kristof je napisal/-a:kak če pa je mel dr.izpuhfilter 127.8 izpuh pa 126.5 in je skupno več ko tvoje
izracunaj si skoraj enako je ,saj pravim čist malo več sem mel v rangu enega dB.Saj bv to kreganje ali kaj pač je,samo sem htel povedati da ni bil pač najglasnejši avto da ne bodo drugi napačne rezultate govorili okoli.
med 129.8 + 125 pa neke decimalke je malo več kot 127.8+126.5 ali kaj ni jasno zdaj

Drugače pa je to bedarija ko eni imajo direktne cevi brez vseh loncev samo za ta srečanja in jim že ko se počasi peljejo brni pa ropota močno.Jaz pa ko imam dva lonca vmes pa se pri normalni vožnji nič ne sliši skoraj, zato pa potem vsem nič ni jasno ko tam zmagam pa imam največ dB.Pri tem pa vlogo igrajo konji in kubikaža motorja in sistem dovodnih kanalov in sesalnega kolektorja... Pri majhnih motorjih pa brez izpušnih loncev pa je placebo efekt ,uho sliši zelo glasno ker je tak zvok v realnosti pa ni tolikšne jakosti zvoka .To veliko ljudi nima pojma,pa gledalci narobe interpretirajo vse skupaj itd....