Vem da bo povsod vroče, a vendar me zanima kakšni so vaši predlogi? Chgtom nate računam, ker si hommie v USA

Bearex je napisal/-a:Ker se še vedno poigravam z idejo da bi letošnji dopust s punco preživela v USA, me zanima kateri dal priporočate za čas od 11.7.08 - 1.8.08. Na ta čas sem omejen, ker moja draga drugače ne dobi dopusta (je učiteljica in je za daljši termin omejena na poletje).
Vem da bo povsod vroče, a vendar me zanima kakšni so vaši predlogi? Chgtom nate računam, ker si hommie v USA![]()
Bearex je napisal/-a:Ker se še vedno poigravam z idejo da bi letošnji dopust s punco preživela v USA, me zanima kateri dal priporočate za čas od 11.7.08 - 1.8.08. Na ta čas sem omejen, ker moja draga drugače ne dobi dopusta (je učiteljica in je za daljši termin omejena na poletje).
Vem da bo povsod vroče, a vendar me zanima kakšni so vaši predlogi? Chgtom nate računam, ker si hommie v USA![]()
VasjaS je napisal/-a:Bearex je napisal/-a:Ker se še vedno poigravam z idejo da bi letošnji dopust s punco preživela v USA, me zanima kateri dal priporočate za čas od 11.7.08 - 1.8.08. Na ta čas sem omejen, ker moja draga drugače ne dobi dopusta (je učiteljica in je za daljši termin omejena na poletje).
Jaz sem bil ravno v tistem cajtu v ameriki in ti res priporočam kalifornijo ! Recimo od Napa valley (obvezno poskušat kako lokalno vino !!!) navzdol! San Francisco zna biti tisti čas malce hladen ( skor sigurno nič kopanja v pacifiku) ampak ok! Ko greš dol postaja vse topleje (obala od San Francisca do Los Angelesa je zgodba zase- res čudovito). Če prideš do San Diega si pa itak na konju (tam imajo idealna poletja).
Jaz bi poleg tega skočil pogledat še kak national park (če greš v več kot dva, se ti po mojem splača nabavit skupni pass - sem pozabil kako točno se kliče). Je pa konec julija pravo doživetje iti v Death Valley (ko sem bil tam, je blo 54 stopinj SUHE vročine).
BTW: To sporočilo pišem trenutno iz San Diega -> definitely a place to be!
eco je napisal/-a:Zanima me glede zavarovanja pri rent-a-car ker ne vem kaj naj izberem:
SLI - je to isto kot naše obvezno zavarovanje in je nujno ?
LDW (Supplemental Liability Insurance) - koliko sem razumel je to neke vrste polni kasko - se ga splača vzeti ?
Pa še to priporočate kakšnega izposojevalca v LA rabim za 14dni za 4 osebe.
eco je napisal/-a:Torej, glede na to da da nisem iz ZDA in nimam tam zavarovanja:
1. SLI je nujen saj gre za isto zadevo kot pri nas obvezno zavarovanje
2. LDW je priporočen saj v primeru da se zgodi karkoli po krivdi voznika ali je avto ukraden sam kriješ celotno škodo
chgotom je napisal/-a:eco je napisal/-a:Torej, glede na to da da nisem iz ZDA in nimam tam zavarovanja:
1. SLI je nujen saj gre za isto zadevo kot pri nas obvezno zavarovanje
2. LDW je priporočen saj v primeru da se zgodi karkoli po krivdi voznika ali je avto ukraden sam kriješ celotno škodo
Ce ti ni prevelik financni problem, vzemi kar oba in potem mirneje spis, se posebej, ce bos sel v predele kje dol ob mehiski meji. Tam so kraje bolj pogoste, resnici na ljubo pa se tatovi tukaj bolj izogibajo novih avtomobilov (kar rent-a-car so). Te potem tezko ali pa vsaj tezje prodajo za dele.
LP iz Chicaga!
adamovc je napisal/-a:sedaj pride na vrsto najin najdaljši postanek na enem mestu in tudi planirani vrhunec potovanja - puščavska pokrajina Paria v južnem delu zvezne države Utah, kjer baje mormoni v odročnih vaseh še vedno prakticirajo mnogoženstvo. Spala sva v baraki pri neki hipijevski družini (edina hiša v krogu 30 km), za kar sva dobila kontakt preko interneta, glavni cilj pa je bil ogled bližnje znamenitosti The Wave - okamenil kamnitih peščenih sipin. Pri tem pa sva imela smolo, saj je zaradi zaščite narave dnevno dovoljen obisk samo 10-im ljudem, dovolilnice za dostop pa se žrebajo vsako jutro. Na tem žrebanju sva bila (neuspešno) 3X, zato sva morala plan malo spremeniti, a nama vseeno ni bilo dolgčas, saj je v bližini še veliko drugih neverjetno lepih lokacij, zato ta del upravičeno velja za fotografski raj
najprej ena izposojena slikica "Wave-a", ki nama na žalost ni bil usojen - Chgotom - si ti že bil?
po prvem neuspešnem žrebanju sva se zapeljala v Bryce Canyon z neverjetnimi skalnimi stolpi, kamor ti seže pogled.
»Congratulations, Adamovc!
You were selected in our lottery application process for a Coyote Buttes North permit. You have until Noon MST (GMT-7) Tuesday February 15, 2011 to provide required additional permit information and payment for your permit. If you miss this date for payment, the date and entries selected for your trip will be released and become publicly available via the calendar application process.
Your winning lottery application information:
Area: Coyote Buttes North
Date for hike: Tuesday May 24, 2011
Number in group: 2«
mastr1 je napisal/-a:Tako lep izlet (vsaj videti je tako), da se mi kar kolca......Jest pa zaplankan v Sloveniji in se mi toži po takih izletih....To je pa hudič, če je človek len in mu je težko karkoli organizirat...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov