Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Nizozemska

Napisal/-a ice Pe maj 12, 2006 9:46 am

Če ima kdo kakšne izkušnje s tem potovanjem naj prosim poda nekaj informacij:
cestnine, zanimivi kraji za ustavit se, stvari na katere se pazi, kako je s parkirišči npr v Utrecthu ipd. Hvala!
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Gost

Napisal/-a Gost Pe maj 12, 2006 11:32 am

Do Nizozemske imaš iz Ljubljane okrog 12 ur vožnje(1200km), če greš čez karavanke in potem naprej čez nemčijo.

Za znamenitosti je najbolj, da si kupiš en turistični vodnik.

Stroškov maš:
Gorivo
Vinjeta čez avstrijo 1800, 1 predor 9.5€+ kravanke okrog 1700sit, če ne greš čez Ljubelj, Podkoren...

Amsterdam
Zelo zanimovo mesto :) edino parkirnine so drage v centru= ura 3,6€, 24ur v parkirni hiši 25-36€. Najbolje je, da parkiraš mal bolj zunaj mesta pri nekem nogometnem stadionu in se potem z javnim prevozom pelješ v center.

Še kj?

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe maj 12, 2006 11:42 am

mi smo bli z avtom v amsterdamupa v Zaanse Schance-u (mlini na veter ipd.). v slednjem imaš itak urejeno parkirišče, v amsterdamu smo pa parkeral nek zunaj centra, pol pa na tramvaj pa v mest.. kaj maš za pazt? da ne fališ odcepov na avtocesti, ker pol je kr k*rac :D ostalga pa skor da ni.. na nizozemskem pa v belgiji majo take avtoceste, da majo skos ene kanalčke vzporedno s potekom s ceste, tko da avto začne mal zanašat pr hitrostih nad 120 kmh (mazda 6). kar sm še opazu je blo to, da je blo ob cesti vidt nenormalno velik gum k jih je raznesl.. drgač pa vozniki discilpinirani, vožnja v redu.. če maš kopiloa, k ma zemljevid v roki pa mogoče še pot si sprinatš iz viamichelina, se ni nl za bat :) mi smo nardil pot tja dvodnevni izlet, tko da smo prespal v stuttgartu v avto kampu (na talkovcih sred mesta v šotoru :D) - plačilo res minimalno.. se ne spomnem, ampk je blo res mal.. vmes smo se ustavl v Dachau (dost zanimivo) pa še na ene par manjših postajah (eno jezero pa še nekej, sam se ne spomnem..)

sicer smo pa mi šli v belgijo v leuven.. pa smo tam stanovali, pol pa naprej okol po nizozemski in belgiji

če te še kej zanima, se bom potrudu se spomnt pa pomagat :D

lp
Slika

Gost

Napisal/-a Gost Pe maj 12, 2006 11:59 am

eclipse_R je napisal/-a:.. na nizozemskem pa v belgiji majo take avtoceste, da majo skos ene kanalčke vzporedno s potekom s ceste, tko da avto začne mal zanašat pr hitrostih nad 120 kmh (mazda 6). kar sm še opazu je blo to, da je blo ob cesti vidt nenormalno velik gum k jih je raznesl..

Kaj?? Po Nizozemskem in Belgiji sem prevozil kar nekaj kilometrov, pa prvič slišim za kaj takega. Kanalčki, zaradi katerih začne avto zanašati pri hitrostih nad 120 km/h??? :? Čudno, da sem se jaz potem peljal 150 km/h + brez vsakih problemov.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe maj 12, 2006 12:18 pm

ja ma ni začel zanašat, da bi gume cville, sam avto začne s profilom po unih stvareh vozit pa pol mal trese avto.. pravm, da ne morš pičit zdj 200 ipd. smo mi tut 150 vozil.. smo pa mi ta "pojav" začel opažat od 120 naprej.. sam avtocesta je slabša, kot v državah prej.. usaj tam ko smo se mi vozli je blo tko (v leuven in pol iz leuvna v amsterdam.. če razumeš kaj hočm povedat.. tko postružena je cesta, kokr, da so hotl asfalt odstrant.. al kako nej razložim..

lp
Slika

Gost

Napisal/-a Gost Pe maj 12, 2006 1:17 pm

Ce mas moznost, da imas sabo GPS, ga vzemi, ti bo zelo pomagalo

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe maj 12, 2006 2:42 pm

Ga kdo posod? :)
IceBreakr

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Sr maj 17, 2006 12:48 pm

ja jst sm šu, ni nč kompliciran samo naravnost peli:) smo se 'prvič ustavl, pa smo bli že v nemčiji jst sm mislu da smo še v avstriji:)samo ena tabla je bla za nemčijo : jst sm sam v belgiji mal zalutu k sm en izvoz falu drgač pa bp.se pa v holandiji drž omejitev ker so skos radarji pa pazi v mestih še na kolesarje, ker oni majo prednost pred avti če ga zbiješ si avtomatsko kriv.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Sr maj 17, 2006 5:22 pm

Očitn bo treba do Kogovška po bullbare :) h h ... a da so kolesarji kr bogovi na cestah, to vem da so obseden s kolesarjenjem gor, sam če se bo nekdo ufuraval ket mem pa cingljal jih bo po hitrmu postopku fasal...

Kaj pa parkirišča daewoo_rugby, kako je s tem? Veš za kakšno ugodno varianto v Utrechtu?
IceBreakr

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Pe maj 04, 2007 5:14 pm

Predvčerajšnjim smo se vrnili iz Clio tour Nizozemska :)
Ljubljana - Utrecht - Amsterdam - zanse schanse - 30 km nasip - Monikendam, Marken - Amsterdam - Roterdam - Kinderdijk - Ljubljana

skupaj 4 dni (3x spali v amsterdamu v kempu). Prevozili 2840 km in porabili 230 L bencina (torej 8.0 L/100 km).

Če že greste na pot svetujem da greste z dizlom, ker je na nizozemskem in v nemčiji razlika kar 0,40 € za liter. Sama pot nas je koštala 4x70 € (bencin, vinjeta, cestnine v slo)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Pe maj 04, 2007 6:12 pm

Dobrodošel v "pravi" Evropi ;) hehe... ko sem bil nazaj sem mislil da tankam 50% gratis :D
IceBreakr

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr maj 09, 2007 3:01 pm

Anonymous je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:.. na nizozemskem pa v belgiji majo take avtoceste, da majo skos ene kanalčke vzporedno s potekom s ceste, tko da avto začne mal zanašat pr hitrostih nad 120 kmh (mazda 6). kar sm še opazu je blo to, da je blo ob cesti vidt nenormalno velik gum k jih je raznesl..

Kaj?? Po Nizozemskem in Belgiji sem prevozil kar nekaj kilometrov, pa prvič slišim za kaj takega. Kanalčki, zaradi katerih začne avto zanašati pri hitrostih nad 120 km/h??? :? Čudno, da sem se jaz potem peljal 150 km/h + brez vsakih problemov.
150 km/h si vozil po NLju ?Si pa res "heroj"!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Če maj 10, 2007 7:57 am

150plus :) pa se nad kakovostjo cen ne bi pritoževal tut v najbolj zakotnih vasicah... nisem bil na "gumball" ampak je bil v večini primerov pač "crusing speed".
IceBreakr
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost