Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe jun 06, 2008 9:37 am

ixus je napisal/-a:Super tema! Pohvale Cornelius.
Upam da tudi meni kdaj uspe pridt do Saudske Arabije, :P Cene drugega na izlet :D

Hvala na pohvalah.Me razveseli ko preberem da vam je všeč tema...
Najcenejšo karto sem najdel za 11.Maj. Ljubljana-Istambul-Doha in nazaj za 620 Euro.
Evo že 11.Maja sem imel karto za Qatar a so se pogoji projekta spremenili za odhod in sem zavrnil ponudbo .
Kmalu bo še bolj zanimiva tema na poti okrog Mediterana. Nekaj podobnega sem že naredil pred leti vse do Španije z avtom.Grem prijateljem v Maroko in Alžirijo od tod naprej. V Libiji zahtevajo preveliko kaucijo zaradi zavarovanja avta tako da če bo preveč gremo s trajektom preskočiti do egipta (hočem sliko volvo pred piramido) hahaha
in potem v turčijo trajekt ker skozi ostale države na poti se ne da tako lahko.
To je plan in je podoben že narejenem sam smo šli iz genove v Tunis in od tam v Libijo.
naše tablice so nam dali dol, dali njihove in mi kaucijo vrnili po nekaj mesecih v konzulatu v Milanu. Pa še to je bil bankarski ček ker konzulat ne isplačuje samo jemlje.hahaha

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 06, 2008 9:59 am

Jaz bi na tvojem mestu Alžirijo izpustil. Prenevarno. Libija pa je v redu, pač plačaš tisto takso, ki ni visoka (27 evrov) in si tankaš bencin po 0,07 evra.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe jun 06, 2008 7:37 pm

nebivedu je napisal/-a:Jaz bi na tvojem mestu Alžirijo izpustil. Prenevarno. Libija pa je v redu, pač plačaš tisto takso, ki ni visoka (27 evrov) in si tankaš bencin po 0,07 evra.

V Alžiru sem 2004 delal nekaj mesecev in imam dobrega šoferja in prijatelja ki bi vse naredil za mene. Edino je to, da moraš imeti celo pot vodiča to bo on. Od Maroka do Annabe kjer je bilo zanimivo delati-veš zakaj? V mestu Annaba je ogromna muslimaska univerzirteta za muslimanske vede za ženske in ko te pridejo ven ob vikendih je to 50 bejb na 1 moškega po lokalih. Tujec? Ni šans, da te ne bojo peljali na hribe nad mestom v motel z razgledom na predivni zaliv, muzika itn...
V Annabi živi in dela en Italijan ki je tam že 12 let...vse ve. hahaha
tako da smo imeli super vodiča.
Glede nevarnosti pa se ne strinjam steboj, ker sem delal prav v najhujši četrti Al Harrach v predmestju Algira mesta (Algier je ime mesta) kjer je večina prebivalcev kontra predsedniku Boflika ali kako se že kliče sem pozabil.Sprehajal sem se v starem delu mestu kjer tujcem "kao" ne priporočajo, sedel pil kafe z domačini in če ne glumiš Italijana te nobeden ne bo dotaknil. Gostoljublje je povsod, seveda tudi kriminalcev a ne do tujcev
kot pišejo. Tujci kateri pridejo in dobesedno kradejo bogastva ter izkoriščajo se ih nahtiro rešijo. Ameri, francozi so itak v revoluciji izgnani 1962-63 za vedno.
Eno od parih krščanskih cerkev v mestu ORAN čuvaju vojaki 24 ur ker so je že večkrat uničili.Evo slike...

Da ne bom off topic naprej če bom imel čas postam slike in opis Algerie.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe jun 06, 2008 7:44 pm

Mal bom off topic a potem popravil v pravo temo o Algiru
Spodaj vidiš mesto in luko ORAN. slikal sem na robu ograje in
skoraj padel...ups...
Slika
Slika
Slika
Slika

oprosti tukaj končam se nadaljuje...