Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Sr mar 25, 2009 8:23 pm

jah naši opravljajo naloge nadzora šengenske meje, zato so toliko bolj tečni, hrvati pa so še na balkanu in jeb..o slovence, tudi jest mam slabe izkušnje z njimi, ni pa tako na vseh mejnih prehodih, ponekod so prijazni ponekod pa te kar mal zaničljivo gledajo...........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 25, 2009 8:25 pm

sejjaretun je napisal/-a:saso5 sodec po postih sklepam da je to tvoje "podrocje",reci kaksno pametno.

do nazga, da bi te carinik slekel :?: :shock: si siguren, da ni bil "drot" :?:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr mar 25, 2009 8:28 pm

mene pa punco so isto hotl trest na meji to poletje.
kam grete,h komu,kok cajta boste tm..
parkirajte tm na desno bo kolega prisel malo pogledat.
pride tja en z zlatimi zobmi,pokaze znacko.pa se tm neki usaja.
kao ko bom avto nekam dol zapelal pa bojo vse prebrskal,kako bo pes vse prevohal,da bojo vse i eno stvar pogledal.jst se mu pa smejim u faco.
po me je pa pustu pa sva sla
Ni vse res kar napišem

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr mar 25, 2009 8:33 pm

sejjaretun je napisal/-a:mene so detaljno pretresli prejsnji teden ko sem sel domov v slo,na slovenski carini.golfa so obrnili "na streho", cisto VSE pregledali.nato smo sli v sobo,kjer mi je rekel naj se slecem.in sem se slekel do spodnjic,nato pa se spodnjice.ker ne poznam svoje pravice(drugace mi vera prepoveduje da intimne dele telesa kaze moskemu),sem mu se k...c pokazal in pa ritko si je fant tudi hotel ogledati :lol: evo ti se ritka.potem je rekel da je ok,dal dokumente in to je to.se je pa dalo videti da je fant sovrazno nastrojen.v avtu niso nasli nic,pac ne prevazam prepovedane zadeve.

na internetu sem prebral (ministrstvo za notranje zadeve) da je praviloma potnik dolzan sedeti v avtu,ko carinik kontrolira vozilo-torej NI moja dolznost da robo iz potovaljk dajem ven,pol pa noter,da ga poslusam dej to premakni,odpri,dvigni itd.

no,sedaj me zanima (vidim tukaj so tudi tisti ki vedo), kaksne so moje pravice?:
-me lahko slece cisto nagega,ce ja,kaksne so posledice ce ga zavrnem?
-ali majo pravico pregledati osebne stvari-denarnico?
-so dolzni razloziti razlog kontrole,ter se na koncu opraviciti ce je vse ok?
-ali imam pravico zavrniti ukaze-to da mu pomagam pri pregledu oz. da opravljam delo ki ga on mora opravljati?(potrditev zgoraj napisanega,kar sem prebral na netu)?
-in se ostale pravice ki so pomembne,itd

nevem kaj je razlog taksnemu obnasanju,mogoce moje ime-Abdulmalik,mogoce to ker smo muslimani pa sumijo da sem terorist :roll: ,mogoce ker zena nosi ruto na glavi,mogoce zaradi vpadljivega avta....?

lp

:shock: pa kaj so fuknjeni al kaj. Ne morem verjet.

evo ti se ritka.potem je rekel da je ok

Pol mu je bila ritka všeč :P

Drugače pa jaz nisem imel nikoli problemov na meji. Morda zato, ker tam kjer grem čez mejo jih 3/4 carinikov in policistov pozna mojga očeta :)
Zadnjič spremenil chevy, dne Sr mar 25, 2009 8:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

backspace
Novinec

Napisal/-a backspace Sr mar 25, 2009 8:34 pm

sejjaretun je napisal/-a:mene so detaljno pretresli prejsnji teden ko sem sel domov v slo,na slovenski carini.golfa so obrnili "na streho", cisto VSE pregledali.nato smo sli v sobo,kjer mi je rekel naj se slecem.in sem se slekel do spodnjic,nato pa se spodnjice.ker ne poznam svoje pravice(drugace mi vera prepoveduje da intimne dele telesa kaze moskemu),sem mu se k...c pokazal in pa ritko si je fant tudi hotel ogledati :lol: evo ti se ritka.potem je rekel da je ok,dal dokumente in to je to.se je pa dalo videti da je fant sovrazno nastrojen.v avtu niso nasli nic,pac ne prevazam prepovedane zadeve.

na internetu sem prebral (ministrstvo za notranje zadeve) da je praviloma potnik dolzan sedeti v avtu,ko carinik kontrolira vozilo-torej NI moja dolznost da robo iz potovaljk dajem ven,pol pa noter,da ga poslusam dej to premakni,odpri,dvigni itd.

no,sedaj me zanima (vidim tukaj so tudi tisti ki vedo), kaksne so moje pravice?:
-me lahko slece cisto nagega,ce ja,kaksne so posledice ce ga zavrnem?
-ali majo pravico pregledati osebne stvari-denarnico?
-so dolzni razloziti razlog kontrole,ter se na koncu opraviciti ce je vse ok?
-ali imam pravico zavrniti ukaze-to da mu pomagam pri pregledu oz. da opravljam delo ki ga on mora opravljati?(potrditev zgoraj napisanega,kar sem prebral na netu)?
-in se ostale pravice ki so pomembne,itd

nevem kaj je razlog taksnemu obnasanju,mogoce moje ime-Abdulmalik,mogoce to ker smo muslimani pa sumijo da sem terorist :roll: ,mogoce ker zena nosi ruto na glavi,mogoce zaradi vpadljivega avta....?

lp

Ne morem verjeti.

Ta je bil (oz. je) NACI. Lahko odkloniš. Lahko zahteveš odvetnika. Zdravnika.
Opravičil se ti ne bo nihče. Ker je (KAO) opravljal svoje delo. Kar se tiče pregleda torb in ostalih bedarij: TI jih moraš odpreti in jih sprazniti. V kolikor bi on to počel sam, ter kaj našel, se bi ti lahko izgovarjal na "podtaknjenost". V bistvu se o samem pregledu notranjosti avtomobila govori že tudi o potrebi sodnega naloga.

Temu, ki ti je to naredil pa samo :/:o:/ .
Mogoče veš priimek? Lahko podaš prijavo.

lp

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr mar 25, 2009 8:34 pm

sašo5 je napisal/-a:
sejjaretun je napisal/-a:saso5 sodec po postih sklepam da je to tvoje "podrocje",reci kaksno pametno.

se opravicujem,drot je bil.bi mi lahko podal odgovore na zastavlljena vprasanja?
vnaprej hvala ;)

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Sr mar 25, 2009 8:39 pm

chevy: ja,verjetno se mu je ritka dopadla :lol: skoraj preprican sem da je bil peder :shock: lol

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr mar 25, 2009 8:45 pm

sejjaretun je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

se opravicujem,drot je bil.bi mi lahko podal odgovore na zastavlljena vprasanja?
vnaprej hvala ;)

sorry, še sam se jih (kljub letom) izogibam kot hudič križa......lahko ti rečem edino, da imajo pravice NA ŽALOST delat kaj hočejo (žensko osebo mora edino pregledat predstavnica istega spola) pritožiš se lahko, dosegel ne boš nič - le znalo bi se ti ponavljat take scene(računalnik pač)

zato vam vsem lahko dam le en nasvet: izogibat se velikega prehoda; samo par 100m je oddaljen t.i. "mali prehod" (zaviješ pred OMW-jevo črpalko dol in pod gradom Mokrice levo - kilometer pa si tam......vse poteka en, dva, tri....tako pri nas, kot pri hrvatih...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr mar 25, 2009 8:50 pm

S kolegi smo predlani dvakrat šli skozi maloobmejni prehod pri Rogatcu, pa ni bilo nikoli problemov. Nič gužve, le en pred nami, molčeči cariniki... Sicer je pregledal le prometno od avta, to pa je tudi vse.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr mar 25, 2009 8:58 pm

pozimi smo kolesarli doli, najprej je bilo pri prečkanju meje vse ok so samo pomahali..

ko se je pa začel slovensko hrvaški spor zaostrovati so pa bli vedno bol živčni
vsakemu so vzel osebno pa jo potegnal čez nek čitalc..

skratka večinoma se mi smilijo ko so tak zabiti..

nekaj jih je pa celo uredu pa se malo pohecajo pa je..

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Sr mar 25, 2009 8:58 pm

sašo5 je napisal/-a: zato vam vsem lahko dam le en nasvet: izogibat se velikega prehoda; samo par 100m je oddaljen t.i. "mali prehod" (zaviješ pred OMW-jevo črpalko dol in pod gradom Mokrice levo - kilometer pa si tam......vse poteka en, dva, tri....tako pri nas, kot pri hrvatih...

kako si pa preprican da je to bilo na mejnem prehodu Bregana,in ne recimo Metlika?
vem za omenjeni "mali prehod", ampak ne vem ali zena tudi lahko precka tam,ker ma vizum na 5let,tisto "osebno izkaznico"?
jaz lahko,mam drzavljanstvo

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr mar 25, 2009 9:09 pm

lani mi so hrvati zabiti na meji sprefukali celi kuferam ko sem šel na morje.... ampak alkohola pa še vseeno pod zadnjimi zici niso našli :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Sr mar 25, 2009 9:10 pm

Če si z Bihača (tam si slikal avto v svoji temi) si potem šel čez mejni prehod Rupa-Jelšane?
Zadnjič spremenil chevy, dne Sr mar 25, 2009 9:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr mar 25, 2009 9:11 pm

Ja, jaz sem že bil čisto nag. Ej mi je bilo nerodno.
Sam pa se sprašujem na podlagi česa izvajajo take kontrole, če nimajo konkretnega argumenta obveščevalne službe ali podatkov naših organov ali gre za sumljivo osebo ali ne. Lepo in prav, da na meji iščejo kriminalce, vendar pa hrvaška policija mora sodelovati z policijo drugih držav in obveščevalnimi službami. Dejansko lov na kriminalce mora biti organiziran za prav, ne pa igranje slepih miši.
Hrvaška država je zakopana v dreku lastnega kriminala, kar dokazuje, da njihova policija ni sposobna kakih organiziranih in konkretnih akcij.
Če pa se bojijo, da bo nek posameznik prešvercal neko drogo, da se ga bo na dopustu zadel naj nabavijo pse, pa ne rabi slačenja in dolgotrajnih pregledov.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr mar 25, 2009 9:34 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:lani mi so hrvati zabiti na meji sprefukali celi kuferam ko sem šel na morje.... ampak alkohola pa še vseeno pod zadnjimi zici niso našli :lol:

jst tut ponavad pod zici skrivam ta "trde" alkoholne pijače pa me na srečo še niso dobil...sam kokr tle berem kašne so zadeve pomoje letos raj nam švercu :D

ampak da se to dogaja kar se je sejjaretun-u je pa tut bedarija...kam gre ta svet!?!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Sr mar 25, 2009 9:35 pm

J.bejo nas, ker smo v EUniji, pa z boljšimi in bolj črnimi avti se vozimo.....BMW, WV, MB...
....pa travco lažje pri nas kupimo......... 8)
....pa Kranjice so Carice.... 8)
....pa evra imamo... :oops:
....pa vsako leto jim pokavsalmo pol Dalmacije, Istre in Primorja... :)=(:
....pa v sezoni jim vse brancine požremo....
pejmo raje letos proti zahodu, tam se cedita med in mleko. Teren pa še ni osvojen...pa še carine in Pen.Drekov ni na meji :twisted:

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Napisal/-a sejjaretun Sr mar 25, 2009 9:38 pm

moj-avto je napisal/-a:Ja, jaz sem že bil čisto nag. Ej mi je bilo nerodno.

Meni je tudi bilo nerodno,sam so res pederi.
mater sem mel zeljo da mu prdnem,sam kaj ko nisem mogel-na silo pa ne gre :lol:

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr mar 25, 2009 9:41 pm

sejjaretun je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Ja, jaz sem že bil čisto nag. Ej mi je bilo nerodno.

Meni je tudi bilo nerodno,sam so res pederi.
mater sem mel zeljo da mu prdnem,sam kaj ko nisem mogel-na silo pa ne gre :lol:

komi čakam da grem u zagreb...grem pa okol 11 zvečer in sam...tko da znajo bit pizdarije!
in če me slečejo pa pregledajo ritko mu bom jst prdnu u glavo za celo slovenijo! :lol:

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr mar 25, 2009 9:43 pm

Ej fak, lih mene vsake toliko slečejo. Ha, ha,....ne vem ali privlačim moške ali kaj?
Pa sem pošten državljan, živim z malo denarja.
Najbolj smešno pa mi je bilo, ko me je policist spraševal : od dakle ti tale avto? Ha, ha,....10 let stara Škoda Octavia je za Hrvate res nek luksuz!

Problem z hrvaško policijo tiči v tem, da so nekateri policaji sodelovali v vojni na Hrvaškem in Bosni pa imajo psihične težave z samim z seboj. V njihovih glavah so še vedno v neki vojni, strahu ,isto časno pa se želijo pokazati, da je branijo Hrvaško pred sovražniki- tujci.
Zadnjič spremenil moj-avto, dne Sr mar 25, 2009 9:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto, moj partner!

cardak
Novinec

Kraj: črnomelj

Napisal/-a cardak Sr mar 25, 2009 9:49 pm

moram rec da nisem se nikoli imel problemov na carini pa hodim tud po 2x na teden v cro.mejni prehod vinica in metlika,vcasih zahtevajo prometno in to je to.se pa vecinoma vozim sam.
srečno voznjo!
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov