Zjutraj nas je pričakalo lepo pomladansko jutro, tudi vetra ni bilo. Danes smo zato po slabšem vremenu preteklih dni želeli predvsem pretegniti svoje noge. Najprej smo se odpravili v bližnje staro mestece Virginia City, ki je zaradi velikega rudnika srebra pred 150. leti veljalo za najbogatejše ameriško mesto. Takrat pa se je v njem tudi »rodil« Mark Twain, saj je ta ameriški pisatelj prav času življenja v tem mestu prevzel svoj psevdonim.
Nato smo se zopet odpravili v Kalifornijo (vse snežne dogodivščine preteklega dne so se namreč dogajale v »sončni« Kaliforniji, le Reno je kakšnih 20km v Nevadi), se ustavili ob razstavljenih vojaških letalih in helikopterjih ob lokalnem letališču, kjer sta se otroka razdivjala, se peljali skozi lepo gorsko pokrajino
ter se nato odpravili na dvourni sprehod ob slapovih Burney Falls, si priredili piknik in pustili otroka, da sta po travniku nabijala žogo.
Nato smo si hoteli ogledati še polja lave Lava Beds, a so mi na bencinski črpalki na srečo še pravočasno povedali, da moja na zemljevidu izbrana bližnjica še ni splužena. 50 km nazaj se nismo hoteli vračat, zato smo nadaljevali pot po glavni cesti in uživali v izjemnih razgledih na ognjenik Mt Shasto, ki se pri 4322 metrih vzpenja skoraj 3000m nad okolico. Cesta je okoli ognjenika naredila skoraj popoln krog, tako da smo Shasto lahko občudovali iz vseh strani.

Malce severno smo ponovno zapustili Kalifornijo in vstopili v Oregon ter v prvem mestu v tej zvezni državi, Klamath Falls, tudi prespali, še pred tem pa v Wal-martu pobrali naročene izdelke, predvsem igrače in pripomočke za otroke in za na pot. V Oregonu namreč nimajo davka (prometnega ali DDV), tako da je tam vse precej cenejše (drugje je davek med 5 in 10%), preko spletne strani Wal-marta pa lahko naročiš, da ti izdelke dostavijo v katero koli njihovo trgovino v ZDA, kjer jih lahko brezplačno prevzameš. Dodatno ima Wal-mart 30 dnevni rok, v katerem ti vrne denar za vse izdelke (z nekaj logičnimi izjemami) brez vprašanj, kar smo na nekaj primerih tudi izkoristili.
edit - slike je odrezalo, poskušam ponovno, z ne preveč uspeha, sem raje zožal na 400px