Srečanja avtomobilskih navdušencev...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Ne avg 29, 2004 9:33 pm

O današnjem dragu ste veliko že povedali!!

V vednost današnjim organizatorjem in tudi RRC team-u: Posredujte nam - tekmovalcem rezultate vožnje takoj po vožnji!! Npr. 2m2 magnetna tabla na koncu proge (parking), na katero s flokijm napišete št.vozila in njegov čas in morebiten prehiter štart (če že ni denarja za display). Ne pa, da smo vsi zbegani, se sprašujemo in kličemo kolege ob progi,... Danes npr. nas je večina po koncu 1. vožnje izvedela da se na izpadanje vozi samo ena vožnja. Štartnino pa smo vsi plačali pod splošnimi pogoji, ki danes za Celjanarje niso veljali.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne avg 29, 2004 9:45 pm

Williams je napisal/-a:Ej, monster_d , tvojga jugeca pa nikjer nism videl, al pa sm slep.

Hehe, ja res tokrat nisem sodeloval, to pa zaradi tega ker trenutno avto ni v stanu za drag vec... sklopka drsi, menjalnik skrta itd...
Upam da do draga v mb porihtam.
lp

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne avg 29, 2004 10:22 pm

Monster > kdaj je drag v MB

Drugace pa kolega, ki je bil v CE prav da je blo vse skupi bl tko, pa je bil prvic na kaksnem dragu. Je ze tko, da je lahko kar SG merodajen.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne avg 29, 2004 10:40 pm

Naj še jaz svoje pristavim:
Tist glede traka tako škoda besed, drgač je pa folk al gluh al pa niso
Slovenci, mislim 100 krat povejo naj se umaknejo dol iz zelenice na levi strani, folk pa nič!Jao, no pol ko je reku da z dragom ne bo nič če se ne odstranjo pol so zmigal svoje lene riti dol, Drgač glede styling tekmovanja pa ne vem no...tisti kalos z 3 krakimi feltnami mi res ni deloval kot da bi si zaslužil zmago, drgač pa ok za prvič, res pa da se še morajo marsikaj naučit (mislim na organizatorje...)
Drug let pa upam, da brez tistega k... zida smrti, jao :?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne avg 29, 2004 10:59 pm

Samotar je napisal/-a:Monster > kdaj je drag v MB

17.10 je Maribor

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne avg 29, 2004 11:08 pm

Totalna KRIZA :huh: !
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne avg 29, 2004 11:16 pm

Uf, ok, najprej pohvale:
- fuuul fajna hrana (cevapcici so bli tolk slastni kot doma ;) ), mogoce malcek predraga, ampak tako pac je na takih prireditvah
- za moje pojme dober plac za tako prireditev, petrol je nudil senco, styling show je mel svoj plac.. edino mogoce proga je bla res nekoliko preozka..
- boksi si sploh zasluzijo pohvalo, lepo oznaceno, placa dost
- ozvocenje je bilo vredu, po celi progi kjer smo stali gledalci (za bokse ne vem, nisem bil med tekmo nikoli v njih..)

No, pa seveda ne gre brez nekoliko kritik:
- veliko premalo placa za gledalce.. Tribun bi blo zlooo fino ce bi jih bilo vec razporejenih po celotni levi strani proge
- nekateri redarji, ki si niso upali folka preganjat nazaj za ograje (pohvale nekaterim, ki so se trudili, ampak brez uspeha, dobesedno so se morali kregat z gledalci)
- semaforji s casi pri tribunah so bili zeeelo slabo vidni.. Si moral biti res nekje na desnem koncu tribune, da si jih videl
- speakerja bi blo fino ce bi povedala, kater avto se skriva za katero stevilko.. Nekateri so glede tega lahko samo ugibali.. Tisti ki smo bili pri tribunah smo se nekako vedeli, priblizno kter je kter..
- zid smrti.. no comment.. Veliko prevec hrupa.. Drugic si bo treba izbrat malce manj glasno atrakcijo..

Moja zadnja kritika pa ne leti na organizatorje, ampak na GLUP FOLK! Ej sorry ampak.. Ce so neke betonske ograje in se po ozvocenju rece da se na drugi strani ne sme blizje cesti od zelezniske proge, potem bi blo nekako logicno, da se to uposteva? AL JE TOLK TEZKO ZADAJ STAT!!?!?!? Aja boooogi, nic ne vidis! Hja, sprehodi se naokoli, kak plac da se zrines zraven k ograji se bo vedno nasel. Ne pa folk kr cez ograjo kokr da jo ni, pa hopsi na progo.. Pametno. Da sm jest organizator, odpovem tekmo po 3-jem takem incidentu, da bi sel folk cez ograjo.. Enostavno, trikrat opozorilo, da bo tekma prekinjena ce se bo se cez hodilo, po tretjem prestopu, fertik. Kdor hoce denar nazaj, in se pocuti prikrajsan.. Ste vidl kdo je cez ograjo skakal, izterjajte od njih! Vsaka cast organizatorjem, da so stvar speljali vsaj tolk vredu, kolkr so jo lahko!
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
cac
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cac Ne avg 29, 2004 11:21 pm

zdele sm tole mal prebrala pa sploh ne vem o cem govorite...

jest sm prsla na drag šele ob 16.30 in takrat je bil dostop do ogleda proge povsod (vseh cca. 500m), tko da sm kr dobr vidla, sam vseeno je bila gužva, sam to je pač normalno, ane?!

pomoje se je vozila ena dirka zato ker za vec ni bilo časa... sam vseen bi lohk vse potekalo malo hitreje...

men je blo kr všeč ... :D

Pugi: to se pa strinjam s tabo... gleda se z očmi! :evil: :?

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne avg 29, 2004 11:26 pm

Jah cac prepozn si prisla, vec kot pol zamudila, ce bi bla od desete dalje ze tak bi zihr mal vec ti jasn blo...
Kaj je glede kalosa?
Da si ni zasluzo zmage... usaj neki je blo vlozen v avto...

Kaj pa honda na drugem mestu, ko je bla serijska... :roll:

Ok pustmo to kak je pac je :lol:

Uporabniški avatar
aLeS`
Nov uporabnik

Kraj: Selnica ob Dravi

Napisal/-a aLeS` Ne avg 29, 2004 11:45 pm

za qurc je blo prekleto cakanje ... :?

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Po avg 30, 2004 7:15 am

Zadeva je bila dobro zastavljena in na nekaterih področjih slabo izpeljana:

- kakšen je to komentator (komentatorka), ki ne pozna avtov?! Govori samo o številkah in imenih tekomvalcev... Jest pa glih vidm in vem da pri 150km/h piči mimo Janez Novak z številko 44... Bistvo je predvsem tud v avtu, ali? :roll:

- Varnost na zidu smrti - dvomim da je tole bilo v skladu z predpisi o varnosti na prireditvah...

- Styling show - zakaj niste dal avte še bliži skupi. Mogoče bi se folk lohk še bl drsal ob razstavljene avte... Dejste mal več prehoda med avti narest, da ne bodo vsi nagneteni k vložene kumarce, sej prostora je blo dost :!:

- Folk na progi - nekateri so pač nekultivirani revčki in morjo delat zdrahe, hodit po progi itd... Tuk pade kritika spet na organizatorje - drugi dejte kšno tribuno več postavt, ograjo ojačat, pa zbegane ovčke ne bodo letale po progi :!:

Ampak nej te "mini" kritike na vzamejo poguma organizatorjem za podobne podvige v prihodnje. Še vedno dam prireditvi oceno 4 na lestvici od 1 do 5.

p.s. V sloveniji imam precej dobrih, hitrih in atraktivnih avtov, ki jih nism vidu še na nobenem drag-u. Kdor koga pozna, ali celo sam poseduje tako "mašinco", naj pride drugič tekmovat. Bo še bolj zanimivo. Kje je kšn BMW M3 ali pa M5, ALFA GTA, pa GOLF VR6 :oops: :twisted: in podobno? Edino raznolikost avtov bo pritegnila še več ljudi, in s tem dvignila nivo prireditve. Ali se morda motim?

Uporabniški avatar
Kiko
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Kiko Po avg 30, 2004 8:06 am

Vidim, ste že vse povedali tko da mi veliko tega ne preostane.
Zdej ne vem kak je blo v SG ampak tukaj mi je bilo najbolj všeč to, da se je vse skupaj dogajalo na "normalni" cesti, res pa je da od draga nisem videl skoraj nič. Organizatorje ne bom preveč grajal, so se zelo potrudilil za prvič samo druga dva napovedovalca so lahko našli, ki se malo bolj spoznata na to sceno, ker
NAJBOLJ BISERNA IZJAVA OZ. VPRAŠANJE JE BILO, KO STA TEKMOVALA MODRI CLIO RAPID IN VALE IN SICER:
Kako je lahko možno, da je tako velika razlika med dvema popolnoma enakima avtomobiloma? :noro
Pa to da mešajo besede kot so tekmovalci in gledalci. "PROSIM VSE TEKMOVALCE NAJ STOPIJO ZA KAMNITO OGRAJO!" :lol:

Kar se tiče avtov: Svaka čast vozniku Opel Kadetta. Škoda da se je zašaltal! A ma res 330 KM?
Ni pa blo videt nobenega Golfa 2 GTI pa Renault Clio 16V mk1, se mi zdi da tud dobr potegnejo!

Drugače pa: Nedelje so itak znane po tem, da so najbolj dolgočasni dnevi. Se mi zdi, da smo eno tako ubili!
Uživajte še naprej.
LP KIKO :wink:
Zadnjič spremenil Kiko, dne Po avg 30, 2004 8:35 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Williams
Novinec

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a Williams Po avg 30, 2004 8:33 am

Ej, seat ka si ti tud bil včeri v Celju? Te ni blo nikjer videt.

-djsly-
Novinec

Napisal/-a -djsly- Po avg 30, 2004 8:36 am

ok, najprej čestitke vsem za dobre vožnje iz dosežene rezultate.

zdej pa:
- zid smrti: unga bi fentu, če me ne bi zadrževal kolegi. Čakam, da me pokličejo un se pa dere kak svetovni rekord majo. TA ZID JE ČIST MIM!!!!!!
- napovedovalca: lepo sta motila koncentracijo voznikov na štartu. unga bi za j***a uno pa za clit obesil.
- zmeda pr moji vožnji da ne moreš verjet. Jaz (št.28), 325 bmw (št. 65). Peljeva, jaz zaspim na štartu, me dol poči za dve dolžini avta. Vsa čast. Pridem nazaj na štart, vprašam če je št.65 prehitro štartal (btw: vsa čast št. 65 za tolk dober štart) pa pravijo da ne. Potem pa vidim, da grem št. 28 naprej (torej jaz!?!?) s časom 14.7 !! bmw pa je izpadel s časom 15.7 ?!?! JA HALOOOO, rečem, če pa me je prehitel za dve dolžini !?!?! Pa je samo skomignil z rameni. Sem rekel, da to ni mogoče, naj preverijo, pa so rekli da je tko in pika! No samo so potem popravili zadevo, ker je le šel potem bmw naprej.
- gledalci oz. ovce bi bilo bolj primerno jih imenovati: pogreb! do svojega avta nisem mogel, ne da bi jih prej razgnal. Pa na progi so stal, da vlak ni moigel mimo!! pa na cesto so letel, ...celo na štartu so porival avte naprej ?!?!
-glede tega, kar je naredil kingroad: če bi gledalci stali za ograjo se to ne bi zgodilo!!!
-@vale: lep avto :) tvoj najboljši čas? Jaz sem vozil 15.8
- hrana: 7 čevapov 900 sit. Povsod je porcija 10 kom. Pejte v napoli za 1.000 se naje skoraj cela družina in to samo od 10-ih čevapov!

-kja so slike? videi?

Pa lepo se mejte.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Po avg 30, 2004 10:53 am

Kje se lahko vidijo rezultati?
CARPE IMPREZAM

goldi
Novinec

Kraj: Kropa

Napisal/-a goldi Po avg 30, 2004 11:39 am

pozdravljeni
evo nekaj slik,ampak so večina s stajling tekmovanja
ker draga itak nisem mogel nič poslikat :x zaradi gužve
bo drugič bolje :P
link http://foto.volja.net/view-album.php?la ... um_id=7428

lp

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Po avg 30, 2004 11:55 am

VaLe je napisal/-a:Niti ne brez nesreče... ker je en frajer z tistim RDEČIM GOLFOM IV zapeljal preko noge, mojega kolega!!! Katastrofa, kdo mu je dal izpit... al pa je hoto samo malo frajer bit, pa še rima se in to je vse :ue :D

vale, če je tisti tvoj kolega kot ovca sredi pašnika mu jaz ne moram pomagat. Če nimate toliko soli v glavi da ne zastopite kaj vam govorijo organizatorji vam ne morem pomagat. Tukaj boš najverjetneje najbolj glasno vpil kako je bila zanič organizacija, med vsemi tistimi kekci sredi ceste si bil pa najverjeteje tudi sam (oz. tvoj kolega)

LP

Uporabniški avatar
Techfreak
Nov uporabnik

Napisal/-a Techfreak Po avg 30, 2004 12:10 pm

Kot prvo: preveč naivno bi bilo pričakovati ob tako majhnih tribunah in pričakovani masi ljudi, da se ti ne bodo kar najbližje skušali približati pisti. Če se ne bom jaz se bo pa nekdo drug... In tiste besede napovedovalcev ob nepedantnih varnostnikih so bile besede v prazno. Sploh si ne upam predstavljat kaj bi blo ce bi kermu na zadnji pogon (npr. Corvetti začelo zanašat zadek in bi zameljal med nas...)
Slika
Kot je navada na kakšnih letalskih mitingih bi lahko nil tudi tukaj vključen kakšen "stručko", ki bi za vsakega povedal obseg predelave ali pa vsaj ime avta ob vozniku, tak ko vi pravite.
Car Washa sploh nism vidu, ampak po oni sliki ko pereta gasilsko cisterno...jesus to naj bi ble picikce v bikiniju!?

Naslednje leto bo ze bolje, hope so...

LP, Mato

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po avg 30, 2004 12:25 pm

OK, bom še jest nekaj povedal.

Kritiziral ne bom, ker sem še vedno pod vtisom drag dirke v Hockenheimu in če bi tole primerjal s tisto tam gor, potem bi za tole lahko rekel samo: KREMENČKOVI DRAG...

Ampak vseeno, ker vemo, da smo v SLO, da nismo profiči kot tam gor in da se ta scena pri nas še razvija, oz. je še povsem na začetku in da se vsi še močno učimo in tipamo v megli, bi rad podal nekaj predlogov, ki bi jih bilo mogoče pametno upoštevati na naslednjih dirkah. Napisal bom nekaj čisto osnovnih stvari, ki jih ni problem realizirati v prihodnosti na nasl. dirkah in ki bi precej pripomogli k kvaliteti dirke.

1. Steza naj bo le STEZA in ne prostor za gledalce. Če steza in njena okolica ne omogočata tega, da bi gledalce ločil od steze za vsaj par metrov, potem je tam nesmiselno delat tako dirko. Noben gledalec v nobenem primeru ne sme priti na stezo. To pomeni tudi, da gledalci ne smejo stati niti za avtomobili na štartu. V CE je bila gneča za štartajočima avtomobilima taka, da naslednja tekmovalca skorajda nista mogla do štartne črte.
Ta stvar mora biti že v osnovi pravilno zastavljena in ne sme dopuščati prihoda gledalcev na stezo. Če Katerikoli gledalec uspe vseeno priti na stezo, se dirka brezpogojno prekine in se počaka, da redarji gledalca skinijo iz steze. Le na ta način se bo lahko zagotovila neka osnovna varnost in red.

2. Boksi morajo biti ločeni od gledalcev in imajo vhod tja samo ljudje z akrediticijo. (kot napr. v Zagrebu) Najbolj gadno je, da ti tam nekaj šravfaš pod havbo, zraven pa ti stoji en ekstra pameten mulc in ti pametuje. Povrhu se tako zaščitijo pred krajo tudi stvari, ki jih tekmovalci zložijo ven iz avta.

3. Ozvočenje: Ozvočenje mora biti postavljeno tako, da se rezultati slišijo tako na tribuno z gledalci kot tudi v bokse. Ponavadi so v boksih ljudje, ki zapisujejo čase svojih tekmovalcev in se jim ni treba gužvati med gledalci in poslušati rezultatov.
Prav tako bi bilo pametno nekje postaviti eno tablo, na kateri bi bil spisek vseh avtov, ki tekmujejo in na katero bi nekdo izmed organizatorjev ažurno pisal rezultate. Tako bi bili rezultati zelo pregledni.

4. Komentatorji. Tadva komentatorja kot sta bila tukaj, nista bila vredna pol k. Brez zamere. Ampak komentatorji bi morali imeti določena pravila. In ta bi morala biti taka, da se za vsak avto, ki pride na štartno mesto in ko se pripravlja na štart, na hitro pove naslednje informacije: Štartno številko, Ime in priimek voznika, znamko avtomobila in mogoče še kakšno zanimivost o tem avtu (tko na kratko) in pa seveda klub, za katerega vozi. Čisto za primer: "Na levi stezi je štartna številka 1, katere voznik je Pepe Smola iz avtokluba "Leteča pesa" z avtom Ford Sierra Cosworth, ki ima po voznikovi oceni približno 300 PS. Na desni stezi pa štartna številka 2, katere voznik je Đoni Pesa iz avtokluba "Prežgani avspuhi" z avtom Opel Kadet, ki ima vgrajen NOS sistem in ima po voznikovi oceni okrog 270 PS." Prav tako bi moral komentator potem tudi povedati, kateri čas je dosegel kateri avto. Naprimer " Zmagal je avto na levi stezi, Ford Sierra s časom 15.57. Čas voznika na desni stezi v Opel Kadetu pa je 16.25." Nekaj na tak način.
To pa seveda zahteva malo več priprav in tudi komentatorja, ki je iz tega "foha" in ki ve, kaj govori in ne eno babnco, ki ji je pomembno vse kaj drugega kot podatki o avtih na dirki.

Pametno bi bilo imeti tudi naprimer enega človeka na štartu in po enega človeka neposredno ob stezi na vsakih 100m, ki bi imel neposredno pri roki gasilski aparat in bi s tem nudil vsaj osnovno protipožarno varnost. Zaenkrat se na srečo še ni zgodilo, da bi kakšen avto na dirki zagorel, ampak ko se bo in če takrat tega ne bo, bo do prihoda gasilcev (tudi če so v bližini steze (v CE jih nisem videl, pa čeprav bi morali biti v stalni pripravljenosti isto kot reševalci), takrat bo tisti avto že zgorel ali pa še celo eksplodiral. In takrat bo prepozno za jokat.

Prav tako bi morali biti rezultati še isti dan ali vsaj naslednji dan objavljeni na nekem forumu, magari tukaj.

To je so moji predlogi, zdej jih pa spluvajte.

BTW: Ko smo ravno pri forumih: DRTK bo v kratkem postavil svoj forum (predelal obstoječega) in ga spremenil v tehnični forum, v katerem bodo tekle predvsem debate, ki so bolj tehnične narave iz področja avtomobilizem. To se pravi, da bo razdeljen na teme, kot so "MOTOR in motorni deli, PODVOZJE, KAROSERIJA, ZAVORE, ELEKTRONIKA, IZPUŠNI SISTEMI,....." Tako da bodo na naš forum vabljeni predvsem ljudje, ki bi se bili pripravljeni pogovarjati na zgornje teme in tudi napisati kaj koristnega. Ostali uporabniki, ki pišejo same neumnosti in stvari, ki se ne tičejo avtomobilizma, pa naj ostanejo kar na drugih forumih, ker pri nas ne bodo zaželjeni. Tako bo sčasoma nastal to en strokovni forum, na katerem se bo dalo izvedeti marsikaj koristnega iz sveta avtomobilov in kjer ne bo treba za eno informacijo brskati med ostalimi smetmi, ki nimajo veze s temo. Verjetno bo tam tudi tema DRAG RACE, kjer se bo pisalo konstruktivne kritike in predloge za izboljšanje DRAG RACE dirk v SLO.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
blue tornado
Novinec

Napisal/-a blue tornado Po avg 30, 2004 1:08 pm

Vrni se na Srečanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov