Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

nevšečnosti na potovanjih-izletih, ki jih ne morete pozabiti

Napisal/-a avtomobil Ne mar 30, 2008 12:56 pm

Se vam je zgodila kaka nevšečnost, ki je povezana z avtomobilom ali samim potovanjem, katero ne morete pozabiti?

Jaz nikoli ne bom pozabil, ko sem v Siciliji pri Palermu bil z avtom v rezervi, želel tankati, bančne kartice pa ni bilo nikjer, denarnica pa čisto prazna.
Ta šok ne bom nikoli pozabil.
Moja boljša polovica je dvigovala denar iz bankomata nekje v nekem mestecu pri Rimu, denar je dvignila, kartico pa pustila v bankomatu. No, za tem sva nadaljevala pot proti Agrigentu v Siciliji, denar pa sproti porabila. Pred Palermom je že gorela lučka od benzina in avto je bilo potrebno natankati. Spominjam se, da je bil že večer.
Končno benzinska črpalka na supercesti. Da bomo tankali, bančne kartice ni bilo nikjer. Cel avto sva pregledala, a nje ni bilo od nikoder. Tako, da tankala nisva.
Bila sva brez denarja.
Šla sva do prvega mesta, kjer sva našla manjši hotel. Tam razložila kaka je stvar. V hotelu so nama verjeli in šli na roko, tako, da sva dobila sobo in hrano.
Naslednji dan sva šla na neko banko v mestu in prijavila izgubljeno kartico. Oni so se povezali z tržaško banko, kjer so izdali bančno kartico. Na tržaški banki so preverili zadnjo transakcijo in ugotovili, da je kartica ostala v bankomatu nekje pri Rimu. Vendar je bil postopek ta, da so morali kartico poslati v Trst.
Zato nam je Tržaška banka nakazala denar na to Siciljansko banko, kjer sva ga tudi dvignila, z njim plačala stroške obeh bank, hotela in natankala avto, ter krenila naprej. Zaradi vsega skupaj sva na poti izgubila štiri dni.
No, kasneje sva dopustovala brez težav.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To apr 08, 2008 8:20 am

Ce pustimo 4 dni zgubljene se mi zdi, da je to pohvalno a ne nevsecnost na poti saj sta sama kriva a Italijani so dokazali, da so prijazni in da pomagajo ne glede na veliko obtozb glede kraj itn. Povsod imas dobre in slabe.

Moja zgodba dobra:
Bil sem pred parimi leti poslovno v Srbiji in se vrnil domov v Slovenijo ter naslednje jutro takoj nadaljeval pot v Italijo na obisk hcerki. Celi dan po shopingu glih pred Bozicem je bilo in ob 01.00 zjutraj se odpravim nazaj za Slo.
Ker sem imel CLK 240 benciner na servisu v Lj. so mi dali nadomestno vozilo E270 CDi in sem z njim potoval v Italijo ter se avtomaticno ustavil in natocil neosvinceni bencin. 35 litrov. Izkljucno ker sem bil totalno zmatran in sheban od take poti...
Ko sem zapiral pokrovcek se mi je zasvetilo. BOOM.

Avta nisem prizgal ter poklical Mercedes pomoc v Slovenijo na kar so me povezali takoj z Nemcijo in so mi sporocili, da pocakam na tej bencinski v Reggio Emilia da pride pomoc.

V roku 20 minut me je klical serviser iz Bologne, spraseval tocno kje sem in da avta ne prizigam za boga dragega. V roku 1 ure in pol je prisel z prikolico, natovoril vozilo in odpeljal v Bologno v Mercedesov servis. Skinuli so zadnje sedeze, posesali bencin iz rezervoarja, zrakom so spucali cevi od rezervoarja do motorja in rezervoar spucali z neko tekocino in ob 05.30 sem ze bil na poti domov.

Vsaka pohvala za Mercedesovo pomoc. Strosek je bil 210 Euro.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK To apr 08, 2008 9:20 am

Dve leti nazaj sem bil na naši obali. Odločil sem se da malo skočim v morje. Stvari pustim na plaži nakar se ulije ko sto mater. Poberem stvari letim do avta. Odprem prtljažnik in vse skupaj vržem notr. Zaprem in tečem do voznikovih vrat. Tik preden sem hotel odpreti vrata je preskočil daljinc, ki je bil zavit v brisači v kufru. Avto torej zaklenjen, jaz brez denarja, obleke, telefona, začelo je precej hladno pihati. Vsi so se poskrili pred dežjem jaz pa v kopalkah jao :lol: . Ko sem končno dobil nekoga, da mi je posodil telefon sem poklical AMZS in in stric je res hitro prišel. Na licu mesta sem se včlanil, delavc mi je "vlomil" in stvar je bila rešena.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To apr 08, 2008 9:31 am

Edini tak primer, ki ga ne morem pozabit je ta, da me je na hrvaškem slovenec zanalašč zrinil s ceste, se smejal zraven in potem zbežal. V avti smo bili trije in smo pri 130 leteli iz ceste, ter odbili kamen ki je zabetoniran ob cesti na jadranski magistrali. Avto totalka, nobenemu izmed nas pa nič. Zapomnil sem si sicer avto in del registracije, vendar je bil naslednji dan avto že naprodaj prepisan na firmo, kjer niso hoteli povedat, kdo je bil lastnik, po drugih kanalih pa se tudi ni dalo zvedeti nič. Sej po eni strani je tako bolje, ker drugače bi bil najbrž v zaporu, ker sem imel resno namero človeku najmanj kolena zdrobit, če ne kaj več.
Old subarus never die, they just get faster!

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To apr 08, 2008 10:28 am

jst ko sem se vračal iz barcellone sem zamudil letalo (avtobus,ki je peljal na letališče je imel probleme), tako da ni blo druge kot prespat na letališču in naslednji dan ponovno plačat karto in odletet domov. nič posebnega.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To apr 08, 2008 12:32 pm

pred 1 letom sem zletel s ceste,se obracal in koncal na strehi.takoj sem zlezel ven,brez praske hvala Bogu.nikol pozabu

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To apr 08, 2008 12:36 pm

...ni sicer moja "dogodivščina" (zaenkrat lahko še sam potrkam) je pa od sodelavca in njegove punce, ki sta bila štiranjst dni na Kubi in zadnji dan tik pred odhodom jima na plaži ob njuni prisotnosti in prisotnosti varnostnikov, rukzak "spizdijo" v njem pa par dolarjev, ter potna lista.......- podaljšala sta si bivanje za naslednjih štirinajst dni, ter staršema povzročila kup nevšečnosti, ko so morali "duplikat" iskat, mi sodelavci pa njegovo smeno "pokrivat"(in naslednji trije, ki smo bili predvideni za dopust, le tega prestavit).... :evil:

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To apr 08, 2008 1:02 pm

pred cca 2 leti so mi v bosni ukradli moj prvi avto-audi 100 2.5tdi. policija ga ni najdla,sam sem se ze zdavnaj sprijaznil.zalostno :cry:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To apr 08, 2008 1:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Edini tak primer, ki ga ne morem pozabit je ta, da me je na hrvaškem slovenec zanalašč zrinil s ceste, se smejal zraven in potem zbežal. V avti smo bili trije in smo pri 130 leteli iz ceste, ter odbili kamen ki je zabetoniran ob cesti na jadranski magistrali. Avto totalka, nobenemu izmed nas pa nič. Zapomnil sem si sicer avto in del registracije, vendar je bil naslednji dan avto že naprodaj prepisan na firmo, kjer niso hoteli povedat, kdo je bil lastnik, po drugih kanalih pa se tudi ni dalo zvedeti nič. Sej po eni strani je tako bolje, ker drugače bi bil najbrž v zaporu, ker sem imel resno namero človeku najmanj kolena zdrobit, če ne kaj več.

Daj razloži malo to, zakaj te je zrinu s ceste, kaj si mel že prej kake probleme z njim, al je bil kr en psihič?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po apr 14, 2008 8:05 pm

To je bil en, ki je po cesti, kjer je omejitev 90 vozil 30 in ko si ga hotel prehitet, je pospešil in se vozil ob tebi, pa te ni pustil nazaj na pas. Ker avto ni imel dost moči, pač nisem mogel nazaj na pas in ko je prišel ovinek, je zapeljal na nasprotni pas, ker z avtom ni speljal ovinka, jaz pa namesto vanj, sem šel raje ven iz ceste, ker bi mu namreč priletel v vrata in ga skoraj 100% ubil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po apr 14, 2008 8:17 pm

res je b****r raje da si ga ubil tko ne bi imeli vec sanse naletet na njega :D :x
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Po apr 14, 2008 8:18 pm

jst sm si pa v petek naredil mini izlet v Celje. nazaj(na primorsko) sem se odpravil po tastari cesti. v Domžalah opazim OMV bencinsko,pa vidim da mam še neki bencina-ampak sem si rekel da grem natočit polno. jst natankam ene 25litrov....grem na blagajno...stegnem vn bančno-pa mi prodajalec reče: vaš dnevni limit je presežen. jst samo :WTF?!...potem ga vprašam za najbljižjo banko,in se odpeljem tja. stopim do okenca,obrazložim stvar, pa mi ženska reče da pri NLB ne morm z Novo KBM kartico dvignt!...jst spet sam pri sebi : WTF?!?!...potem pa mi reče da če sem probal na bankomatu dvignit. Potem sem se le spomnil da mi manjka le 10€ (15€ sem imel še v denarnici)...grem probat...pa vrže denar ven bankomat...in grem z nasmeškom na bencinsko plačat.
izkušnja ki jo najbrž ne bom pozabil :D
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
vilijem
Nov uporabnik

Kraj: Stajerska

Napisal/-a vilijem Po apr 14, 2008 9:44 pm

[quote="yugo_tuning"]jst sm si pa v petek naredil mini izlet v Celje. nazaj(na primorsko) sem se odpravil po tastari cesti. v Domžalah opazim OMV bencinsko,pa vidim da mam še neki bencina-ampak sem si rekel da grem natoèit polno. jst natankam ene 25litrov....grem na blagajno...stegnem vn banèno-pa mi prodajalec reèe: vaš dnevni limit je presežen. jst samo :WTF?!...potem ga vprašam za najbljižjo banko,in se odpeljem tja. stopim do okenca,obrazložim stvar, pa mi ženska reèe da pri NLB ne morm z Novo KBM kartico dvignt!...jst spet sam pri sebi : WTF?!?!...potem pa mi reèe da èe sem probal na bankomatu dvignit. Potem sem se le spomnil da mi manjka le 10€ (15€ sem imel še v denarnici)...grem probat...pa vrže denar ven bankomat...in grem z nasmeškom na bencinsko plaèat.
izkušnja ki jo najbrž ne bom pozabil :D[/quote]

Jaz sem se tem in drugacnim sranjem lepo izognil tako, da sem si pri SKB banki odprl dodaten TRR - imajo brezplacen gotovinski racun, kjer za okoli 5 eurov aktiviras maestro kartico, da lahko tudi placujes z njo. Tako da za vse tiste, ki ne marajo gotovine ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po apr 14, 2008 10:20 pm

v eni sami poti in sicer je bila to pot do švice ( cca. 900 km) nam je najprej crknil alternator pred milanom a smo nadaljevali naprej z novim akumulatorjem, nato nam pred tunelom st. gothard - švica začne odpovedovati sklopka oz. nekakšni ležaji, lamela itd... - sem laik za te zadeve ( ko si prešaltal je spučalo glasen piskajoč zvok kot bi polovica avta razpadla) a smo le prišli na cilj seveda vztrajno in zaskrbljujoče :P

tega nikoli nebom pozabil res, da je tega že več kot cca. 6 let

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg To apr 15, 2008 1:47 pm

nebivedu je napisal/-a:To je bil en, ki je po cesti, kjer je omejitev 90 vozil 30 in ko si ga hotel prehitet, je pospešil in se vozil ob tebi, pa te ni pustil nazaj na pas. Ker avto ni imel dost moči, pač nisem mogel nazaj na pas in ko je prišel ovinek, je zapeljal na nasprotni pas, ker z avtom ni speljal ovinka, jaz pa namesto vanj, sem šel raje ven iz ceste, ker bi mu namreč priletel v vrata in ga skoraj 100% ubil.

:lol: imas pa domisljijo. 30-90kmh prehitis vsak avto v 2s. ni sans, da prehitevani sploh pogrunta kaj se dogaja.

:roll:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To apr 15, 2008 2:42 pm

ggg je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:To je bil en, ki je po cesti, kjer je omejitev 90 vozil 30 in ko si ga hotel prehitet, je pospešil in se vozil ob tebi, pa te ni pustil nazaj na pas. Ker avto ni imel dost moči, pač nisem mogel nazaj na pas in ko je prišel ovinek, je zapeljal na nasprotni pas, ker z avtom ni speljal ovinka, jaz pa namesto vanj, sem šel raje ven iz ceste, ker bi mu namreč priletel v vrata in ga skoraj 100% ubil.

:lol: imas pa domisljijo. 30-90kmh prehitis vsak avto v 2s. ni sans, da prehitevani sploh pogrunta kaj se dogaja.

:roll:

Če nasproti ni nobenega si hitro mimo, ja.. če moreš pa upočasnit na 30.. in nato pospeševati je pa drugače..

Uporabniški avatar
slatncan
Novinec

Napisal/-a slatncan Ne jul 20, 2008 1:45 pm

sicer se je zgodilo pred potovanjem pa ok....

za 1.maj letos sem hotel svojega mondeota popeljati na 700km tudo iz rogaške do stuttgarta...vse lepo in prav do zadnjega dne(pač 1 dan pred odhodom) spucam avtek, da se je sveto, popregledam vse tekočine, jermene če je kje kter losan, vse ok, dokler se ne odpeljem od starega ateka domov(cca 5km) in pri bremzanju slišim grooooozno hrskanje...si mislim ok, mogoče zarad pranja kaj šteknalo, se bo že posušilo...drugi dan se vstanem pol ure prej, se odpeljem na 500m testno vožnjo okoli blokovskega naselja...spet hrskanje, po 500m disk vroč ko žar...in nato smo z novim cliotom 1.2 gurali gor pa dol...res da je bla pot varčnejša, in bol fancy kot pa s 14let starim avtom, ampak želja je bla fordaka peljati na dalšo turo :D sreča v nesreči da so bremze odpovedale zadnji dan, in ne po poti, ker bi lahko bilo grdo...aja pa še to, bremz ni bilo več ampak samo še železo od bremz :?

PS:upajmo da bo zdržal 300km pot na pag čez teden in pol :D

lp, slatncan
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov