adamovc je napisal/-a:27.4. ob 15:55 sem v Denverju in 18.5. ob 14:00 letim nazaj v Evropo. Vmes? Moab, Grand Canyon, Las Vegas, Yellowstone, .....
adamovc je napisal/-a:27.4. ob 15:55 sem v Denverju in 18.5. ob 14:00 letim nazaj v Evropo. Vmes? Moab, Grand Canyon, Las Vegas, Yellowstone, .....
chgotom je napisal/-a:adamovc je napisal/-a:27.4. ob 15:55 sem v Denverju in 18.5. ob 14:00 letim nazaj v Evropo. Vmes? Moab, Grand Canyon, Las Vegas, Yellowstone, .....
Za puscavske predele si si izbral najboljsi cas.... potem konec maja postajajo temperature ze neznosne.
Yellowstone: vecina ga je tako zaprtega do 1.maja (kolikor vem), skoz kateri vhod pa bos sel noter? Zahodni ali juzni (Wyoming)? Severni (Montana) mislim da ni odprt mislim zdaj , ko je se zima.....?
Ce te pot zanese kaj proti Chicagu, me PMaj pa gremo na pir in kaksno slovensko recemo...
LP iz Chicaga!
adamovc je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:adamovc je napisal/-a:27.4. ob 15:55 sem v Denverju in 18.5. ob 14:00 letim nazaj v Evropo. Vmes? Moab, Grand Canyon, Las Vegas, Yellowstone, .....
Za puscavske predele si si izbral najboljsi cas.... potem konec maja postajajo temperature ze neznosne.
Yellowstone: vecina ga je tako zaprtega do 1.maja (kolikor vem), skoz kateri vhod pa bos sel noter? Zahodni ali juzni (Wyoming)? Severni (Montana) mislim da ni odprt mislim zdaj , ko je se zima.....?
Ce te pot zanese kaj proti Chicagu, me PMaj pa gremo na pir in kaksno slovensko recemo...
LP iz Chicaga!
Yellowstone naj bi odprli 11.maja in ga bom zato pustil za konec, prišel pa bom iz juga, spal na zahodu, odšel pa naprej proti vzhodu. Časovno pa je to (poleg jeseni) res edini termin, da prijetno združiš tako puščave na jugu kot visoke predele na severu.
Chicago pa kdaj drugič, pred dvema letoma sem že imel karto za tja, no pa se je potem skoraj istočasno rodila tamala in sem seveda odpovedal.
chgotom je napisal/-a:
Ja z juga je boljse, obenem lahko vidis se Grand Teton Park. Vzhodni vstop odsvetujem, ker so se lani delali cesto, takoj ko si placal vstop v park in tam prvih 5-6 milj izmenicno zapirali in odpirali promet v eni koloni. Bili so zastoji tudi po uro in se vec!
Majsko odpiranje velja pac glede na snezne razmere, letos je bila kar ostra zima in se zna malo podaljsat (upaj, da ne...)
adamovc je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:
Ja z juga je boljse, obenem lahko vidis se Grand Teton Park. Vzhodni vstop odsvetujem, ker so se lani delali cesto, takoj ko si placal vstop v park in tam prvih 5-6 milj izmenicno zapirali in odpirali promet v eni koloni. Bili so zastoji tudi po uro in se vec!
Majsko odpiranje velja pac glede na snezne razmere, letos je bila kar ostra zima in se zna malo podaljsat (upaj, da ne...)
Po desetem maju naj bi bile vsaj glavne ceste zagotovo splužene (vsaj tako piše na netu), ker takrat tudi odprejo prve hotele v parku. Plan pa je, da pridem iz juga (skozi Grand Teton Park), nato spimo v West Yellowstonu, potem pa preko vzhodnega vhoda (Cody) proti Južni Dakoti (Devils Tower, Mt. Rushmore, Badlands NP) in od tam nazaj v Denver. Glede na to, da je ta del poti v smeri proti Chicagu si se tam verjetno že vozil, imaš kakšna posebna priporočila?
Lp
Miha
dnovak24 je napisal/-a:ch gotom noro je tm a, a ti žviš tam pa delaš pa use al kok.
kako stran mate pa vi npr. tko k mi avto.net.
chgotom je napisal/-a:
Ja, vse prevozil, kar omenjas in to veckrat. Ko bos okoli Mt. Rushmore ne pozabi skoka do bliznjega Sturgis-a. Ce si kaj motorista potem ves, kaj je to...
Zanimiv je ogled tudi sosednjega mesteca Deadwood, znanega iz western nadaljevanje (tu je bila na HBO).
Vzhodno od Rapid Citya, kjer se zacne Badlands je filmsko mestece ob cesti, kejr je bil posnet Kevin Kostnerjev Dances With Wolves, imas celo western vas noter in kup filmskih rekvizitov.
Ko bos sel nazaj iz proti Denverju, pojdi skov Badlands dol na jug do I-80 in potem po I-76 do Denverja.
Pazi na bencin, po Wyomingu, Juzni Dakoti in okolici ni crpalk na vsakem koraku, posebej pa niso odprte ponoci razen v vecjih mestih. Sploh pa se nocnih vozenj po teh puscavah in prerijah raje izogibaj, vidis tako nic pa se kako zverino lahko nabases in je potem joj.
LP iz Chicaga!
adamovc je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:
Ja, vse prevozil, kar omenjas in to veckrat. Ko bos okoli Mt. Rushmore ne pozabi skoka do bliznjega Sturgis-a. Ce si kaj motorista potem ves, kaj je to...
Zanimiv je ogled tudi sosednjega mesteca Deadwood, znanega iz western nadaljevanje (tu je bila na HBO).
Vzhodno od Rapid Citya, kjer se zacne Badlands je filmsko mestece ob cesti, kejr je bil posnet Kevin Kostnerjev Dances With Wolves, imas celo western vas noter in kup filmskih rekvizitov.
Ko bos sel nazaj iz proti Denverju, pojdi skov Badlands dol na jug do I-80 in potem po I-76 do Denverja.
Pazi na bencin, po Wyomingu, Juzni Dakoti in okolici ni crpalk na vsakem koraku, posebej pa niso odprte ponoci razen v vecjih mestih. Sploh pa se nocnih vozenj po teh puscavah in prerijah raje izogibaj, vidis tako nic pa se kako zverino lahko nabases in je potem joj.
LP iz Chicaga!
Hvala za nasvete - veš mogoče, kako se imenuje ta western vas, ker na slikicah izgleda zelo lepo, na googlu pa tudi nisem točno našel. Deadwood že imam v planih kot verjetno mesto za prespat po Devil's toverju in pred Mt. Rushmore, zanima pa me, zakaj je boljše iti po Badlands do Denverja po I-80, ker meni programi vedno priporočajo kot najkrajšo pot I-25?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov