Srečanja avtomobilskih navdušencev...

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Izlet v tovarno in muzej Opla v Rüsselsheim-u

Napisal/-a veselko Po feb 04, 2008 11:35 pm

Organiziran imamo izlet v tovarno in muzej Opla v Rüsselsheim-u ter ogled tehniskega muzeja v Münchnu. Ce je slucajno kdo zainteresiran, je vabljen.

Vec informacij na nasi spletni strani www.opelklub.si

Slika

Uporabniški avatar
astegn
Nov uporabnik

Kraj: Slovenske Konjice

Napisal/-a astegn To feb 05, 2008 7:30 pm

To bi zanlo bit pa za pogledat iti. :lol:
Vozim Opla torej sem

twingo_rs
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo_rs To feb 05, 2008 8:30 pm

sm tku za informacijo, v tehničnem muzeju v munchnu nimajo vem avtomobilov na rzstavi ampak so jih preselil na drugo lokacijo...na stari lokaciji so samo se letala,ladje in mnogo drugega zanimivega za vidt, ampak od avtomobilizma ni pa nic tam...k sm biu js predlani tam in so glih preselil nekam drugam v munchen,15 km stran...Lp

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To feb 05, 2008 8:38 pm

Sem bil pred tremi leti tam in muzej je res nor. Da se videt praktično vse, nešteto letal, helikopterjev, podmornic, mlinov, avtov(zgleda, da zdej ne več), raket(original v2 raketa, visoka 3 nadstropja), astronomija, prvi računalniki, elektrika, transformatorji, mostovi, nešteto maket, res skor ni stvari, ki je nebi najdel not, letos grem po vsej verjetnosti še enkrat gor, al pa v tehnični muzej na Dunaj, kjer je menda tut super, če mate možnost pejte, nebo vam žal, če ste vsaj mal "tehnični" tipi. :D

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To feb 05, 2008 9:08 pm

mene tud zelo zelo matra

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k To feb 05, 2008 9:40 pm

avtomobilov ni od leta 2006 ;)

noter pa je tak veliko za videt, ampak najbol zanimiva mi je predstavitev raznih strelovodov, faradejeve kletke, udar strele v hišo ipd. experimenti :)
Priporočam da si pri tem dol držite uha, ker je vse skup zelo glasno :)

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko To feb 05, 2008 10:19 pm

@C4V4L13R: da ti pojasnim par stvari, ker sem bil obvescen da se na drugem forumu pisejo ene cudne stvari. Izlet se ne organizira ze od samega zacetka odprtja portala in foruma (portal obstaja ze skoraj 2 leti), ampak se je lansko leto zacelo o tem govoriti in pogovarjati. Izlet se aktivno pripravlja od decembra laskega leta v tem casu pa sem dobil ugodno ceno prevoza in hotela. Ce pa mislis, da boste preko foruma sli do Rüsselsheim-a in nazaj v 50 sedeznem avtobusu za 30 EUR na osebo ti pa se jaz placam izlet preko Opel klub Slovenija. Pa ne misliti, da sem kaj jezen nate, samo realno ti zelim prikazati dejstva.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 06, 2008 1:50 pm

nič se ne pišejo čudne stvari, samo jaz sploh nisem vedel za opel klub, ker pa se dogovarjamo tud na opelforumu za eno tako ekskurzijo, sem mislu, da bi se pač mi kot skupina prjavl na tole. sem pa bil "razsvetljen" včeraj, tako da... mi je jasno kaj in kako je z opel klubom in opelforumom.

sej je še čas, bomo že vidli, kako in kaj...

p.s.
kaj zdaj to pomeni, da opelklub ni davčni zavezanec? a potem je navedena cena brez davka al kako?

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko Sr feb 06, 2008 3:36 pm

Pri vas ste se zaceli pogovarjati po tistem, ko se je videlo da mi organiziramo ta izlet. Sej recem hvala bogu, da so vsaj ljudje tudi na vasem forumu, ki so pripravljeni kej narediti, ker lastniki foruma itak ne organizirajo nic.

Da nismo davcni zavezanci pomeni, da ti ne bomo zaracunali DDV-ja :P in da je to koncna cena.

Si pa vabljen, ce zelis, ce pa imas moralne zadrzke se pa pac sam odloci :lol:

Itak se pa tuki ne gre za dejstvo, kdo organizira, ampak za to ce imas to interes videti. Zato pa smo tudi dali na forume, da se narod odloci in gre pogledati. Sej ni vazn ali si pristas Opla ali pa Forda, ogled tovarne je zanimiv pa ce je to fordova ali pa oplova.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 06, 2008 4:48 pm

ah ne, sj to je mene oreng presenetlo, ko sem videl odzvi (z obeh strani), samo zdej, ko mal prbližno vem kdo je kdo, mi je jasno...

ah kaj, js če se bom odloču jit, bom pač šou, tud se mi zdi hecno, da bi mi kdo zameru, da bi šou z vami ali obratno. samo če se že na enem koncu nekaj menimo, ni ravno lepo zahinavit, če me razumeš.

seveda pa gre tu poleg druženja in novih spoznanstev predvsem za to, da kaj vidiš in imaš od tega izleta kaj, pa nima veze s kom pa kam greš...

dobro, toliko da si lahko malo skalkuliram stroške :P , moram kar preračunat pa premislit, veš kko so dijaški dohodki, je treba bit preračunljiv ;)

bomo vidli, časa je še
lp

_CoS_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _CoS_ Sr feb 06, 2008 8:09 pm

veselko je napisal/-a:Pri vas ste se zaceli pogovarjati po tistem, ko se je videlo da mi organiziramo ta izlet. Sej recem hvala bogu, da so vsaj ljudje tudi na vasem forumu, ki so pripravljeni kej narediti, ker lastniki foruma itak ne organizirajo nic.

Sej se zato pa uporabniki tut sami pobrigamo pa kej organiziramo ;)
pa če dobr vidm (v kar ne dvomim) piše na portalu prva objava na datumu 11.9.2006 tko da ste že prej planiral kot v decemberu. sicer pa men je useen kje je kolega iz foruma dubu idejo da bi šli gledat tovarno, meni se zdi super ideja! ne glede na to kdo jo bo izpeljal.. al opel forum al pa ti oz opel klub. no pa ne mislm se zdej kle neki kregat a ne, sam tok.. bo pa usak sam pr seb se odloču s kom bo šou.. tko k je @C4V4L13R reku: noben ne bo nebenga tepu zrd njegove odločitve..
Slika

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko Sr feb 06, 2008 9:57 pm

_CoS_: sej ce bi poste malo bolje bral bi ivdel da pise, da se je zacelo pogovarjati ze prej, decembra pa se je to aktivno lotilo.
Septebra 2006 se je porodila samo ideja in je tudi ostalo pri temu.

Sicer pa kakor sem ze prej napisal. Vsakdo se lahko odloci kam bo sel in skom bo sel. Mi nobenega ne silimo in nobenemu ne vsiljujemo. Je pa sramotno, da se eni obnasajo kot da so veliki sefi enega foruma (celo imenujejo se da so sefi), pa ceduti nic ne postorijo za svoje clane :P

Uporabniški avatar
astegn
Nov uporabnik

Napisal/-a astegn Pe feb 08, 2008 4:52 pm

Jp
Vozim Opla torej sem

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko Po feb 18, 2008 2:46 pm

@C4V4L13R: Verjem, da se priblizno ne ves kdo je kdo, to marsikdo prepozno spozna - tudi jaz sem pozno spoznal!

@_CoS_: Pozabil sem se ti zahvaliti, ker si mi pohvalil idejo :twisted: Sedaj pa vidim, da itak sami neki ze sanjate o nocitvi, ki jo sprva sploh niste predvideli in da pocasi kopirate naso organizacijo :lol:

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 18, 2008 9:02 pm

veselko, lej...me niti nekaj ne interesira, ne poznam nobenega s tvoje strani niti s strani opel-foruma, js sm se prijavil na izlet, ker imam pač interes videt oplovo fabriko, ker sem pač ljubitelj opel vozil, tehnike in avtomobilov nasploh...

sem pa član foruma, zaenkrat se lepo pogovarjamo in dajejo dober vtis, upam da se bomo tud kmal kj spoznal in vrjamm in vem, da so tud fajn ljudje, kaj ste pa vi mel med sabo se pa mene praktično niti ne tiče ;)

lp

Uporabniški avatar
veselko
Novinec

Napisal/-a veselko Po feb 18, 2008 9:33 pm

Sej nism mislu nic slabega, komentiru sem samo tvojo izjavo kjer si napisal, da priblizno ves kdo je kdo.

Uporabniški avatar
astegn
Nov uporabnik

Napisal/-a astegn To feb 19, 2008 12:00 pm

In a gremo?
Vozim Opla torej sem

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic To feb 19, 2008 12:09 pm