Informacije o državah, nasveti, zanimivi kraji

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Potep ob Soči

Napisal/-a GiGi1985 Ne apr 19, 2009 9:30 pm

Pozdrav,

Letos sem se odločil da dopust preživim nekje ob Soči v kampih. Nimam še nič konretnih idej oz. poti, ampak nekako planiram da bi začel z potjo nekje pri izviru Soče potem pa skozi Trento, Bovec, Kobarid..., zaključil pa z skokom na morje še za dan ali dva.
Kaj priporočate, da bi si bilo dobro ogledat oz. doživet? V mislih imam rafting, pa skok na kakšno goro, kolesarjenje, glede znamenitosti, muzejev in podobno pa nimam pojma. Kakšen predlog?
Katere kampe priporočate? za enkrat so v mislih nadiža, lazar, soča,....
število dni še ni določeno, računam na nekje 7-10 dni.

predlogi in nasveti dobrodošli.

Hvala, LP

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne apr 19, 2009 9:40 pm

ti kr peit tja ko se reče Log pod Mangartom...nimaš kej zgrešit...jaz sem bil lani poleti tam in res lahka rečem tapravo doživetje...bil sem pa na krnskih jezerah,slemenovi špici,kobaridu,mangart,jerebca(4 ure hoje v eno smer :shock: ) in še in še...maš pa še rafting in je res tud noro...na mangartu greš lahko skočit s padalom...ne bo ti žal ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne apr 19, 2009 9:52 pm

pa to misliš it do izliva soče na italjanski strani?

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Ne apr 19, 2009 10:57 pm

jaz grem vsako leto kampirat ob Soči in je res lepo. Sicer ne kampiram v kampu... maš pa kamp med kobaridom in tolminom na res lepi lokaciji,tik ob Soči :D Ko si že na tem koncu pa greš lahko tud na Mangart,Drežnico,Krn... kjer je res čudovita narava!!!
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 20, 2009 6:57 am

Kamp Koren v Kobaridu. Bil tam en podaljšan vikend in je bilo zelo lepo. Kobarid je nasploh dobro izhodišče za karkoli.
Kamp v Soči je velik in lep, vendar ( po mojih izkušnjah ) precej penzionističen ;) Kitara ob 22h je velik 'zločin' :?
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po apr 20, 2009 7:14 am

Hvala za odgovore. Ne, na italijansko stran ne mislim iti, ko Soča zaključi potv SLO, potem tudi jaz mislim zaključit in še skok na morje. Drugače pa krnsko jezero obvezno, kaj pa lepena, koritnice, slap Boka so vredni ogleda?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po apr 20, 2009 10:10 am

GiGi1985 je napisal/-a:Hvala za odgovore. Ne, na italijansko stran ne mislim iti, ko Soča zaključi potv SLO, potem tudi jaz mislim zaključit in še skok na morje. Drugače pa krnsko jezero obvezno, kaj pa lepena, koritnice, slap Boka so vredni ogleda?

Če boš šel na krnsko jezero, boš štartal iz lepene. Ko zaviješ z glavne ceste proti lepeni se ustavi, ko greš čez sočo.. res lep pogled na korita soče ( to je pogled, ki je na vseh razglednicah.. ). Slap boka je ob poti ( se ga vidi s ceste ) med kobaridom in bovcem ( letos bo velik še celo poletje, ker je dosti snega v hribih). Zelo bi priporočal ogled slapa Kozjak ( malo poguglaj - štartaš lahko peš iz prej omenjenega kampa Koren ) - tam je res enkratno...
Drugače pa užgi kak canyoning, hidrospid in raft ( v tem vrstnem redu ;) )
No escape from the mass mind rape...

ninen
Nov uporabnik

Napisal/-a ninen So maj 09, 2009 7:33 pm

bravo, odličen del Slovenije za raziskovat!
imaš kar nekaj zanimiv stvari za pogledat, predvsem pa uživat v naravi...adrenalina ti ne bo manjkalo :). je pa na tem koncu (goriškem, posočje) cca. 20 kampov, nekateri organizirajo tud vse športne dejavnosti...med najbolj znanimi je sigurno Eko kamp-Korita, so pa tud ostali zanimivi...lahko malo prebrskaš na http://www.avtokampi.si pa potem poveš svoje izkušnje :).
lepo se imej, dolgčas ti prav gotovo ne bo!
LP

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer So maj 09, 2009 8:36 pm

Krnsko jezero je res prečudovito! Pa še pot iz Lepene ni tako zahtevna!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!
Vrni se na Potovanja in izleti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov