Toliko na hitrco o mojem mišljenju. :P
All I ask: The sky above and the road below me!
- Blue Sky -

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Po avg 29, 2005 4:25 pm

darkdog24 je napisal/-a:Nevem če ste opazli ampak šp. zračni filter, ki ga ima zunaj pred odbijačem je imitacija intercoolerja in je zaprt s plexi steklom.Nezastopim kako je lahko filter zaprt spredaj, če pa mora luft dobivat da avto vleče.

moznosti sta dve da je zaprt cisto al pa delno :D
Ce tale kos sluzi res kot filter pol mora bit delno zaprt zaradi vode... zamisli si kak bi avto lepo papcal kapljice :lol:
Ce pa je za okras pa je lahko zaprt
Vrni se na Srečanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov