Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Če jun 30, 2005 1:26 pm

Ker vidim NM tablico, bi priporocal, da greste kar po stari cesti na Pag (Novalja?). Torej Novo Mesto, Karlovac, Plitvice, Gracas, Pag.

Prvo ne prides veliko kasneje, dosti prisparas za cestnine in toliko, kolikor kosta trajekt, je mene prisel celoten bencin :D

Problem za tale avtocek je pa pravtako slaba cesta na Pagu... prvi del je katastrofalen!! Dolg je priblizno 10km in samo molis boga, da ne bo avto razpadu :lol:

Za letos se ne vem kam tocno bomo sli... ce se pa ne bomo mogli zmenit pa bo spet destinacija Novalja. 8) Pa ziher po stari cesti...

LP

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Če jun 30, 2005 1:42 pm

JohnyR je napisal/-a:Kukr sm jst do zdej vidu vstopanja na trajekt, so gospodi pripravljeni veliko pomagat, da nebi ostal brez odbijačev.

Pomoje ja najbolje tako, da greš kr na trajekt, pa preden kupiš karto greš dol do trajekta, in se zmeniš kako in kaj, pa če ti reče da ne bo šlo, greš pa še vedno lahko okol.

Mislim da je ta izjava še najbol realna od vseh kle. Mislm da ni velik za zgrešit če gre kuleg aprašat če bojo pomagal

Uporabniški avatar
Tilen
Moderator foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a Tilen Če jun 30, 2005 2:11 pm

Nočem bit pameten, ampak pri takšnih ekstremnih nižanjih sta samo dve rešitvi: ena so gewinde druga pa airride ;) Tudi sam ti odsvetujem trajekt! Pa še ena slikca, da vidte, da gre še niže (avto nima airide-a, vozi se pa samo po Berlinu :P )

Slika

LP
Slika

Uporabniški avatar
PIL
Novinec

Kraj: Gabersko

Napisal/-a PIL Če jun 30, 2005 8:57 pm

Tole so mi pa iz Jadrolinije poslal k sm jih uprašu, res svaka čast AMZS-ji k so mi takoj svetval kam se naj obrnem pa še Jadroliniji k mi je odgovorila na vprašanje. Sploh nism mogu verjet da bom dobu odgovor.

Postovani,

sa tako niskim autom mogao bi biti veliki problem kod ukrcaja i iskrcaja, na
brodu postoje podmetaci, ali ne toliko da bismo sa sigurnošću mogli tvrditi
da nećete imati problema kod ukrcaja.Žao nam je , ali zbog sigurnosti Vašeg
auta ipak bismo Vam preporučili putovanje okolo i dolazak na otok pag bez
trajekta.
liejpi pozdrav
Sanja Maravic
Referent putnickog prometa
tel 385 51 666 125
fax 385 51 337 110
E-mail: passdept_h@jadrolinija.hr
sanja.maravic@jadrolinija.hr
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Če jun 30, 2005 9:09 pm

No se sami so ti svetovali kaj naredi. Tko da js bi tko nardil da bi sou na most. Ceprav sm skepticen ko pomislim kaksne so tudi ceste na Pagu. Kaj ce bi clok sou z drugim avtom. Sam verjetn to ni izvedljivo a ne, ker se hoce z njim tvoj kolega dol na Pagu mal pokazat a ne? :P

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Pe jul 01, 2005 1:38 am

moj nespuščen stock bimmer gre na pol naložen komaj na trajekt za pag al pa rab ...tko da ne bi reskiru ;)

Uporabniški avatar
PIL
Novinec

Napisal/-a PIL Pe jul 01, 2005 6:18 am

Smo se odločl da gremo kr čez most bo najmanj problemov.
Slika
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 7:32 am

@PIL: Sam to me zanima, če si že kdaj bil na trajektu? Tko, na sploh, ne glih s tvojim avtom, ampak če si že kdaj v življenju bil na trajektu in videl vkrcavanje in izkrcavanje?

Ker mi ni čist jasno, zakaj je bilo treba 46 postov, da si se prepričal, da se s 4 cm visokim avtom ne bo dalo it na trajekt.

Uporabniški avatar
PIL
Novinec

Napisal/-a PIL Pe jul 01, 2005 7:52 am

Itak da sm biu, sm useen sm uprašu sm če ma kdo izkušnje če ti kako pomagajo gor pridit. Drgač pa ne vem zakaj obstaj forum mogoče za to da ne smem nč uprašat pa slišat drugega mnenja. Mogoče ma pa kdo že kakšno drugo izkušnjo, sam to me je zanimal. Se pa drgač opravičujem k sm postavu tak uprašanje bom drugič bol ˇpametneˇ postavu tko kt nekateri.

P.S. Pa hvala usem za loristne nasveta pa informacije.
Slika
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe jul 01, 2005 8:32 am

Ne, saj ni nič narobe, sam hecno se mi je zdelo, da to sprašuješ... Domneval sem namreč, da si že videl kako "kavbojsko" je narejena tista rampa za vkrcavanje in da ti praktično ne morejo nič pomagat... ker če je trajekt visok, bo pač naklon rampe tolikšen, da prehodov ne boš mogel speljat in pri tem ti posadka trajekta ne bo mogla prav nič pomagat. No in pol se je vprašanje nadaljevalo in nadaljevalo in sem pomislil, da morda pa še nisi v živo videl kok vse to zgleda in se ti ne da dopovedat, da ne bo šlo. Oprosti, pa ne se prec razburjat in bit užaljen. Ti kar sprašuj: "ko pita ne skita".

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe jul 01, 2005 8:40 am

jaz sem lansko leto šel z fotrovim avtekom na trajekt v prizmi, pa je šlo komot gor- sem celo pozabil da imam znižan avto, tak da res nisem skoraj nič pazil- pač lepo počasi sem gor zapeljal in je šlo. Ko je šel fotr znjim čez en mesec spet na pag, je isto lepo gor prišlel.

avto je pa mb C klasa (2002l), znižan za 4cm in z 17" in je spredaj kar orng nizek (za moje pojme :) )

je pa res da smo par let nazaj z stock c klaso (tastar model) vedno podrajsal z sprednjim delom, tak da najbrž res odvisno kako je kapetan parkiral pa od nivoja vode
EJ6

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio Pe jul 01, 2005 9:41 am

Nej se tak zmen da bol na koncu gor zapele ko se vse skupi še mal posede. Ker če bo šou na začetku bo 100% nasedu.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Pe jul 01, 2005 9:58 am

Zdej je tko, pri nas dol v Baški, sm ene parkrat gledu ko so pršli kaki nemci s svojimi znižanimi avti, pa morm rečt da so se res orenk potrudili, da so avto spravl gor brez poškodb. Enkrat se spomnem, so celo zategnli vrvi, pa trajekt v rikverc pognal, da se je rampa lepo spustila, tko da jst bi probal na trajekt.

Druga zadeva, ki bi te lahko bolj skrbela je to, da so vrste za trajekte ob petkih in sobotah skoraj brez konca in je veliko vprašanje če boš časovno z vožnjo okoli kaj izgubil. (cenovno je skor isto)

Odločitev je težka, ampak obenem nepomembna. Sigurno pa je, da je bolj ziher it okol.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
swifthead
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifthead Pe jul 01, 2005 3:00 pm

ja bih reko, zato što si Slovenac se j***!! Sve Slovence bi sla marš od Hrvatske zemlj!!
Budite u svome Piranskom mandraču!!! Hehehehe :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jul 02, 2005 8:09 am

komu na cast ma 4 cm avto nad tlemi ? to je pa kr mal too much se men zdi.. cis ne prakticno.. slovenske ceste niso ku dirkalna steza v monzi npr. .. da bi se vozu s cis spuscenimi avti.. brezveze :roll: kar se tega trajekta tice.. lahk trdm da nebo prsu gor neda bi potrgal kaj..

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ So jul 02, 2005 9:29 am

Na kateri konec PAG-a pa sploh grete ? Če grete v mesto Pag o trajektu sploh ne razmišljajte ! Drugače pa je , če grete v Novaljo ...
Renault Megan 2 Ai Edition

kripa
Nov uporabnik

Napisal/-a kripa Po jul 11, 2005 11:28 am

Jst sem šel isto na Pag pred parimi leti z ekstremno nizkim avtomobilom, pa ni blo nobene panike. Malo sem samo pogledal, da je bil trajekt že nekoliko obtežen, da je bla rampa čim bol zravnana. Sicer so se delavci pa ostali potniki mal za glavo držal (itak "ludi Slovenci"), ker je zaškrtal, da je šlo kr skozi ušesa, sam pri tako nizkem avtomobilu moraš bit itak navajen tega zvoka, pa ti ne sme bit preveč škoda kake odlomljene plastike ;) . Skratka prideš sigurno na trajekt, včasih je potem problem na drugi strani ko se vsi zapodijo proti izvozu pa ne moreš velik komplicirat; pač malo zobe stisneš.

lp vsem

danny
Novinec

Napisal/-a danny Sr jul 13, 2005 1:28 pm

Moj nasvet: Res pejt okol... Sem se že vozu tam, pa cesta glih ni tako slaba.... Kaka luknja gor al pa dol.... Najbrž ti je jasno, če greš mimo žabjeka, al pa po H1 okrog nm.
Je pa tud varianta, če so štirje v avtu, da en gleda, druga 2 pa primeta za vsak blatnik, ter mal privzdigneta avto. Res zgleda smešno, sploh če to počnejo ženske, sem pa že vidu to proceduro.....

Sicer pa tud ne izgubiš na času če greš na bosiljevo, pol pa po avtocesti pa na most.... Zdej k je AC narejena.

Razlike je za 50kun, pa pol ure... pa cel odbijač.....

lp

Uporabniški avatar
GT4turb0
Novinec

Pag-kaj pa vandalizem?

Napisal/-a GT4turb0 Sr avg 03, 2005 5:30 pm

Kako pa so kaj varni slovenski porihtani avti tam dol (Novalja, Zrce)?

lp
SPEED?!-NO PROBLEM!

Uporabniški avatar
gabrijelF
Nov uporabnik

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a gabrijelF Po avg 08, 2005 4:22 pm

Jaz bi še nekaj dodal, mogoče bo komu koristilo. Mi smo se vračali včeraj, kolona za trajekt je bila kakih 5 km in sem se odločil, da gremo čez most. Cesta je kar solidna razen krajših odsekov in hitro prideš do Posedarja, kjer greš na avtocesto smer Reka-Zagreb. Žal pa sta dva dolga tunela na tej avtocesti še vedno enocevna, obveščanje o tem pa je zelo bogo. Jaz imam cel čaz aktivirane prometne info na radiu in ful gledam znake ob poti. Žal pa ti Hrvati ne dajo obvestila, za zastoj na začetku avtoceste, pri uvozu, da bi lahko zavil na stransko cesto, temveč je prvi tak znak 100 metrov pred začetkom zastoja. In niti slučajno ne piše, kako dolg je zastoj in kolikšna je čakalna doba! Nič! Na radiu pa so informacije tako vsaki dve uri! Tako smo se nabili v 10 km zastoj nad Zadrom, ves čas ugibali, koliko časa bo trajal in se tam po polžje premikali vsaj uro in pol, pa še višje gor proti Ogulinu je bil en manjši zastoj, tudi enocevni predor! Tako da pazite, ker meni se je na papirju zdelo fajn, pač čez most, nato pa samo na avtocesto in bomo hitro doma. V praksi pa je stvar drugačna, obveščanje o zastojih je zelo slabo! Do Ljubljane smo rabili preko mejnega prehoda Pribanjci-Vinica 6 ur in pol!
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost