Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So apr 12, 2008 11:08 am

to je treba it enkrat pogleat ja, prava paša za oči, kk so pa dol cene drgač, osnvne življ potrebščine??

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So apr 12, 2008 7:01 pm

Če kupuješ v normalnih trgovinah je vse zelo poceni. Najceneje je nakupovati prehrano kar so naredili teste v Carefour centrih.
Seveda so tudi dragi shoping centri recimo kot je za obleke SALAM ki ima trgovine po vsem Arabskem svetu.
Spet moras vedeti, da so vse cene brez davka. Kupil sem dobro jakno Boss ki je pri nas v Emporiumu 560 Euro jaz sem je placal 280 ali nekaj takega...pa nikoli nisem gledal da bi bila znamka temvec sem glih dobil placo in rekel, danes shoping samo za mene in tisto kar mi je vsec brez gledanja cen. :roll: In sem uzival saj sem rabil mal tople garderobe, da sem se vrnil domov decembra na minus.
No to je le delcek zivljenja v Qatru. LP. ;)

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če apr 17, 2008 3:03 pm

Najdi se za mene neki siht, se ti takoj pridruzim. Delam kaj hoces :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
urbn
Uporabnik

Napisal/-a urbn Če apr 17, 2008 9:11 pm

Tole bi pa mene tud melo da bi šel ja :D enkratno , z veseljem sem pregledal tole temo :D

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če apr 17, 2008 9:21 pm

Cornelius: zelo lepo je pogledat vse slike so superca,še naprej veliko uspeha ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 18, 2008 7:26 am

Sem vesel in hvala za pohvale to mi veliko pomeni saj s tem ko opišem pot in Qatar se kar vrnem tudi v spomine na lansko zelo uspešno leto saj mi je obisk Qatra omogočil tudi novo doživetje in pošteno sem zaslužil (seveda na 54 C ni hec). Vama pa upam kot vidim dobro branje saj je res ta dežela zanimiva.

Pripravljam se za pot ker spet grem in čakam na datum. Do tedaj bom pobrskal še kake lepe slikice saj jih imam ogromno.

Lep pozdrav vsem in glih me je eden od članov spraševal ker gre dol z bejbo pa mu niso dali vizo ker niso imeli poročni list-v enih hotelih ne moreš spati skupaj z bejbo če nista poročena. A sem mu takoj povedal, da imam možnost urediti vizo prek hotela Marriott kjer je tudi bivala 2 dni moja prijateljica ko je prišla. Tukaj smo da si svetujemo, pomagamo in razmenjujemo izkušnje take ali drugačne.
Toliko za danes.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 18, 2008 7:47 am

Courage™ je napisal/-a:Najdi se za mene neki siht, se ti takoj pridruzim. Delam kaj hoces :)

Upam, da me ne boš narobe razumel, drage volje pomagam tudi najti siht a po nekajkratnih slabih izkušnjah na to temo ti odgovorim, da moje ime in reputacijo ne bom več zastavljal za nobenega. Če prebereš sem že detaljno opisal kako priti do službe in dal linke .
Nič osebnega in zato se mi dopade ta forum ker ne poznam administratorje, ne poznam urednike in ostale kar je zelo dobro, saj je na majhnih forumih kjer se vsi poznajo takoj izražena osebna zamera če razmišljaš ali živiš drugače kot oni, če napišeš konkretno kritiko, pa baniranja in karkoli napišeš kar im ni po godi te blokirajo in ne dovolijo do besede. Totalitarizem.
Hotel sem omeniti, to, da sem uredil gospodu Azmiju iz Šri Lanke ki je delal v drugem podjetju za 300 Euro na mesec, da je prišel delati k nam za 2400 euro kar je za nekoga iz Šri Lanke 5 letna plača. Ko je moral redno vsak teden priti na pregled materijala ki je prišel z ladjo je zamujal, klient je tam čakal na 50 C, ko se je prikazal je meni fuknul na mizo papirje pa rekel, pejt ti pregledati materijal ki smo ti ga dostavili, čeprav sem, jaz imel vedno moj pregled pred tem dobro ve, saj materijala nebi niti prejel da ga sam nisem pregledal in ko sem seveda odbil večkrat z obrazložitvijo, da njegovega dela mora opraviti ON ne jaz ali pa klient se je odšel vlizovati generalnem managerju in šenfati čez vse nas. Bistvo? Dobrota je sirota.
Meni kot Site Managerju pa res odgovornost za normalni potek dela in nadzor je bil dovolj tehten razlog, da na kolegijih ustavim nekoga ki svoje delo ne opravlja ter noče pisati raporte. Na koncu mene vprašajo ker sem vodja kaj se dogaja.Ne hvala.

Nikoli ne moreš vedeti kako se bo nekdo ki ga priporočiš obnašal, delal in spoštoval to kar si za njega naredil. Čeprav nič nisem zahteval. Nož v hrbet pa ne maram. :-:o

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench So apr 19, 2008 1:58 pm

Če ni preveč osebno vprašanje, kaj točno pa si ti delal dol? Kako delovno mesto si imel?
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So apr 19, 2008 5:09 pm

Site Manager.Projekt 15 različnih HV/MV Substation.
Vrednost 500.000.000 Eura faza VI.
Nadzor priprav, izvajanje montaže opreme, inšpekcija
priprav na montažo kompletne postaje, 90 ljudi in več,
oprema za daljinsko komunikacijo, protekcijski dio,
HV prekidači, alkumulatorski sistemi rezervnog napajanja,
kompletna postaja do predaje.
Približno 60 inspekcijskih raporta pod nadzorom konzulting
firme, klienta i nas. Sve to ide ali kad je vani vručina 54C v postaji
je bilo tudi 70 C dokler nismo dobili klimo.
Samo vi vprašajte nič skoraj ni tajna.
8) So začeli že pripravljati fazo VIII. Par milijard Euro.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So apr 19, 2008 8:08 pm

amapk za tako odgovornost in pogoje dela, pa ta plača tu zgubi svojo veličino, ki jo ma, ko napišeš sam cifro. Upam da bo še kaki apdejt predno greš dol in pa tut ko boš dol ;)
Greš spet nazaj v Qatar ali kam drugam v njegovo bližino?
LP Rok

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne apr 20, 2008 1:51 am

Verjemi, da se nisem preveč odtrgal od dela le treba je znati organizirati
vodje skupin kateri tebi kot glavnemu odgovarjajo jih nadzorovati itn...
Če je vse v redu s končnim klientom kateri potrjuje tvojo pozicijo grem v Qatar če ne Abu Dabhi.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 25, 2008 6:24 am

No vse je v pripravljanju za odhod, čakam samo potrditev klienta
in kmalu se Vam oglasim iz Qatra z novimi slikami in zanimivostmi.
Sigurno bom obiskal tudi otpad z "razbitimi" terenci in vse poslikal.
Lep pozdrav vsem. Inshala. ;)

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 01, 2008 8:16 am

Evo kot službeno vozilo so mi sporočili da dobim glanc novo Nissan Tiido 2008. Čisto dovolj za Doho in Qatar.Pa lepo počasi ker tudi tam so uvedli lansko leto Evropske kazni in bodovanje. In iz države ne boš odšel dokler ne plačaš kazen, tudi če ti avion odide.
Informacijski sistem imajo super urejen. Najboljši mi je ta prek interneta kjer pogledaš če si in koliko prekrškov naredil, radarjev in koliko imaš za plačati ter lahko tudi takoj plačaš on line. če se prijaviš pod tvoje vozilo ali službeno in registriraš dobiš ob vaskem prometnem prekršku ali radarju takoj SMS na označeni telefon ob registracijii.
Potem letiš mimo desetine radarjev in slišiš samo SMS, Sms, SMs, :P :P
Traffic VIOLENCE.
http://www.qatarliving.com/news/53438/traffic-rules-just-a-click-away
http://www.moi.gov.qa/SmsService/English/eServiceInput.html
http://www.moi.gov.qa/TFCViolations/English/eServiceInput.jsp
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Če maj 01, 2008 8:38 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Če maj 01, 2008 8:26 am

Evo kako to zgleda z lanskoletno številko mojega službenega avta:
Zdaj ne vem kdo ga vozi a lahko poizkusimo 288560 je tablica avta
in PRIVATE VEHICLE. Ko imaš kazen lahko samo ti vidiš ko se logiraš,
ko je nimaš, pa lahko vsi ostali. :roll: :roll: neki arapski programer.
http://www.moi.gov.qa/TFCViolations/Eng ... eInput.jsp

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 25, 2008 7:22 am

Za vse tiste kateri imate kakršnekoli pomisleke glede mojega življenja, dela, avta itn...
Delam zadnjih 16 let po širnem svetu in mi nobeden ne ati ne mami ne nobeden nista podarila ali sem dedoval nič. Vse kar kupim si privoščim izključno z denarjem katerega zaslužim na terenu. Kdor ni delal na terenu z 100 različnimi ljudi, mentalitetami takimi in drugačnimi, da Arabske in Balkanske ne omenjam, Vam samo povem, da je v vsakem narodu vedno dobrih in slabih ljudi zato pisanje na to temo izkazuje, da ljudje mislijo če so steboj spili kavico ali slišali, ali prebrali par postov in videli par slik, da vejo vse o tebi...vsaka oseba na forumu ima svoje življenje, svoj način življenja in vsak živi po svoje ter kako si sam uredi.
V Qatru na 54 C sem delal za dobrih brutto 7000 EUro za 24 delovnih dni, tudi vse sobote in bil 6 mesecev...če znate matematiko si predstavljajte kaj si kupim za ta denar. Če sem bil brez službe so mi pomagali prijatelji, saj smo prijatelji tudi za krizo ne samo ko imamo...in naj Vam oni povejo kako so prijateljsko zadovojni za svoj odnos do mene. Prijatleljstva se ne da kupiti. Prijateljstvo se rojeva in živi.
Qatar ima vsaj 30 različnih nacionalnosti iz celega sveta ki dela tam. In verjemite mi, da je zelo težko obvladati 92 ljudi od tega 60% Indijci, Pakistanci, Filipinci večinoma ljudje brez kakršenkoli izobrazbe a jih zaradi tega nisem ločeval kot posamezniki na našem forumu ločujejo ljudi po avtu, po pisanju, po tem če je napisal, da si je nekaj kupil, veselo, ne zaradi tega, da bi se hvalil ali izkazoval ter se registirajo samo in izključno, da bi nekomu naredili slabega sa svojim pisanjem. Meni ki sem dal toliko čez žal ne morejo.

Da ne bom off topic v Qatru sem se naučil nekaj Arabskega jezika in da vidite spoštovanje v uradih, bankah, na podjetju lokalnega elektro distributerja ko tujec začne govoriti njihov jezik kako so veseli, spoštljivi in te sprejmejo medse kot novega prijatelja na delu ali kako bi rekli Nemci dol, vsi smo na isti ladji na istem projektu.Tudi tukaj dragi Slovenski vozniki in uporabniki foruma Avtomobilizem smo, da eden drugemu razveselimo branje, da se družimo in naučimo nekaj eden od drugega in če koga motim ali ga moti moje pisanje ter slike mojega avta in ostalega, naj enostavno ne komentira in me preskoči...kot naslednji semafor ko pride zelena.
Seveda moj stil, moj način, moj "težki" karakter ne bom zaradi nobenega spreminjal, še manj da bi mi posamezniki ufuravali, da sem kot oni ali da živim kot oni...NE.
Če kdo ima kaj proti meni vsi osebni podatki so tukaj naj me pokliče in sem prepričan, če ima poštene namene, da bo dojel, da greši. To vejo tisti kateri me "bolje" poznajo.Ne javno nekoga obsojati in ga poniževati ker ga ne poznaš.
Hvala na razumevanju. Lepo nedeljo še naprej vsem na forumu.
Cornelius-Hong Kong-Branko
051 313 799

peri
Nov uporabnik

Napisal/-a peri Ne maj 25, 2008 8:22 am

Pozdravljeni

Mel bi vprašanje kako si te slike spravil sem na taforum in v to temo.
Ker ko jas čem kopirat sem kako sliko iz mojega albuma, lahko kopiram samo povezavo in jo sem prilimam, tako da se vidi zraven teksta samo povezava katero moraš še pol zagnat da vidiš sliko.
Kako jo moraš skopirat na se slika že vidi zraven teksta bres povezave, ker to meni ne rata.
Ni važno kako se ponašaš z svojim avtom važno je kako ga voziš

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Ne maj 25, 2008 9:46 am

Najdi sliko na netu in klikni na njo z desno miško ter pejd na Lastnosti ali Proprieties.
Tam najdi COPY LINK LOCATION.

Ko si v oknčku da postaš svoj komentar ali sliko klikni gor na IMG [img]enkrat%20potem%20daj%20kopiraj%20ta%20link%20takoj%20za%20tem%20in%20zapri%20z%20še%20enkrat%20IMG[/img] in to je to.

Veselo branje še naprej.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 25, 2008 9:56 am

off :
@Cornelius: kaj nisi sedaj šel malo v skrajnost, ko si objavil nekatere svoje podatke?
lp

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne maj 25, 2008 11:39 am

Recimo... Če imaš naročnino pri Mobitelu lahko nekdo, ki se mu da vohat in ima dostop do aplikacij to tvojo cifro samo vpiše v "določen" program in o tebi izve vse.... Ne bi jaz pisal podatkov na net :jao:

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

malo off topic sorry

Napisal/-a Cornelius Ne maj 25, 2008 5:17 pm

Glej na enih forumih kljub zakonu in ustavi RS posamezniki določajo svoje pogoje in pravila katera kršijo vse mogoče zakone in se tega ne zavedajo. Ko pridejo na sodišče pa vsi jamrajo, da niso vedeli. To ni opravičilo še manj ko od tebe ko kaj napišeš pod anonimnim nickom kar je po parvilih foruma dovoljeno zahtevajo, da javno daš ime in priimek. Zakonom prepovedano !!! FORUM = svoboda govora.
Če sam kaj napišem o meni za tem stojim in se vedno podpišem ker imam čisto vest o tem.
Kot sem napisal če kdo ima kaj da mi pove v faco ali ima kaj proti še posebej veselo vabilo na caffe a moje podatke in telefonske št. lahko uporabi. Tiste hinavčke za hrbtom ki zmišljujejo in jim je to duševna hrana pa pozabi. So bogi.
Če kdo zlorabi podatke se v parih urah to uredi z Mobitelom. Enako je v Qatru kjer so uvedli, da številke NE MOREŠ skriti. V Slo. tudi če je skriješ te dobijo če daš prijavo. Tako da hvala tebi na nasvetu a ne skrbi mirno spim.
Da ne bomo off topic prosim nadaljujmo z temo o Qatru. Hvala.
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost