Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

kreta-hersosnissos

Napisal/-a medicincko Po jul 09, 2007 9:34 am

Pozdrav 8)

Zanima me, ali je bil že kdo izmed vas na tem otoku :?:
Pa če napišete še kakšno informacijo, kaj se splača it pogledat, cene itd :?:

tnx ;)
Slika

Pepo25
Novinec

Napisal/-a Pepo25 Po jul 09, 2007 10:06 am

Js sm bil na Kreti-Hersonosis (če sem prav napisal) in sicer na absolventu... kaj naj rečem takrat smo si bolj kot naravo ogledovali dekleta in se potikali po barih... Drugače je pa Kreta zelo lepa, lepe plaže, sam fino je če si rentaš avto pa greš malo naokrog... Mi smo sicer bili v enem aqua parku, na neki lepi plaži,kje ne vem, pa neke razvaline smo šli gledat kao nekega starega mesta (bilo je lepo, sam k nas takrat to ni zanimalo), pa ful dobr mi je bil antikanjoning - začneš pri morju in greš po kanjonu manjše rečice navzgor...

Uporabniški avatar
q_verde
Novinec

Napisal/-a q_verde Po jul 09, 2007 12:01 pm

jaz sem z ladjo pristal v iraklionu(heraklionu) in se nato nastanil v herssonisosu. tukaj se da sorazmerno poceni rentat motorje in avte. vendar pazi, da motor dodatno zavarujes- ni tako drago, (da ti ne bodo, ko prisdes nazaj zaracunal nove gume!!! je ceneje. pa tudi popraska ti ga lahko kdo, potem ti bodo pa tezili). ponekod lahko rentas motor brez izpita, samo osebna oz. kljuci od hotela. vendar je to skatljivo v primeru nesrece...
nekaj informacij, ki sem si jih jaz potegnil dol, preden sem sel dogodivscinam naproti, najdes na tem linku: http://www.kayakingreece.com/crete.htm#sightseeings
splaca se ti pa tudi printnit mapo, sploh ce bos rental vozilo in sel malo naokrog:
http://66.29.86.75/crete-maps/Crete-eot.png

kreta je vrednaogleda, je pa fajn, da si sam organiziras svoj prevoz in se lotis npr. manjsih vasi, vecje so ze zelo turistično obiskane in s tem izgubijo svoj pečat (govorim npr. o ribiski vasici Agia Pelagia, ki jo priporocajo nase agencije itd.). idi raje po svoje (npr. elounda, samaria...)
ker je to pretezno gorat otok, je tudi dosti kanjoninga, se splača videt, vendar idi raje v skupini, je ceneje, se pa ne more primerjat npr. z naso sočo.
kak grski vecer se ti tudi splaca doziveti, vendar je tega toliko, da lahko naletis na vse od slabega do dobrega (sem preizkusil na lastni kozi), zato se raje prepricaj direktno od turistov, ki so to pred tabo doziveli.

napitnina v lokalih je cca5-10%, ce bos veckrat pil v istem lokalu, se ti splaca to upostevat. vcasih ti zaracunajo pogrinjek, zato fastfood raje pojej stoje... na neko brzino pri postrezbi ne racunaj! vzami si cas!!!

ce si tukaj, tudi ne smes zamuditi obiska knossosa (zgodovina), vendar tu racunaj na guzvo... se psihicno pripravi...

Ajd, uzivaj in raziskuj. Upam, da sem ti malo pomagal. LP Luka
BMW e91 320d
AR 156 1.9 m-jet (čip digiTEC 180KM/380Nm) bivsi

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jul 09, 2007 12:19 pm

seveda se splača it.

jaz sem žel par let nazaj, z letalom. potem pa rent a car, samo mora imeti klimo če imaš sebe rad. :)

pa po celi kreti gor in dol. res prečudovito doživetje, mlini na veter, nore plaže v še bolj norih lepih zalivih (matala), dobra pijača, lepe ženske, pa vročina...

kaj češ boljega...

se splača it. ko boš šel enkrat kam mal dlje (grčija, turčija, španija,afrika,pa bahami pa to, boš pozabil da jadran sploh obstaja)

believe me. it's worth it

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Po jul 09, 2007 12:39 pm

splash je napisal/-a:se splača it. ko boš šel enkrat kam mal dlje (grčija, turčija, španija,afrika,pa bahami pa to, boš pozabil da jadran sploh obstaja)

believe me. it's worth it

I agree, it's worth, but ...
Na koncu ugotoviš, da je Jadran še vedno med najlepšimi. Že bil še malo dlje (Španija, Italija, Grčija, Nizozemska, Turčija, Afrika ...), še bom šel, ampak, na koncu vedno znova ugotavljam, kako lepo je na Jadranu.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jul 10, 2007 8:36 am

Hersonissos je dobro izhodišče, ker je na sredi otoka, pa perfekten je za večerni žur. Plaže so pa bolj boge - se splača iti par kilometrov na vzhod, v letoviško mesto Malia: če imaš rad kilometre plaže iz lepe drobne mivke, je tam super. Mislim da itak stalno vozijo avtobusi, pa samo par kilometrov od Hersonissosa je.

Glede primerjave z Jadranom: je ni! Sicer še nisem bil v Španiji (kaka Turčija ali celo severna Afrika ma pa nekako ne zanima), ampak celotno doživetje v Grčiji je nekaj čisto drugega kot Jadran oz. hrvaška obala. Posebej če si star tam od 20-35 let in te zanima mogoče tudi žur, čez dan pa raziskovanje pokrajine in antične kulture, je Grčija neprimerno boljša. Od morja, pokrajine, plaž, do razvitosti ponudbe, prijaznosti in ustrežljivosti ljudi, konec koncev so v Grčiji tudi turisti drugi - ni tečnih, zafrustriranih, važnih,.. Hrvatov IN Slovencev... :)
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

REcaro
Nov uporabnik

Napisal/-a REcaro Pe jun 13, 2008 3:57 pm

Mogoče še kakšna informacija? ;)
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov