Napisal/-a Krazy Po jul 23, 2007 11:11 am
Pozdravljeni
Samo, da vas obvestim, da se Hrvaški policisti še vedno poslužujejo tega trika. Namreč sam sem bil žrtev tega zadnji četrtek, ko sem potoval proti Črni gori. Namreč v dolini Neretve, mislim da je mesto Opozun, so me ustavili policisti. V naselju, ki ima sicer omejitev 70km/h zaradi dolge ravnine, so mi namerili kar 87km/h. Stvar je pa bila taka, da sem nekaj 100m stran komaj speljal iz črpalke. Polno naložen in s klimo in tudi iz previdnosti nisem vozil hitro. Priznam pa, da sem se nekaj menil in nisem bil pozoren 100% a hitrost ni presegala 70, to sem prepričan. Hvala bogu pa sem poznal ta trik, ker je na radarju pisalo oz gorela lučka pri LIMIT in policist je na hitro radar predal naprej kolegu, tako da nisem mogel še enkrat videti zadevo. Vendar pa prepričan vase sem se dejansko prerekal, da nisem šel toliko, pa da je na radarju pisalo LIMIT in ne MAES in da naj mi pokaže radar. Nekaj se je zgovarjal, da limit je ta omejitev hitrosti, da naj mu plačam 300 kun. Ker sem vstrajal in se nisem dal, mi je po 5-10min pregovarjanja vrnil dokumente in mi dejal, da naj priznam, da občasno delamo napake (prehitra vožnja). Če bilo to res, me ne bi spustil naprej. Še ena opazka, ustavljali so samo tujce, vsaj kolikor sem sam opazil. Ko sem se včeraj vračal sem opazil isto zadevo. Tako da pazljivo.
Lp.
Veselje do vožnje.