Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Sr mar 25, 2009 9:49 pm

moj-avto je napisal/-a:Ej fak, lih mene vsake toliko slečejo.

torej tebe so ze veckrat slekli?
meni je tole blo prvic-na slovenski meji,da se razumemo.
hrvati obcasno pregledajo avto,nikoli me niso slekli za Playcarinik

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr mar 25, 2009 9:54 pm

sejjaretun je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Ej fak, lih mene vsake toliko slečejo.

torej tebe so ze veckrat slekli?
meni je tole blo prvic-na slovenski meji,da se razumemo.
hrvati obcasno pregledajo avto,nikoli me niso slekli za Playcarinik

Mene slačijo le Hrvati. Z našimi policisti imam dobre izkušnje. Ni panike.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr mar 25, 2009 10:09 pm

Kritik je napisal/-a:Še nikoli nisem imel težav pri prečkanju slovensko-hrvaške meje. Upam da bo tako tudi ostalo.

Mislim da ni potrebe da jih imenujete teleta. Meni se zdijo čisto ok, vedno sem imel dobre odnose z njimi. Sem pa že srečal slovence na hrvaškem, ki so mislili da lahko zavoljo denarja, ki jim ga tam pustijo delajo prav vse. Taki pa normalno da imajo probleme. To kar dela uradni Zagreb je eno, navadna raja je pa čist nekaj drugega, sploh v Dalmaciji. Vedno sem hodil k njim na morje, ker se mi zdi Jadran lep, ker mi je všeč pokrajina tam..... Dokler še nismo imel naraščaja bi še šel kam drugam, tako pa je to najbližja destinacija, čeprav so malo dragi.

Lp

Podpis!!!! Jaz namreč prečkam Slo-Hrv mejo 1x na teden (obala) in do zdaj s hrvati še nism mel težav. Če mi kdaj "težijo",so to slovenski obmejni...še posebej če je ženska,one znajo ponavadi težit...

LP!
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr mar 25, 2009 10:27 pm

Tomas666 je napisal/-a:še posebej če je ženska,one znajo ponavadi težit...

LP!

majhna, debela, svetlolasa mogoče? :lol: zdej sem pa pozabil, kak se imenuje ta mejhni prehod... manjši prehod, naprej od portoroža..... z njo imam vedno hude borbe :!: :)
tako da, tudi naši cariniki mislijo da so bogovi, ne samo hrvati.

lp

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Sr mar 25, 2009 10:52 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
Tomas666 je napisal/-a:še posebej če je ženska,one znajo ponavadi težit...

LP!

majhna, debela, svetlolasa mogoče? :lol: zdej sem pa pozabil, kak se imenuje ta mejhni prehod... manjši prehod, naprej od portoroža..... z njo imam vedno hude borbe :!: :)
tako da, tudi naši cariniki mislijo da so bogovi, ne samo hrvati.

lp

misliš mejni prehod Sečovlje??? zdej točno ne vem kako zgleda... vem pa da kadar so ženske gor sem v pripravljenosti ;)

LP!
Slika

mattiazz
Nov uporabnik

Napisal/-a mattiazz Sr mar 25, 2009 10:58 pm

Februarja sem bil skoraj 3 ure na mejnem prehodu Dragonija. Hvati so mi pregledali komplet avto in na koncu še mene. Sem imel striptis do konca.....

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe Sr mar 25, 2009 11:04 pm

Sam prečkam mejo vsaj nekajkrat na mesec in zaenkrat še ni bilo hujših problemov. Vozilo so mi do sedaj hrvati pregledali le enkrat ampak še to takrat ko sem prišel iz Bosne. Večkrat pa pregledujejo na slovenski strani meje. In so tud veliko bolj sitni.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr mar 25, 2009 11:50 pm

zanimivo branje, še bolj zanimivo je to, da slačijo do nazga, kar teško verjame, možno je vse. Da nekatere pregledujejo pogosto in temeljito, je pa normalno, tudi jaz bi jih ko gledam na mejnem prehodu kako so nekateri prepotentni, mislim potnike. Če povem, da sem (odkar smo Slo), prečkal mejo vsaj 150 ali večkrat, službeno ali privat, s Hrvati nikoli problemov, vedno bolj kot ne prijazni in korektni, dočim naši pederajsi pa te masirajo in s svojo aroganco in vzvišenostjo izkazujejo kolturo. To so bolj ali kazensko ali kako drugače prestavljeni poli. ali cari., vseeno
je. Prepotentneži. Pred parimi dnevi sem se vračal iz Rijeke in so hrvaški cari. obrnili z ZG reg. in mu niso dovolili v Slo, zakaj ne vem. Ni pomenbno, pomenbno je to, da ogromno ljudi, predvsem mladih nabijajo muziko, se norčujejo in podje.....o, ko pa sem jim po njihovi oceni godi "krivica", pa jokcajo. Vsak, ko prečka mejni prehod in se normalno vede in pove namen potovanja, če slučajno vpraša Slo ali Hr, mu poveš in te spustijo. Tistega katerega so slekli, pa so pozabili oralno pregledati in mu pokazati prstek ga niso brez razloga, v to sem prepričan. Pa sem potoval pred leti in sedaj na Kitajsko, pa Japonsko , da ne naštevam, so me isto tretirali, kot vsakega normalnega, s tem, da tam obvezno napišeš in to že na letalo namen potovanja, kam , h komu, kaj nosiš itd. pa se nobeden ne pritožuje in ne kliče odvetnikov Vsi kateri imaste pogoste probleme na mejnih prehodih se vprašajte ZAKAJ?? :jao:
Zadnjič spremenil samo mesarec, dne Sr mar 25, 2009 11:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Sr mar 25, 2009 11:52 pm

vedno je šlo lišo na kopnem in morju

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če mar 26, 2009 12:41 am

zanimivo je ko prečkaš mejo z nekom ko se piše kamenik, kolk so to živčni predn ugotovijo da nima to nič veze z onim pri njih zaprtim :lol:

Uporabniški avatar
2kwik4ya
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a 2kwik4ya Če mar 26, 2009 1:13 am

sašo5 je napisal/-a:zato vam vsem lahko dam le en nasvet: izogibat se velikega prehoda; samo par 100m je oddaljen t.i. "mali prehod" (zaviješ pred OMW-jevo črpalko dol in pod gradom Mokrice levo - kilometer pa si tam......vse poteka en, dva, tri....tako pri nas, kot pri hrvatih...

Na ta malomejni prehod hodim jaz in do sedaj ni bilo problemov.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če mar 26, 2009 9:40 am

Če primerjam bivši mejni prehod z Italijo (tam sem jo znal prečkati vsak dan, ko še nismo bili v EU) in sedaj z Hrvaško je razlika očitna, da so Hrvati veliko bolj strogi z zasliševanji in slačenji. Italijani pri meni tega niso počeli.
Vprašanje pa je kaj bodo Hrvati počeli v EU, če se zgodi, da padejo not?
A so sposobni loviti kriminal brez lastnih mejnih prehodov in iger slepih miši?
Zato je bolje, da v EU ne gredo!
Hrvati dokazujejo, da meje potrebujejo in da jim je to fetiš!
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če mar 26, 2009 9:56 am

chevy je napisal/-a:Če si z Bihača (tam si slikal avto v svoji temi) si potem šel čez mejni prehod Rupa-Jelšane?

mal ponovitve geografije nebi škodilo....

Bihač(prehod Izačić) je najbližje slovenski Metliki.......- sedaj pa poglej kje je Rupa-Jelšane....

sejjaretun je napisal/-a: kako si pa preprican da je to bilo na mejnem prehodu Bregana,in ne recimo Metlika?

predvidevam.....(take stvari se na Metliki ne dogajajo, tam če je kaj sumljivega, te komot na Obrežje vrnejo, naj se tam j.... s tabo.....)

P.S si razmišljal o tem, da bi se žena (vsaj na prečkanju meje odkrila :?: )(še prijateljski nasvet: na to znajo bit izredno alergični in od tod tudi nemile situacije)

in če sem iskren tudi povem, da mene tudi motijo te verski fanatizmi(ne glede al so katoliški, pravoslavni, muslimanski...), če si v drugi državi se drži tistih pravil, ki tam veljajo - in poznam v zagrebu zadevo, ko je (celo na intenetu kroži vozniško dovoljenje) žensko, ki zakrita vozi.......

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Če mar 26, 2009 10:33 am

Mater mate eni res probleme s temi zadevami ...

Mene če pogledajo me pogledajo dol na hrvaško-bosanski meji (in to samo hrvati) ...
Moram pa povedati, da podpiram kontrole avtov ... Ker tu vsaj vidim, da se trudijo z iskanjem "ukradenih" vozil.

Ok, ne rečem da ni "cvetk" med cariniki, ampak k večjemu podpiram kontrole avtov.

LP
Borcix

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če mar 26, 2009 12:06 pm

Imaš prav Sašo. Sedaj vidim, da ima napisano kraj: Trbovlje in gre čez drugi mp.

Slika

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Če mar 26, 2009 12:56 pm

Res eni imajo probleme oz. jim jih za brezveze delajo "organi".
Sam osebno sem vedno povedal kam,....pa sem šel mimo,neglede na katero stran državne meje se peljem.

Da si musliman oz. kakšne druge vere so vrjetno na šengenu bolj pozorni na tebe,samo mislim vse ima svoje meje,če že sumiš terorista ajd naj ga pes prevoha,ne pa da se slačim enmu debilu tam,ki nima kaj drugega za gledat,kot moške ritke in povešene joške od babe doma.
Pa to ka vas j**e** z nekimi čekiranji,bedarija.Sam,ajde mora bit kontrola na svetu je bedakov,da se jih ne da preštet.Pa če smo že tolk ponosni na to f****** Evropo bi za te zadeve uporabli pse,in delovali strokovni in turistom,obiskovalcem države in EU prijazni.

Zdaj malo o tem kam bomo letos denar nesel,prav zagotovo ne več na hrvaško vsaj js ne,čeprav imam dobre izkušnje z znanci na Pagu,kjer vrsto let hodimo smo že prav navezani,vedno je bila pogostija med družinama ali dve in smo se res štekali.Tk,da stari letos ne gredo,recesija pa to.Js pa sem bol za južnejše kraje.
grčija,črna gora,morda še kaj nižje.Se za isti denar al pa manj vidi veliko več je boljša hrana,lepša dekleta(dalmatinke so tut lepe,da nebo ktera zamirla :)).Tk,da js dalmatincom ne zamirim kaj,ker to je itak politika in so super ljudje,samo mi misel,da morda nisem zaželjen kvari dopust!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Če mar 26, 2009 1:18 pm

Pa še to glede kontrol na meji bi povedal, da se kriminalcev z drogo in preprodajalcev vozil lahko bolj sodobno ukvarjajo. Te njihove kontrole spominjajo na italijansko kontrolo na tromostovju iz leta 41.
Ne more policist nekoga slačit in zasliševat, če za to nima namig- informacijo ali kak konkreten razlog. Današnja tehnologija in povezovanje policistov z sosedami omogoča bolj prijazne preglede za nedolžne ljudi.

Sem ti popravil post, off sem izbrisal. Lp, Gasy
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če mar 26, 2009 1:42 pm

Sejjaretun, sem ti pobrisal post o islamu ker so se delali kregi. Prav tako abbetov in primozkov post. Pa prosim nadaljujte po pameti ;)

Lp, Gapi

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če mar 26, 2009 1:51 pm

To pa kar ne morem verjet, da bi koga slačili. Hudiča, ne verjamem, da imajo sploh pravico brez kakšnega posebnega naloga. Dobr, da ti kakšen žep pregledajo ali pretipajo čez obleko, če imaš orožje. Ampak slekel se ne bi nikoli, če ne bi meli kakega hudega naloga. Po mojm bi še za pregled avta morali imeti nalog - vsak ima pravico do zasebnosti in pravico, da se ga brez dokazov smatra za nedolžnega!

Sicer pa grem vsako leto vsaj 4x v Istro v obe smeri (imamo dol vikend), pa sem v vseh 10 letih, kar imam izpit, moral le 2x samo odpreti prtljažnik. Večinoma samo pomahajo, včasih preverijo osebno na računalniku. Še ko smo material za obnovo vikenda dol pelali, smo samo račune pokazali, pa je blo OK.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a JanJ Če mar 26, 2009 1:55 pm

Še ena izkušnja iz moje strani. S kolegi smo se lansko leto odpravili v Novigrad polirat čoln. Pridemo na mejo (ne vem točno kako se imenuje, tista na vrhu hriba, ko se pride iz Kopra). Uglavnem mi v črnem Audiju A3 s črnimi šipami, spojlerji,.....in notri štirje mulci. Seveda so se spotaknili ob nas. Uglavnem zapeljemo na stran, pride kriminalist, se predstavi in nam razloži, da imajo akcijo iskanja drog. Nato nam razloži, kaj sledi če najdejo drogo, kakšni so ukrepi. Bolj kot mu mi razlagamo, da nimamo droge, da gremo polirat čoln, bolj on nas provocira z slačenjem, z razstavljanjem avtomobila, z zaporom, z psmi.....Za njim pride še en sodelavec in sta nam začela pregledovati potovalke. Niso pozabili niti na štunfe, šampone, vse so obrnili. Na koncu se je vse srečno končalo, slačili se nismo, droge niso našli, uglavnem normalno smo nadaljevali pot.

Uglavnem povzetek, ta kriminalist je bil dokaj sproščen, na trenutke celo humorističen, tudi mi smo se obnašali dokaj sproščeno. Se mi zdi da je tukaj bolj kot ne prisotno psihološko grozenje in mislim da tisti, ki ima drogo na koncu popusti oz. ga kriminalist slej kot prej prebere.

Vsekakor pa se mi je ob branju sejjeratunove zgodbe zazdelo, da je šlo res za neko rasno izživljanje. To se mi zdi res nedopustno in nespoštljivo, da se tam slačiš....me spomne na tiste posnetke iz Guatanamo Baya.
LP Jan
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov