GiGi1985 je napisal/-a:Dobra destinacija in super fotke!
Zanima me, kakšna je kultura voznikov dolih? Kako si potoval na različne otoke? Vozi trajekt? Cena prevoza?
Se odpravljam v pozni jeseni na Kanarske, in bi rad prepotoval večino otokov.
Hvala,LP
Kot sem zapisal že v začetku: vozniki so v glavnem tujci, z vožnjo ni težav, saj so cesta solidne, marsikje sicer manjka zaključni sloj asfalta ampak ni krize. Promet ni gost, načeloma pa so vozniki tudi strpni. Le v večjih mestih je treba stil vožnje malce pospešiti, saj ne zaostaja kaj dosti za navadami po kontinentalni Evropi.
Povezave med otoki so odlične in relativno poceni. Med Lanzarotom in Fuerteventuro sva potovala kar s trajektom, saj je le pol ure plovbe (hitri trajekt pa rabi le 20 min), cena enostranske vozovnice pa je okrog 20EUR. Kasneje pa sva letela na Tenerife z letalom, saj bi z ladjo potrebovala cca 9 ur. Po besedah turistične agencije, so notranji leti med otoki precej ceneni če jih pravočasno rezerviraš in se da dobiti povratne karte za manj kot 100 EUR.
Glede ogleda vseh otokov.... Boš rabil kar cel mesec, saj Kanarsko otočje sestavlja 7 otokov: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma in El Hierro. Midva sva imela 14 dni, pa je bilo za 3 otoke komaj dosti časa. Dnevno sem prevozil od 50 do 300km pa še ogledi.... Skratka kaj dosti ni poležavanja ob bazenu ali na plaži.... Je pa res pozna jesen verjetno najboljši čas za obisk. Morje je takrat najtoplejše, čeprav tudi zdaj ni težav s kopanjem. Vreme pa je tako ali tako ves čas ugodno, ne pravijo zastonj da so to otoki večne pomladi.
LP Tristan01