Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Scorp84
Stalni uporabnik

Formula 1 ogled dirke v Monzi.

Napisal/-a Scorp84 To mar 25, 2008 11:57 pm

To temo odpiram samo za tiste, ki mislijo iti na dirko in ki so že bili. Pa prosim, brez nobenih komentarjev kdo bo zmagal, kdo je boljši itd... za to imate f1magazin.com.
Ta tema je namenjena, da si uporabniki pomagamo kako najceneje in najhitreje priti v Monzo, kako prespati.
Lahko se tudi zmenimo, da nas gre več v en avto, tako bomo zmanjšali stroške.

Pa če boste šli sami, obvezno pogledati rezervno gumo! Kajti tam čez vikende ni moč dobiti vulkanizerja, kaj šele novo gumo. Pa da ne govorim kako znajo komunicirati v angleškem jeziku. Priporočljivo je imeti tisto peno ki zadrži zrak, pa lahko vsaj 300km narediš. Meni je guma počila po 300km prevoženih. Tko da sem preostali cajt vozil brez rezervne gume. Tko da ni glih fajn občutek.

Kar se pa tiče same monze, boste teško našli dirkališče(če prvič greste) je najboljše iti v kamp ob dirkališču, ali pa parkirate avto na označenih parkiriščih. Tam tudi lahko prespite, postavite šotor noben ne bo nič moril... izjema prostitutke, ki so tam ob cesti in parkiriščih :D
Zjutraj plačate parkirišče, pa tudi dobite zastonj prevoz z avtobusom do dirkališča.

Na dirkališču je najboljše na zadnji ravnini biti, pa na zadnjem ovinku, saj se lahko nemoteno gibaš tudi do uhoda za bokse. Tko da za 60€ kolk je bila karta res veliko vidiš, in se tribuna ne splača. Dirkališče je tudi bolj v parku kjer je gozd, pa ni videti veliko. Sam ne glede na vse, ja atmosfera fenomenalna, pa še sence maš povsod da se lahko ohladiš pa poslušaš zvok motorjev :D

No ker sem lani bil prvič, in ko sem videl nekaj slik monze, sem videl da nisem vsega tam videl. Oz. sem kr dosti tega zamudil. No zato vsi tisti ki ste bili, čim več povejte kako pa kej, da bomo vsaj kokr tolk popolno doživeli lep viken. Sicer je še mal manj kot pol leta do tam, ni nikoli prezgodi planirat potovanje.

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe mar 28, 2008 3:12 pm

Zanimiva tema.
Jaz vsako leto razmišljam, da bi si ogledal dirko.
Sicer, če bom šel na dirko bom šel sam.

Slika
Avto,moj partner!!!!!!!!

Maxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxy So apr 12, 2008 7:42 pm

Scorp84, prosim za pomoč, ker vidim, da si že bil v Monzi. Tvoje sporočilo sem našla po naključju, ko sem brskala po netu za kartami formule 1, ker bi jih rada podarila za rojstni dan, pa me je skoraj kap ob cenah, ampak vidim, da se da dobiti tudi karte po solidni ceni. Lepo prosim, če mi lahko odgovoriš na spodnja vprašanja, ker sem sama totalen laik kar se formule tiče in po domače povedano se mi o njej niti najmanj ne sanja.
na internetu sem našla tole glede kart v Monzi:
http://euro.wwte7.com/pub/agent.dll?qscr=tsdt&stat=5&flgc=0&loid=180012&ofid=8838&sdat=12/09/2008&edat=14/09/2008&wtid=28&rfrr=&eapid=333-30007#

Ali General Admission pomeni to varianto, ki jo omenjaš ti (stojišča na zadnji ravnini) in te je lansko leto stala 60 EUR (letos 80 EUR)? Na spodnji kari, ki jo je prilepil "avtomobil", je to verjetno ravnina med 06 in 07?
Ali se da tudi v Sloveniji kupiti karte (kje) ali je to možno samo preko neta?
Kaj moram pazit pri nakupu kart za Monzo (najcenejšo varianto seveda - to, katero tudi ti omenjaš)?

Lepo prosim za kakršnokoli pomoč ali namig, kako do kart (izven tribun), ker sem res totalen bučman za formulo 1. Za prenočišče zrihtat in do tja pridit mi ni problema, o kartah se mi pa tudi sanja ne. :)

LP

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So apr 12, 2008 10:23 pm

https://www.grandprix-tickets.com/index.asp?pageid=WWW_GPT_COM_TKTS_ITALY

http://www.gpticketshop.com/en/f1/italian-f1-grand-prix/tickets.html?id=1012t čisto spodaj..

najcenejse varjante so "General Admission" .. paziti pa moras, da kupis karto za Nedeljo (Sunday), dirka!

drugace se pa tu malo pobrskaj.. http://www.google.si/search?hl=sl&q=tickets+formula+1+2008+monza&btnG=Iskanje&meta=

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 So apr 12, 2008 10:33 pm

Živjo Maxy!

Karte ti je najboljše kupiti preko agencije tentours. Čakaš pa približno dva tedna, pa jih greš lahko tudi osebno dvigniti. To da se je letos podražila pa še ne vem, je treba počakati ponudbo tentoursa.
Ja priporočam tisto ravnino med 6 in 7, piše da so stojišča, ampak so manjše tribune samo da nimaš ekrana za gledati(za to tribuno stoji). Se pa da lepo sedeti, sam kakšno blazino je priporočljivo vzeti. Lahko tudi tam kupiš za okol 2evra, celo do tebe pridejo, pa ti ponudijo:). Se pa velik folka nabere proti zadnjemu ovinku, ker je več preglednosti zato je priporočljivo okoli 11-12 ure priti. Drugače je že pred formulo, še porshce in gp2 dirka.
Pa še to da povem, drugale se lahko povsod gibljete, kontrolirajo samo tam kjer so tribune. Da povem še to, tisti ki boste zgodaj prišli imate priložnost videti voznike od blizu, ko pristajajo z helikopterji, pristajališče je takoj tam kjer je na sliki označeno. Tako da lahko zravem ceste stojite in ne morejo iti drugam kot mimo vas :). Pa tudi mehaniki se veliko gibljejo okoli z scuterji, tiste drage bivalnike lahko vidite. Tko da na samem dirkališču ni dolgčas.
Jutri bom probal še sliko prilimati, kje parkirati, da vas pripreljejo na tisto stran steze.
Ne smete pa pozabiti veliko vode vzeti sabo, tam imajo zelo nasoljene cene da glava boli, pa na tribuni ni sence in zna biti zelo vroče. Lahko vzamete hladilno skrinjo torbo vse, ker skoraj nič ne gledajo pa pustijo. Pa tudi kej za ležat, ker tam je veliko gozda in se da fajn spočit.

Maxy
Nov uporabnik

Napisal/-a Maxy So apr 12, 2008 10:58 pm

Hvala obema (tudi za vse napotke)! Zlata sta!
Od Tentoursa pa sem našla tole ponudbo za Monzo:
http://www.tentours.si/default.asp?mID=&pID=%7Be160232b-2fc7-4393-b8fd-13856af17218%7D

Cene kart so spodaj, so pa ceneje kot na uradni strani formule 1.
Letos se bo pa nekomu res smejalo ob rojstnem dnevu, vsaj upam. Pa da ne bo deževalo ravno tiste tri dni. :P

LP

Uporabniški avatar
omahens
Nov uporabnik

Kraj: Senovo

Napisal/-a omahens Sr sep 03, 2008 5:14 pm

Lepo pozdravljeni,

Tole temo sem videl po naključju, oziroma so mi zanjo povedali. Vidim, da vas muči marsikaj kar je povezano z Monzo. Sam sem bil na formuli ena že trinajstrakt in štirikrat v Monzi. Letos grem zopet v Monzo, mimogrede v avtu imam še za enega plac.

No splača se it za cel vikend, če greste v lastni režiji, kar pomeni petek, sobota in nedelja, tudi vstopnica je cenejšja. Vstopnica je tudi cenejša, če jo kupite za vse tri dni in ste tam samo v nedeljo, ampak le v primeru tribun, stojišča so v nedeljo dražja kot pa vikend.

Na dirkališče ne nosite preveč pritljage, ker je le tako otežavljeno gibanje in zarad itega marsičesa ne vidite. S seboj vzamite pijačo in kako majčko za preobleči ter fotoaparat. Hrana je na dirkališču 5€ sendvič ob katerem se res naješ in to je the best food ;)

Najbolje je, da si ogledaš celotno dirkališče, saj vem, da parkiraš kakih 5 do 8km stran in je dolga hoja že samo do dirkališča, a ko vidiš v živo Parabolico, Ascari, Lesmo 1 in 2 je to nekaj fenomenalngea. Res je veliko sence tam, da si odpočiješ, tudi zastonj voda iz vodnjakov je, oglejte si še star oval, ki je nekje na sredi proge še lepo viden in pojdite pod njega in nad njega. Prav tako ne zgrešit hoje po Parabolici, ko bo konec dirke.

Na oder za zmagovalce se pride tako, da se 15 do 10 krogov pred koncem dirke počaka pri železnih vratih, ki jih odprejo in tam greš tik pod oder za zmagovalce. Če vprašaš kakšnega varnostnika bol prot koncu te bo tud spustil tam mimo glavne tribune in potem boš med prvimi na startno ciljni ravnini.

Recimo, da je najboljše gledati dirko pri Lesmo 2 na izhodu, ali pri začetku Parabolice, vendar, če se vam zdi kje drugje bolje, se postavite tam, saj vam bo drugače žal.

Za glavno tribuno imate prodajalne, od pijač, hrane, do raznih spominkov, to pa tak vete, lepo po pameti, saj so cene dokaj visoke, čeprav vem kak je to, ko se Schumi poslavlja in češ kupit omejeno serijo replike njegovega dirkalnika :)

Nebi zdj še neki v tri dni govoril, če mate še kaj vprašajte pa vam povem. Je pa camp na dirkališču fenomenalen, cena je 10€ na dan po osebi, 5€ na elektriko in 5 ali 10€ na avto na dan, moraš pa do 9:00 oditi.

Kot sem že omenu, grem letos za cel vikend in imam še za enega plac, če je kdo zainteresiran naj javi:
http://www.tifosi-club.si/ferrari/viewt ... f=33&t=593
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov