groh je napisal/-a:Tudi jaz sem bil po lanskoletnem obisku vzhodnega dela ZDA tako navdusen, da smo se letos s punco in druzbo odlocili za 3-tedenski road trip po zahodu ZDA. Zaceli bomo v LA, kjer bomo rentali chargerja in libertyja, potem bomo pot nadaljevali proti San Diegu in popoldan skocili cez mejo v Tijuano. Sledi pot do Phoenixa in nato naprej proti Las Vegas-u, kjer bomo dva dni. Iz Vegasa bomo pot nadaljevali proti San Franciscu in nato nazaj proti LA. Namen si imamo ogledati vse vecje in bolj zanimive nacionalne parke (Joshua Tree, Antelope Canyon, Monument Valley, Death Valley, Grand Canyon, Sequoia NP, Yosemite), Napa Valley in ostale znamenitosti/zanimivosti. Plan je tak, da se spi v kampih, ker je vse skupaj misljeno kot budget varianta.
Karte smo kupili konec februarja za 530€/osebo, nasel sem jih na kayak.com in kupil direkt na deltini strani, kjer so bile dalec najcenejse. Letimo pa iz münchena do atlante in iz atlante v LA. Kljub prestopu v atlanti pa letimo ugodnih 16 ur. Kar se tice pa rent-a-car-a pa so trenutno najbolj ugodni na edreams.com
Letimo pa 13.6., kar je ze cez 48 dni, vrnemo pa se 4.7. in na zalost zamudimo njihov drzavni praznik
@adamovc: mas mogoce se kaksen predlog, kaj se splaca pogledat?
To je to, kaj vec pa ko pridem nazaj

3 tedne je pa ni veliko, pazi, da ne boste preveč divjali in se le vozili od zanimivosti do zanimivosti, ampak si boste vzeli tudi čas za uživat. Meni osebno je bilo najlepše v Moabu (Arches, Canyonlands, sploh kampiranje tam je baje čudovito, ker se vidi toliko zvezd), samo je potem kar veliko vožnje, če greste tudi v San Diego.
Iz Joshua Tree parka se ti po moje ne splača iti na Phoenix ampak severneje na avtocesto I-40, tam se ustaviš še v Selingmanu (Route 66) in potem proti Grand Canyon.
Iz Death Valley obvezno pojdi na sever po cesti 395 in potem čez Tioga pass v Yosemite, tudi seqvoje si oglej kar tam in ti ni potrebno posebaj v park Sequioa, s tem prihraniš precej časa in vožnje. Pred prelazom Tioga pa ti svetujem da greš še do mesta duhov Bodie.
Glede ene precej podobne ture sem ravno pred kratkim svetoval kolegu, zapis si lahko prebereš na
forumu Severna Amerika. Tam je tudi še nekaj namigov za cenejše nočitve in hrano.
Če mislite opremo za kampiranje kupovati tam razmisli o predhodnem naročilu na spletni strani Wal-marta (site-to-store), potem pa robo samo prevzameš v izbrani trgovini (v praksi namreč te bolj redke opreme pogosto nimajo na zalogi, iskanje naokoli pa ti vzame preveč dragocenega časa). Če ti kaj ni všeč lahko brez vprašanj vrneš in dobiš denar nazaj. Če si malo balkanca lahko teoretično celo vrneš večino stvari po 3eh tednih brezplačno, čeprav sam tega osebno nisem in ne bi delal.
Koliko pa boste dali za avto?