Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Previdno na Hrvaškem - goljufanje z laserskimi merilci

Napisal/-a ice Če maj 17, 2007 2:07 pm

IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če maj 17, 2007 2:43 pm

zelo zanimivo, tudi priročno tako vsaj lahko dokažeš policaju, da nekaj znanja seveda imaš....

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če maj 17, 2007 2:49 pm

lopovi so scetvni.ka naj recem,razumel sm tk bore malo...no saj na hrw pa tot nkol negrem tk da mi je wseen!
za nekoga drugega pa zelo poučna zadewa!
lp
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Če maj 17, 2007 2:55 pm

kaj ko bi se potrudil malo bolj razumljivo pisat? :roll:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Če maj 17, 2007 3:07 pm

So to eni prasci ja! A pri nas imajo enake pištole?
Kr kaj hitro se lahko tudi pri nas kaj podobnega zgodi pa ,da smo malo podučeni. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
orel
Nov uporabnik

Napisal/-a orel Če maj 17, 2007 4:25 pm

A bi lahko tukaj kakšen policaj ali kdor koli drug razložil delovanje slovenskih radarjev, da bomo vedli drugič kam kakšen policaj taco moli.

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Če maj 17, 2007 4:42 pm

Ja saj ko ti pokaže vrednost na pištoli, potem tako spodaj tudi piše metre na katerih te je slikal, če pa te po tem pisanju hoče nagnt, pa piše zgoraj hitrost, spodaj ko bi morala pisati razdalja merjenja, pa piše "limit adj.".

Tako da zmeraj ko dobite radar, mora spodaj pisati tudi razdalja na kateri ste bili merjeni. Vi, ali pa en pred vami :D .

b@ndit
Nov uporabnik

Kraj: SinGapur

Re: Previdno na Hrvaškem - goljufanje z laserskimi merilci

Napisal/-a b@ndit Sr maj 30, 2007 9:49 am

uf kk noro!zdej so pa pečeni!pr nas pa ja nikol mi se ni pokazal pistole!pa vedno mi je blo sumljivo!no od zdej naprej bomo pa mi tud vedli gospod policaj,kk se to nastima!

hvala za clanek!!!!
:bow :bow :bow :bow :pivo

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 10:23 am

traktor TDI je napisal/-a:mora spodaj pisati tudi razdalja na kateri ste bili merjeni. Vi, ali pa en pred vami :D .

to si dobro reko ja vi al pa EN pred vami :D iz fotrovih izkušenj, se to dosti krat dogaja :D

kaj naj rečem, zdaj si bom t ačlanek sprintal, ga dal v kuferam, ko me bo na hrvaškem ostavo lepo članek ven pa boma z policajacem šla po točkah človeka ki je članek napisal :D

jebemu jim yuga ej.. texas.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr maj 30, 2007 10:36 am

nj edn po slovenske tole na kratko pove, ker ne zastopm jst tega...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 10:59 am

na kratko: če gori zelena lučka ob napisu MEAS in zgoraj hitrost izpisana, je bila hitrost izmerjena, če pa je lučka ob napisu LIMIT in zgoraj izpisana hitrost pa pomeni, da je to največja hitrost do katere se "pištola" NE odziva in ji policajac sam vpiše v okence km/h. aja pa razdalje še more spodaj pisati.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Sr maj 30, 2007 11:05 am

a ni fora v tem da na hr moras placat direktno policaju? v slo vem da ti da poloznico :)
tko da mu ne dosti koristi u slo da te naj*** ker itak mu ne gre v zep, tam pa pobere kolkor hoce.

vsaj mislim da je tko.

sploh pa sej ne more dokazat da je tebe meril! reces da mu ne verjames da je meru tebe pa naj dokaze :)
Extreme N

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Sr maj 30, 2007 12:01 pm

Tudi v SLO imajo policaji normo- koliko prometa morajo naredit, čeprav ne kasirajo(tako je vsaj izjavil predsednik policijskega sindikata).

lp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Sr maj 30, 2007 1:09 pm

extreme N je napisal/-a:a ni fora v tem da na hr moras placat direktno policaju? v slo vem da ti da poloznico :)

ja hrvatom ne.. ko je mene nabasala ena purgerka smotana, je mogla it peš do najbližje banke dvignit denar in plačat na roko policaju.

lp,

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr maj 30, 2007 2:09 pm

Na tistmu linku kjer imate vse razloženo, si sprintajte in si lepo dejte v avto. Če boste kdaj na hrvaškem in imeli tak primer kot je imel avtor, samo lepo pokažite to kar ste sprintali pa bo verjetno mir.

Uporabniški avatar
Krazy
Nov uporabnik

Kraj: Nm

Napisal/-a Krazy Po jul 23, 2007 11:11 am

Pozdravljeni
Samo, da vas obvestim, da se Hrvaški policisti še vedno poslužujejo tega trika. Namreč sam sem bil žrtev tega zadnji četrtek, ko sem potoval proti Črni gori. Namreč v dolini Neretve, mislim da je mesto Opozun, so me ustavili policisti. V naselju, ki ima sicer omejitev 70km/h zaradi dolge ravnine, so mi namerili kar 87km/h. Stvar je pa bila taka, da sem nekaj 100m stran komaj speljal iz črpalke. Polno naložen in s klimo in tudi iz previdnosti nisem vozil hitro. Priznam pa, da sem se nekaj menil in nisem bil pozoren 100% a hitrost ni presegala 70, to sem prepričan. Hvala bogu pa sem poznal ta trik, ker je na radarju pisalo oz gorela lučka pri LIMIT in policist je na hitro radar predal naprej kolegu, tako da nisem mogel še enkrat videti zadevo. Vendar pa prepričan vase sem se dejansko prerekal, da nisem šel toliko, pa da je na radarju pisalo LIMIT in ne MAES in da naj mi pokaže radar. Nekaj se je zgovarjal, da limit je ta omejitev hitrosti, da naj mu plačam 300 kun. Ker sem vstrajal in se nisem dal, mi je po 5-10min pregovarjanja vrnil dokumente in mi dejal, da naj priznam, da občasno delamo napake (prehitra vožnja). Če bilo to res, me ne bi spustil naprej. Še ena opazka, ustavljali so samo tujce, vsaj kolikor sem sam opazil. Ko sem se včeraj vračal sem opazil isto zadevo. Tako da pazljivo.
Lp.
Veselje do vožnje.
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost