Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Vaše reportaže z dopustov 2008

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 24, 2008 4:15 pm

Dajte malo napisat, kje ste bili, kaj ste počeli in videli, pripopajte kako slikico...

Jaz sem doslej vedno vandral po Evropi ali v družbi prijateljev ali s punco/ženo, letos pa sva prvič imela umirjen dopust, brez da bi enkrat premaknila fotrovega T4 - v avtokampu Padova na Rabu, s prečudovitim razgledom, hladnim pivom, družabnima sosedoma iz Žirov, občasno sva se zapeljala z biciklom na kako skrito plažo in zvečer v mesto, skratka zakon:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jul 24, 2008 4:50 pm

Kakšno čudno pivo pa piješ? :P

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 24, 2008 5:05 pm

esem je napisal/-a:Kakšno čudno pivo pa piješ? :P

Se vidi po mojem kislem obrazu, da gre za sok ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če jul 24, 2008 5:21 pm

Tole si bil v avtokampu Padovi 3. Malo naprej sta še Padova 2 (večinoma apartmaji, tudi Impol-ov), in Padova 1 (hotel). Potem naprej pa mesto.

Rab kolk tolk poznam, sploh ta del, ker sem bil največ v Impolovem apartmaju s starši. Plaža je fina, lahko greš 200 metrov ven in še vedno imaš poden. Nasproti pa seveda tisti mini otok, super če se hočeš malo oddaljit in imeti mir. Na začetku Padove 3 pa je rent-a-boat, sem si nekajkrat najel kanu - mislim da je takrat bil za 100 kun za cel dan.
Nazadnje sem bil v nekem apartmaju od enih lastnikov iz Hoč (najdeno v časopisu) na začetku Banjola. Zadaj so bile takoj bregovi in griči, in tudi ostanki nekega gradu ali trdnjave, kakorkoli... Lep razgled v glavnem. Drugače pa ima vas Banjol več kot 800 hišnih številk.

Proti notranjosti otoka poznam lastnika enega gostišča, kjer smo se nenormalno najedli vsega dosti. Čez zimo dela v Trzinu drugače.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Če jul 24, 2008 5:27 pm

bil na otoku krku, mesto punat...jutri pa spet grem dol..

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če jul 24, 2008 5:42 pm

Z ženo sva bila na Pelješacu - Orebić.
Mimo Rijeke skoz po jadranski magistrali, kjer sva se ustavljala vsake toliko časa, tako, da sva porabila polnih 12 ur, do Stona na Pelješcu, kjer sva tudi prenočila in naslednje jutro odšla do Orebića. Prenočišče v apartmanu, pri zelo prijaznih ljudeh le bil za oba 200 kun.Seveda sva šla čez Bosno in malo pred tem je tabla, desno Mostar Sarajevo Drniš, naravnost pa Dubrovnik. Aha fino in peljem 100 m naprej kjer me ustavi policija , ker sem vozil 80 namesto 70 in me oberejo za 300 kun. Table vsaj jaz nisem videl in obrazložitev: morda jo je kdo ukradel. Plačaš in greš dalje. Do Orebića je 807 km. Bila sva v hotelu Beleveue all inklus.11 dni 560 eur za 2 osebi.Od 15-27.06.08 Prijazni, res pa da hrana ni bila slaba, bila je bolj monotona ali ponavljajoča, tako kot povsod. Je pa pir non stop teku iz pipc.
Slikico prilepim, kajti plaže imajo lepe, voda super čista in veterček od jutra do večera. Zadovoljen tudi s sobo, ki je bila zelo lepa in čisto, kar je bistvo sobe.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 24, 2008 6:02 pm

samo mesarec je napisal/-a:Z ženo sva bila na Pelješacu - Orebić.
Mimo Rijeke skoz po jadranski magistrali, kjer sva se ustavljala vsake toliko časa, tako,
Seveda sva šla čez Bosno in malo pred tem je tabla, desno Mostar Sarajevo Drniš, naravnost pa Dubrovnik. Aha fino in peljem 100 m naprej kjer me ustavi policija ,

...potem si šel "čez" bosno samo tistih 11 km okoli Neuma....

:shock: Drniš je pa pred Šibenikom levo....(nekaj si pomešal.....)

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jul 24, 2008 8:10 pm

Nekaj utrinkov z mojega dopusta s Solarisa pri Šibeniku
Slika
Hotel
Slika
pogled iz sobe hotela
Slika
pogled na morje pri zajtrku
Slika
jutranja telovadba
Slika
Palma
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
celodnevni izlet z barko v narodni park Krka
Slika
Slika
Slika
plaža in bazeni
Slika
Slika
Slika
Slika
vožnja z vlakcem po Solarisu
Slika
Slika
Slika
dirke oslov v Dalmatinski vasi
Slika

Slika

Slika
med večernim sprehodom zagledal potovalni avtobus
Slika
Slika
Slika
pa še malo slikic iz mesta Šibenik
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
izkoristek vetra za elektriko (vetrnice)
Slika
Slika
to je nekaj utrinkov

;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Če jul 24, 2008 9:45 pm

sašo5
Sarajevo, Mostar, če pa je še Drnniš nisem 100%. Skratka skozi Neum in do Orebiča. Je zdaj ok?

Uporabniški avatar
Deacon Squeeze
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Deacon Squeeze Pe jul 25, 2008 12:51 am

tole je pa moj dopust.....
Slika

...deloven :roll:

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jul 25, 2008 6:19 am

Danes ponoči odrinem. Grem pa proti Parizu potem naprej proti Normandiji ( mons st. michael, in skos ob obali D-DAYa ) naslednji vikend pa nazaj. Ocenjujem na približno 3500 km. Spanje šotor. Avto megane. Mislim, da bo super dopust. Če se bojo le francozi pustil premaknat pa rečt kako angleško besedo, ker francosko nimam pojma :)

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 25, 2008 3:16 pm

Predlagam, da naj bodo v tej temi samo krajši zapisi in samo par fotk. Drugače bo postalo nepregledno z milijon fotkami na eni strani itd.

(BTW - se da uredit oz nastavit forum tako, da se začne nova stran ne samo s številom postov, ampak tudi z npr številom fotk ali dolžino (št. vrstic)? Ponekod je težavno/nepregledno se prebijat čez celo dolgo stran - npr v Badge eng. ali pri Kitajcih.)

Če je kdo bil na posebno lepem/zanimivem placu, naj obvezno odpre novo temo - seveda z imenom destinacije na začetku naslova teme.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To avg 05, 2008 8:23 am

zaenkrat letos:

en vikend poljska - katowice
en vikend nemcija - lichtenfels
10 dni nizozemska
en vikend slovaska - nitra
7 dni tolmin
podaljsan vikend - ceska (brnenec), slovaska (banska bystrica)

zdj je pa sam se 7 dni dopusta ostal :o
verjetn se bom spravu se na kksn last minute morje..

letos al pa v prvi polovici naslednga leta mam pa plan obiskat se chernobyl/pripyat.. nekak morm vidt te moderne pompeje v zivo, ni druge :)

istvan
Nov uporabnik

Napisal/-a istvan To avg 05, 2008 11:26 am

samo mesarec je napisal/-a:Z ženo sva bila na Pelješacu - Orebić.
Mimo Rijeke skoz po jadranski magistrali, kjer sva se ustavljala vsake toliko časa, tako, da sva porabila polnih 12 ur, do Stona na Pelješcu, kjer sva tudi prenočila in naslednje jutro odšla do Orebića. Prenočišče v apartmanu, pri zelo prijaznih ljudeh le bil za oba 200 kun.Seveda sva šla čez Bosno in malo pred tem je tabla, desno Mostar Sarajevo Drniš, naravnost pa Dubrovnik. Aha fino in peljem 100 m naprej kjer me ustavi policija , ker sem vozil 80 namesto 70 in me oberejo za 300 kun. Table vsaj jaz nisem videl in obrazložitev: morda jo je kdo ukradel. Plačaš in greš dalje. Do Orebića je 807 km. Bila sva v hotelu Beleveue all inklus.11 dni 560 eur za 2 osebi.Od 15-27.06.08 Prijazni, res pa da hrana ni bila slaba, bila je bolj monotona ali ponavljajoča, tako kot povsod. Je pa pir non stop teku iz pipc.
Slikico prilepim, kajti plaže imajo lepe, voda super čista in veterček od jutra do večera. Zadovoljen tudi s sobo, ki je bila zelo lepa in čisto, kar je bistvo sobe.

To te je v Opuzenu dobil. Tu so vedno policaji. Tud pozimi. Ali pod mostom ali za črpalko.

Naslednjič pejdi karlovac-plitvice-gračac-knin-sinj-trilj-cista provo- šestanovac- zagvozd-vrgorac-ploče in pol naprej proti stonu. Boš v 8 urah V Orebiću če nisi prehud penzionist. Če se ti ne da Pelješca vozit pa v Pločah na trajekt in si v dobri uri že v Trpnju. Od tu maš 19km do Orebiča.

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor To avg 05, 2008 11:49 am

Da na kratko napišem mojo potovanje. Z punco sva si zamislila malo drugačen dopust. In sva spakirala kufre in v soboto ob 3h zjutraj štartala proti parizu. Vožnja je bla super in brez zastojev tko, da sva po 15 urah vožnje prispela v pariz. Tam pa zgodba postane povsem druga kot enostavna :). Oz vožnja postane adrenalinska. Obvoznica 5-6 pasovna vsak vozi po svoje. Eni po levi drugi po desni. Vmes pa še tisoče motoristov. Navigacija je naredila svoje delo in sva priletela direktno v center pariza. Tuki pa postane že vse skupaj smešno. Nikjer nobenih črt po cesti pa čeprov je ta 3 pasovna. V rondojih vozi vsak po svoje. Eni sekajo drugi ne. In spet je tu še tisoče motoristov. Da ne govorim, da za vklučevanje nihe ne čaka na prazen rondo ampak kar zapelje.

No srečno sva prispela do kampa, ki je bil poln do zadnjega kotička. Namreč ta vikend je bil finale Tour de Franca. Ljudje so prišli iz celega sveta. Gužva v mestu ne popisna. Ampak vse to je dalo še dodaten čar že tako natrpanem 12miljonskem mestu.
V parizu sva preživela 3 dni. Nato sva se odpravila proti normandiji. Prva destinacija Mont Saint Michael. Nad njegovo lepoto sva bila tako očarana, da sva podaljašala še za en dan. Nato pa ob D-DAY obali proti mesto Arromanches. Kjer je blo eno izmet mest izkrcanja. V zalivu še vedno ležijo potoplene plavajoče ploščadi. Žal naju je dež pregnal in sva šla na pot 1 dan pred načrtovanim odhodom.
Tako sva v petek štartala ob 8h zjutraj in po 1550km prispela domov ob 2h zjutraj. Prvi zastoj je bil v parizu. Drugi pri Karlsruhe in tretji pri Munchnu, kjer ga je spremlala še noč in močan naliv. Tako da sva skoraj 400km vozila po močnem dežju. Sreča da je v avstriji nehalo deževat. In sem se prilepil enmu nemcu na rit in sva žgala čez celo avstrijo.

Vse kupaj sva naredila 3500km.
Bencin v nemčiji 1,45€ v Franciji pa med 1,54 in 1.61€.

Evo še slikce.

Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To avg 05, 2008 1:29 pm

krasne slike :) a mas se kje kaksno galerijo?

bo treba it enkat pogledat tole :)

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To avg 05, 2008 2:01 pm

Končno nekdo ko ve kaj je dopust!

No ker jaz mam rad Slovenijo vam priporočam Vrbsko Jezero, sicer je malo dražje kot v državah tretjega sveta kamor večina Slovencev hodi ampak temu se reče pravi dopust! Pa malo še greste naokoli po hribih (z avtom do hriba pol pa malo peš, se vozite s kolesom ob jezeru...)! O urejenosti mi tako ali tako ni treba govorit ker to je le Avstrija in to ka piše da ma hotel in št. zvezdic je v resnici vse res, jaz sem sicer bil v hotelu s tremi zvezdicami a je veliko boljši kot so pri nas hoteli s štirimi zvezdicami!!! Pa ob jezeru je dosti dobrih restavracij, v jezeru se je poleti super kopat, lahko se malo s čolni vozite... No skratka zelo priporočam, jaz sem bil v kraju Poreče, mislim da je to najbolj znan turistični kraj ob jezeru!
Pa info: Avstrijci imajo ob Vrbskem jezeru več turizma kot mi na naši celi obali!
TIGR

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To avg 05, 2008 2:14 pm

Bor je napisal/-a:Da na kratko napišem mojo potovanje. Z punco sva si zamislila malo drugačen dopust. In sva spakirala kufre in v soboto ob 3h zjutraj štartala proti parizu. Vožnja je bla super in brez zastojev tko, da sva po 15 urah vožnje prispela v pariz.

Lepo, tako slike, kot potovanje samo. Upam, da bom naslednjo pomlad, če bo vse po načrtih, tudi jaz prevozil ta del.

Bor
Uporabnik

Napisal/-a Bor Pe avg 08, 2008 4:01 pm

Ja mam galerijo. http://borovnik.net

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 14, 2008 6:09 pm

Par dni nazaj s punco prišla iz dopusta iz Baške Vode pri Makarski in tako dolgočasnega voznega parka že dolgo nisem videl. 95% je samih "dojče vagnov" (mečke, bimerji, vw-ji,...) ali njihovih "derivatov" v obliki škod, seatov ipd., tako da se mi niti slikat ni dal. :lol: Sploh tisti z bosanskimi tablicami očitno res ne poznajo ali nočejo poznat drugega kot nemške avte. :roll: Vem, da se na morju slika vse kaj drugega, a ker smo na avtomobilskem forumu, se mi je to zdelo vredno omenit. ;)
Drugače pa v soboto zjutraj (!) nobenih zastojev na hrvaški A1 avtocesti čez tista dva enocevna predora, ker sva krenila od doma že ob polnoči. :vrum
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov