Srečanja avtomobilskih navdušencev...

Type-RCivic
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a Type-RCivic Po maj 30, 2005 7:59 am

klauzz je napisal/-a:Ali slučajno kdo ve kaj se je dogajalo v nedeljo?

Zakaj so bile 2. dirke Histo Cupa odpovedane?
Baje je prišlo do nekega "nesporazuma" - kakšnega?

Na k. mi gre ko se pripeljem 100 km daleč in kao odpade.

Dopoldan ni bilo nikjer na netu obvestila da bi bilo karkoli drugače, v Krškem pa začnem videt Avstrijce ko pakajo domov.

Zgleda, da so se nekaj spreklali.
A se pri nas res ne da organizirat ene prireditve, ki bi potekala brez zapletov in pa po urniku?
Razočaran!
Sploh mi je pa žal da sem čakal na nedeljo...

O dirkališču v SLO pa mislim da ni vredno zgubljati besed. Dokler se bodo "zeleni" in podobni tiči ukvarjali s tem, kako škodljivo je le-to, pozabljali pa, da ukrajinski tovornjak v tranziciji čez slovenijo pusti na cesti in v zraku toliko CO in olja kot kompleten dirkaški vikend, se po moje ne bo nič premaknilo.

:P Moj predlog: Naložit tovornjake, ki so v tranziciji v Dolgi vasi na vlak, jih pripeljat na Fernetiče, pokasirat. Ni onesnaženja, zmanjša se gneča na cestah (posledično smo Slovenčki boljše volje), iz te blagajne, pa bi lahko primaknili kaktolar za tiste 5 km asfalta in en spodoben objekt za bokse - saj ni treba pretiravat s prestižem. Enostavno in lično. :P

...sanja svinja o koruzi...

kolikor mi je znano je prislo iz sobote na nedeljo ponoci, na dirkaliscu do vsesplosnega pretepa........kdo je koga in kako ne vem, so pa avstrijci zapustili prizorisce......itd - sej se bo kaj zvedlo :roll:

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Po maj 30, 2005 8:10 am

Avstrijci so bojda razgrajali in nabijali muziko pozno v noč, mimo avtodomov škripali nabijali base...
Po letošnjem zgrešenem konceptu (da so dirke 2 dni) pa doli večina prespi in jim tako razgrajanje ne paše preveč.
Za malo miru jih je šel prosit Draganovič, pa je prišlo do prerekanja in na koncu dvoboja SLO:AVT, ki so ga tako kot na SP v hokeju dobili Slovenci.
Draganovič ima par odrgnin kako bulo, na drugi strani so pa tudi zlomljeni nosovi in rebra...

P.S.
Draganovič mi je zelo antipatičen, samo v tem primeru mu pa dam prav (če je bilo res tako), ker so avstrijci že lani delal probleme: odlomili vrata na dirkališče...
Iz dirke na Madžarskem pa jih je organizator dobesedno nagnal.
Pridejo, se ga napijejo in delajo probleme, če so taki, je boljše da jih ni.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po maj 30, 2005 8:37 am

tule boste zvedelei več o pretepu in vzrokih.. KLIK

Type-RCivic
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a Type-RCivic Po maj 30, 2005 8:51 am

zombi je napisal/-a:Avstrijci so bojda razgrajali in nabijali muziko pozno v noč, mimo avtodomov škripali nabijali base...
Po letošnjem zgrešenem konceptu (da so dirke 2 dni) pa doli večina prespi in jim tako razgrajanje ne paše preveč.
Za malo miru jih je šel prosit Draganovič, pa je prišlo do prerekanja in na koncu dvoboja SLO:AVT, ki so ga tako kot na SP v hokeju dobili Slovenci.
Draganovič ima par odrgnin kako bulo, na drugi strani so pa tudi zlomljeni nosovi in rebra...

P.S.
Draganovič mi je zelo antipatičen, samo v tem primeru mu pa dam prav (če je bilo res tako), ker so avstrijci že lani delal probleme: odlomili vrata na dirkališče...
Iz dirke na Madžarskem pa jih je organizator dobesedno nagnal.
Pridejo, se ga napijejo in delajo probleme, če so taki, je boljše da jih ni.

.....dol pades, jaz sem pa se mislil ostat cez noc

CE BI SLOVENCI NAREDILI KAJ TEKEGA V AVSTRIJI, POL VSI VEMO KAKSNO ZGRAZANJE BI SLEDILO....., upam da bo nasa zveza urepala kot se zagre.....

klauzz
Nov uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a klauzz Po maj 30, 2005 11:36 am

Si nisem mislil...
Če je tako, jim je prav!

Zanimivo pa bo slišati obe plati. Če sploh bodo kaj napisali na uradni strani Histo Cupa.

Upam, da bodo pritožbe na avstrijski zvezi vsaj malo zalegle. Mislim pa, da tu Avstrijcev ne gre posploševati in da gre za nekaj izjem, ki so delali sranje. Verjetno jih sami dovolj poznajo in upam da bodo sankcionirani.
Prav tako morajo naši reagirati pri avstrijski zvezi.

Ne upam si pomisliti, kaj bi bilo, če bi se na Zeltwegu samo poscal mimo školjke...

Zdaj bi se lahko šli revanš in jim razsuli bokse na (bivšem) A1 Ringu, a kaj ko nas je Mateschitz že prehitel :P :twisted:
Control is an ilusion - nobody knows what will happen next

Uporabniški avatar
majaCRX
Stalni uporabnik

Napisal/-a majaCRX Po maj 30, 2005 1:21 pm

Slikce iz otvoritve... res lep dan!! :twisted:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Kraj: preseljen iz MB v toti LJ na Bežigrad

Napisal/-a zoranwagen Pe jun 03, 2005 10:23 am

klauzz je napisal/-a:Zanimivo pa bo slišati obe plati. Če sploh bodo kaj napisali na uradni strani Histo Cupa.

past/copy avstrijca, ki je bil tam:

ich kann sprechen ich war dabei....unsre jungs sind friedlich ( auch leise !!!) gesessen und haben noch getratscht und strategien für sonntag besprochen. dann kam ein weißer ford transit, mit gehupe um 2 uhr ins fahrerlager ( die sich später als die schläger herauskristallisierten.)

der eine bus von uns war auf deren seite mit strom versorgt, welchen sie einfach kappten. ein 17jähriger (!!!!) junger sohn von einem fahrer wollte wieder anstecken gehen...wobei er von einem slowenen mit einem drehmomentschlüssel ( !!!!) bewusstlosgeschlagen wurde....der vater wollte ihm helfen, der wurde auch am kopf getroffen und erlitt eine platzwunde. dann haben sie noch einen fahrer von uns auf der schulter erwischt....die geprellt ist.....

ich muss sagen...das zeichnet dieses besagte team bei gott nicht positiv aus. ansonsten waren alle slowenen auch der veranstallter selber, seeeeeeeeeehr nett, und immer hilfsbereit. die gegend ist wunderschön...und die autobahnen 100mal besser als unsre

war auch sehr nett mit gabat senior ein paar worte ( so stunde , 1 1/2 h) zu wechseln....

ich denke für den histo-cup ist novo-mesto gestorben nach der aktion....

was ich so schlimm fand.....es hat keiner was unternommen...die polizei hat sich bisschen zammreden lassen und das wars.....die schläger drohten damit, dass wenn der drehmoment schlüssel nicht reicht sie auch noch eine pistole haben...

aber....es ist passiert...ich fands recht nett...vorallem wusst ich nichts von dem streetrace sonst wär ich mit dem privat kfz mit runter gefahren
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Racingboy
Nov uporabnik

Kraj: Unec

Napisal/-a Racingboy Pe jun 03, 2005 10:26 am

Hm, ko bi usaj vedu kaj tle piše :roll:
A lahko kakšen napiše kratek povzetek v slo.?
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Pe jun 03, 2005 10:56 am

Racingboy je napisal/-a:Hm, ko bi usaj vedu kaj tle piše :roll:
A lahko kakšen napiše kratek povzetek v slo.?

jaojao fulll mi je za prevajat...pa naj bo, ker si ti...pir si mi dolžan...hehehe

Lahko govorim, ker sem bil tam...naši dečki so v miru in tiho tam sedeli...pogovarjali smo se o strategijah naslednjega dne...potem je ob 2. uri zjutraj prišel beli Ford transit, ki je trobo...ti so se potem izkazali za pretepače

en naš bus je bil priklopljen na štrom, ki so jo enostavno otrgali...17 letnik...sin od enega od voznikov...je hoto zadevo nazaj priklopit...pri tem jih je dobil z ključem, da je padel v nezavest...oče mu je hotel pomagat in jih je tud dobil z ključem...in še enga našega voznika so z istim ključem po rami...

moram povedat...da so slovenci bli full prijazni...ustrežljivi...kraj je zelo lep...ceste pa 100 krat boljše od naših...

(potem razlaga, da se je z Gabat-om pogovarjal)

...mislim, da je histo-cup v NM umrl

...slabo se mi je zdelo...da nichče ni ukrepal...polizijo so namudrili in je bla zadeva rešena...pretepači so nam grozili, če ni dovolj ključ bodo pa šli po pištolo

...kaj hočemo...vseskup se mi je dopadlo...škoda, da nisem vedel za drag bi šel dol s svojim avtom
...ne smem kar želim...

Uporabniški avatar
Racingboy
Nov uporabnik

Kraj: Unec

Napisal/-a Racingboy Pe jun 03, 2005 12:23 pm

Hvala zoran dobiš za pir :pivo
"Misliš, da obstaja neka meja. Ko se je dotakneš, se nekaj zgodi. Šele tedaj veš, kje je tvoja meja."

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen So jun 04, 2005 10:51 am

Racingboy je napisal/-a:Hvala zoran dobiš za pir :pivo

Glej, da ne pozabiš...hehehe
...ne smem kar želim...

klauzz
Nov uporabnik

Kraj: Veleje

Napisal/-a klauzz Po jun 06, 2005 8:32 am

Komentar na uradni strani Histo Cupa (v bistvu je isti opis dogodkov, kot v zgornjem postu). Naši in Avstrijski komentarji dogodka si nasprotujejo. Čigav je beli Transit?!

Citiram:

Eklat / Skandal im Fahrerlager:

Das Rennen am Sonntag wurde wegen eines Eklats im Fahrerlager in der Nacht vom Samstag auf Sonntag nicht mehr ausgetragen. Die Fahrer erklärten sich - mit einer Ausnahme - solidarisch und starteten nicht mehr.

Viele Teilnehmer der Histo-Cup Familie ließen den Tag bei den verschiedenen Teams gut gelaunt ausklingen, man hatte ja genug Gesprächsstoff von einem ereignisreichen Rennen.
Zu späterer Stunde kam ein slowenisches Team ins Fahrerlager. Ein slowenischer Teilnehmer steckte von den Österreichern den Strom aus worauf Steffny junior den Stromstecker wieder einstecken wollte. Dazu kam er nicht mehr, er bekam vom Slowenen in der Dunkelheit - für uns völlig grundlos zwei Schläge, einmal mit der Faust und einmal mit einem Drehmomentschlüssel (!), und ging schwer verletzt KO. Der ihm zu Hilfe geeilte Vater wurde ebenfalls mit einer Eisenstange (Drehmomentschlüssel!) niedergestreckt. Die zu Hilfe geeilten Kollegen konnten die aggressiven Slowenen zwar dann in Schach halten, aber das Unglück war geschehen. Die Security vor Ort hat sofort die Polizei und die Rettung verständigt, Steffny sen. und jun. wurden, schwer verletzt, ins Krankenhaus gefahren, Georg Steffny muss am Kopf unter dem Auge in Salzburg voraussichtlich uoperiert werden.

Die Histo-Cup Familie hat sofort spontan entschieden in Slowenien unter solchen Umständen keine Veranstaltung mehr zu bestreiten. In der Früh wurde zusammengepackt und gemeinsam abgereist. Danke für die Hilfe, besonders bedanke ich mich aber persönlich bei unserem Masseur - Robert Stemberger - der wirklich vorbildlich und sehr kameradschaftlich agiert hat und uns in Salzburg auch noch immer unterstützt. Vielen Dank an alle Freunde, die beim Zusammenräumen geholfen haben.

Nach vielen Jahren aktivem Motorsport wird man wieder einmal um eine Erfahrung reicher. Dass so etwas passiert ist wirklich unglaublich und bleibt hoffentlich ein Einzelfall. Wenn man die Drehmomentschlüssel in den Händen und den Hass in den Augen der Slowenen gesehen hat, dann können wir von großem Glück sprechen, dass wir noch leben. Wir werden sämtliche rechtliche Schritte unternehmen, dass die Verantwortlichen bestraft werden und keine Rennen mehr fahren können.

- konec citata.

Prevajat se mi ne da.
Moj komentar:
Vsak vleče na svojo stran - jaz se ne bom postavljal nikomor.
Če so sranje delali Avstrijci (in sedaj na veliko jokajo kako so bili bogi in napadeni s strani besnih in krvoločnih Slovencev) - je prav da so dobili svoje.
Če so začeli naši je škoda, ker smo s tem pokazali da imamo še vedno nekaj balkanske krvi v sebi.
Več ne morem napisati, ker me ni bilo zraven, mnenja pa si nasprotujejo in vsakdo vleče na svojo stran.
Škoda je le, ker vse skupaj meče (zelo) temno senco na (zelo) dobro zamišljeno prireditev. To je vse glede tega.

In še razmišljanje offtopic: Cenovno gledano so dirke youngtimerjev verjetno cenejše kot pa s sodobnimi vozili. Mogoče bi bilo za razmisliti o uvedbi podobnege kategorije v slovenskem pokalu CHD. Sicer je vse odvisno od interesa potencialnih tekmovalcev in organizatorjev, sam pa mislim, da bi (če bi stvar uspela) to približalo motošport še širšemu krogu ljudi - tudi kot udeležencem.
Control is an ilusion - nobody knows what will happen next

Uporabniški avatar
zoranwagen
Poznavalec foruma

Napisal/-a zoranwagen Če jun 09, 2005 10:47 am

Tak kot vsaka zgodba ma tud ta dve strani.

Že od vsega začetak mi je zgodba z nacinalnem heroj Draganovičem mal smrdela.

Karkoli se je dogajalo za to obstajajo redarji-varnostniki in policija.

Sramota je, da so v pteretp bli vključeni "dirkači"

"Balkan smo in bomo ostali"
...ne smem kar želim...
Vrni se na Srečanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost