Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Sr jul 23, 2008 10:33 am

Fiesa in strunjaj, vse ostalo je bl nč:)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jul 23, 2008 10:37 am

opcija je tudi da si rečeš da je do poreča naše pa greš malo prek drasgonje 8) :lol:

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Sr jul 23, 2008 10:39 am

Po mojih izkušnjah je tako glede hrvaškega morja. Bolj ko greš proti jugu bolj čista in toplejša je voda. Pa tudi vreme je lepše. Tako da če ti ni predaleč makarska je meni osebno najboljš kar se tiče vode in vremena. Je pa res da bolj ko greš na jug, manj je Slovencev in če iščeš kakšno družbo iz Slovenije jo boš težje našel kot pa na kakšnem Pagu in krajem ki so bližje...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr jul 23, 2008 10:44 am

Ne boš našel normalne plaže na naši obali. Zadbjič sva se s prijateljic vozila uro in pol, da sva na koncu pristala v Strunjanu v ogabni vodi katera je imela 30 stopinj, polna trave, polno ljudi povsod, nobenega mira nikjer. Plavat sva mogla potem med petdesetimi barkami.

Skratka obup in nikoli več :lol:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr jul 23, 2008 10:53 am

Slovenclnov maš tud dol precej južno koker češ, ne hodjo vsi sam na pag pa krk. Pejt na lastovo pa boš vidu kolk jih je. Drgač pa naše morje al pa hrvaško morje se ne morata primerjat, njihovo je precej lepše in čistejše, še posebej velja to za otoke.
Najbolši primer je otok proizd
http://www.apartments-vela-luka.com/proizd.asp

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jul 23, 2008 10:59 am

na lastovu in visu jih imaš zato dosti ker so ta generacija ki je zdaj stara (tam do 50let) služila vojsko doli (moj ata je bil tam 2leti). glede paga je tak.. večina je tak mladih, starejši pa se mi zdi da grejo raje nižje od zadra.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Napisal/-a ales. Sr jul 23, 2008 11:05 am

men je blo letos u Izoli fajn kar se tiče kopanja oz plaže druga pa ne vem l.p aleš

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Sr jul 23, 2008 11:17 am

Ja res, naša morja so obup. Lan smo šli pogledat v Portorož pa Izolo. V Portorožu je bla voda topla pa umazana, na vodi je pa trava plavala :D
V Izoli smo pa najel barko za par urc pa smo se umaknil od kopnega. No tam je blo pa fajn kr ni blo nobenga. Najlepš morje k sm ga vidu je blo pa lani v Poreču. Najel smo pedaline in šli daleč stran. Voda globoka kakih 7-8 m a čista ko suza !! Videl si do dna kristalno !! Pa še voda je bla bl zelenkaste vode. Tam je bil pa res raj ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 23, 2008 11:42 am

gold hamster je napisal/-a:Ja res, naša morja so obup. Lan smo šli pogledat v Portorož pa Izolo. V Portorožu je bla voda topla pa umazana, na vodi je pa trava plavala :D
V Izoli smo pa najel barko za par urc pa smo se umaknil od kopnega. No tam je blo pa fajn kr ni blo nobenga. Najlepš morje k sm ga vidu je blo pa lani v Poreču. Najel smo pedaline in šli daleč stran. Voda globoka kakih 7-8 m a čista ko suza !! Videl si do dna kristalno !! Pa še voda je bla bl zelenkaste vode. Tam je bil pa res raj ;)

Se vidi, da še nikoli nisi bil na nobenem otoku, ker tam je vedno taka voda tudi ob obali.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 23, 2008 11:52 am

Uporabniški avatar
gold hamster
Stalni uporabnik

Napisal/-a gold hamster Sr jul 23, 2008 12:19 pm

nebivedu je napisal/-a:
gold hamster je napisal/-a:Ja res, naša morja so obup. Lan smo šli pogledat v Portorož pa Izolo. V Portorožu je bla voda topla pa umazana, na vodi je pa trava plavala :D

Se vidi, da še nikoli nisi bil na nobenem otoku, ker tam je vedno taka voda tudi ob obali.

res je nikoli nisem bil na otoku :roll:

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Sr jul 23, 2008 1:09 pm

če bi rad slovensko morje, poglej še za zamejsko slovensko morje ;) sicer glede kvalitete ni veliko boljše od našega.

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto Sr jul 23, 2008 1:36 pm

TommyGun je napisal/-a:če bi rad slovensko morje, poglej še za zamejsko slovensko morje ;)

Grinjan; po stari cesti iz Sesljana proti Trstu pred tunelom desno; parkrirnina zastonj; hotel in urejena plaža; na južnem delu zaliva mimo jadralnega kluba je divja plaža, a lahko obalna straža napiše kazen
Barkola; za omenjenim tunelom desno; urejena plaža; blizu je grad Miramare
Sesljan; zaviješ proti Benetkam; na koncu Sesljana v blagem desnem ovinku je križišče v levo; marina; plačljivo parkirišče in obala; na koncu levo je divje
Duin; v Sesljanu zaviješ proti Benetkam; voziš 2km; v križišču v desno je odcep pod kotom v levo
Milje iz Trsta proti Ankaranu ob obali
Zadnjič spremenil Karletto, dne Sr jul 23, 2008 2:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mire
Poznavalec foruma

Kraj: koper

Napisal/-a mire Sr jul 23, 2008 1:55 pm

odsvetujem koper izolo se bol
priporcam fieso al pa divjo plazo pod belvederjem
rocna - bok - streha
Pravopis spreglej

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jul 23, 2008 1:56 pm

Izola je največji obup - še Ankaran je boljši. Po moje sta Izola (predvsem Simonov zaliv) in delno Portorož ena redkih krajev, kjer lahko fašeš bolezen samo s kopanjem v morju. Strunjan kot štart in peš ob morju proti Izoli je edini kraj v Slo, ki ima kdaj za silo morje (pot od Križa nad Strunjanom dol do morja je pa sploh ena največjih lepot Slovenije). Zakaj misliš, da smo se vsi z Obale - torej ljudje, ki jim morje največ pomeni - vozili na Hrvaško kopat oz tam dopustovali?

DaDek je napisal/-a:na lastovu in visu jih imaš zato dosti ker so ta generacija ki je zdaj stara (tam do 50let) služila vojsko doli (moj ata je bil tam 2leti). glede paga je tak.. večina je tak mladih, starejši pa se mi zdi da grejo raje nižje od zadra.

Malo se motiš - Lastovo in (manj) tudi Vis sta bila (podobno kot takrat Silba) med nekaterimi Slovenci pojem že vsaj od sredine sedemdesetih oz še prej in to brez povezave z vojsko in sta to tudi obdržala.

ban je napisal/-a:Slovenclnov maš tud dol precej južno koker češ, ne hodjo vsi sam na pag pa krk. Pejt na lastovo pa boš vidu kolk jih je. Drgač pa naše morje al pa hrvaško morje se ne morata primerjat, njihovo je precej lepše in čistejše, še posebej velja to za otoke.
Najbolši primer je otok proizd
http://www.apartments-vela-luka.com/proizd.asp

Imaš kakšen link na apartmaje na Proizdu. Lahko tudi ZS

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Re: na morje v slovenijo

Napisal/-a Addicted Sr jul 23, 2008 3:16 pm

hladni je napisal/-a:Letos bo prvič ko ne grem na hrvaško iz tega in onega razloga. Pa me zanima, kje je lepo morje, da je normalne kvalitete in spodobna plaža, razen v Portorožu.
Hvala in lp!

js negrem na hrvaško na morje izključno zaradi dobesedno POSRANIH meddržavnih odnosov, ki se v praksi (vedno več pri mladih) nažalost kažejo kot vandalizem, agresija ipd..

Res se nebi rad iz morja pripeljal z napol "sklumpanim" avtom :roll: Verjetno pa prijava hrvaški policiji "tega in onega" nebi pomagala prav dosti ;)

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Sr jul 23, 2008 4:00 pm

Sem vedel da se bo nekdo našel, spori so zgolj politične narave in to na mene še ni vplivalo. Imam samo pozitine izkušnje, je pa res da ne izstopam in se obnašam čisto sproščeno, vzrok za vandalizem so pa razna kurjenja zastav kar se je zgodilo v nekem kempu in provociranja med nami in njimi.

Pa hodim na Hrvaško večkrat na leto slabih 10 let v vse možne kraje in otoke.

Za kako praskico na avtu se mi pa tudi j**e, je zgolj pobarvan pleh, s tem da sem jih ogromno pokasiral pri nas zunaj Slovenije pa še nikoli. ;)

Lp

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Sr jul 23, 2008 4:31 pm

se strinjam da za smo za slabe odnose krivi tako mi kot oni. Ampak smo tu kjer smo. Tudi jaz ne izstopam in ne silim v težave, ampak dostikrat težave pridejo k nam. In še to.. Politične težave se izražajo (HOČEŠ NOČEŠ) v zlo velikem merilu. Na mene osebno ti politični spori ne vplivajo (v smislu osovraženosti) mislim pa da na Hrvate tolk bolj.
Zadnjič spremenil Addicted, dne Sr jul 23, 2008 5:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Re: na morje v slovenijo

Napisal/-a hribko Sr jul 23, 2008 4:35 pm

Addicted je napisal/-a:

R Verjetno pa prijava hrvaški policiji "tega in onega" nebi pomagala prav dosti ;)

nič ne rešiš dol s policijo,mam izkušnje ko so mi ukradli avspuh dol z motorja :evil:
pol dneva smo se kregali na policiji,na koncu so pa samo napisali kao zapisnik :evil: :evil: :evil:
najbolj zanimivo je bilo to,da sem moral jaz na policijo,ne pa oni na kraj dogodka :?

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Sr jul 23, 2008 4:59 pm

točno na take stvari mislim... :evil:
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov