Srečanja avtomobilskih navdušencev...

robiCalibra
Nov uporabnik

Ocenjevanje po pravilniku STR

Napisal/-a robiCalibra Ne jun 29, 2008 9:34 am

Že na prvem sestanku, kjer se je snoval pravilnik za STR smo se pogovarjali, da bi morala biti v sodniškem paru dva čim bolj ločena sodnika. Torej po možnosti dva sodnika iz različnih klubov (koncev Slo), tako da bi bilo ocenjevanje čim bolj objektivno in pravično. O tem smo debatirali ravno zato, da bi si ocenjevalca lahko delila mnenja in našla kompromis pri dajanju ali odvzemanju točk. Poleg tega menim, da bi avtomobile morali ocenjevati sodniki, ki se kolikor toliko spoznajo na avtomobile in vejo oceniti kaj je original, kaj samo preoblečeno ali prebarvano in kaj popolnoma predelano (za to so namreč različne točke po pravilniku, jih pa nekateri kar enačijo).
Že na kar nekaj tekmah se je zgodilo, da je avtomobile ocenjeval par (fant in njegova punca), pri čemur pa je očitno, da je punca bolj zapisnikar kot pa delilec mnenj o predelavi in strokovnosti predelave. Torej, poleg tega, da avtov ne ocenjujeta dva poznavalca avtomobilov, sta sodnika še "iz iste družine", kar je še več kot če bi bila iz istega kluba. Ne vidim kje bi lahko bilo tukaj objektivno ocenjevanje...
Z mojim komentarjem nikakor ne želim kritizirati tega sodniškega para ali ju kakorkoli užaliti, žalim samo izvedeti vaše cenjeno mnenje o tej situaciji.
Naj še povem, da ko sem ta problem predočil nekaterim, ki imajo pri tem kaj besede, mi je bilo rečeno, da ni sodnikov ki bi sodili, oz. da nihče noče soditi. Zdaj pa lahko povem, da sem tudi jaz sodnik in da me ni še nihče poklical, če bi bil pripravljen soditi.
Meni je tuning način življenja, predelovati avto mi je v veselje, zato mi je v veliko čast, če lahko sodim in delim mnenja z ostalimi predelovalci.
Če lahko na koncu dodam samo še to: take in drugačne razstave in meetingi, bi morali predelovalce vzpodbujati in jih navduševati za predelovanje svojih avtomobilov, ne pa samo gledati kje bi lahko kako točko odbili. Žal, opažam, da je vedno več razočaranih tekmovalcev in to me kot ljubitelja tuninga (in ne tekmovanj) zelo žalosti.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Ne jun 29, 2008 10:08 am

Nevem zakaj je potrebna še ena tema o teh sodnikih!Nevem kje si bil tisti torek ko je bil sestanek na Trojanah tam smo o tem govorili!Zdaj boste spet vsi glasni,ko pa se reče da se dobimo pa se dogovorimo kako pa kaj takrat pa ni nobenega!!
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=62928
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

robiCalibra
Nov uporabnik

Napisal/-a robiCalibra Ne jun 29, 2008 10:20 am

Koliko stvari, ki se jih zmenimo na sestanku pa drži?
Ne žeim biti glasen, zanima me le vaše mnenje. Če je tebi takšen način ocenjevanja ok, je vredu. Sproštujem tvoje mnenje.

robiCalibra
Nov uporabnik

Napisal/-a robiCalibra Ne jun 29, 2008 10:26 am

Ali ni tudi vam cilj, da tekmovanja, pravilnik in nasploh vse kar je v povezavi z tuningom naredimo čim boljši in kvaliteten? Jaz si to želim in zato sem tudi odprl novo temo. Pričakujem konstruktivne odgovore, morda rešitve, ne pa kreganje in nevmesne pripombe.

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a clio (proton_freak) Ne jun 29, 2008 11:45 am

Kot sem ti že napisal če bi prišel na sestanek bi vedel zakaj se gre!Ugotovili smo da za letošno sezono nekaj spreminjat je brezzveze ker nebi bilo učinka,zato letos sodniki ostajajo isti!Drugo leto pa bo treba ves kader sodnikov vredu vredu spremenit!
Ne me narobe razumet sodnik je lahko tudi kakšna punca ampak takšne katera ve zakaj se gre ne pa taka ko vidi avto serijski in nakoncu predelan vmes pa tema!
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

robiCalibra
Nov uporabnik

Napisal/-a robiCalibra Ne jun 29, 2008 12:27 pm

Se popolnoma strinjam, da je sodnik lahko tudi punca. Daleč od tega, da pravim jaz, da se punce ne spoznajo na avtomobile. Pravim samo, da bi morali biti sodniški pari iz različnih koncev in takšni, ki se na to spoznajo.
Vesel sem, da se tudi ti strinjaš, da je treba veliko spremeniti. Torej ni ta tema zastonj odprta.
Jaz mislim, da so sestanki samo orodje oz. način na katerega se sprejema pomembne odločitve (popravki, novosti, dopolnitve pravilnika,...), pogovori o slovenskem tuningu, bi pa morali teči še vse kje drugje kot samo na sestankih. Zame je sestanek zaključni element pri snovanju pravil, ne pa ključnega pomena.
Hvala, da si se odzval na mojo temo.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 10:02 am

Robi, cestitam prvo za uvrstitev v Lozu.

Prav tako mi je vsec da pises v normalnem tonu in na enem nivoju, zato ti odpisem, drugace bi ignoriral to temo.

na sestanku smo prisli do zakljucka da je za ocenjevanje slabo poskrbljeno. Prvo kot prvo primankjuje sodnikov, ker se vsi strinjamo da ne more bit sodnik vsak, more met nekaj izkusenj, nekaj znanja, more vedet kaj gleda, zato jih tukaj kar velika vecina odpade. Kot je meni znano, se s tezavo dobi 4 ali 5 sodnikov, moglo pa bi jih bit vsaj trikrat toliko.

Letos se bo zadeva speljala tako kot se bo, za naslednje leto pa ne vem. Zamisli so, v teoriji vse lepo in prav, ampak v praksi pa se zalomi. Zakaj, ne vem. Naslednje leto nas je par ki smo se javili za sodnike, ampak ne vem ce bo zadeva se laufala. Treba pred zacetkom naret en orenk sestanek, ki se ga upam da udelezimo vsi.

LP
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

robiCalibra
Nov uporabnik

Napisal/-a robiCalibra Po jun 30, 2008 1:56 pm

Hvala za čestitke.. :)
No, sej to s sodniki ni edina stvar, ki me moti. Je še veliko stvari o katerih bi rad delil mnenje z vami (predelovalci). Ta tema se mi je zdela najbolj primerna za začeti debato o stvareh, ki niso najboljše v našem STRu, glede na to, da sem na prireditvi v Ložu slišal ogromno pripomb. Upal sem, da se bo iz problema razvila debata, kjer bi še drugi povedali kje jih žuli. Tako bi lahko na enem mestu zbrali vse predloge za popravke, o katerih bi se potem na sestanku lahko debatiralo in kaj popravilo. Ker smo iz tako različnih koncev, se mi zdi forum najhitrejši način komunikacije.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jun 30, 2008 2:08 pm

Vsak ki pripelje avto na show, ima na koncu ocenjevanja vpogled v ocenjevalni list, na katerega se lahko pritozi.

Tako kot je dejal Jaka podpiram moznost, da se tekmovalec lahko pritozi na ocenjevanje, vendar ob tem zastavi recimo 15 tock, ce se ugotovi da je pritozba nelegitimna, se mu teh 15 odbije, ce se ugotovi da je legitimna pritozba, se avto oceni se enkrat. Mislim da bi bila to njaboljsa resitev, polek dobre izbire sodnikov, seveda.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Tomo
Moderator foruma

Napisal/-a Tomo Po jun 30, 2008 2:13 pm

No nekaterim sodnikom bi predlagal da gredo kam v tujino mal pogledat kako poteka pravo ocenjevanje...še vedno je pa pri nas tak, da več maš na avtu več točk je - pa tudi če se zadeva ne ujema z celotnim avtom, sigurno je možn vse predelat na lep način

robiCalibra
Nov uporabnik

Napisal/-a robiCalibra Po jun 30, 2008 3:37 pm

Courage: ja, to se tudi meni zdi pametno. Vendar ne vem, če vsi tekmovalci vedo kje se lahko pritožijo. Konkretno jaz, se na tem tekmovanju nisem želel pritožiti, ker moj avto na žalost zaradi zdravstenih težav to leto nisem mogel končati. Če pa bi bil končan, bi se še kako pritožil, saj z ocenjevanjem nisem bil zadovoljen. Pa tukaj ne igra vloge 1.mesto, 2. masto,...ali kar koli, ker se mi letos tako ali tako ne gre za "naziv" državnega prvaka. Bolj me moti deljenje točk kar tako na oko in kot je zapisal Tomo več kot namečeš na avto, več točk dobiš, četudi zgleda vse skupaj bol tako tako. Spet naj opomnim, da ne mislim zdaj, da je moj avto super in najboljši, saj me čaka še veliko dela na njem, da bo takšen kot si želim...:)
:P
Vrni se na Srečanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov