Maxl1 je napisal/-a:Podaljšan vikend bo za "prijeten" ogled Prage premalo. Imaš res ogromno stvari za videt, zato ti priporočam vsaj 4 dnevni obisk. Za žuranje je najbolj poznan klub Karlove Lazne čisto zraven Karlovega mosta. Drugače je pa precej pubov s clubing glasbo in party vzdušjem . Menjava denarja ni več takšen problem, ker lahko menjaš tudi samo 10€ če hočeš. Je pa res potrebno najti menjalnico, kjer je dober menjalni tečaj (24 KČ za 1 EUR je dober) za "majhno" količino denarja. Provizije v menjalnicah večinoma ni nikjer. Mogoče bi se ti tudi splačalo dvigniti gotovino na bankomatu, ker te pride provizija 2€, menjalni tečaj pa je zelo dober.
tristan01 je napisal/-a:Ugodna menjava na bankomatu je odvisna od tvoje banke in ne posploševat, da je provizija 2€. V primeru moje banke je tako, da si vzamejo 1% provizije, menjava pa se dela po srednjem tečaju BS. Pod črto zame pomeni, da je bankomat vsaj tako ugoden kot menjalnica, v nekaterih primerih celo bolj. Pa še skrbeti mi ni treba kje in kdaj bom denar menjal.
Zato svetujem, da pred nakupom tuje valute (vseeno katere) preverite kolikšni so stroški dviga na bankomatu in se nato odločite kaj je bolje: denar menjati v banki in tvegati da menajš premalo/preveč, ter hoditi po mestu s polnimi žepi gotovine ali dvigniti na bankomatu vsoto ki jo potrebujete in ob tem eventuelno plačati malce več kot v menjalnici. V enem ali drugem primeru je pri 100€ ponavadi razlike do max 2€, ponavadi pa celo precej manj in se s tem ne splača obremenjevati.
LP Tristan01
Maxl1 je napisal/-a:Katero banko pa imaš? Jaz sem povedal izkušnje z NLB in SKB banko oz. njunima karticama. V obeh primerih je šlo za dvig 1000 KČ oz. 40€.
Se ti pa res bolj splača dvigovat denar z bankomatov, če imaš banko, ki ne vzame provizije, če dvigneš denar na kateremkoli bankomatu po svetu . Drugače pa imej s seboj nekaj gotovine pa potem vsak dan zamenjaš v menjalnici in če ti te gotovine zmanjka, greš na bankomat dvignit.
Bosta92 je napisal/-a:Pozdravljeni.
Oktobra se odpravljam v Prago z avtomobilom. Zanima me, kako je s temi P+R parkirišči, saj piše, da če avto pustiš od 1-4 ponoči ti zaračunajo 100 kron, pa še odpeljejo ti ga lahko. Ima kdo izkušnje?
Če pa ima kdo nasvet, kje predvsem varno (in poceni) parkirati, prosim, da napiše.
Hvala.
hahehihoh je napisal/-a:V kratkem se odpravljam na potep v Prago in bi prosil, če mi kdo lahko svetuje, kaj pazit.
V bistvu se sploh še odločam , kako iti. Avto, letalo, vlak? Greva 2 in ne vem, če se splača iti z avtom - kakšne so cene nizkocenovnih letal? Kaj pa vlak? Koliko časa se potuje, koliko prestopov in podobno? Avto? Najbrž najbolj ekonomičen? Parking imam zrihtan v hotelu.
Prosim za kakršnokoli info!
rnisan je napisal/-a:Približno 8 ur s postanki. Opozorilo: na Češkem so tudi vinjete za AC.
moj-avto je napisal/-a:Mene zanima, kje je v Avstriji najbližja bencinska črpalka. Koliko je oddaljena od slovenske meje, če grem mimo Maribora.
V Avstriji mislim tankat, ker je benzin cenejši skoraj za 11 centov na liter.
moj-avto je napisal/-a:Bil sem na Češkem in lahko povem, da imajo zelooooo slabe ceste.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov