Imel sem podoben izlet pred nekaj leti, s tem da je bil krog takole: Češke Budjevice - Praga - Mlada Boleslav - Brno - Bratislava. Šli smo brez vsakršnih rezervacij tako, da je bilo tudi malo zabave z iskanjem prenočišča.
Češke Budjevice - tam skoraj ni kaj videt, je pa zato toliko boljše ponoči. Barček zraven barčka, veselice, bendi v živo, žura staro in mlado
Meni se je dopadlo
Praga - prespali v Hostlu Strahov - je bolj še iz časov socializma, brez luksuza, skupni WCji in tuši, ampak nam se je šlo, da pridemo čim ceneje skozi. Pa itak smo celi dan lutali po Pragi, spali par ur in zopet akcija. V bližini (greš kar hodit) imaš vzpenjačo, ki pelje na nivo Prage, ali pa greš preprosto hodit do Hračani (mislim, da je cca. 20 minut hoda). Od tam pa imaš vse tramvaje. Pazi, da kupiš karto! Namreč po tramvajih se skrivajo sprevodniki v civilu (nam se je predstavu z značko oz. izkaznico), ki kontrolirajo karte. Karta pa je par € za cel dan, tako da brezveze karkoli reskirat. Spanje smo imeli po €13 na noč, jedli smo v neki luksuzni restavraciji (ja, naj se vidu razkoš :P ), ki sploh ni bla draga. Vino in tipične češke jedi je prišlo cca. €15 po osebi
Meni se je smejalo
Mlada Boleslav - Škodin muzej smo šli samo pogledat, nismo pa nič prespali, ker tudi ni kaj videt v mestu razen muzeja (pa še zastonj smo imeli, ker je bil dan odprtih vrat ali nek praznik so imeli. Se ne spomnim več)
Brno - 1x prespali v hostlu (12 ljudi v sobi), pa si ogledali mesto. Če bi še še enkrat bi ga izpustil. Dejansko ni kaj videt. Bolj industrijsko mesto mi vse skupaj deluje. Edino še steza za motorje je dokaj blizu mesta, če vam bodo pustili it po boksih. Nas niso, so pa naslednje leto moje starše.
Bratislava - hostli so v centru, kjer ni parkingov. Avta pa nisem hotel pustiti nekje na samem. Prespali smo v hotelu Avion, ki je malo izven centra, ampak je par minut hoda od hotela avtobus, ki pelje do mesta od tramvajev. Cena nočitve je bila €17. Hrana oz. restavracija je čez cesto s smešnimi cenami (vsaj takrat) - 2x velika pica, 2x velika piva, 2x manjha piva - dobrih €10
Zaradi vljudnosti, smo kelnarja pobarali, da je verjetno kaj premalo zaračunal. Je bilo pa vse gor
Aja, piva je cenejša na Češkem. V Bratislavi so cene piva kot pri nas tako, da nakup svetujem (če je možno) še na češkem.
AC Praga-Brno pa je za živce zgubit - betonirani odseki z veliki diletacijskimi prostori.
Če te zanima še kaj pa piši