Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

wira
Nov uporabnik

Kraj: lj

Korzika

Napisal/-a wira Če feb 08, 2007 6:16 am

zanima me glede trajekta,če je kdo že bil okrog 1.maja.Vem,da karto lahko rezerviram vnaprej,poznam vozni red,problem je vtem,ker ne vem datuma prispetja v Livorno pač obdobje treh dni.Ali je v tem času gužva na trajektu in zaradi tega ne bi mogel kupiti karte za dan,ko pridem v Livorno.
lp

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če feb 08, 2007 10:08 am

In koliko km je do tja, oz. koliko je stroškov za prevoz?

matjazek
Novinec

Re: Korzika

Napisal/-a matjazek Pe feb 09, 2007 1:47 pm

wira je napisal/-a:zanima me glede trajekta,če je kdo že bil okrog 1.maja.Vem,da karto lahko rezerviram vnaprej,poznam vozni red,problem je vtem,ker ne vem datuma prispetja v Livorno pač obdobje treh dni.Ali je v tem času gužva na trajektu in zaradi tega ne bi mogel kupiti karte za dan,ko pridem v Livorno.
lp

Počaki še malo, mogoče boš kasneje bolj natančno vedel, kdaj boš v Livornu.
Ampak za prvomajske ni pretirane gužve, še posebej, če potuješ med tednom, tako da lahko kupiš vozovnico na šalterju v pristanišču.

Evan
Nov uporabnik

Napisal/-a Evan Po feb 12, 2007 1:56 pm

Na Korziki sem bil pred leti, sicer poleti, mislim da konec avgusta in september. Karto sem rezerviral prek AMZSja. Se dobro, ker so vsi prevozi - vsaj poleti - rezervirani vnaprej. Ce kupis tam, se postavis v vrsto, verjamem pa, da maja mogoče ni take gužve. Vožnja traja 4.5 h (Livorno - Bastia), prevoznik je bil pa http://www.mobylines.it/mds/web/home.xpd?lang=it.
Stroške si lahko izračunaš na tem linku, do Livorna pa potrebujes cca 6 ur (cez Firence).

wira
Nov uporabnik

Napisal/-a wira Če apr 26, 2007 3:55 am

karto sem rezerviral.placal Ocean24,dobil sem karto (fax-voucher),ali me s tem ze spustijo na trajekt?
Na drugem listu sicer pise,da je karta v Livornu v Moby lines biroju,ki pa ni v pristaniscu kot sem lahko preveril naslov po via michelin je precej oddaljen,tako,da ne znese,da jo dvignem,ker je cekiranje ze ob 7h20.Kaj veste kako to poteka?
lp

Gadjit
Nov uporabnik

Napisal/-a Gadjit Če apr 26, 2007 7:11 am

Zdravo, lahko ti povem moje izkušnje:
Lansko leto sem biu na Sardiniji, karto sem rezerviral in plačal z kreditno, po e-mailu sem dobil v pdf obliki karto, ki sem jo moral sprintat!
V pristanišču pa se postaviš v vrsto, potem pa en tipo hodi okrog z neko napravo in ti poskenira karto(sprintano iz pdfja) vnese podatke in ti sprinta en tak mali listek(v velikosti računa iz trgovine) ko so gor podatki, verjetno kot potrdilo, da si se chekiral in si vnešen na seznam potnikov seveda vključno z vozilom :D
Prevoznik je biu Linea dei golfi.
Za letos pa sem že tud kupil karto preko Mobija isto za Sardinijo (Livorno - Olbia).

Sem pa biu tudi na Krfu kjer je podobna varjanta samo morš s to sprintano karto res it do tega ponudnika prevoza(v mojem primeru AnekLines) in ti potem on da tapravo karto za vkrcanje.
Moje priporočilo: Bolš da si 2 ure prej tam pa v miru speleš zadevo, se mal pozanimaš, ko pa da prideš zadnih 15 minut(tak al tak morš bit 1,5 ure prej v pristanišču) pa laufaš okol. Če greš z trajektom je do del potovanja
:D and I like it!!

wira
Nov uporabnik

Napisal/-a wira Pe maj 04, 2007 6:26 am

smo nazaj ,prekrizarili korziko po dolgem in pocez,bilo zelo zanimivo.
lp

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Pe maj 04, 2007 8:38 am

slikce? ;) kak je potekalo potovanje? :) lahka mal opišeš :) hehe
Citroen C5 2.0 hdi Break :P
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov