Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Doha-Qatar 2007 avtomobili in zanimivosti dežele polne plina

Napisal/-a Cornelius Po feb 04, 2008 6:40 pm

Qatar je majhna država v obliki polotoka na desni strani Saudijske Arabije.
Je najbogatejša država na svetu z navečjim bruto prihodkom po osebi.
Bogata s plinom katerega izvažajo na Japonsko in v zadnjih letih v Evropo.
Saj so pred kratkim podpisali pogodbo o dostavi plina z ladjam za 15 let v Evropo.
Delal in užival sem 6 mesecev v mestu Doha ki je eno od najbolj razvijajočih se mest na svetu in kmalu bo prehitel Dubai.
Qatarci so se pred leti ukvarjali samo in izključno z biseri in datelni vse dokler niso na Japonskem točno ne vem katerega leta naredili prvi umetno kultivirani biser. In to po pomoti saj je eden Japonc več kot 10 let brezuspešno poskušal z školjkam izzvati, da ta proizvaja biser. Njegov sin je slučajno ko se je igral nasul pesek v akvarije kjer so bile školjke in ga je mešal...vse te školjke so kasneje naredile biser saj so dobile tujko v školjko in začele izločati apnenec in ostale snovi na tujca. Zrno peska.
Več o biseriih na http://en.wikipedia.org/wiki/Pearl

Tukaj je turistična predstavitev Qatra in se nadaljuje z mojimi slikami narejenimi v 6 mesecih in v času muslimanskega praznika Ramadana.
Veliko slik pove da je razvoj neustavljiv saj je pred 10 leti to bila majhna ribiška vasica.

http://www.youtube.com/watch?v=QTwLMMflPs8
http://www.youtube.com/watch?v=cuXDAomiLPY&feature=related
stari del mesta ali Souq tržnica noro zanimivo
http://www.youtube.com/watch?v=-B8gU9Ucqq8&feature=related
ogromni shooping center
http://www.youtube.com/watch?v=x2uWsV7kR3o&feature=related
čim naložim slike se nadaljuje...
Slika
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Po feb 04, 2008 7:36 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po feb 04, 2008 7:33 pm

Sheikova nova hiška v izdelavi Avstrijskega podjetja Strabag. Tisto na levi črne bave je kamion, bela pika pa avto.
Slika
Slika
Slika
Slika
Ena zanimivost za vse avtmobiliste. Od 10 avtomobilov 6 ih ima še vedno najlone na sedežih, na senčnikih, različne nalepke originalne od tovarne na katerih še vedno piše od kod je avto (Made in Germany ipd) čez prednje in stranske šipe in to ne moti prav nobenega. Čeprav so to dragi in pretirano dobri avti kot Lamborgini, Bugatti, Cheyeni itn...nalepke in najlon je nekaj normalnega. Vprašal sem jih zakaj? Nalepke imajo, da ja pokažejo, da je vozilo novo itn... Najlon? Zaradi drobnega peska kateri pride povsod ne glede na filtracijo zraka tega se ne da ustaviti da imaš še kako hermetično zadihtano vozilo. Samo na 54 C poleti je prav lepo sedeti na teh najlonih in varno???!! no comment
Evo nekaj slik na to temo.
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Po feb 04, 2008 8:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po feb 04, 2008 7:48 pm

Slika
Ta model avta je bil v avli našega naselja. Vem samo da je zasoljena cena a to tam
sploh ni problem le dobava ta mora biti takoj ali jutri. :P
Slika
Slika
Slika
Slika
To je moj Qatarski prijatelj in je brez problema poziral. Slike sem naredil z Nokio pa slabša razsvetljava je. Hotelsko naselje je v večjem delu Arabskog sveta eno od najboljših Sharq Village & Spa, Doha.
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po feb 04, 2008 7:56 pm

In seveda ker sam imam XC90 2.5T sem za nekaj dni dobil testno vozilo V8 in vam povem je boljše, da imam 2.5t ker V8 je raketa na cesti. Glede porabe pa sploh ni vredno omeniti saj sem že napisal da je bil poln tank bencina 72 litrov le nekaj več kot 4 Eura.
Slika
Slika
Slika
Ta gospod na sliki je bil nadzor montaže drugače je iz Beograda iz podjetja Energoprojekt ki tam dela že 15 let in izvaja inžinjering.
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Po feb 04, 2008 8:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Po feb 04, 2008 8:00 pm

Lahko sem ponosen in vesel, da sem bil na eni od najbolj ekstremističnih TV mrež na svetu znani AL JAZEERA NETWORK. Drugi CNN ali Arabski CNN kako je kličejo.

Slika
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po feb 04, 2008 8:55 pm

šel bi tja...gradit...strabag in njihovo kvaliteto pojem za malco 8)

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Po feb 04, 2008 9:17 pm

vaaaaaa
kaksno mesto :shock: :shock: :shock:
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Po feb 04, 2008 9:28 pm

to se res norce delajo iz denarja, sj prav naj uživajo :D tm je tk menda usak bogat :D
js bi šou tja taxi furat s kakim bentlijem, lol

si niti ne predstavljam da bi biu bencin tko pocen, ujej kakiga turbača bi si umislu :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 04, 2008 10:02 pm

pa kaj nekateri mislite da je vse v bencinu? kaj pa lifestyle (hrana, voda...)
...ne niso vsi bogati se vecji prepad med revscino in bogatijo kot evropa...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 8:05 am

Od 800.000 ljudi v Qatru le borih 18 % so domači pravi Qatarci.
Uvažajo delovno silo poceni iz Indije in Indonezije, Filipinov, Nepala in nazadnje imam podatek, da bojo v tem letu iz Vietnama pripeljali 100.000 delavcev.
Ta podatek vam govori, da se razvijajo noro hitro a žal takšen razvoj vedno ima posledice dolgoročno gledano.
Glede tega a so eni bogati a eni revni vam povem tako. Vsak pravi Qatarc živi zelo dobro ker mu Sheik mesečno daje na račun v banki za osnovno življenje, stroške in podobno okrog 1400 Euro. To je zaradi prihodkov države a davka ni. Takoreči je obratno-država daje folku. Telefon lokalni se ne plača je zastonj.
Vsi kateri so prišli v Qatar so izključno prišli delat in ne glumit turiste ker turizem je slabo razvit a če imaš pravo družbo in najdeš čas je nepozabno doživetje.
Indijcev je kar preveč in žal so to vse ljudi kateri nimajo izobrazbe ter delajo pretežno v gradbeništvu. Še dobro, da je kontrola iz tujine ker finiture bi bile obupne.Videl sem nekaj kjer so Indijci nadzorni. Ko delajo za tujce pa tu ni heca potem so pridni ker se bojijo za delovno mesto.

Da vam povem še to. Ko sem im pred 5 meseci predal veliko orodja elektro ipd. na koncu ko sem odšel so mi vrnili vse do zadnjega odvijača ali orodja. Pošteni Indijci a ne pri nas te na servisu Volvo v Ljubljani pokradejo.Sramota. :P

Indijci imajo zelo majhne plače a če vam povem, da dobijo dvakrat ali trikrat kot v Indiji oni so presrečni in vse pošiljajo domov vsak mesec in nič ne trošijo.

Arapi iz ostalih arapskih držav skupaj z Qatarci vodijo vsa glavna ministrstva in podjetja. Podjetja se ne da odpreti brez da je Qatarac direktor ali večinski lastnik.

Prosim Vas, drage volje bom napisal moja zapažanja in izkušnje delil z vami a Vas prosim, da če ne poznate te kraje in ljudi ne pišete takšne komentarje brez smisla in izmišljene.

Plin so najdli pred nekaj desetletji in naj jim je, naj uživajo saj je Qatar v svoji zgodovini pretpel same vojne in še zastava im je bordo na belo, kar predstavlja na eni strani kri, na drugi mir od vojn. Vsak ki je potoval skozi Saudijsko Arabijo jih je napadal in okradel itak revne...že iz tradicije ko so povsod zidali trdnjave vsaka bajta tudi nova ima ograjo zidano od 3 do 5 metrov visoko.

Ljudje so zelo prijazni a kolikor sem se pogovarjal z njimi vam povem, da enostavno ne morejo več trpeti Indijce ker so se razmnožili in hodijo po cesti brez kulture, sedijo na cestnih robnikih, sedijo po delu na travnatih parkih in za seboj spuščajo takšno umazanijo, da to ne moreš verjeti. Primer-gre med dva parkirana avta in se po domače usreje in poščije. da tudi to je tam.
Da ne govorim o vožnji na cestah kar je obup. 99% Indijcev doma nima ni za kolo in potem jim podjetja dajo avte tako da je vsak dan vsaj kolikor sem jaz videl nesreč okrog 20-30 na dan. Enostavno izdajanje vozniških dovoljenj je skorumpirano, plačajo in ga dobijo. Izpit katerega sem tudi sam moral dati trikrat, da dobro ste prebrali niso me pustili skozi dokler nisem plačal 150 QAR ali 28 Euro.

Glede luksuznega življenja je tako. Vse kar si človek zaželi imajo. Trgovski centri so megloamaski, imajo umetno Venecijo, kanal in gondole ki se peljejo po njej...
Vse klimatizirano kdaj pa kdaj preveč nizko na 17 C zunaj pa 54C.
Nočno življenje je kar zadovoljivo in povsod imaš bare, lokale, kafiče in diskoteke.
Meni najboljša je diskoteka v Hotelu Mariott, La pearl in Latino restaurant in bar z živo muziko v Hotelu Intercontinental, PALOMA-tex-mex hrana.
Povsod točijo alkohol brez problemov.

Alkohol kot tujec dobiš če želiš dovolilnico in samo v eni trgovini ga lahko kupiš kolikor pač rabiš. Dovolilnico plačaš 1000 Rialov kaucije katero dobiš nazaj ko greš domov ali ne želiš več kupovati.
Arapci pijejo še posebej v šatorih v puščavah in zato je veliko nesreč z terenskimi vozili ob vikendih. Nebi verjeli v puščavi.

Za turiste ali priti kot turista je vizni režim takšen, da moraš dobiti potrdilo od hotela kjer boš prebival, 14 dni je viza a 14 dni v hotelih je pravo bogatstvo saj so cene od 250 Euro pa gor. V Indijske hotele ne priporočam spanja.
Avionske karte Ljubljana Duinaj 220 euro, in Dunaj Doha 860 Euro povratne je poceni.
Če kdo želi mu pomagam pridobiti vizo saj poznam punco pravo Qatrko ki dela v biznis centru enega od hotelov.
Toliko za danes...se nadaljuje.
[/img]

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Sea line resort v bližini mesta Doha

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 8:09 am

Tukaj ob vikendih veliko njih prihaja na kopanje in od tukaj je odhodna glavna točka za puščavsko zabavo. Lahko najameš bungalov ob plaži ali kar šotor kar je bolj zanimivo.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 8:17 am

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 8:23 am

Slika
Slika
j***a od Suzukija to ni za puščavo a se bejbam ne da dopovedati in se je vsakih nekaj km zabasala da smo je morali vlečt. Na koncu je stari izkušeni voznik Toyote podaljšal špago in je kar vlekel do campinga.Toyota LC je zakon za pesek.
Slika
Brez navigacije gre ker so poti zelo dobro označene a v temi ga rabijo.Za nazaj smo se peljali po temi. Noro noro noro.Stotine luči ostalih terencev ki skačejo in se vozijo okrog...se ulegneš na pesek in brez luči gledaš zvezde. Noro.
Slika
Tukaj se je zabava začela. Bilo nas je okrog 20. Qatarci, Sirija, Lebanon, Egipčanke,
Iranci, Saudijci, Algirci, naturalizirani Slovenc :), itn... Originalna Qatarska muzika.
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 8:34 am

Slika
Tradicionalna Shisha.
Slika
Pijana kamela nosi prelepo stjuardeso Qatar airwaysa.
Slika
Takoj po nočnem kopanju v arabski ritem.Plešejo in mešajo NORO.
Bom naložil en video trbušnjaka. Dol padeš. Brrrrrrrr :P
Slika
Slika
Slika
Tukaj smo čakali Suzukija ki se je zgubil v temi in smo ga eno uro iskali ter ga spet ob 04 zjutraj najdli zabasanega v mokrem pesku. A so spet brez problemov ali panike le navili muziko v Hammerju in spet se je zabava nadaljevala v plesu in dobri atmosferi.
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 8:37 am

Slika
In na koncu veliko čiščenje da ja ne ostane niti ena smet v puščavi.Lepo.
Čeprav ne paše tukaj da ne pozabim surfanje na pesku je zanimivo. Še posebej če te Toyota vleče uz hrib saj da bi prišel nazaj proti gor se tako zmatraš neverjetno ker propadaš v pesek.
Slika
Nimam več naloženih slik se nadaljuje...

Uporabniški avatar
.:Tomaz:.
Novinec

Kraj: Slo

Napisal/-a .:Tomaz:. To feb 05, 2008 9:34 am

noro ej lepo lepo
Nice day!!!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 11:14 am

Hvala. Sem vesel, da vam je všeč in upam, da sem vam vsaj malo pričaral
nore in zabavne dneve in mesece v Qatru.
Nadaljeval bom čim naložim slikice je precej zamudno delo.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To feb 05, 2008 11:29 am

Kak pa to dobro zgleda že na slikah :shock:
Spet sem dobo inspiracijo zakaj se učit pa fax čimprej končat :)

@Cornelius: načrtuješ še kdaj it dol delat al ne več?

Drugače je pa Spyker tisti srebrni z "lambo" vrati ko je v hotelu slikan ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To feb 05, 2008 2:20 pm

Spyker sam sem pozabil pojma nimam o tem priznam.
A vedite, da so me naučili
da se nikamor ne mudi. Naši Črnogorci so super speedy
Gonzalesi proti Arapcom. Vse na izi in počasi...
Na tisti poletni vročini če bi laufal te kap zadane.
Samo v našem podjetju sta dva umrla kap jih je zadela.
Nič niso bili pokriti čez glavo, čez vrat, vedno so bili
po največjem soncu ob 12 zunaj...zdravnik je rekel, da
nekdo ki pride iz Evrope in se ne aklimatizira nekaj časa
ter izvaja hude napore, laufanje, seks, nogomet, itn...na soncu
se mu ugreje še kri a ne glava. Jaz zdaj imam težave
ker me zebe. Ušesa sem prehladil in že mesec dni nisem dobro.
Čim pridem ven čutim to razliko.
Ko se je oktobra temperatura spustila s 54 C na 30 C in manj
so na vseh terasah zunaj po lokalih in restavracijah prižigali
plinske gobe ker jih je zeblo. Da vam povem, da je tudi mene.
Da na 24 Celsiusa.
Na haubo avta daš alu folijo, butneš jajčka in v 2 min. gotovo.
Preverjeno večkrat.

Domačini imajo trikrat večje plače od vseh ostalih
in vse žive brezobrestne kredite dobijo samo na osebno.
Glede vrnitve dol je tako, da dokler traja projekt in dokler
te rabijo si kot kapljica vode v puščavi. hmmm kako me to
spominja na Slovenske privatnike... LOL
Seveda bom šel dol in sem se spet prijavil in kako oni rečejo
INSHALA kar pomeni če bo božja volja. Alah Ekbar

p.s. res je da je vživo trikrat boljše ko začutiš čar Arabije.
Fantje ko bi videli kako so bejbe dobre dol padeš.
Mešanica med Arabci, Iranci, Jordanci itn...objavim slike mal
počakajte.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr feb 06, 2008 12:40 pm

Berem to in imam filing da je bilo enkratno, pomešat biznis in užitek mora bit super.
Samo nisem pa nikjer zasledil kolko časa si bil dol?

Vidim da bo treba enkrat kaj takega probat.
Slika
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost