Srečanja avtomobilskih navdušencev...

Kakšna se vam je zdela organizacija prireditve v Grosuplju?

Zelo dobra
23
29%
Dobra
29
37%
Povprečna
16
21%
Slaba
10
13%

Skupaj glasov : 78

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Kako izboljšati Avto Show

Napisal/-a JohnyR Po sep 08, 2003 6:33 am

Odpiram temo zato, da ljudje lahko dajo predloge organizatorjem kako izboljšati prireditev v naslednjem letu.

Ne razumeti te teme kot blatenje organizatorja, ampak le kot konstruktivne predloge.

Zdi se mi da bi obiskovalci največ videli ča bi ob prireditveni prostor postavili nekakšne preproste tribune ( recimo tri stopnice, stojišča ) in bolje organizirali razporeditev avtov na prireditvi.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
WhiteCell
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a WhiteCell Po sep 08, 2003 10:30 am

organizacija zelo dobra...
samo PROSTOR je u Qrcu
V8 POWER

Uporabniški avatar
spoilers
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a spoilers Po sep 08, 2003 10:50 am

Lep pozdrav...

Imam samo eno vprašanje.
Ali obstaja kakšen kriterij za ocenjevanje? Kdo je v komisiji? :?:
Katera vozila imajo prednost v točkovanju? (lasten produkt ali kupljeno v trgovini)?
Na bazi česa se ocenjuje estetika? (stil ali kar nekaj nametanega na avto)

Show ima seveda dobre plati in slabe. Upam, da se bodo organizatorji vsako leto bolj trudili... :wink:

Brez zamere in čestitke vsem zmagovalcem!! :-P :-P

Lp
Don`t be afraid to be tuning freak!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po sep 08, 2003 11:25 am

Mislim, da je bilo kar nekaj avtomobilov, ki so od daleč zgledali lepo pol pa prideš blizu in vidiš 10 različnih odtenkov barve pa nekega kita in ne vem kaj še... Npr. Audi A4 (nov) lepo narejen ampak vsi spoilerji do drugačne barve.... (pa brez zamere). Pa razne korita za rože gor (BMW) pa to... Mislim, da je bilo estetsko narejenih avtomobilov bolj malo... Rec. tisti golf GTI (moder) je imel prage da človeka kr nekam pride... Tisto jaz nebi dal gor pa da je nevem kaj.... To je moje osebno mnenje... Kaj pa je tista baba delala to pa je itak izven kritike... Tisti Peugeot je sicer lep ampak za njega ne dam 5 jurjev.... Celi dan gas do daske... Mislim normalne punca to ne dela če pa kateri dosti fali v piskru pol je to rezultat in atek ki to financira.... A v življenju ni rabla s prstom mignit.... Podn od podna!!! Če bi jaz bil v komisiji bi jo dal na zadnje mesto....Samo zaradi predstave... Pa brez zamere...

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po sep 08, 2003 11:43 am

Če lahko nadaljujem idejo od Spojlers:

Potrebno bi tudi bilo določiti kaj je styling in kaj ne. Ker če so lita platišča stayling, potem bi jst delal dobro konkurenco. Prav tako se mi ne zdi predstavljanja vreden avto ki je obtolčen ali če ima poškodovana platišča. Takšni avti delajo bolj sramoto kot šov.

Pogrešal sem tudi goste iz tujine ( Italija, Avstrija, HR,... ) kajti le ti niso tako daleč, da ne bi mogli sodelovat v razstavi.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
spoilers
Nov uporabnik

Napisal/-a spoilers Po sep 08, 2003 1:27 pm

Še enkrat jaz....

Bom napisal s svojega vidika, pa ne da sem pameten... :wink:

Mislim, da so obiskovalci že lani imeli dosti za komentirat glede razvrščanja avtomobilov v kategorijo PREDELANO vozilo. Jaz osebno, lahko čestitam vsakemu posamezniku, ki se kakor koli odloči za predelavo svojega vozila. Vsak ima svoj okus, vsak svoje ideje in ker je to svobodna dežela, lahko vsak po svoje pokaže svoj talent.

Zatakne se pa pri komisiji, ki tovrstna vozila ocenjuje in razvršča. Člani komisije bi morali marsikaj vedet o tuningu. Mislim, da ni dovol samo revije listat in filme gledat.

Tekmovalcev je veliko in jih bo vsako leto več, če bo pošteno tekmovanje za vse.
Cenjeno mora biti vsako delo, vsak kos, ki ga tekmovalec montira na svoje vozilo.
Ne smemo pa pozabiti, da je to tekmovanje in zato ne morejo biti vsi enaki. Eni imajo lepa vozila drugi malo manj lepa.
Vendar mislim, da bi komisija morala dosti stvari dodelat, če hočemo pošteno ocenjevanje.

Niso vsi rojeni s priimkom PININFARINA, so pa posamezniki s smislom in stilom in ostali (žal) brez..

Uf..sem bil dolg! :P

Brez zamere, če sem koga užalil.

Lp
NO NAME Spoilers team

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Po sep 08, 2003 1:33 pm

spoilers jz se strinjam s tabo.no moje mnenje glede ocenjevanja je pa tako da nism bil kaj prevec zadovoljen z ocenjevanjem drgac cestitam vsem ki so zmagali pa cimvec uspeha se naprej.

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a RoadRunn3r Po sep 08, 2003 1:50 pm

Prireditev in spremljevalni program zelo uredu nimam nobenih pripomb.
Kar se pa prostora tiče mislim da ne moreš avte parkirat na neke pukle, hribčke, lukne, pesek...
Sej verjamem da je težko dobit plac ampak bi mogl bit mal bol porihtan saj za tiste k rastavlajo.
Aja pa ne vem al sem jst spregledou al res ni blo opisa predelave na avtu, k prejšne dve leti je blo in se mi je zdelo fino.

hemingway
Novinec

Napisal/-a hemingway Po sep 08, 2003 2:17 pm

Itak da je una zmagala k je dala u A3M kes pol so ji pa naredl avto.To ni bil tuning show ampak A3M show za moje pojme.Picka zmece miljardo za spojlarje pol ji dajo pa pokal za tri jurje sit pa recejo bravo pol se ji pa zdi, un blesu sefe ud A3M se pa sam hinavsk smeji pa si misle svoje.Ja tko je to pri ocenjevanju ; vec v A3M das vec veljas.Pa brez zamere sam to ni blo korektno ocenjevanje. :!:

G-4S

Napisal/-a G-4S Po sep 08, 2003 2:21 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

G-4S

Napisal/-a G-4S Po sep 08, 2003 2:33 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po sep 08, 2003 2:38 pm

Glavni problem je prireditveni prostor. Rabili bi eno veliko parkirišče (Špar, Mercator, Leclerc, Viator ...). Da se da tekmovalne avte lepo zložit v vrste (in se potem pripeljejo pred folk in komisijo na ocenjevanje), da je plac za burnoute in drifting, da stvar na prvi pogled zgleda bolj urejeno, pa da ma publika kje parkirat. Kaka tribuna za burnoute in drifte ne bi bila odveč. Pa veljalo bi razmislit o prestavitvi v Lj - bi blo še več gledalcev, čeprav je bilo že letos noro velik folka.

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc Po sep 08, 2003 3:03 pm

Sam pol pa sploh neki fali u glavi une zenske da take pocne s #svojim# avtom. Sow je bil enkraten, vsako leto je skor boljs,sam res tiste tribune bi morale bit urejene,ne pa da obupanci streho odkrivajo :lol:
Slika

Uporabniški avatar
spoilers
Nov uporabnik

Napisal/-a spoilers Po sep 08, 2003 3:21 pm

V glavnem...

Res drži, da je Slovenija majhna država, zato se ne moremo dosti kosat z našimi bližnjimi sosedi. Oni imajo višji standard in zato tudi več $$$$. Vse to vpliva na ponudbo in organizacijo takih prireditev.

Res, da imajo obiskovalci možnost glasovanja,ampak smo spet na začetku. Zakaj? Vsi smo prijatelji, vsi imamo isti hobi in vsak zastopa svoj klub. Dobre ocene ponavadi podariš svojemu kolegu iz kluba in tako se zgodba nadaljuje... :roll:
Žirija je sestavljena iz članov, ki dajo še svoj glas in tako je končni zmagovalec znan.
Ne vem... morda, bi moralo biti malenkost bolj natančno vse skupaj! :wink:

Samo za primer...
V tujini (Italija, Avstrija, Nemčija) je žirija sestavljena iz zunanjih članov. To pomeni, da imajo dobrega mehanika (motor), klepar - oblikovalec (zunanjost) tapetnik(notranjost)še kdo od organizatorjev.
Po njihovih ocenah se izbere vozila za ožji izbor.
Takrat pa nastopi publika oz. glas ljudstva. :wink:

Seveda morajo biti vozila primerno parkirana, da si lahko obiskovalci in žirija nemoteno ogleda, kaj sploh ocenjujejo...

Mislim, da ni pomembno kakšna vozila imamo v Sloveniji, važno je, da upoštevamo pravilnik.
Nisem pa najbolj prepričan, da sploh obstaja... :?: Če obstaja, se iskreno opravičujem :) Morda je potreben dopolnitve :wink:

Lp

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po sep 08, 2003 3:58 pm

@g-s4 Samo nekaj bi te vprašal... (vzamem nazaj za njenega očeta)... Koliko je punca stara? Pa dela na ministerstvu al kaj? Ne ti meni potice prodajat... Malo naračunamo... 4 mio na 5 let je 115 000 jurjev mesečnega obroka .... Pa vseskup pol mora imet 300 000 SIT na mesec samo za avto... Bla Bla... sicer mi je vseeno samo take pa ne prodajat... Pa če ga je dobila al kupla al pa vkradla me boli qurac. Pa saj je vseeno...

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po sep 08, 2003 4:00 pm

zdi se mi brezveze kregat kje je kdo denar vzel, da si je tak avto zrihtal. če hočeš iztopat (zmagat) si moreš izmislit nekaj inovativnega,...

je pa težko to organizirat!!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Napisal/-a RoadRunn3r Po sep 08, 2003 4:09 pm

G-4S je napisal/-a:
johnyr je napisal/-a: Prav tako se mi ne zdi predstavljanja vreden avto ki je obtolčen ali če ima poškodovana platišča. Takšni avti delajo bolj sramoto kot šov.

JAO, JAO, JAO,... Pa kaj ti je človek??? A veš kolk avtov bi bilo potem na showu??? NIČ Mogoče bi nam (vsem, ki se vozimo po cestah in parkiramo na javnih parkiriščih) pa lahko svetoval, kako ohraniti avto brez praske.

Pazi to: si v nulo zrihtam avto (recimo da vložim 2 milijona), ga poštriham celega, kupim vse novo, pol mi pa na poti v Grosuplje izpod enga avta na lak prleti kamenček! In zdaj naj se obrnem in grem domov in potem hop na kolo, in v Grosuplje kot gledalec :lol: :lol: :lol:

Jop folk odpira vrata na vse, k rine iz parkplaca mu sploh ni važn če zravn ene dva avta podrgne. Pol pa mej avto brez prask :roll:

Uporabniški avatar
RoadRunn3r
Stalni uporabnik

Napisal/-a RoadRunn3r Po sep 08, 2003 4:13 pm

spoilers je napisal/-a:Seveda morajo biti vozila primerno parkirana, da si lahko obiskovalci in žirija nemoteno ogleda, kaj sploh ocenjujejo...

Točno tako pri kolesih na eni strani lukna da glavo not utakneš na drugi pa blatnik nasede na gumo :roll:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Po sep 08, 2003 4:20 pm

pa avta nebi na drek postavo za nič na svetu. če ne asvalt ali droben šoder pa vsaj ravna trava.
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Sale Po sep 08, 2003 5:04 pm

spoilers je napisal/-a:Samo za primer...
V tujini (Italija, Avstrija, Nemčija) je žirija sestavljena iz zunanjih članov. To pomeni, da imajo dobrega mehanika (motor), klepar - oblikovalec (zunanjost) tapetnik(notranjost)še kdo od organizatorjev.
Po njihovih ocenah se izbere vozila za ožji izbor.
Takrat pa nastopi publika oz. glas ljudstva. :wink:

Problem je v tem, da je takšne ljudi pri nas težko najti. Zakaj? Zato, ker vsak tak "strokovnjak" ne bo cel dan tam postopal za tistih par tolarčkov, ki bi mu jih lahko organizator ponudil. Poleg tega je SLO tako majhna, da bi potem hitro ti člani komisije začel dobivat razna grozilna pisma ali pa če bi jim bila sreča mila raje kakšno podkupnino.

Torej, na zadnjih treh showih smo ocenjevali sami tekmovalci (ne obiskovalci). Sistem ni dober (predvsem zaradi prijateljskih glasov) ampak boljšega trenutno ni. Za drugo leto bomo predstavniki klubov poizkusili s skupnimi močmi sestaviti nek poenoten pravilnik ocenjevanja. V našem klubu smo se potrudili, da smo glasovali čimbolj objektivno, čeprav nas je bilo 19 in bi dokaj hitro lahko kaj "nakuhali" v svoj prid . Če pa kdo kar kipi od idej in predlogov glede ocenjevanja, jih bomo z veseljem sprejeli na mail gas_tuning@hotmail.com in posredovali ostalim.

Nikakor si pa ne ustvarjam iluzij, da bo katerikoli sistem zadovljil vse želje in zahteve.
Slika Slika
Vrni se na Srečanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov