Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jul 24, 2008 9:31 am

esem je napisal/-a:Izola je največji obup - še Ankaran je boljši. Po moje sta Izola (predvsem Simonov zaliv) in delno Portorož ena redkih krajev, kjer lahko fašeš bolezen samo s kopanjem v morju. Strunjan kot štart in peš ob morju proti Izoli je edini kraj v Slo, ki ima kdaj za silo morje (pot od Križa nad Strunjanom dol do morja je pa sploh ena največjih lepot Slovenije). Zakaj misliš, da smo se vsi z Obale - torej ljudje, ki jim morje največ pomeni - vozili na Hrvaško kopat oz tam dopustovali?

DaDek je napisal/-a:na lastovu in visu jih imaš zato dosti ker so ta generacija ki je zdaj stara (tam do 50let) služila vojsko doli (moj ata je bil tam 2leti). glede paga je tak.. večina je tak mladih, starejši pa se mi zdi da grejo raje nižje od zadra.

Malo se motiš - Lastovo in (manj) tudi Vis sta bila (podobno kot takrat Silba) med nekaterimi Slovenci pojem že vsaj od sredine sedemdesetih oz še prej in to brez povezave z vojsko in sta to tudi obdržala.

ban je napisal/-a:Slovenclnov maš tud dol precej južno koker češ, ne hodjo vsi sam na pag pa krk. Pejt na lastovo pa boš vidu kolk jih je. Drgač pa naše morje al pa hrvaško morje se ne morata primerjat, njihovo je precej lepše in čistejše, še posebej velja to za otoke.
Najbolši primer je otok proizd
http://www.apartments-vela-luka.com/proizd.asp

Imaš kakšen link na apartmaje na Proizdu. Lahko tudi ZS

Na otoku Proizd ni apartmajev ker je to en mejhen otoček, najbližje ti je da greš v Velo luko, pol pa z turistično ladjico na otoček.

Nov uporabnik

Napisal/-a Če jul 24, 2008 10:41 am

Opažam da se "vas"veliko obremenjuje z Hrvaško oziroma z hrvaškim morjem,to je pa zato,ker hodite vi ISTRO-KVARNER. Pojdite enkrat malo nižje v DALMACIJO pa boste videli razliko-Ljudje prijazni se upam trdit da bolj kot slovenci,pa da ne bo pomote sem zaveden slovenec.Cene pa so itak za tretino nižje,kot prej omenjena istra-kvarner.Plaze pa da ne govorim.... :D Lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 24, 2008 3:53 pm

Slovenska obala je zakon za prvi pomladanski izlet, brez skoka v vodo... Sicer pa glede Hrvaške menim, da imamo Slovenci srečo, da imamo tako blizu tako lepo in dostopno turistično destinacijo, pomislite na kake Poljake, kako daleč se morajo peljati, da vidijo kaj drugega kot ravnino in propadle kmetijske kombinate... Jaz sem si letos po dolgem času spet izbral klasični pasivni dopust na Hrvaškem (Rab) in mi je bilo zelo všeč.
Če je bil ponoči kak izbruh alkoholiziranega testosterona, je bil ponavadi od Slovencev, tako da se ne čudim, da jih občasno fašejo...

Sicer pa bi za vse, ki ne marate Hrvaške in hkrati aviona, da poskusite z avstrijsko Koroško. Sem bil le mesec dni nazaj na Vrbskem jezeru čez vikend, krasna sladka voda, res hudičevo lepe Korošice, cene na zgornji meji normale, dobro uro od Ljubljane, zgodovinsko slovenska zemlja, pa kljub temu niti enega slovenskega kopalca...
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost