Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 19, 2006 8:54 am

Saab bo dal nov avto vsakemu, ki je z novim naredil 1.000.000+ milj. Hitro po bencin! :P
http://www.autoblog.com/2006/12/18/saab ... mile-club/

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe dec 22, 2006 12:01 am

Moje osebno mnenje je to, da v Tuniziji je avto večji luksuz, težje dostopen in ljudje bolj čuvajo na njih, kot pri nas. Čim sta Clio in Fiat uno taxi vemo koliko je kaj standard pri njih, nikakav. Avto vzdržujejo in popravljajo do konca, kolikor se le da. In tu pridejo, do izjemno visokih km. Glede na njihov življenski standard je po mojem to tako. Tuniziciji imajo izjemno nižje plače kot so pri nas, avto so dragi, tudi rabljeni. Vprašanje kako je pri njih z krediti in posojili. Koliko mesecev ali let je treba čakati na avtomobil, itd.
Nekoč je bilo pri nas isto kot pri njih. Kredita za avto nisi dobil. Če si našparal denar si čakal eno leto, da si avto dobil. Cena novega avtomobila je bila draga, rabljenega(1 do 3 let starega) še dražja, ker si ga dobil takoj. Tako, da so ljudje imeli zastavo 101 najmanj 15 let, vmes naredili generalko, najmanj enkrat na novo prebarvali vse komplet in avte smo imeli dolgo. Stalo jih je manj kot kupiti nov avto. Kilometri pa so se nabrali.

Po mojem je možno, da tisti Clio letnik 2003 ima toliko km. Lahko, da enega vozi več oseb, tako, da je avto non stop na cesti. Zakaj pa ne. Mogoče si en avto lasti več ljudi ali pa je last kakega šefa, ki ima svoje voznike, da vozijo non stop.
400-500 prevoženih km na dan za taxi je to normalno. Še posebno, če je avto na cesti 24 ur.

Če vzamem moj osebni primer Yugota. Avto pri 9 letih je imel malo čez 200000 prevoženih km brez generalke. Dal sem ga sosedu. Lahko pa bi naredil drugače, naredil generalko, zamenjal načet hladilnik, ga dal prebarvat. Vse skupaj me bi stalo manj kot nakup novega avtomobila. Avto bi bil ponovno kot nov in v naslednjih 9 letih bi avto imel 400000 ali 500000 prevoženih km. Tako sem ga redno servisiral in pazil nanj. Samo nisem to naredil, ker sem hotel nov večji avto. Malo sem pogledal leta avtomobila, pa še Yugo je bil, kreditni pogoji vredu. Sem si mislil, zakaj nebi imel nov avto. In sem si kupil nov avto. To je to.
Zadnjič spremenil avtomobil, dne Pe dec 22, 2006 12:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe dec 22, 2006 12:28 am

esem je napisal/-a:Saab bo dal nov avto vsakemu, ki je z novim naredil 1.000.000+ milj. Hitro po bencin! :P

more bit registriran v US pa do konc aleta 2007 jih morš nafurat :D nardiš 2702 kilometra na dan pa servis vsake 6 dni :P pri povprečni hitrosti 130 kmh bi to pomenlo dobrih 20 ur vožnje na dan :D

lp
Slika

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Pe dec 22, 2006 2:14 am

eclipse_R je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Saab bo dal nov avto vsakemu, ki je z novim naredil 1.000.000+ milj. Hitro po bencin! :P

more bit registriran v US pa do konc aleta 2007 jih morš nafurat :D nardiš 2702 kilometra na dan pa servis vsake 6 dni :P pri povprečni hitrosti 130 kmh bi to pomenlo dobrih 20 ur vožnje na dan :D

lp
nič lažjega, avto na šklocne pa opeko na gas, pa usake 4ure tankat :D

ZMAGA

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe dec 22, 2006 8:02 am

Porabu bi pa tok bencina, da se ti niti v sanjah ne splača (čez 15 mio. sit)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe dec 22, 2006 9:00 am

aja pa lastnik morš bit od prvega dne, tko da morš najprej kupit novega saaba :)

lp
Slika

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Pe dec 22, 2006 9:36 am

phoebus je napisal/-a:Slayer: pri nas kriva olja? A mora človek res vklopit <sarcasm> ... </sarcasm> ? Pri njihovih temperaturah mašina nima hladnih vžigov; olje je lepo tekoče, itd itd itd...

Morem priznat, slayer si pa res poznavalec, res svaka ti čast. A tej boš rekel, da, če bom imel pozimi avto v garaži, ki je ogrevana, avto ne bo imel hladnega vžiga al kaj? Finta je v tem, da, ko motor ne obratuje vse olje steče v karter in takoj ob vžigu na suho zalaufa.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR So dec 23, 2006 8:21 pm

coffa06 je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:Slayer: pri nas kriva olja? A mora človek res vklopit <sarcasm> ... </sarcasm> ? Pri njihovih temperaturah mašina nima hladnih vžigov; olje je lepo tekoče, itd itd itd...

Morem priznat, slayer si pa res poznavalec, res svaka ti čast. A tej boš rekel, da, če bom imel pozimi avto v garaži, ki je ogrevana, avto ne bo imel hladnega vžiga al kaj? Finta je v tem, da, ko motor ne obratuje vse olje steče v karter in takoj ob vžigu na suho zalaufa.

Ej kaj pizdiš?

Moj edini komentar v tej temi je bil:

SlaYeR je napisal/-a:
phoebus je napisal/-a:V najhujših zimskih jutrih zakurblajo avte na 15 stopinj celzija.... imajo res težke pogoje in rabijo ekstremna olja da lahko v takih temperaturah dobro mažejo :D

Kaj hočš rečt da so vsega kriva olja da mamo probleme z klioti že pri 100000 km

ki se nič ne nanaša na tisto tvoje muckanje gorej. In pa ja, mogoče sem boljši poznavalec od tebe.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 23, 2006 9:56 pm

Saab je lahko star ko zemlja, pogoji so: prvi in s tem edini lastnik, kupljen in vedno registriran v ZDA, potrjeni servisi in nedotaknjen števc km. Kaj bodo naredili z enim, ki je blizu 2 M milj, pa ne vem - morda dobi dva aerota :P

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak So dec 30, 2006 5:27 pm

martk je napisal/-a:
Nejko87 je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
DaDo3 je napisal/-a:Stric ma medzota k mu je zajla za km počla pr 1300 000 km vrjeli ali ne 3leta je od tega sevedno dela dizel touče pa k da bi klavnom po motorju touku

Kaj si zdaj hotel povedati? Ok razumem avto ima 1.3 mio KM, kaj pa tisto frugo. Oprosti ampak daj malenkost bolj razumljivo piši, da te bomo lažje razumeli... :roll:
:roll:
če pri mercedesu narediš 1000.000km in imaš potrjeno servisno knjižico ti dajo novega.

To težko verjamem, so pa to naredili z nekim mercedesom turškega taksista, ki je 4 milijone prevozil z njim. Ta avto je baje na ogled, taksist se pa vozi z novim.

Bi lepo prosil za razlago, koliko km/dan je moral možakar naklepati, da je dosegel 4 milijone. Če je avto star 20 let, to pomeni 200.000 km/leto, kar 547,9 km/dan in to 365 dni na leto. A je živu v avtu? Mislim 4 milijone mi zveni že kot ena pravljica, ki jo prodajajo naivnim turistom. Za grobo primerjavo - sem se pogovarjal na LPP, da na naredi en mestni bus v svoji življenjski dobi okoli 1,5 milijona km.

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek Sr jul 04, 2007 9:37 pm

Cash je napisal/-a:Ma sej če so to taxiji, se motor sploh ne ohladi :lol:

:P :P :P
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr jul 04, 2007 9:41 pm

7 mescev stara tema :lol: :lol: