Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

alhambra71
Novinec

Rim

Napisal/-a alhambra71 To jan 19, 2010 12:00 pm

Zanima me če ima kdo izkušnjo z obiskom Rima. Z družino bi šel z osebnim avtom v rim od petka do ponedeljka vmes bi pa še maraton odlaufal. Zanima me kako je z parkiranjem v centru Rima. ali obstaja kakšna avto hiša da mi varujejo avto da ne bo treba peš še domov. Našel sem nek hostel v samem centru tako da za spat bi se znašli. je pa še druga možnost da gremo z avtodomom če ga rentam je cena skoraj ista kot hostel, ampak je spet problem kje ga pustit. Vsak predlog bo dobrodošel.
lp

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To jan 19, 2010 1:25 pm

Jaz bi (sem) šel varianta avto + hotel. Je vožnja bolj udobna in hitrejša kot z avtodomom, kvaliteta bivanja je boljša v hotelu.

Pozanimaj se če ima hotel varovan parking (ta zna sicer bit kar drag - jaz sem dal v sicer 4* deluxe hotelu 20 eur na noč samo za parking :jao: ), drugače pa poišči kakšno garažno hišo izven središča rima, v bližini ene izmed dveh metro prog. Jaz avta na ulici v tujini nikoli ne puščam, mi je precej manjši strošek dat 30 eur za parkiranje kot pa se zajebavat z vandaliziranim ali celo ukradenim avtom ;)

mv46
Nov uporabnik

Kraj: stajerska

Napisal/-a mv46 To jan 19, 2010 1:31 pm

lep pozdrav

pred letom dni sem bil na dopustu na siciliji z avtom in sem se se prej ustavil v rimu za tri dni. spal sem v hotelu dve ulici nizje od zelezniske postaje in so imeli v hotelu moznost parkiranja v neki garazni hisi vendar malo odaljeni od samega hotela cena pa je bila okoli 15eur na dan, ce se ne motim, ampak ker jaz nikoli nimam srece je zal bila zasedena. preostalo mi nic drugega kot, da parkiram kar na ulici na drugi strani hotela pred neko restavracijo(modra cona) in nisem imel nobenih tezav, se manj sem placal, ker je v nedeljo parkiranje bilo zastonj. edino kar sem naredil je, da sem vse stvari pobral iz avta kar je pa ostalo sem pa dal v prtljaznik tako da nic ni bilo na vidnem mestu(ce nic ne vidijo nimajo kaj vzet) je bil pa malo nizje parkiran en italijanski avto in je imel razbito sipo tako da ne vem, ce se koncetrirajo samo na tujce.

na kratko jaz nisem imel nobenih problemov pa sem bolj panicne sorte glede parkiranja.
lp

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To jan 19, 2010 1:49 pm

ah Rim, jaz sem spal v montažnih hiškah v kampu ob robu mesta (takrat najugodnejši način spanja), avto pa imel dva dni parkiran tik ob njej ter šel v center z avtobusom. En dan sva šla tudi z avtom do Vatikana in nisva imela problema s parkiranjem. Imela pa sva tudi prigodo, ko sva se prvi dan še na poti ustavila v katakombah, parkirala povsem poln avto (podrti zadnji zici ter krama za 14 dni kampiranja) na brezplačnem parkirišču, odprla okna in odšla v katakombe ter se čez tri ure vrnila nazaj... in od daleč opazila, da na oknih ni šip - priletiva do avta, kjer pa je bilo vse na svojem mestu...

Me je pa okradel žepar na mestnem avtobusu, medtem ko sem ženi razlagal, kako so na podoben način okradli prijatelja pred desetimi leti prav tako na troli v Rimu - tako da ne vem, kaj je nevarneje - puščati avto ali se voziti z javnim prevozom.

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 So jan 23, 2010 9:47 pm

Glede na vaše predloge in malo povpraševanja še naokoli se odločamo, da bi šli z enim avtom. Sicer nas gre devet pa smo mislili z dvema svojima vozili. Padel je predlog da rentamo kombi za devet ljudi in gremo samo z enim avtom. Ima kdo kakšen dober predlog za poceni rentanje kombija za devet ljudi.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So jan 23, 2010 11:21 pm

Jaz sem bil tudi v Rimu.
Ja mesto je veliko, tako, da sem videl le predmestje mesta, kajti v kaos me ni vleklo.

V Rimu sem dejansko bil le nekaj ur.

Imam pa izkušnje z drugimi italijanskimi mesti kjer sem spal.
Najbolj mi je ostal v spominu Palermo, kjer ni bilo parkirišče pred hotelom varovano z ograjo (bila je le kamera), tako, da sem avto parkiral kar pred varovanim parkiriščem pred vojašnico Carabinjerjev. V spominu pa mi je je ostala njihova prijaznost bolj kot kaj drugega.
Tako sem parkiral še v nekaj manjših mestih in ni bilo težav.
Ni panike, da ga bo kdo tam ukradel, pa še prezplačno je.

Moje potovanje je bilo namenjeno v Sicilijo, točneje v Agrigento. Videl pa sem kar lepo število znanih in neznanih italijanskih mest. Slab mesec potovanja in dopusta.
Avto, moj partner!

moremin
Nov uporabnik

Napisal/-a moremin Sr jan 27, 2010 3:46 pm

jaz bil z avtom in v enem luškanem hotelu...poceni in zanimivo-čisto
i love DS3

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 Po feb 08, 2010 8:39 am

Odločili smo se za hostel v rimu ob postaji. Ker smo dve družini devet članov smo rezervirali kar skupno sobo s svojimi sanitarijami za deset ljudi. Sedaj pa še razmišljamo o najemu kombija za devet ljudi ker cena goriva in cestnine bo ravno za najemnino.
Zanima me če ima kdo predlog za kakšen poceni najem. Gledamo za oplom Vivaro, uz kaj podobnega.
lp

Mille
Nov uporabnik

Napisal/-a Mille Sr feb 24, 2010 3:55 pm

Prtljaga v kombiju mora biti nujno očem nevidna, če ne je za nepridiprave prevelika skušnjava. Doživel na lastne oči kako so sredi belega dne , v centru Rima, "pretovarjali" prtljago iz kombija v avto :shock: .
V centru Rima je več manjših privat parkirnih hiš, ki so ponavadi tudi že zasedene, je pa v centru, pri parku Burgese ena velika parkirna hiša "Parking Ludovisi" na Via Ludovisi, v bližini Vatikana pa parkirna hiša pod gričem Giannicolo.
Kdaj pa boste v Rimu?

alhambra71
Novinec

Napisal/-a alhambra71 To mar 23, 2010 10:05 pm

Včeraj smo se vrnili z Rima. Potovaoi smo s kombijem R- trafick, vožnja udobna in brez težav. V Rim smo šli ponoči zato smo šli kar po avtocesti. Cestnine se je nabralo za okoli 40 EUR. Cesta solidna, vendar po sredini italije mnogo slabša kot pri nas tako, da je brez veze italjani pritožujejo nad našimi cestami. Vstop v Rim je vodila Navigacija malo težav po samem mestu zaradi visokih stavb, vendar se je znašla. Stanovanje smo rezervirali preko neta in smo imeli smolo. Rezervirali smo sobo z kopalnico v hostlu za deset oseb pa je bila dobesedno štala razbita okna, vonjave po alkoholu, mrzla voda, umazano o groza. Imeli smo srečo, da so nam vrnili denar oz. so ponudili boljšo varianto, ki je bila celo za 2 EUR po osebi cenejša. Tam smo se končno namestili. Naslednji dan smo si ogledali Vatikan, vendar zaradi gužve nismo uspeli v muzej. Potem smo si pogledali še važnejše trge in stopnice tako, da je bilo hoje za celi dan. Hrana v gostilni okusna, vendar za nas maratonce premalo, poleg tega pa skoraj dvojne cene. Kapučino odličen, vendar moraš izskati lokal drugače so cene tudi do 6 EUR, smo ga pa pili tudi za 1 EUR.
Nedeljo sva odtekla maraton in popoldne malo pretegnili noge pa smo si ogledali še areno. Ugodnost za člane EU je da je za otroke do 18 lete brezplačen ogled ostali 12 EUR.
V ponedeljek smo se vračali domov. Šli smo po drugi strani mimo Ternija čez na jadransko obalo. Cesta skora podobna AC na večjem delu dvopasovna je pa omejitev 110. v nadaljevanju do Benetk pa je kot naša stara H1 omejitev 80-90km.Vendar neplačljivo. Iz Rima smo tako zelo hitro prišli za 5,7 eur ki smo ga plačali na severnem delu.
Parkirnine nismo plačali ker smo avto pustili pred hostlom na ulici na beli coni. Imeli smo srečo da smo dobili mesto, vendar se je izšlo, poškodb na vozilu nismo dobili. Drugih nevšečnosti nismo imeli čeprav smo bili v najbolj nevarnem delu okoli želežniške postaje.
Ostali so lepi spomini in že načrtujemo kam se bomo podali za naprej.
Toliko o našem potovanju vsem hvala za nasvete če pa koga kaj zanima pa naj se pridruži odprti temi.
lp
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov