xandrej je napisal/-a:Jaz samo rečem odlično je bilo svaka čast moderatorju ki je bil revež na koncu že čisto brez glasa... Bravo vse je bilo kot mora bit. Edino tista skupima U2 je malo bluzila oz. ne paše na tako prireditev...![]()
Meni samo ni jasno, da v MB ne moremo enega pokakanega srečanja oz. prireditev naredit za STR pa EMMA... Ne vem. Mi je jasno, da je dela ogromno pa vsega ampak... Kaj vem.
BlackWind je napisal/-a:vprasal sem ju ce lahko podelim se glasove za japan european in german styling, na kar sta mi odgovorila da nista dobila nobenih navodil da bi se to na tem showu tudi ocenjeval (saj kot sam vem da ta kategorija ni nujna)
tako da sploh nisem glasoval, na podelitvi pa slisim podeljevanje pokalov tudi za to kategorijo, kolegi ki so bili v zacetniskih kategorijah pa so mi povedali da so glasovali....torej fanta za amater kategorijo nista bila ravno obvescena...drugic bi bilo potrebno sodnike bolje obvestiti kaj vse morajo izpolniti na ocenjevalnem listu....
.To pomeni, da ko se sodnik postavi pred vaš avto takoj dobi idejo "Aha, JDM." ali pa "Aha, Suki iz 2Fast2Furious." ali pa "Aha, German style." ali pa "Aha, pajkci so povsod po avtu plezali..." in podobno. To ne pomeni, da ves čas nabijaš o tem, kaj je rdeča nit (takih je bilo več kandidatov).vsi detajli se dobro ujemajo, z lahkoto ugotoviti temo (rdečo nit)
Mare9mm je napisal/-a:BlackWind je napisal/-a:vprasal sem ju ce lahko podelim se glasove za japan european in german styling, na kar sta mi odgovorila da nista dobila nobenih navodil da bi se to na tem showu tudi ocenjeval (saj kot sam vem da ta kategorija ni nujna)
tako da sploh nisem glasoval, na podelitvi pa slisim podeljevanje pokalov tudi za to kategorijo, kolegi ki so bili v zacetniskih kategorijah pa so mi povedali da so glasovali....torej fanta za amater kategorijo nista bila ravno obvescena...drugic bi bilo potrebno sodnike bolje obvestiti kaj vse morajo izpolniti na ocenjevalnem listu....
OK, eden od teh dveh sem sodnikov sem bil jaz in bi samo tole razjasnil.ops:
Fora je bila v tem, da ti nisi bil prvi, katerega sva ocenjevala in ko sva tekmovalca pred tabo vprašala, za koga bi glasoval, je rekel, da kako pa naj on na pamet ve vse avte na prireditvi? Ker smo se vsi samo belo spogledali, ker je dejansko imel prav,smo pustili prazno. Kasneje smo izvedeli, da pač vsak tekmovalec, ko se podpiše še tukaj vpiše za koga glasuje in smo leteli nazaj do že ocenjenih avtov, še po to informacijo. Res je, da za vsak glas nismo pol ure čakali zraven avta in klicali folka na mobitel (tega je bilo dovolj že med ocenjevanjem...
) tako, da smo se verjetno zgrešili. Jaz vem, da ko sem šel spet mimo, te ni bilo pri avtu.
![]()
Se ti pa vseeno opravičujem, da ti nisem že v štartu pustil glasovati. Konec koncev bi lahko napisal pač "roza Honda", "rdeč Golf", "modra 206". Pa bi že razvozlali za kateri avto gre. Opravičilo iz moje strani tudi drugim tekmovalcem, glavnemu sodniku in organizatorju eventa, ker je ta del v amater klasi tokrat zaštekal. Bomo drugič bolj iznajdljivi.![]()
Tekmovalcem bi podal tudi nasvet, ker ste me eni resno živcirali.
V pravilniku piše,.To pomeni, da ko se sodnik postavi pred vaš avto takoj dobi idejo "Aha, JDM." ali pa "Aha, Suki iz 2Fast2Furious." ali pa "Aha, German style." ali pa "Aha, pajkci so povsod po avtu plezali..." in podobno. To ne pomeni, da ves čas nabijaš o tem, kaj je rdeča nit (takih je bilo več kandidatov).vsi detajli se dobro ujemajo, z lahkoto ugotoviti temo (rdečo nit)
Ocenjuje se tvoj avto in ne primerjava med tvojim in nekim drugim. Nekateri ste vztrajno naštevali kaj vi imate ta ali oni pa ne. Lepo, da poznate konkurenco, vendar sodnik rabi info o tvojem avtu.
Avto je ali čist ali pa ni. Vse ostalo je samo utrujanje sodniku in nepotreben bla-bla.
Za dodatne točke se je treba potruditi. To pa ne pomeni, da na koncu sodnika še 10 minut sprašuješ, zakaj pa za to ali ono nisi dobil dodatnik točk, ker jih drugače vedno dobiš. Ne vem, če sem videl eno originalno idejo, en poseben material ali tehnologijo ali če mi je kdorkoli omenil, da je svoj avto kako zaščitil. Mislim, da ne. Ko ste na koncu začeli še enkrat naštevati, kaj vse imate (pa čeprav so to banalne stvari, za katere ste že dobili točke, kot na primer lexus ali xenon luči), sem ene dva moral ustavit in jima pokazati, za kaj lahko dejansko dobita dodatno piko.
Na splošno pa sem pri nekaterih tekmovalcih v vseh kategorijah opazil, da ste že začeli nekatere stvari delati namenoma za pike po pravilniku. To se mi ne zdi prav, ker mislim, da bi vsak moral avto predelovati zase in po svojem okusu, ne pa po nekam splošnem pravilniku. Upam, da se to ne bo razpaslo, čez kake meje okusa. :?
Čestitke vsem nagrajencem. Čestitke organizatorjem in sodnikom (ker vem, da je bilo soditi po tisti vročini ubijalsko, čeprav sem imel najmanj dela). Čestitke tudi vsem ostalim sodelujočim in pa obiskovalcem, da so se udeležili v tako lepem številu in preživeli zelo vroč dan v Ajdovščini z nami. Meni je bilo odlično.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov