Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

pavel
Novinec

Bosna

Napisal/-a pavel Če jul 12, 2007 1:30 pm

Pozdravljeni,

Odpravljamo se na 7 dnevni izlet po Bosni z avtomobilom. Izbrali smo si pot od Bihača do Banja luke, Sarajeva, Mostarja do morja in zadnji dan po avtocesti Split Zagreb nazaj domov. Glede na to, da v Bosni še nisem bil, bi imel kar nekaj vprašanj, ki bi mi pomagala pri pripravi potovanja.

Kakšne so ceste inkakšna je čistost benzina (slišal sem, da so lani imeli kar nekaj problemov z čistočo goriva)?
Glede na to, da so že minila leta, ko sem spal še po spalnih vrečah in po avtomobilu me zanima, Kje in kako lahko najdem kakšne ne pretirano drage penzione ali hotele in če se jih da rezervirati po netu.
Kako je z krajami avtomobilov? Velja zavarovanje proti kraji sklenjeno pri Triglavu tudi v Bosni? So mogoče posamezna mesta, kjer avtomobila ni za spustiti izpred oči?
Kako je z varnostjo po diskotekah in nočnih lokalih? Kakom gledajo na Slovence?

Saj vem, da sem natrosil cel kup vprašanj, a upam, da bom vsaj na nekatera dobil odgovor, ki mi bo olajšal potovanje.

lp pavel

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Če jul 12, 2007 1:33 pm

Kaki avto mas :?: z VW nea hodi dol :P
Zadnjič spremenil SamoK, dne Če jul 12, 2007 1:34 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Če jul 12, 2007 1:34 pm

Če gre v bosno ma ziher golfa... Lol....

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Če jul 12, 2007 1:35 pm

Imam eno leto staro Xsaro Picasso.
lp pavel

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če jul 12, 2007 1:37 pm

js sam vem da dol nea smeš s vw, kakim audijom itd. Pol fešte so svetovne, diskoteke taprave, pijača gratis napram fucking slovenija, najdražje pivo v diskoteki 1€, hrana odlična, tudi napou zastonj, punc ogromno in vsaka zrihtana in vsaka za pogledat in ogledat.

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Če jul 12, 2007 1:44 pm

Glede kraje avta ti za xsaro ni treba skrbet ker enostavno ni zanimiva za krajo, v poštev pridejo predvsem "švabe". Kar se tiče goriva glej kje boš tankal. v bosni je ogromno petrolovih pump in jaz tankam zmeraj tam .bosanski benz je poln vode, da o nafti ne govorim.
Žuri so super, ceste so slabe, radarjev je na vsakem koncu, (pripravi min 30 mark za policaje), šlep zajlo v avto obvezno ker je to dol obvezno, pa zeleni karton obvezno z sabo, prenočišča so poceni cca( 10-20 eur za neki standardnega) pa dokaj dobra.za varnost v diskotekah je poskrbljeno, glej da ne boš s kom zašel v težave,ker dosti ljudi nosi z sabo nože,I
Glede kako gledajo na slovence. Na tržnicah, lokalih in podobno zelo lepo ker imaš denar. drugače pa si samo "slovenac"
n to ti je to na kratko. V glavnem zelo pestra dežela :P
Vem ker sem vsak drugi vikend dol :P
lp
Zadnjič spremenil MALIJOHN, dne Če jul 12, 2007 1:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Če jul 12, 2007 1:44 pm

dnovak24 je napisal/-a:js sam vem da dol nea smeš s vw, kakim audijom itd. Pol fešte so svetovne, diskoteke taprave, pijača gratis napram fucking slovenija, najdražje pivo v diskoteki 1€, hrana odlična, tudi napou zastonj, punc ogromno in vsaka zrihtana in vsaka za pogledat in ogledat.

Ma tko bom reku, cene niti niso dosti manjše od slovenije. Če boš hotu na baščaršiji kaj pojest, boš plačal za čvape v lepinji s kajmakom 4 EUR. Je malček ceneje kot pri nas. Fešte ok, ženske so dobre in zrihtane, ampak jih je na ulicah malo... To so moje izkušnje iz letošnjega štiri dnevnega praznovanja novega leta tam. Pa res pazi da se ne zapletaš v kakšne konflikte z "aborigini". Ponoči hodit sam okoli in da si še majhne konstrukcije ni priporočljivo. Enga so pri nas oropopali v samem središču mesta.

Je pa sosednja srbija raj, hrana meni osebno bolša kot v bosni in cene občutno nižje!! Je pa tko za bosno kot srbijo odvisno kje si, ali v mestu ali na podeželju.
Zadnjič spremenil SlaYeR, dne Če jul 12, 2007 1:55 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če jul 12, 2007 1:45 pm

ma dobiš vse,poceni je,pa bencin na nekaterih crpalkah k g zmanka,po 10-15x nabijejo ceno za litr.tk je moja mama lani za litr skor 8ojrof dala,pač na to glej,sam mislim da letos ni take krize :D
Slika

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Če jul 12, 2007 1:54 pm

A bi lahko še jst kr tuki mogoče mal uprašu, zanima me podobno kot njega, ampak za Albanijo, če je kdo že vozu dol. Namen mam it en krog, in sicer Lj - Beograd - Skopje - Ohrid - pol pa: 1. ali čez albanijo do Črne Gore, ali pa 2. nazaj čez Srbijo ali Kosovo (hmmmm...) do Sarajeva - Mostar - morje (jeeeee...). Je pa tako, da če bi šel čez Albanijo, potem odpade Sarajevo, kar me niti ne moti, ker je po kilometrih morje bližje čez Albanijo iz Ohrida, kot nazaj gor pa čez Bosno. Ima mogoče kdo kakšne izkušnje? Avto pa 2 kom, 1x mitsubishi carisma, 1x hyundai accent (za krajo se torej ni preveč bati, upam)

lp

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Če jul 12, 2007 2:04 pm

Sin je šel za 1.maj z motorjem iz Ohrida čez Albanijo v Črno Goro. Pravi da se je samo peljal čez, ceste slabe, drugače pa brez problemov.
lp pavel

Uporabniški avatar
porihtano
Novinec

Kraj: KOROŠKA Prevalje

Napisal/-a porihtano Če jul 12, 2007 2:26 pm

mne pa hyundai mal bol skrbi! :D
saj ne!
tut dola se civilizirajo počas,tk da pomojem si lahk brez skrbi!
aja,na ohridu je pa legenda!!!
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jul 12, 2007 2:57 pm

http://www.citroen.ba/index.php?sv_path=778 ekola še servisi v bosni za Citroen za vsak slučaj 8) ;)

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če jul 12, 2007 3:03 pm

ah pavel naj te ne ustrašjo...

noben tm dol ne krade avtov kr tko .. to ti vsaj za del do Bihača govorim.Nimaš se kej bat.
Mogoče se t splača ustavt kak dan v Kladuši pa it na sejem mal pogledat, prespiš lahko v hotelu zraven "Robne Kuče" pa pejte na kosilo v Ham restovracijo pa bo en dan super porabljen.. Pol za naprej pa nevem.. Cazin, Bihać

glede tega hotela.. je točno pri tem križišču.. nasprot mošeje je ta Robna kuča.. tm je parking pa mesnica pol naprej pa tut avtobusna postaja.. Slika
samo mesto ma eno križišče ki je pa tudi prvo ko boš prečkal bosansko mejo.. če boš šel mim vojnića pa naprej na mejo velika kladuša..

nimaš kej falit.. sej folk je pa tut prjazen..

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix Če jul 12, 2007 4:14 pm

MALIJOHN je napisal/-a:Glede kraje avta ti za xsaro ni treba skrbet ker enostavno ni zanimiva za krajo, v poštev pridejo predvsem "švabe". Kar se tiče goriva glej kje boš tankal. v bosni je ogromno petrolovih pump in jaz tankam zmeraj tam .bosanski benz je poln vode, da o nafti ne govorim.
Žuri so super, ceste so slabe, radarjev je na vsakem koncu, (pripravi min 30 mark za policaje), šlep zajlo v avto obvezno ker je to dol obvezno, pa zeleni karton obvezno z sabo, prenočišča so poceni cca( 10-20 eur za neki standardnega) pa dokaj dobra.za varnost v diskotekah je poskrbljeno, glej da ne boš s kom zašel v težave,ker dosti ljudi nosi z sabo nože,I
Glede kako gledajo na slovence. Na tržnicah, lokalih in podobno zelo lepo ker imaš denar. drugače pa si samo "slovenac"
n to ti je to na kratko. V glavnem zelo pestra dežela :P
Vem ker sem vsak drugi vikend dol :P
lp

In to govoriš iz lastnih izkušnjah? Ne mi zamerit ampak ne piši bedarij. Jaz sem dol skoraj vsaka 2 meseca in to že 4 leta. Na začetku tankal benz - lej ga zlomka nič narobe z avtom ...zdaj že 2 leti tankam dizel - in glej ga zlomka spet nič narobe z njim. So črpalke ki "razpadajo" in tamkam pri njih ker je najceneje ... Mislim ... slovensko gorivo je potemtakem "fenomenalno" ampak zakaj potem avti crkujejo??? Vozim pa "švaba" - spet glej zlomka še vedno ga vozim čeravno sem bil v bosni.
Dajte ne pišite bedarij ... btw. kolko in kakih avtov se po sloveniji največ krade? "švabov"?
Ne strašite ljudi!!!! Pazljivost pa vsekakor ni odveč. Parkiraš pač tam ko plačaš da ti popazijo na avto. Jaz plačujem ko sem dol 5KM (2,5€) na dan.
Kar se tiče mentalitete ...
Meni so ljudje dol fenomenalni - podobni Prekmurcem, ni zamer so prijazni ... so pa seveda izjeme enako kot pri nas. Bosna kot bosna je zanimiva, imaš marsikaj za videti, ponovem celo "piramide", hrana 1A (vsaj meni) cene dokaj nizke, skratka jaz z veseljem hodim dol.
Če boste šli slučajno mimo Travnika se ustavi tam in sprobaj "Čvape" ker so tam res ubitačni.
No tolko od mene - moral sem napiasati tale post ker nekateri res v temo brcate!!!

LP
Borcix

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 12, 2007 7:09 pm

dnovak24 je napisal/-a:js sam vem da dol nea smeš s vw, kakim audijom itd. Pol fešte so svetovne, diskoteke taprave, pijača gratis napram fucking slovenija, najdražje pivo v diskoteki 1€, hrana odlična, tudi napou zastonj, punc ogromno in vsaka zrihtana in vsaka za pogledat in ogledat.

ja odvisno kateri kraj, ampak načeloma so cene kot tuki mogoče je dol za 25% cenej drgač bodo hitr dosegl "sezonske cene ki bodo evropske".....

dj_em ti je lepo povedu za prvi del....za drugi del nastopim pa jaz....glede poti od cazina do bihača pa le pod pod noge oz. avto svetujem da se odpelješ direkt do bihača in si tm ogledaš "tržnico" kjer najdeš lahko kar zanimive stvari potem predvidevam da boš nadaljeval pot proti Ključu in od tm Banja Luki in od tm prot Vitezu in od tm naprej prot Sarajevu, je tako? Od Ključa do Sarajeva maš ene cca. 450km

če boš mel možnost se kej oglas v Sani ker maš res veliko za videt in za slišat hehehe

če boš šel mim ključa se ustav kej v restavraciji LOVAC - http://www.kljuc.ba/infrastruktura.html malo zanimivosti mesta Ključ

V Vitezu se lahk ustavš v svojem drugem šopingu ker je Vitez kot BTC City :shock: od tm naprej nimaš veliko prot Sarajevu kakih cca. 150-250km (ne vem točno)

kar se tiče benza pa je kokr kje naletiš, nekje je večji % vode nekje pa manjši vsekakor predlagam tankanje na "državnih črpalkah te boš prepoznal po velikosti in urejenosti" ta male črpalke so pa obup te zgledajo kot kiosk heheh

aja, dol si le en tujec več in nič drugega

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe jul 13, 2007 11:19 am

Hvala za odgovore. Upam, da se bomo lepo imeli. Prosil bi pa še, če mi lahko kdo pove, kaj je na tej poti res vredno ogleda (mislim predvsem naravne znamenitosti, zgodovinske , ali pa kaj drugega na kar niti pomislil nisem)

lp pavel

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 13, 2007 11:39 am

jst sm ti recimo dal link od mesta ključ na poti si lahko ogledaš največje znamenitosti kot so npr. "luknje v dolinah" od bomb saj ti dajo te misliti kako je bilo v vojnem času tam doli...... itd.... pokrajino poglej

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Napisal/-a ArminLegenda Pe jul 13, 2007 12:16 pm

Če ti je cilj tudi ogled kakšnega shopping centra ti priporočam "Arizono" ... mislim da prekaša vse konkurente ...

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe jul 13, 2007 1:19 pm

Kje pa je ta Arizona? O shopping centrih sicer nisem razmišljal, a glede na to, da ste kot zanimivosti navedli kar nekaj shopping centrov in tržnic je verjetno tudi to vredno ogleda. Kaj se pa tam dobi zanimivega ali ugodnega? Imam občutek, da si moram Bosno res temeljito ogledati, ker o njej nimam pojma.

lp pavel

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Pe jul 13, 2007 1:44 pm

Arizona je vas v kateri je like 30hangarjev polnih malih v večini butikov z oblačili, imaš pa tudi kar nekaj tehnike (predvsem iz strani kitajčkov), ker sem bil nazadnje tam v jeseni nevem, če so slučajno že zgradili tudi hotel. Tržnica pa mislim, da je zaprta ob ponedelkih, odprta pa je vsak dan do 15.00. Jaz osebno sem vedno šel tja z 200-300e sicer sem jih zapravil, samo si nisem kupil nič pametnega :) edino kaki paul&shark polover kdaj pa kdaj oblečem :D imajo dobre čevape s kajmakom haha :) zaj mi je padlo iz glave, samo mislim da greš ven na izvozu, slovonski brod (tuzla) mejni prehod Županja če se ne motim.. pol pa 30min vožnje od meje do Arizone :D Aja seveda po avtocesti zagreb - beograd :P
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov