Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe jul 21, 2006 9:30 am

Odvisno koliko imaš časa in koliko ti je škoda denarja... Jaz osebno bom šel tudi v tisti konec (Šibenik) in bom uporabil magistralno cesto Karlovac-Plitvice-Šibenik. To pa zato, ker mi je ta cesta prav všeč, pa zdej tud ni gneče (k grejo večina po avtocesti), tako da tudi na času preveč ne izgubiš proti avtocesti, ker je tudi po kilometrih manjša razdalja in prišparaš mislim da 4000 SIT (za cca še ne 1uro daljšo pot al pa še to ne, če so na AC kakšni zastoji)... Odvisno je pa od posameznika katero pot bo ubral...nekateri ne marajo ovinkov...

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe jul 21, 2006 9:46 am

Ta magistrala je tko kot bi se pelal po stari cesti Ljubljana-Maribor ovinki, hribčki, dolince, meni osebno všeč...glede na to, da boš šel v ponedeljek in to ponoči nebi smelo biti gneče ne na avtocesti, ne na magistralki... zdej, če ti avto lepo prenaša ovinke in če je dovolj močan ni ovir da neb šel po magistralki...itak smo se pa še dve leti nazaj čisto vsi vozili po tej cesti...

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Pe jul 21, 2006 9:55 am

Nazadnje sem se vozil tam dve leti nazaj in moram reč da neki velikih lukenj ni bilo nikjer, oz. so bile zaflikane, solidna cesta...kaj več upam da bo še kdo drug povedal, ker bom tudi jaz avgusta šel po tej cesti...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 21, 2006 10:00 am

Jst sem šel pred štirimi leti iz nm do Splita po tastari cesti, se prav Karlovac, Plitvice, Knin, Split in smo se cjazl dobrih 7 ur, sam zdej k je pa avtocesta narjena se pa promet razporedi na obe cesti tako da zdej sigurn velik prejt prideš. Cesta je drgač kr ok, velik je pa ovinkov, pa tam čez velebit greš mal gor, pol mal dol... Itak jih gre pa večina na AC, sam koker vem so hrvatje gradil samo enocevne predore tako da se edin tam zna zaštopat. Sam če boš šel ponoč pa verjetn ne bo take gužve.

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Pe jul 21, 2006 10:09 am

No jst sm dva tedna nazaj prišel iz Hvara, peljal sm se pa po celi jadranki, razen od Zadra do Splita sem šel po AC, pa lohk povem, da do Karlobaga z naše strani je cesta res nora, široka, lepa, skor nova, mal naprej od Karlobaga maš pa tablo delo na cesti 31km, pa sm ful cviknu kaj bo, pa se peljem naprej in ugotovim, da širijo cesto na celih 31 km, tko da je blo par lukenj, ene 200 m makadama, drugač pa nč kritičnga. Pa še tej hrvati delajo to tok hitr, da ne morš verjet. Še dva tedna prej so bli tastari tud dol, pa so ful jambral kašna cesta je... Drugač sm pa štartal ob enih ponoč iz Logatca, in sm bil ob pol osmih v Splitu. Men je bla ta pot res super. No za nazaj sm pa pr Zadru zgrešu izvoz za magistralo, sm šel pa naprej po AC, pol pa na en izvoz kjer je pisal Karlobag pa Gospič, in sm po pol urce pršu spet u Karlobag, pa po magistrali naprej. Sam zate iz MB pa res ne vem, da bi šel do Lj pa na Reko pa pol dol...

lp

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Pe jul 21, 2006 10:47 am

Po moje ja, nimaš cestnine, manjša verjetnost da zaspiš za volanom :P , po moje kakšn deci al pa dva manjša poraba, pa še vidiš neki morja, ne pa sam tist hribovje pa ravnina...ne vem no, jst bi šel po magistrali takoj še enkrat. A greš na Brač?

Uporabniški avatar
Mirando
Novinec

Kraj: ...ja ka pa te ti tu delaš...

Napisal/-a Mirando Pe jul 21, 2006 12:00 pm

tak zgodaj ko greš....se boš tud po autobahnu "lepo" pelal - brez zastojev itd. to mislim,.... glede na to, da pa boš naložen itd., pa če si ti gre da kako kuno prišparaš...pa je stara cesta tud lahko prava odločitev....jaz osebno raje koristim avtocesto (če že je...)

v vsakem primeru pa: UŽIVAJ! 8)
....Vemo marsikaj, pa še se učimo.....

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Pe jul 21, 2006 12:20 pm

Js osebn ti priporočam magistralko, sam sm od doma do splita porabu slabih 6 urc. Zj kak se boš pa odloču, je pa čist tvoja stvar.

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Pe jul 21, 2006 1:15 pm

Jst sm šu lanko leto od Karlovca do Splita po AC in je bil tak dolgcajt da sm popil ene 6 redbull da nism zaspal.Res pa je da sm štartu ob 2 ponoč.
Če hočš mal zavijat pa prestavlat pol izber magistralo,če pa hočš sprobat tempomat pol pa kr na AC pa piči.Jst sm bil ob sedmih ze na trajektu za Brač.
budalesaj in poznali te bodo

svabo
Novinec

Kraj: metropola

Napisal/-a svabo Pe jul 21, 2006 3:11 pm

Jst sm šu glih na tega 7.15 in je bil res nafilan trajekt sam da bi bla pa zadi guzva pa ne.Pa še jst sm šu med tednom tko da je blo že zarad tega mn folka,k drgač so smene večinoma ob sobotah in takrt je bl naval pomoje :roll:
budalesaj in poznali te bodo

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jul 21, 2006 4:14 pm

2 leti nazaj ni blo nobene guzve za trajekt ( enkrat sredi dneva) ( mislim da sobota). Ker je trajekt precej velik in veliko nase spravi.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jul 21, 2006 6:19 pm

fack stari kak ti mislis nabasat bravota... bi prej rabo šleparja :lol:
AVtoban ko je kolko tolko ravno pa pocasi da ne zgubis cesa :D

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Pe jul 21, 2006 9:57 pm

Glede na to da imaš Cx skoraj kot tovornjak, ti ne bo lepo peljat po AC 130 :)

Jaz priporočam jadranko, mam avto trd ko svina pa sem bil zelooo presenečen nad stanjem ceste. Asfalt oz. komplet cesta lepša kot naša AC ;) Razen na delu pri Novem Vinodolskem je bla kr rebrasta cesta, sam samo ene 3km . Tko da Go for it. Imaš vsaj še dodaten filing, da greš na morje :D

Pa fajn se mej :D
Slika
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost