mihouca si morda že začel kaj z plezanjem?

Drugače pa malo poročila, predvsem fotomateriala iz mojega četrtkovega podviga. Izhodišče pri zgornjem Belopeškem jezeru pod Mangartom v Italiji, po poti do bivaka Nogara, naprej pa po ferrati via Italiana do Mengartskega sedla. Od tam naprej po italijanski smeri do vrha, ampak jaz vrha žau od blizu nisem videl, ker sem se iz varnostnih razlogov

predčasno vrnil na izhodiščno točko, razlog pa je bil sneg, ampak pomrznjen tako da je bil v bistvu sam led. Dereze so žal bile doma. Do vrha mi zmanjkalo kakšnih 20 minut, ampak glavno sem dosegel, to je preplezana ferrata via Italiana, in to gor in dol po ferrati. Za gor je bilo za samo ferrato porabljeno ca. uro in pol, ampak to v bolj zmernem tempu zaradi slikanja (daj idi malo naprej pa slikaj, ali pa daj malo počakaj da ti dam fotkota pa tko

), za dol sem pa za samo ferrato porabil eno urco. Od izhodišča do bivaka je preteklo slabe tri ure, z začetnimi porodnimi težavami

, ker sva kmalu po štartu porabila nekaj malega časa za iskanje smerokaza v trdi temi, saj ena lučka je bila

. Navzdol je seveda šlo kar nekaj hitreje. Za vse posamezne dele niti nisem nekako beležil časa, ampak drugače pa je skupen timing poti bil z štartom ob 6:20 in ciljem ob 17:00, z upoštevanimi vsemi pavzami za pupico in papico

, no pupica je bila kar po cevki

.
Če pa koga zanima bolj podroben opis poti pa na ….
http://www.hribi.net/izlet/belopeska_je ... a/1/4/1762Spodaj pa fotografski material, nekaj akcije in nekaj za oči

. Saj vem da ga je veliko, toliko več možnosti da bo komu kaj všeč

To je to, hvala za ogled