Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Gosic
Poznavalec foruma

Hrvaška - Brač

Napisal/-a Gosic Sr apr 28, 2010 11:06 pm

Pozdravljeni.
S punco sva se odločila, da letos 'dopust' preživiva na tem otočku. Ogledala sva si slike in vse, in se nama zdi ta kraj, še najbolj zanimiv od vseh pogledanih. Bila je v igri tudi Grčija, pa nekako ne, malo predaleč in pa nekako tu maš za z avtom. Kake ladje in avijoni ne pridejo upoštev, namreč ne mislim zagonit +2000€ za 10-14 dnevni dopustek.
Skratka da se vrnem na sam Brač. Malo mi ni jasno sicer, na Hrvaškem sem dopustoval samo na Baški, pa še to daljnega leta 2004 :D. Malo se nekako bojim, predvsem avta, zaradi kakih politično nabritih Hrvatov, ampak v upanju, ker je to otok, ni take krize, ali pač? Lih kake procedure nebi rad doživljal v takem času.
Sicer pa, koliko kilometrov je sploh do tja? Koliko traja vožnja do tja? Kaj morava pazit? Kaj se bolj splača? Najem apartmaja, ali oni paketi (polpenzion itd...). Glede na ceno, je apartma po pravici povedano zlo drag.

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če apr 29, 2010 12:03 am

Lep pozdrav

Torej na Brač smo mi hodili dolga leta. Bili smo vsaj 6-7 poletij zapored. Najeli smo apartma v vasici Postira. Majhna vasica, ki je sorazmiroma mirna...ponoči so feštice, klape pojejo in ribji pikniki tako, da je vedno veselo.

Morje je zelo čisto in ravno "prav" toplo. Brez nadležnih italjanov.

Na Braču imaš cel kup stvari, ki si jih lahko ogledaš:
MILNA - Ena izmed lepših "mivkastih" plaž
ŠKRIP - Zgodovinska vasica, ki ima polno starih cerkvic in prečudovit pogled na pokrajino
VIDOVA GORA - Izjemna narava in res...pogled za 1.000.000 EUR. Res se splača pogledat.

Pogled iz Vidove Gore:
Slika

Brač je res lep otok z prekrasnim morjem in prekrasno naravo ter veličasnimi pogledi na celino in okoliške otoke. Toplo priporočam obisk. Dobiš tudi odlični pršut, olivno olje in druge dobrote, ki so naravnost NJAMA :D
Kar se tiče pa poti......do tja je okoli 500 KM. Navadno prideš tja v 8ih urah, če imaš nesrečo s trajekti.

Če te še kaj zanima kar...

Lp Miha
Zadnjič spremenil BraaZ, dne Če apr 29, 2010 12:05 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če apr 29, 2010 12:04 am

Navodila za vožnjo do Brač, Hrvaška (na izbiro sm dal LJ)
562 km – približno 6 h 3 min
http://maps.google.com/ tukaj si pogledi.imaš vse lepo narisano in napisano pot

dj če mislita šparat, potem kakšen šotor :D.pa tut mlajšim bolj paše kar aprtma, ker ponavadi so polpenzini z zajtrkom in kosilom.in kdo od mladih na morju vstane pred 9.uro zjutraj (zajtrki so tam od 7h-9h)? :lol:

drgač glede avta ti svetujem kakšen delni kasko za parkirišče, potem če imaš možnost sneti pokrovček radia, ali najbolje (če se ne boš dost vozu po otoku), da si doma pripraviš kartone (ki so izrezani točno po obliki stekla in jih po notranji strani šipa nadevaš, da noter ker ne vidi ali ponjava čez cel avto. (sm že vidu par takih primerov).

tudi dol v dalmaciji so bolj prijazni ljudje in mislim, da te nobedn nebo grdo gledu, ker imaš SLO tablico :). na otokih edino pazi, ko radi kradejo. če le imaš možnost, kak star fotoaparat s sabo vzemi star telefon (da ti ni žal, če dobi noge) in nikoli ne imej celotne vsote denarja v eni denarnici.denar dajta na več različna mesta...
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Re: Hrvaška - Brač

Napisal/-a sašo5 Če apr 29, 2010 5:06 am

Gosic je napisal/-a:Malo mi ni jasno sicer, na Hrvaškem sem dopustoval samo na Baški, pa še to daljnega leta 2004 :D. Malo se nekako bojim, predvsem avta, zaradi kakih politično nabritih Hrvatov, ampak v upanju, ker je to otok, ni take krize, ali pač? Lih kake procedure nebi rad doživljal v takem času. .....

skrbet bi te edino moralo, če bi imel ZG tablico :-P drugače, če se ti normalno obnašaš, se nimaš česar bat, prav nasprotno_gostoljubnost nad pričakovanji.....drugače v štiridesetih letih sem "prešaral" dalmacijo po dolgem in počez, praktično poznam vsak "kamen" svetujem ti kakšen manjši hotelček in še najvažnejše: na Bol pojdi samo "gledat" ker kar se tiče draginje v tej vasi, so svetovni prvaki.....predlagam Jelso, Povljo, Sutivan......v Supetar boš pa itak prispel s trajektom, če imaš časa razišči otok po dolgem in počez, ter poišči najugodnejšo varijanto; zasedeno itak ne bo 100%

PS kot je "BraaZ" napisal, na Vidovo goro(778) pa le "splezaj" fantastičen pogled na Hvar....

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Re: Hrvaška - Brač

Napisal/-a gold hamster Če apr 29, 2010 10:38 am

Gosic je napisal/-a:Pozdravljeni.
S punco sva se odločila, da letos 'dopust' preživiva na tem otočku. Ogledala sva si slike in vse, in se nama zdi ta kraj, še najbolj zanimiv od vseh pogledanih. Bila je v igri tudi Grčija, pa nekako ne, malo predaleč in pa nekako tu maš za z avtom. Kake ladje in avijoni ne pridejo upoštev, namreč ne mislim zagonit +2000€ za 10-14 dnevni dopustek.
Skratka da se vrnem na sam Brač. Malo mi ni jasno sicer, na Hrvaškem sem dopustoval samo na Baški, pa še to daljnega leta 2004 :D. Malo se nekako bojim, predvsem avta, zaradi kakih politično nabritih Hrvatov, ampak v upanju, ker je to otok, ni take krize, ali pač? Lih kake procedure nebi rad doživljal v takem času.
Sicer pa, koliko kilometrov je sploh do tja? Koliko traja vožnja do tja? Kaj morava pazit? Kaj se bolj splača? Najem apartmaja, ali oni paketi (polpenzion itd...). Glede na ceno, je apartma po pravici povedano zlo drag.

Ah daj no...verjemi, da se nimaš ničesar za bat ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če apr 29, 2010 7:39 pm

Hvala za vse odgovore. Neverjetni ste, eni zlo izčrpni. Lepa slika:).
Jaz se in punca se normalno obnašava, da nebo pomote. Baje :lol:
Ne saj se res.
To glede tega sem pač omenil, ker sem dostikrat v Mariboru in imam Lj registersko in me je nekoč en že hotel izrinit s ceste, ker sem vozil po omejitvi. No, samo predvidevam, da je tak odnos nastal zaradi tablice.
Skratka, kakor naletiš. Lahko ja,lahko ne.

Odločitev je apartma. Hotel je izpadel zaradi zajtrkov, hrane nasploh, ker saj nekateri veste, kako je to... :).
Sotor in podobne zadeve odpadejo. To pride v postev za kak vikend - taborjenje ob kaki reki alpa na slovenski obali. Sem že preživel 10 dni v šotoru v Tolminu in kakšnega blata, dežja in stiskanja pod šotorom nočem več doživljat. Lepo apartma, tv, pojstla,klima. Normalno življenje.
Kake so kaj cene cestnine doli?
Še enkrat hvala za vse informacije.

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Če apr 29, 2010 8:09 pm

Lep pozdrav

Mislim, da si zadel z Bračem v polno in se bosta s punco imel zelo dobro. Glede nekaterih komentarjev zgoraj za krajo ...nategancije itd itd se mi zdi močno pretirano.

Na Hrvaško hodimo že od kar se pomnim in ni bilo nobenega od "navedenih" incidentov. Se pa strinjam, da so v dalmaciji bolj odprti, velikodušni in veseli turistvo kot v istri. Glede cen pijače, hrane itd....je pa kar odvisno od lokacije. Recimo....Postira ima nižje cene kot Sumartin. Najdrajžji je pa definitvno Bol, ker naj bi bil "turistična" atrakcija. Samo tam mi ni bilo všeč, ker nisem fan, da je 10.000 ljudi na 1km na plaži

Cena trajekta:
http://www.jadrolinija.hr/pdfs/st.cijene.01.06.pdf

Lp Miha :D

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če apr 29, 2010 8:36 pm

Hvala za tele informacije. Glede trajekta se mi še ne zdi tak drago. Kaj pa glede denarja? Kune ali €?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če apr 29, 2010 9:11 pm

bil doli predlani. kot že rečeno so na Bolu zlatarske cene in preveč ljudi za tisti mali rtiček. bili smo 4 v apartmaju in je bilo dražje, kot lani malo severneje v polpenzionu. če misliš varčevat glede na grčijo si totalno brcnil v temo, ker bo dražje. da ne govorim koliko te še pride prevoz (zopet dražje in dalj časa kot Grčija). tukaj imaš še malo moje statistike poti iz Črnomlja ( 30 min do hrvaške avtoceste, Bosiljevo :!: )
Priponke
rn-Split.JPG

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Če apr 29, 2010 11:16 pm

Z apartmajem nebos kaj bistveno cenej prisel skoz kot pri hotelu na bolu.. Sigurno za 14 dni racunaj za 2 hrana + apartma + potni stroski blizu 1500€ ce hoces imet normaln dopust

Drugace ni 8 ur voznje, jest sem 8 ur in pol potreboval za relacijo Kranjska Gora - (prevozil polotok peljesec) - orebic - korcula kar je nekje blizu 1000km
LP
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe apr 30, 2010 12:09 pm

saj cene so itak v evrih in tudi plačilo apartmaja v evrih ponavadi sploh ni problem oz. nekateri imajo to še raje. se pa seveda vpraša kaj želi. včasih je v ceni tudi turistična taksa.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe apr 30, 2010 12:27 pm

Dobra tematika - tudi sam razmišljam o braču letos ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe apr 30, 2010 6:19 pm

Ja, glede denarja sva tudi sama računala okoli 1500€. Kje oz v katerem kraju, je potem najbolje preživet dopust? Bol odpade. Zlate cene,kot pravite. Za tist rt, bova pa že skočila pogledati. Skratka kam? Hvala za konkretne in odlične odgovore.

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Pe apr 30, 2010 6:36 pm

Toplo priporočam "mestece" Postira....Sem zgoraj napisal =)

Lp Miha

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Pe apr 30, 2010 6:50 pm

Evo, da ti dam čisto sveže info . Sem se včraj zvečer vrnil iz Brača :)
Iz Mb je vožnja trajala do Splita 4ure 30min, hitrost nekje 160 +- , en postanek 10 min.
Cestnina NORA - 30 eur v eno smer , torej 60 eur. Trajekt vozi 50 min, cena 198 kun v eno smer , cca. 28 eur (avto + 2 osebi).
Drugače je pa Supetar poleg Bola ednio mesto , ko se kaj dogaja. MIdva sva bila v Supetarju pa še trajekt ti stoji v Supetarju, nimaš potem nič več vožnje, Bol pa imaš za en dnevni izlet.
Glede hotelov. Sam sem dobil hotel 4* za dve osebi , 4 nočitve , all inclusive za 280 eur preko kompasa.Hotel v NULO, noro dobra hrana, piješ kolko hočeš :). Odločitev je tvoja je pa res, da če rada ponočujeta sta ob zajtrk, čeprav je bil do 10:00 ob 12:00 pa že kosilo

LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe apr 30, 2010 6:55 pm

ja sam pazi te 4 nocitve v taistem hotelu v polni sezoni bodo 450€+
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso So maj 01, 2010 11:40 am

branee je napisal/-a:ja sam pazi te 4 nocitve v taistem hotelu v polni sezoni bodo 450€+

Se strinjam!
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So maj 01, 2010 11:59 am

sam prezivim 50% nocitev v letu v splitu. odkar imam na avtu na zadnjem delu zalepljeno diskretno nalepko od hajduka ni več prask, namernih poškodb po izgubi tekem itd.. pač vse to se je dogajalu "janezu", kko sem imel parkiran avto v centru. poleg tega imam magnetno SLO nalepko, ki vedno prekrije to od hajduka, ko obiščem zagreb :lol:

kar se tiče brača so ti že zelo dobro svetovali. postira je super, za še bolj miren kraj mogoče milna. od tam imaš pol urce do bola. in, ker vem da neboš spal na bolu ti povem, da mora biti obisk zgodaj. v nasprotnem primeru boš kot jst v najbolj vročih urah iskal parkirno mesto po "urejenih" peščenih parkiriščih. in še ko parkiraš bo potrebno najti še mesto za brisačo. za nagrado si boš lahko privoščil najdražji sladoled na svetu.. tako da na bol samo še z barko, kjer bo tudi hrane dovolj za cel dan.

za pot pa vsem toplo priporočam LJ-kočevje-delnice-bosiljevo-split.. če ste iz osrednje ali severozahodne slovenije. kot prvo je 50km krajša kot po avtocesti mimo zg. kot drugo pa se na meji nikoli ne stoji v kilometrskih kolonah.
na AC bodite pozorni na policijske avte v civilu. nedavno sem opazil predvsem od sv. roka do benkovca temno modrega audija A6 limuzino in črnega bmw 330xd z zadnjimi temnjenimi šipami. in še bi lahko našteval za območje okoli zg-bosiljevo. torej tam do 160 po števcu se da, za več pa nebo poceni.

lepo se imejte, kjerkoli.
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost