Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jul 21, 2006 10:31 pm

Če sem prav razumel, da boš šel od doma v ponedeljek ob 2eh ponoči, mislim da razloga za strah pred gnečo ni nikjer. Problematične so sobote, pa še to bolj čez dan, kot ponoči.

AC je dobro urejena, problematična sta predora Mala Kapela in Sveti Rok, ker sta enocevna, kar pomeni gužvo ob večji gostoti prometa. Cestnina od Zadra do Bosiljevega je malo manj kot 100kun (za občutek).

Magistrala je lepo urejena, razen dela od Karlobaga do Maslenice, kjer jo širijo in je teba biti malo bolj pazljiv, prometa pa ni veliko. Dve soboti nazaj je bila precej prazna. Radar je bil pa na relaciji od Crikvenice do Zadra samo en, nekje v drugi četrtini poti.

Stara cesta od Karlovca preko Knina pa naj bi bila tudi bolj kot ne prazna, pred štirimi leti pa je bila tudi še v dobrem stanju.

Glede na to, da boš štartal iz MB, se jaz ne bi odločil za magistralo, ker narediš precej velik ovinek, da prideš do nje, ampak bi šel raje po AC ali pa po stari cesti Karlovac, Knin, Split.
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So jul 22, 2006 10:14 am

Tudi jaz jutri picim za makarsko vendar po AC, ker mislim da je stara cesta ze kar dotrajana, na kaksno veliko guzvo pa ne racunam ker grem v nedeljo, in so menjave ze mimo 8)
LP.
uzivajte na dopustih :D
BMW E46

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So jul 22, 2006 10:17 am

leoCar je napisal/-a:Tudi jaz jutri picim za makarsko vendar po AC, ker mislim da je stara cesta ze kar dotrajana, na kaksno veliko guzvo pa ne racunam ker grem v nedeljo, in so menjave ze mimo 8)
LP.
uzivajte na dopustih :D

Ubistvu je na pol obnovljena magistralka ;)

Lenivc, vidš tolk huj :D

no sicer pa stvar okusa 8)
Slika

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a Bostyancek Po jul 31, 2006 8:52 am

Jst grem v četrtek v Zadar, pa grem čez Krško pa po AC dol. A je treba bit na kej pozorn (radar, kontrole itd)?
VOLK JE CEL, KOZA PA SITA

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco Po jul 31, 2006 10:18 am

Če že greš čez Krško pa potem na avtocesto, se lahko izogneš mejnem prehodu Obrežje in greš preko Slovenske vasi. Izogneš se morebitni gužvi in pa plačilu cestnine na hrvaški strani (sicer samo 5kun). Malo naprej od cestnine se pa priključiš na avtocesto. Paziti moraš samo na tistem odseku na hrvaški strani (cca 4km) do priključka na avtocesto, kjer je velika možnost radarja.
Priponke
Obrežje.jpg
Mejni prehod

Uporabniški avatar
sicco
Nov uporabnik

Napisal/-a sicco Po jul 31, 2006 10:27 am

Še boljše pa, če greš dol iz avtoceste na izvozu za grad Mokrice in potem skoz samo ravno pa prideš skor direkt na ta manjši mejni prehod. Je pa zadeva preverjena, nikol ni gužve, kar pa ne morem trdit za Obrežje.

Blond
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Blond To avg 08, 2006 9:06 am

Sem v soboto priletel iz Dubrovnika. Tja in nazaj sem izbral sem staro cesto èez Knin in Plitvice.
Po navigaciji je po stari cesti celo nekaj manj km. Cestnina ZG-Split pa je nekje okoli 5.000,00 SIT.
Kljub temu, da sem bil polno naložen sem po stari cesti vozil dokaj dobro, saj je bilo zeloo malo prometa. Sem pa poslušal redno, da je na AC zastoji v dolžni od 9-16km, kar je pomenilo nekaj ur stanja in èakanja v kolonah.
Res pa, da sta to bili najbolj obremenjeni soboti v sezoni.

Moj zakljuèek .... v soboto nikar po AC ob nobeni uri.
Drugaèe pa kar mirno.

Èeprav je stara cesta tut zelo dobro zrihtana in lahko obujaš spomine (tukaj smo pa pred leti stali) ;)

LP
Blond
Èe nimaš poèeti kaj pametnega ne poèni tega tukaj !

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bostyancek To avg 08, 2006 1:42 pm

Jst sm pa bil v Paklenici, dol sm se peljal čez Krško pa na AC do odcepa za Split (pri ZG) cestnina 5 kun, izvoz pa na odcepu za Maslenico, cestnina 100 kun. Moje mnejne je da se hrvati ne znajo vozit po AC, saj je bil prehitevalni pas non-stop poln. Gužve v četrtek popoldne ni blo. Nazaj proti domu pa sem se peljal po Jadranski magistrali. Prvih 15 km lepa cesta, nato v dolžini cca. 20 km preklel polovico sveta, nato pa do Reke spet OK. Šel sem predvsem zaradi razgleda na morje, res je pa da je vožnja trajala skor 8 ur (vključno s postanki za jedačo in pijačo).
Slaba izkušnja je edino počeno vetrobransko steklo, saj je izpod kolesa tovornjaka vanjo priletel lep kamenček.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To avg 08, 2006 3:10 pm

14dni nazaj sem sel v ponedeljek ob 5.00 iz mb pa sem bil 8.30 v pakoštanih (med zadrom in šibenikom) od tam pa še je po AC mislim da 80 km do Splita, po stari cesti pa 101% neboš v manj kot v dobrih 7urah v Splitu. Avtocesta karlovac pakoštane pa je menda 160 kun, torej do splita več kot enih 200 kun nebi smelo bit.

lp,

Uporabniški avatar
Bostyancek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bostyancek Sr avg 09, 2006 8:23 am

za cestnine si lahko tuki preverite

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr avg 09, 2006 9:00 am

DaDek je napisal/-a:14dni nazaj sem sel v ponedeljek ob 5.00 iz mb pa sem bil 8.30 v pakoštanih (med zadrom in šibenikom) od tam pa še je po AC mislim da 80 km do Splita, po stari cesti pa 101% neboš v manj kot v dobrih 7urah v Splitu. Avtocesta karlovac pakoštane pa je menda 160 kun, torej do splita več kot enih 200 kun nebi smelo bit.

lp,

To si pa hitro prišel dol, jaz sem bil do Biograda v 4 urah, tud med tendom, približno iste jutranje ure. Cestnina je pa prva od krapine do Zagreba 18 kun, od Zagreba, natančneje Lučko, pa do izvoza za Biograd, isto je za Pakoštane, pa 117 kun (velja za osebni avto). Ne vem, zakaj si napisal "menda 160 kun", se sliši, kot nisi bil zraven?! Pa brez zamere,
LP
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr avg 09, 2006 9:46 am

To sem rekel zato ker se ne spomnim, ker nisem vozil bili pa smo z kombijem (7 zicev, ki pa spada na hrvaškem v 2. kat., zato nevem kok je za prvo točno) .. vem da je kr hitro 170km/h cel čas :) od punce stric je bil v 3ure 15min v biogradu, brez postanka seveda.

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Če avg 17, 2006 1:02 pm

Js sm se pa v nedeljo vrnil iz Biograda, dol sem šel zjutraj v nedeljo po stari cesti Karlovac-Zadar mimo Plitvic in moram reči da je cesta zelo lepa, nobene gužve ni bilo, pa brez cestnine, vozil sem se iz Krškega 4 ure in pol...nazaj sem pa šel v nedeljo ob 12ih po avtocesti in je blo za popizdit...pri svetem roku sm čakal skor 2 uri, pa še vmes nas je toča dobila, da ne govorim ka se ne hrvati, kaj šele čehi, bolgari in ostali ne znajo po AC vozit...peljejo je 120km/h po prehitevalnem, pa niti v sanjah se ti ne umaknejo...pol morš pa še čakat na cestninski da ti vzamejo 116 kun... Tako da naslednjič grem ziher po stari cesti, je hitreje in ceneje...

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek Sr jul 04, 2007 9:35 pm

Pepo25 je napisal/-a:Odvisno koliko imaš časa in koliko ti je škoda denarja... Jaz osebno bom šel tudi v tisti konec (Šibenik) in bom uporabil magistralno cesto Karlovac-Plitvice-Šibenik. To pa zato, ker mi je ta cesta prav všeč, pa zdej tud ni gneče (k grejo večina po avtocesti), tako da tudi na času preveč ne izgubiš proti avtocesti, ker je tudi po kilometrih manjša razdalja in prišparaš mislim da 4000 SIT (za cca še ne 1uro daljšo pot al pa še to ne, če so na AC kakšni zastoji)... Odvisno je pa od posameznika katero pot bo ubral...nekateri ne marajo ovinkov...

JZ sem se nazadnje peljal mimo za 1 maja letos in moram recti da je cesta super!
Guzve ni-tko da se splaca peljat po magistralki-jz zaj ko grem do splita se bom spet pelal po tej cesti-je malo bolj zanimivo

:-P :-P :-P
Slika

Verbatim
Nov uporabnik

Napisal/-a Verbatim Sr jul 04, 2007 10:41 pm

Čehi so prava katastrofa na avtocesti. Sem jih opazoval včeraj v Avstriji. Pelje se celo pot po prehitevalnem pasu, čeprav je vozni prosti. Ga dohitiš, greš na prehitevalnega, se ti umakne na voznega, takoj naslednji trenutek pa gre že spet za tabo na prehitevalnega, čeprav ni žive duše.

Drugače pa mislim, da se Hrvatje veliko boljše vozijo kot Avstrijci, ki tudi npr. zelo slabo vozijo po avtocesti in čepijo na prehitevalnem brez razloga. Potem pa jih dohitiš, pa jim poblinkaš, pa sem ji ftrga in ti kažejo vse mogoče geste, ker oni so ja več vredni kot mi Slovenci... čeprav je on vozil 10 km po prehitevalnem, pa pri tem prehitel 2 avta.

Uporabniški avatar
giana
Nov uporabnik

Napisal/-a giana Če jul 12, 2007 2:26 pm

Js grem nasednji teden v soboto (ob 2.00) na otok Brač, pa me zanima če je tale pot, ki mi jo pokaže www.viamichelin.com , najkrajša in najboljša?

http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... age2.y=12#

klikni
SEARCH
in
1. SLO- Slovenia- Celje

V kolikor sem brala po tej temi sem zasledila, da je boljša in najcenejša pot:
AC Zagreb- Karlovac
izvoz navadna cesta Karlovac- Plitvička jezera - Knin (Kakšna je pa cesta od Sv. Roka do Knina?)
Kaj potem navadna cesta Knin - Drmiš - Šibenik in potem od Šibenika do Splita AC
ali navadna Knin - Sinj - Split?

Ali je ta navadna cesta dost hribovita?
Kaj pa cesta ob jadranu, za tole sem slišala, da je grozna?? :roll:

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Pe jul 20, 2007 8:05 am

Jaz grem pa 4.8 na brač! Lani smo šli večinoma po AC in ni blo panike...Predtem pa vedno po magistralki, itak ni blo AC... Glede na to, da gremo v soboto zna bit kr gužva...Bo kr treba hitro štartat... Če bo na AC gužva se takoj v karlovacu spravim na magistralko :lol:

Cesta preko plitvic je kr solidna! Velebit je malo bolj kritičen!
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost