Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

cordo
Novinec

Toscana 2008

Napisal/-a cordo Po okt 20, 2008 3:22 pm

Družino sem septembra naložil v kravo, prižgal Garmina in nastavil cilj Toscana.
Cilj Casole d`Elsa. vmesne točke: Firenze, Siena, San Gimignano, Castelina Chianti, Vinci, .....
Priponke
IMG_1729.JPG
policaj na horsburgerju
IMG_1721.JPG
Zlatarne na mostu
IMG_1679.JPG
Ponte Vecchio- Firenze
IMG_1678.JPG
IMG_1259.JPG
Jutro v Toscani
IMG_1262.JPG
Krava 3C 2008

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dskrab Po okt 20, 2008 3:25 pm

Nice trip.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Po okt 20, 2008 4:19 pm

uuu..lepo potovanje,koliko kilometrov si prevozil do vrnitve domov? LP TADEJ
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po okt 20, 2008 4:41 pm

Super turca in marsikaj lepega za videt. 8) Mi smo bili prvega maja podobno turo. Ljubljana-Firenze-San Giminiano-Vinci-Pisa-Tirrenia. cca. 1700km (obe smeri)

Lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po okt 20, 2008 5:24 pm

2Fast&2Furious je napisal/-a:Super turca in marsikaj lepega za videt. 8) Mi smo bili prvega maja podobno turo. Ljubljana-Firenze-San Giminiano-Vinci-Pisa-Tirrenia. cca. 1700km (obe smeri)

Lp

Vrzi par slik gor, da vidimo, jebelacesta 8)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Po okt 20, 2008 9:07 pm

Lepa tema, mi je všeč.
Spominja me na moj dopust Sicilija (Agrigento).
Lepo, lepo.
Avto, moj partner!

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo To okt 21, 2008 12:08 pm

Še mal slikic.
Priponke
IMG_1818.JPG
Kupola katedrale v Firencah.
IMG_1850.JPG
klik iz avta, oljke in trta.
Chianti je najbolj dober pri 18-20°C.
Če je barik, je še boljši. Najboljši pa v dobri družbi.
IMG_1798.JPG
Detajl vrat- krstilnica nasproti katedrale
IMG_1801.JPG
Door to heaven, dvokrilna vrata, 10 pozlačenih reliefov, 14 stoletje. Vsak relief ima svojo zgodbo iz Biblije. Sam marmor.
IMG_1901.JPG
Monteriggioni, vas na vrhu hriba , obdana z mogočnim obzidjem.
Med sprehodom pod obzidjem vidim delavca, ki krpa luknjo v obzidju, Potegne GSM iz žepa in pravi: Pa radim na nekom zidu u Sieni.
LOL :).
IMG_2000.JPG
oliva, pa ne od Popaja. Ena od značilnosti Toskane.

yyyeb
Novinec

Napisal/-a yyyeb So nov 15, 2008 9:00 pm

zanima me kako se človek odpravi na tako potovanje. a si prek interneta poizvedoval o toscani že prej ali si najel tam turističnega vodiča, ali si bluzil sem ter tja po mestih in naknadno poizvedoval o ogledanem ???

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a So nov 15, 2008 10:08 pm

yyyeb je napisal/-a:zanima me kako se človek odpravi na tako potovanje. a si prek interneta poizvedoval o toscani že prej ali si najel tam turističnega vodiča, ali si bluzil sem ter tja po mestih in naknadno poizvedoval o ogledanem ???

jst imam tako navado:
-preiščem vse forume, in izbrskam vse koristne informacije, ki se nanašajo na cilj (npr sicilija)
-poiščem in preberem vse potopise (na caravaning jih je kar nekaj dobrih), ki jih dobim in si izpisujem stvari, ki me bi zanimale.
-sestavim načrt (kilometri, čas, cestnina, trajekt, prenočišče)
-s seboj vzamem prenosni računalnik, tako da lahko načrt sproti spreminjam če pride kaj vmes (slabo vreme, stavke javnih prevoznih sredstev, zamuda, okvara)
-gps mora bit tudi obvezno zraven, z njim prihraniš ogromno časa v večjih mestih ter funkija "znamenitosti" zna bit uporabna.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Ne nov 16, 2008 1:29 pm

Tommy gun.
to te ma po moje žena poln kufr. Kaj pa mal spontanosti...Lap top za planiranje sabo??? Halo... Stavke javnega prevoza.... A ti si še po unmu sistemu: Nič Nas Ne Sme Presenetiti.

Smisel izleta je,da se maš tisti trenutek lepo in da ga užiješ, ne pa da z digitalcem okol skačeš in gledaš na uro, doma pa slike gledaš.

Sicer sori, k ti gnojim po temi,sam ta novodobni turizem gre men res na dildota in sem mogu.

Za naslednjič ti pa svetujem en road trip,brez forumov, pa prenosnika. Kšno odfukano varianto,ne pa mrežni planing.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne nov 16, 2008 1:49 pm

v Italiji imajo stavke skoraj usak mesec in so me že 2x najeb :)

nimam rad spontanosti saj potem ko prideš domov ugotoviš, da si 3/4 znamenitosti izpustil, ker sploh nisi vedel da so. Ko se voziš po Korziki se ne po nesreči zaletiš v rojstno hišo Napoleona, na plažo Palombaggia ali v vasico Petreto-Bicchisano.
Načrtovanje je zame 1/3 užitka celotnega potovanja.

Sicer pa se je tudi meni nekoč slišalo lepo in romantično it na pot brez ciljev
:)

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po nov 17, 2008 12:01 pm

TommyGun je napisal/-a:nimam rad spontanosti saj potem ko prideš domov ugotoviš, da si 3/4 znamenitosti izpustil, ker sploh nisi vedel da so.

Familijo pač ne moreš pelat na izlet 600km daleč KrNEKI varianto.
Tudi v trgovino se gre s spiskom nakupa. Potem pa na licu mesta še malo improviziraš.

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc To nov 18, 2008 12:38 pm

TommyGun je napisal/-a:v Italiji imajo stavke skoraj usak mesec in so me že 2x najeb :)

nimam rad spontanosti saj potem ko prideš domov ugotoviš, da si 3/4 znamenitosti izpustil, ker sploh nisi vedel da so. Ko se voziš po Korziki se ne po nesreči zaletiš v rojstno hišo Napoleona, na plažo Palombaggia ali v vasico Petreto-Bicchisano.
Načrtovanje je zame 1/3 užitka celotnega potovanja.

Se strinjam s tabo - načrtovanje, kaj hočeš videti pomeni velik del užitka že ko to delaš, potem pa še na kraju samem. Ob tem so še dodatne prednosti, ki ti prihranijo veliko živcev - kdaj je kaj odprto, kdaj je manj gneče, ...

Druga stvar je držanje načrta kot pijanec plota - tukaj sem tudi jaz pristaš fleksibilnosti - imaš neke obezne točke, ki si jih želiš ogledati, okvirne lokacije prenočišč, znotraj tega pa se prilagajaš situaciji. In verjemi, @primozek, da je žena precej bolj vesela, če stvari tečejo kot po maslu, kot da se znajde sredi tujega kraja brez strehe nad glavo in sredi prometnega zamaška.
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov