No če govorimo raznoraznih diskriminacijah na meji, pazi to....
Na A - Slo meji, carina pred Karavankami... Čisto vedno kadar sem šel kamorkoli, sem pač v zakup vzel, da me bodo zaradi imiđa mal drugače obravnaval, ponavadi je bilo treba pa prtljažnik odpret, pa ruzake spraznit in to je to, no tokrat pa je delal na A meji mlad prepotenten carinik. Mu dam dokumente, pogleda v avto in pravi zapeljite na stran, OK, pride ven mi pač v nemščini razloži ven iz avta itd, po zelo kratkem pregledu se postavi pred mene me prime za pentagram okoli mojega vratu in se začne dret "satanismus nich gut, nach kircehn gehn" js pa sam

. Nato pa se je začelo, pripelje voziček, vse ven, ruzake spraznit, vsako mikico in gate odpret in strest, pretipal prazne ruzake, težil spotoma seveda da morva v cerku hodit itd, od deklice kreme odpiral, nato opazka (kokr sm šteku) "gospa se pa veliko mažete"...
No to se je dogajal sredi Decembra, valjda naju zebe pa pač prašam če se lahko oblečeva, pravi OK, vzamem iz avta cune in se oblečeva, medtem on še zmei stika po cunjah, pogleda gor midva pa v črnih ledrastih plaščih, sem mislu da ga bo pobral tok se je usrou, čemur je seveda sledil vseskozi ponavljan stavek "satanismus nich gut, nach kircehn gehn"... Nato se spravi na avto, kaj maš to ono sitn ko drek, vzame woofer ven, mebrano odšraufa prešlata notranjost itd, ko konča s prtljažnikom se loti notranjega dela, na zadnjih zicih sem imel še manjši ruzak napoljnen z čist frišnimi pečenicami za stričkota v Nemčiji, pošlata ruzak, nikol ne bom pozabil tega pogleda groze in strahu, "was is das" me je vprašal z takim tonom, da sem mislil da mu gre mal na jok (verjetno res). pa js "klobasen fur meine onkel" dobr se ni več vtikal.
Pride na prednji zic zagleda nalepko nad radijem "666" in seveda spet čist popizdu s tem da je tokrat že začel grozit z nekim, kako je satanizem prepovedan in kako bomo zdej šli na policijo in kako naju bodo ruknl iz države z prepovedjo vstopa, pa tak... Jaz takrat ene 20letnik sam faaaaaaaaak, kaj je s tem modelom narobe pa kolk bova v pi**di če se mu še bolj sname. Odpre predal na sovoznikovi strani in prva stvar ki jo vzame ven je bila prazna flaša travarice, še iz kampinga, in valjda "dej ti bom pa pihat dal pa kakšn šnapc je, je šljivovic" itd... Men je blo pa sam na misu kam me bo dej vleku. Sprazne predal in zadnja stvar ki jo privleče ven je v etui spravljen butterfly, no evo zdej pa sm ga nafu*u ko pes sem si mislil, me pogleda pa je prav potiho psihopatsko povedal "waffen, waffen, das is illegal" se mu je kr nasmejal... v tistem trenutku uleti strejši carinik ki je vse skupaj opazoval od daleč, in se nekaj pogovarjata, mu da ta mladi nož, ga ta str zarotera, odpre, zapre, odpre, zapre, model obvladu

vrne nož v etui ga vrže v predal in pravi ja vidva pa srečno pot.
Ta mali se je požrl, men pa se je odprl nov svet od veselja.
Poanta je v tem da se vedno nekdo najde ki mu nisi všeč