Napisal/-a DoubleG Sr jul 23, 2008 10:40 pm
S prijatelji gremo drug teden v Maroko pa me zanima par stvari.
Avto je trovraten (clio). Kako gor spravit strešni prtljažnik? Pri 5-vratnem se lepo nastavke zatakne za notranjo stran vrat in daš gor nosilce. Tu pa zadaj vrat ni. Na bolhi sem našel za 3-vratne pa me zanima kako se to zmontira. Prtljažnik je gromozanski (dolg je 230 cm), je kakšen problem če "štrli" spredaj in zadaj čez streho? Teža ni problem, ker bodo notri šotor, armafleksi, spalne vreče in podobne stvari, ki zasedajo samo prostor.
Na avtu so trenutno 17 col platišča na letnih gumah pa me zanima če se mi splača sezuvat zimske gume na jeklenih 15-kah in kupovati nove (rabljene) letne za 15 col.. Kakšne so tam kaj ceste? Koliko je makadama? Če so ceste O.K. potem tudi s sedajšnjimi (205/40 17) ne bo težav? Poraba je zaradi večjih gum v povprečju večja za 0,7L (pri meni), če naredimo 6000 km (2500 tja nazaj, ter tam okoli) je to 55€ prihranka, kar je brezveze. Gledam tudi gume dimenzij 185/60 15, ki so neprimerno cenejše. Razlike v obsegu je 3,2% kar je malo, še bolj so balonaste kar je bolj za makadam, prestavna razmerja pa se ne bi smela bistveno podreti. Homologacija me ne zanima ker jih sezujem čim pridem domov.
Kakršenkoli dodaten nasvet je dobrodošel.
lp