Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

ghandaed
Stalni uporabnik

LJ-ZG-BG-SK-Thessaloniki potovanje

Napisal/-a ghandaed To sep 30, 2008 8:33 am

Torej... 9.10. imam v solunu nek kongres in se nagibam da bi tja šel z avtom. Zdaj me pa zanima kakšna je kaj pot čez Srbijo. Nekateri so mi jo blazno odsvetovali samo sam mislim da nima kaj takega za bit. Zelo prav bi mi prišla tudi informacija koliko časa rabim do Niša in Skopja da bom približno vedel kje si prenočišče iskat. 9.10. ob 13.00 najkasneje bi namreč moral biti v Solunu.

Zanima me tudi kako je kaj s kaznimi in kontrolo za prehitro vožnjo v Srbiji in Makedoniji. Ali sploh imajo provide? Se mi zdi da bi se dalo v tistih 400 km avtoceste od HR meje pa do Leskovca tudi kar pridobit na času.

Za vse informacije se priporočam.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To sep 30, 2008 11:29 am

Moj šef je letos šel že 3. z avtom na dopust v grčijo. Od ljubljane do aten je rabil 22 ur.. s tem da je imel s seboj majhne otroke. Pravi, da je cesta v redu, tudi v srbiji, tako da se nič ne boj. Kjer ni avtoceste, je regionalka dobra, prometa pa zelo malo. Enkrat so ga 50km pred makedonsko-grško mejo ustavli zarad prehitre vožnje. Policaj ni kompliciral, pospravil 10€ v žep in mu želel srečno vožnjo (še povedal mu je da je še ena patrulija 10 km naprej :P ). Za izračun, koliko potrebuješ do Niša ali skopja, uporabi viamichelin.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino To sep 30, 2008 11:52 am

Lahko se pa zgodi v Srbiji,da če bodo policaji kaj žejni,ti lahko hitrost namerijo tudi brez radarja ;)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To sep 30, 2008 12:13 pm

ma ja ja sej bom dva sixpacka heinekena imel v gepeku za take primere
kar se pa route planerjev tiče pa... meni so pokazali 10 do 11 ur do Soluna kar je zelo zelo optimistično. Če bom v 12 urah prišel do Skopja se ne bom prav nič pritoževal.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To sep 30, 2008 12:16 pm

ghandaed je napisal/-a:ma ja ja sej bom dva sixpacka heinekena imel v gepeku za take primere
kar se pa route planerjev tiče pa... meni so pokazali 10 do 11 ur do Soluna kar je zelo zelo optimistično. Če bom v 12 urah prišel do Skopja se ne bom prav nič pritoževal.

12 ur sem leta 1988 ( Z101) vozil v Pargo......(cca 1300 km)

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak To sep 30, 2008 2:38 pm

Pot je dobra, policajev se ni za bati v kolikor spoštuješ prometne spredpise. Na srbski AC skoraj da ni policije in že dolgo časa ne zaustavljajo kar tako. Poskus podkupovanja policije v Srbiji te lahko stane prostosti - ja, časi se spreminjajo - , v Makedoniji se da prometnike podkupiti samo z ojri. Izogibaj se makedonskim mejnim prehodom med turistično sezono ali praztniki, ker utegneš čakati tudi do 12 ur. So pač posebni modeli in za prehod enega avta porabijo v povprečju sedem minut, izračunaj čas, če jih imaš deset pred tabo. Grčija ni problematična in lahko voziš nekoliko hitreje.
Dobra in ugodna prenočišča so ob avtocesti po celotni Srbiji, imej zeleno karto.
LP

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike To sep 30, 2008 6:31 pm

@marjan novak
Ni tako kot praviš. V Srbiji sem reden obiskovalec in s policijo ni problema niso taki zavrtneži kot naši!
Se kar lepo da zment z njimi.
Sem prejšnji teden bil doli in sem kar krepko pripeljal preveč po regionalki. Po njihovi kazni bi to bilo tam cca 250€ pa sem jim ponudil 50€ pa jih je vzel in samo rekel steran ti put! Srbija je pa zelo lepa država prava nostalgija!
Nimaš se kaj bat pravo uživsanje v vožnji!

Aja zeleno karto pa zelo priporočam!
Make my day

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če okt 02, 2008 7:54 pm

se tole... ali imajo hrvati, srbi in makedonci tudi kaj stacionarnih radarjev postavljenih? ali je to nepomembno ker itak ne bi poloznice poslali...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če okt 02, 2008 8:03 pm

ni stacionarnih radarjev. v srbiji po AC lahk furas malodane koliko češ :D ..pazi se samo kake luknje na cesti ali zablodele živali, pa prometna kultura jim ni jača strana ;) ..kak je u makedoniji pa žal ne vem.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če okt 02, 2008 8:22 pm

super. same stvari ki si jih želim slišat :)
koliko je pa sicer v srbiji kazen za prekoračitev do 60 kmh - na avtocesti? tista uradna - worst case scenario če se ne bo dalo cenkat.
Zadnjič spremenil ghandaed, dne Če okt 02, 2008 8:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Če okt 02, 2008 8:24 pm

ghandaed je napisal/-a:super. same stvari ki si jih želim slišat :)
koliko je pa sicer v srbiji kazen za prekoračitev do 60 kmh - na avtocesti?

10€ v žep pa lahko dalje pelješ 180 če češ! ;)
Make my day
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov