klemil je napisal/-a:Ne izogibam se Grand Canyona, ampak sem ga mislil pogledati iz helikopterja kar direktno iz Las Vegasa. Če pa sklepaš, da je boljše to kar si mi predlagal bi potem bilo mogoče še pametno dodati Phoenix, Yumo in ta mesta ob meji do San Diega.
Hvala za informacije.
LP Milan
klemil je napisal/-a:Glede na to da bom imel očitno dovolj časa, bom upošteval tvoj nasvet in šel pogledat Grand Canyon iz neposredne bližine.
LP Milan
klemil je napisal/-a:Mislil sem najeti malo večji VAN, ker smo štirje in bi bil v SUV malo problem kar se tiče prtljage. Osebno nimam izkušenj z velikostjo prtljažnega prostora v ameriških vozilih, kolikor pa sem gledal na internetu je v SUV bolj malo prostora za prtljago. Kar pa se najema tiče bom vozilo najel pri ALAMU ali temu podobnem podjetju.
LP
adamovc je napisal/-a:pozdrav direktno iz ZDA - Yellowstona,kjer trenutno sneži
glede avta - nas je 5 (4 odrasli + otrok) in smo zelo zadovoljni z mini vanom Chrysler Town&Country, nov model, dovolj prostora za prtljago in potnike, tudi če je postavljenih vseh sedem sedežev. Za še več prostora pa smo pospravili en srednji sedež v tla in je pravi luksuz. Rentali pa smo pri Dollarju, preko angleške angencije preko neta, cena z vsemi možnimi zavarovanji, davki,dodatnimi vozniki,... in dodatnim tankom pa 650€ za tri tedne. Je pa tudi bolj visok, tako da je dober razgled, pa še pokuri ne toliko kot SUV (po 4000km povprečna poraba 10l/100km).
Albin Bezjak je napisal/-a:Pozdravljeni vsem skupaj
Že lep čas sledim vaši debati o Ameriki. Tudi sam letos nameravam čez lužo z družino. Nameravamo se podati na potovanje z avtomobilom, Plan je takšen, da vidimo čim več Ameriškega utripa in naravnih parkov. Začetek potovanja je v San Franciscu in potem čez Yosemite park, Death valley, Las Vegas, Glen canyon, Antelope canyon, Grand canyon, Flagstaff, Holbrook, Tucson - Pokopališče avionov , Green valley, Phoenix, Yuma, San diego, Los angeles in ostale parke, ki so v bližini ter nazaj do SF. Na voljo imamo 24 dni. Odrinemo iz Ljubljane 30. 6. 2008 vračamo pa se 24.7.2008. Trenutno sem v največji dilemi pri kateri agenciji najeti avtomobil. Zakaj je FOX toliko cenejši od ostalih ( ALAMO,HERTZ,ITD) Potuje nas 5, ker gresta zraven še sorodnik s sinom. V mislih imam enoprostorca SIENA ali TOWN & COUNTRY .V ameriki nameravam kupit kar nekaj fotografske opreme ( objektivi za DSLR in PAL camcorder)katero bi tam že potreboval. Se previ bi jo moral takoj ko prispemo v SF kupit ali pa bi jo kupil že prej preko interneta in bi me tam čakala. (kakšen predlog)
V naprej hvala za nasvete.
Albin Bezjak je napisal/-a:Hvala za nasvete glede avta.
Kar močno se ukvarjam z fotografijo in sedaj vidim da je priložnost za nabavo objektivov za mojega Canona 40D. Stvari katere sem navedel spodaj bi seveda že takoj ko prispem v ZDA potreboval. Saj se vendar ne morem vrnit domov brez tisoče spominov na fotografijah in kakšnim dokumentarcem na videu. Najbolj bi se mi dopadla možnost, da sam kupim preko internetne prodajalne stvari in jih pošljem nekomu, ki mu lahko zaupam, ali poštno ležeče in nato to takoj dvignem ko prispem v SF. Z tem bi se izognil iskanju po trgovinah in izgubi dragocenega časa.
Glede camcorderja pa tudi vidim problem, ker bi potreboval PAL, kateri je pa povsod tako drag, da je skoraj boljše da ga kupim pri nas.
Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical [IF] for Canon Zoom Lens
Canon EF 50mm F/1.4 USM
Tamron 2X 7 Element Teleconverter/ CANON EOS
Tamron 90mm F/2.8 DI SP AF Macro 1:1 Lens For Canon
Canon HV30 VIXIA High Definition Camcorder (pal)
Trgovina na kateri sem gledal.
http://www.buydig.com/shop/product.aspx?sku=TM9028DIEOS
LP
Albin Bezjak je napisal/-a:Hvala, se bom držal priporočil.
Še nekaj me zanima. Kako je v ameriki z prehrano. Ker si takšnega potovanja ne moremo privoščiti kadarkoli, bomo se morali tudi racionalno preživljati.
Kam se splača iti jest, kakšne so kaj cene živil v supermarketih, restavracijah, all you can eat, ITD. Kaj se definitivno mora probat.
Na takšnem potovanju bo menda tudi potrebno kakšno obleko oprati - kje za koliko?
Rezervacija prenočišča - Planirali smo, da bi rezervirali za en dan naprej kje bomo spali, kar je odvisno od tega kako dolgo se bomo kje zadržali.
Doma sem že naredil spisek hotelov po mestih kjer bi se splačalo prespati.
Ali se resnično plača po sobi, ki jo najameš. Recimo družina dva odrasla in en otrok cca 50$ na noč, ali te na koncu še presenetijo z ne vem kakšnimi doplačili.
http://rates.roadsideamerica.com/h/hote ... tureMonth=
7&geoMiles=15&adults=2&arrivalDay=13&trafficID=514866110&departureDay=
14&country=us&serverID=L8%3A8081&spfs=0&arrivalMonth=7&pfs=
938&showAvailWithList=true&state=az&hotelID=108557&city=gila+
bend&children=1#trafficLogID=514866110&refererPageID=11&visited=
true&clickLogID=32489851
kakšne so kaj cene oblačil in obutve?
Upam da nisem preveč zvedav. Mogoče bo pa še komu koristilo.
LP
m_z je napisal/-a:Albin Bezjak je napisal/-a:Hvala, se bom držal priporočil.
Še nekaj me zanima. Kako je v ameriki z prehrano. Ker si takšnega potovanja ne moremo privoščiti kadarkoli, bomo se morali tudi racionalno preživljati.
Kam se splača iti jest, kakšne so kaj cene živil v supermarketih, restavracijah, all you can eat, ITD. Kaj se definitivno mora probat.
Na takšnem potovanju bo menda tudi potrebno kakšno obleko oprati - kje za koliko?
Rezervacija prenočišča - Planirali smo, da bi rezervirali za en dan naprej kje bomo spali, kar je odvisno od tega kako dolgo se bomo kje zadržali.
Ali se resnično plača po sobi, ki jo najameš. Recimo družina dva odrasla in en otrok cca 50$ na noč, ali te na koncu še presenetijo z ne vem kakšnimi doplačili.
true&clickLogID=32489851
LP
Pozdravljen,
moje izkušnje izpred 2 let samo in izključno pozitivne.
Zavedaj se, da je ZDA idelana dežela za potovanja. Če si prejšni stavek prebereš še 1x ne bo nič narobe.
![]()
Glede hrane: hrana kjerkoli in kakršnakoli, če hočeš najcenej greš v Sears,ipd in pogledaš kaj imajo v akciji in maš kosilo/večerjo za drobiž. Chill ohlajene jagode za nekaj centov sredi Arizone, kjer termometer kaže 115F - NEPRECENLJIVO. Cene so bile 2 leti nazaj recimo 20% nižje kot tu, sedaj pa je glede na razmerje $/€ še "lepše".
Glede oblek - odvisno kakšen luksuz se greš...pralnic je zadost, če je stiska (al pa ne) se da za silo v vsakem hotelu oprat. S povprečnim popotniškim "naborom" shajaš BP.
Glede hotela: mi2 z boljšo polovico sva bila tam 3 tedne julija (SF-krog po vseh NP proti Utah vse do Nevade in potem "spodaj" nazaj do LA) in niti enega hotela nisva rezervirala in niti enkrat se ni zgodilo da ne bi dobila sobe(na tesno zna it v okolici Death valley, ker so vsi Lodgi zasedeni, ostalih h(m)otelov pa ni v izobilju...govorim smer vožnje SF->DV...naprej je Las Vegas...ne bom nadaljevalin pa SF če gledaš na budget... ). Kolega je šel leto pred nama in je ubral isto "pot" prav tako brez ene rezervacije. To se moraš sam odločit.
Glede cene sobe - to se dogovoriš ko prideš tja - pri naju je dogovorjena cena vedno veljala + kakšen popust se zglihaš če ostaneš več noči. Mi2 sva večino plačala vse ob prihodu, da imaš naslednje jutro prost odhod zgodaj(mi2 sva prakticirala odhode okol 7h, pa še v kak national park se lahk izmuzneš not in ven če si dost zgodn for free).
Sej maš NP PASS ki pokriva večino, ne pa vse...in v nekaterih si razočaran kolk računajo za tist razgled.
Glede shoppinga: mogoč se sliši čudno, ampak šele ko prideš v ZDA razumeš ženske in njihov shopping...zakaj? mi2 sva bla najprej 10 dni v NY in tam dobiš res vse kar si želiš(pazite na omejitev KG na avionu če vas zanese sprending)...če te katerakoli stvar mal srbi - počakaj pa tam nabavi. Če kdaj, potem je zdej pravi čas za shopping v ZDA.
srečno pa en zelo foušljiv pozdrav...
Albin Bezjak je napisal/-a:Hvala, se bom držal priporočil.
true&clickLogID=32489851
LP
adamovc je napisal/-a:Albin Bezjak je napisal/-a:Hvala, se bom držal priporočil.
true&clickLogID=32489851
LP
Evo še svežih informacij iz ZDA, včeraj sem se namreč vrnil iz tridenskih počitnic - road tripa.
Na splošno - ni panike, vse se da urediti za zmerno ceno. Moteli so povsod in to za zmerno ceno, cca 50$ na sobo, občasno kakšnih 10$ doplačila za dodatni dve odrasli osebi v sobi. Če rezerviraš po telefonu ti običajno brezplačno držijo sobo do 6h, za dlje časa je potrebno dati številko kreditne kartice. Rezervacijo (in to čim prej, potem pa spremljaj last minute ponudbe) priporočam edino za Vegas ter za kakšne parke, kjer je posebno čez vikende lahko vse polno, drugače pa lahko za ugodno ceno dobiš odličen hotel, kar se splača preizkusiti. Zelo ugodno lahko spiš tudi v več manjših igralnicah, kjer te poskušajo privabiti z nizko ceno sobe in poceni hrano in pijačo - v Nevadi npr. Laughlin, ... Hrana v trgovinah je podobnih cen kot tukaj, dražji so kakšni jugurti, da se pa dobiti tudi precej zelo ugodnih ponudb. V fast foodih se da jesti zelo poceni, še posebno, če ješ iz t.i. value menija, kjer so stvari po 1$ (dobiš tudi burgerje le malo manjše od našega BigMaca in razne burite v mehiških variantah). Jedli smo tudi v all you can eat (sedaj se temu reče buffet) - priporočam Sizzler, kjer se za 9$ odlično naješ. Cunje poceni, pralni stroj skoraj v vsakem motelu, a po moje je cenejše kupiti.
Več info lahko na PM, še enkrat pa bi te spomnil na tisto angleško varianto za avte (glej par postov prej), meni je delovala, privarčeval pa sem več kot 30% (300€!) glede na najugodnejšo ceno, ki bi jo plačal direktno v ZDA za enak avto pri isti agenciji.
P.S. vidim, da sem tako počasi pisal, da me je chgotom prehitel in napisal skoraj isto
chgotom je napisal/-a:
A bi se najraje obrnil in sel nazaj se za kak mesec...?![]()
Daj, pripopaj kake fotke, kateri avto si pa vozil?
LP iz Chicaga!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov