Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne feb 03, 2008 10:00 pm

Hvala ampak, sem bolj mislil na kakšne dodatne linke iskanja ne samo ta eden portal.
Me pa bolj zanima nekaj v mojem področju in rangu, tako da daj še kaj linkov od takšnih portalov
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po feb 04, 2008 8:07 am

Vsak konec tedna družbe grejo v puščavo ob morju.
Na glavni točki odhoda lahko za smešni denar najameš privatnike z
terenskimi vozili po izbiri (hammer je cca 50 Euro 4 osebe) nekaj simboličnega.
Pa vsi so profiči na pesku kako vozijo.Veliko njih najame ta male 4 kolesnike.
Vsred puščave in na vseh poteh so kontejnerji za smeti. Na začetku in na sred
poti je kontejner z bankomatom in 2 pc z internetom. Noro.
Zakaj rabiš bankomat? Saj večina privatnikov ki tako po domače izdaja vozila raje ima
cash čeprav so povsod kartice sprejete.

Kot vidiš na slikah veliko teh Qatarcev me ni niti poznalo a sem prišel z Amal katera je njhiova dolgoletna prijateljica in takoj te sprejmejo. Seveda kot povsod so tipi kateri bi da se mal pokažejo pred drugimi arogantni ipd...ne smeš pozabiti da je od 800.000 ljudi v Qatru več kot 80 % tujcev od povsod. Res od povsod.
Ko iščeš delo samo vpiši v Google-JOB QATAR, JOB DUBAI pa ih imaš kolikor češ.
Meni je ta Monster zelo resen. Pazi da se ti ne javljajo uni kreteni iz Nigerije to steraj takoj nekam. Pravilo je, da nikoli nobenemu ne plačaš nič vnaprej za nobeno vizo, nobeno karto ali vabilo. Resna podjetja imajo to še kako organizirano.
Meni so plačali takoj avionsko karto in vse stroške katere sem imel ko sem šel na razgovor in tam in nazaj v Nemčijo pred odhodom v Qatar.
Za kakršnekoli ostale informacije kar vprašajte drage volje povem.

Uporabniški avatar
ixus
Nov uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica

Napisal/-a ixus Sr feb 06, 2008 4:41 pm

Super tema! Pohvale Cornelius.
Upam da tudi meni kdaj uspe pridt do Saudske Arabije, :P Cene drugega na izlet :D
Felix Pailer Fan - Lancia Delta Integrale 720KM

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr feb 06, 2008 5:47 pm

Mal počakaj komaj pride ta dobri del...night life Doha. :roll: :twisted:
Nekaj slikic iz Dubaija. Le to povem, da ko so v Qatru vse bejbe na sliki
strogo kot Nindje v črni obleki do tal. Vikend avion 120 eurov in
najboljša nočna zabava po Dubaiju in lokalih.Smučanje...
Desna je Nadine moja dobra frendica.
Slika
Slika
Ali Nadine ko se namontira za night life.
Slika
Slika
Slika
Poskušal sem mal porazdeliti slike a je zelo teško. Dal bom čim več slik pa naj povejo čim več same po sebi a kakšen komentar kje je to in kaj bom pa seveda dodal.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr feb 06, 2008 5:59 pm

Nadaljujem v puščavi in enem od nešetih vikendov. Tukaj je prijateljica iz Novega Sada, katero sem povabil in ji omogočil takoreči nepozabne počitnice saj ni bila nikjer skoraj 20 let a zaslužila je to. Lady Mirjana na sliki.
Slika
Slika
Slika
Mirjana in naši prijatelji iz Jordana. Fant in punca na slikah.
Slika
Slika
Kdor je rekel, da se ne pleše na mizi v puščavi. Propadla sta v parih sekundah. :lol:
O.k. da ne bo preveč osebnih slik gremo na zanimivosti.
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Sr feb 06, 2008 6:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
slavcdklavc
Novinec

Napisal/-a slavcdklavc Sr feb 06, 2008 6:02 pm

Ti se ne sekiri, sm dodajej vse, res super tema.
Mogoče tudi sam za kake 2 leti ali več probam si zrihtat kakšen šiht doli. Mora bit zanimiva izkušnja.
Kej veš nucajo strojnike dolej (inžinirje,tehnike,itd.?

Čeprov mene bi pesek vsepovsod pošteno žulil :D , mam že peščene plaže dost.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr feb 06, 2008 6:05 pm

V mestu ni peska da mi te motil preveč.
Seveda rabijo tehnike še več kot vse ostale stroke.
Kar poglej si mal ponudbe za delo pa ti bo jasno.
Temo o Qatru bom nadaljeval tukaj in nič več ponavljal
slike. Ker se tema navezuje na mesto nič več na puščavo
da nebi bilo vse zmešano.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr feb 06, 2008 6:43 pm

Cornelius je napisal/-a:Mal počakaj komaj pride ta dobri del...night life Doha. :roll: :twisted:
Nekaj slikic iz Dubaija. Le to povem, da ko so v Qatru vse bejbe na sliki
strogo kot Nindje v črni obleki do tal. Vikend avion 120 eurov in
najboljša nočna zabava po Dubaiju in lokalih.Smučanje...
Desna je Nadine moja dobra frendica.
Slika

Samo leva pa :woohoo :woohoo :woohoo :woohoo

SlikaSlikaSlikaSlika

Dobra je madona! :shock:

Daj še kako sliko od nje naredi da vidimo. Jaz grem v quatar... 8) 8) 8)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr feb 06, 2008 7:03 pm

Sam res ta na levem je ua-ua-ui-ua, high-five :lol:

Kakšen pa se ti zdi folk po mentaliteti, pa njihove ženske.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če feb 07, 2008 8:22 am

Saj sem Vam povedal, da so tako"zgodne" in šarmantne bejbe da dol padeš.
Saj veste kako je z lepšim polom. Te bejbe ne zanima kakšen avto imaš, kaj delaš,
kolikor denarja imaš le da si dober za družbo. ;) In ker je bejb več kot fantov raj na zemlji. Pa še neodvisne so kar se denarja tiče. Auuuuuuu
Glede mentalitete je to povsod enako. V zadnjih 15 letih terenskega dela vam povem, da povsod imaš dobre in slabe, ljubeznive in arogantne a Qatarski ljudje so zelo prijazni in gostoljubni. Najhuje je vedno bilo z primitivci kateri dobijo denar in teptajo vse okrog sebe...sem naletel na enega takega a smo ga na hitro postavili na realna tla. Če mu je njegova bejba ker je res bil nekulturen v diskoteki kar povedala, da gre z nami v drugo in je tip čakal do 03.00 ure pred diskoteko da mi pridemo ven ker brez bejbe ne moreš notri v posamezne lokale ali brez rezervacij. V Marriott Hotelu pa sem imel celo hordo Filipink na recepciji s katerimi smo se družili in so vedno pomagale da gremo notri če nas gorila ni pustil. Če omenim Lebanonci so zelo grupirani, večina se obnaša obupno, arogantno, ne smeš im pogledati bejbo a te so hudo dobre še boljše od Qatark.
Več o tem drugič da ne bomo preveč off topic.
Lep pozdrav.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če feb 07, 2008 12:34 pm

@Cornelius ti to delaš tako dobro reklamo, da bo pol a.coma šlo v qatar v roku enega meseca :D
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 07, 2008 1:07 pm

stench je napisal/-a:@Cornelius ti to delaš tako dobro reklamo, da bo pol a.coma šlo v qatar v roku enega meseca :D

Nekateri greste lahko, drugi ne smemo it. Sam sem imel zrihtano službo v dubaju(IBM), pa nisem dobl delovne vize - zavrnjeno zaradi tega, ker sem bil potencialen terorist za njih in ker nisem bil iz versko usmerjen (ni važbna katera vera, samo da je , sam pa nisem veren, ampak sem ateist).
Ampak to je bilo 15 let nazaj.
Old subarus never die, they just get faster!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če feb 07, 2008 1:30 pm

Ha pubeci zapališ eno tako ko je zgoraj, pa se bejba zaljubi ata njen pa šejk pa dnara v potokih... Za poročno blok pa 34 avtov pa 1567 kamel pa je Uh... :P :P :P

:lol: :lol:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če feb 07, 2008 2:21 pm

za znort :? me spominja na mojo zgodbo izpred 10let, ko sem bil že vse zmenjen za delo v airbus-u vendar ko so ugotovili da sem veren (sem krščen ter imam birmo) so me zavrnili ker sem predstavljal potencialnega terorista :? kam gre ta svet

lep dan še naprej

bog z nami in mi z njim

lp Pavel

(brez zamere za off topic, lepo sonce je zunaj, praznik je pred vrati, imejmo se radi)
:P

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če feb 07, 2008 8:18 pm

Glede vere pa povem tako, da ne vem kako je bilo prej a zdaj te nobeden nic ne vprasa ker nikjer ti ni treba ispolniti prav nic glede tega. Religija meni smrdi in samo dela zdraho med ljudmi tega sveta. Sam nisem veren in se mi hebe za crkvo, djamijo ali praznoverja ljudi. Spostuj bliznjega svoga in on bo tebe ce ne ga pa ubi ce je tecen. hahahaha
Dol je lahko recem vec kot 50 razlicnih nacionalnosti da zdaj ne nastevam, ce so ljudje tudi iz Nepala ki so delali z menoj in iz Aljaske.

Bejbe dol so zelo odprte in vse je odvisno kaksno familijsko vzgojo imajo. Nadine je morala vprasati atija ce lahko gre z nami ven zurat. In je vprsal od kod sva, kje delava in je bil tip zelo razgledan in odobril brez tezav. Drugace pa so zadrti muslimani ki jim hcerko ne smes pogledati v shopingu. A jaz take spostujem in jih ignoriram.
Seveda je Qatar zanimiv in za delo a za kaksno daljse zivljenje pa nebi priporocil...a se izlet nadaljuje pa vam bo jasno. Prevec je Indijcev. In zal to so ljudje kateri trbuhom za kruhom delajo po cele dneve da bi poslali domov teh par sto eurov.
V Qatru se vedno obstaja MASTER & SLAVE kar pomeni, da jih izkoriscajo, da delajo za majhen denar, v slabih pogojih bivanja in dela. A je Sheik Bin Tani naredil zdaj stroge zakone ki im omogocajo dostojno zivljenje ker so oni ti ki razvijajo Qatar in je zahteval naj im omogocijo dostojne pogoje. Kristelje pa itak posljejo v Saudijsku Arabiju na PUBLIC EXECUTION ali javno egzekucijo. Vec o tem naslednjic.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr feb 20, 2008 5:30 pm

Da nebi kdo pomislil, doma imam bejbo katero ne zamenjam za nobeno Arapko.
Natalija ji je ime. :P

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr apr 30, 2008 3:08 pm

Punce in fantje lepo vas pozdravljam pred parimi minutami sem prejel dolgo pričakovano vabilo in grem drug teden v Qatar.
Pošljem Vam lepe pozdrave in veliko slikic novih avtomobilov in modelov.
Inshala Alah Ekbar.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr apr 30, 2008 4:28 pm

čestitam

frnikulabre
Nov uporabnik

Napisal/-a frnikulabre Sr apr 30, 2008 6:59 pm

Cornelius je napisal/-a:Punce in fantje lepo vas pozdravljam pred parimi minutami sem prejel dolgo pričakovano vabilo in grem drug teden v Qatar.
Pošljem Vam lepe pozdrave in veliko slikic novih avtomobilov in modelov.
Inshala Alah Ekbar.

Dobro imaš vse to "poštimano".
Res, daj javi se kaj od tam pa ne pozabi na nas, navadno "rajo" in nam pošlji fotke prestiža in bejb (to drugo, JAJAJAJAJA!!!!! :-P ), če že ne moremo v živo naših očes ali kaj drugega na njih in v njih spočiti ;)

Skratka, maksimalno dobro se imej in uživaj!

LP

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr apr 30, 2008 8:58 pm

Obljubim javim se čim prej in postam nove slikice.
Pozdrav vsem.
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov