@stjurc
Mi smo sli ravno eno leto nazaj podobno pot. Z letalom do NY, tam smo bli 3 dni potem pa z avto naokoli, med drugim v Toronto in potem skoz Chicago in Washington nazaj.
Avto smo rezervirali preko neta preko firme Dollar (
http://www.dollar.com/) in sicer v Angliji, ker je bilo ceneje kot direktno v ZDA! Avto pa smo prevzeli na letališču v mestu Newark, kamor smo šli z vlakom iz New Yorka. Razloga za Newark sta bila 2 - avta v NY nismo potrebovali in dražje je doplačilo za mladega voznika v NY (če si star pod 25 let).
Omejitev za vožnjo ni, v Kanado prideš brez problemov. Pri najemu smo doplačali še nekaj dolarjev na dan za avto vleko (če ti crkne v Kanadi imaš dolgo pot do NY), ter nekaj je bilo doplačila ker smo avto vrnili na drugi lokaciji (na letališču v NY, potem pa smo šli direktno na letalo).
Zastojev zna nekaj bit, mi kakšnega hujšega nismo doživeli, je pa kar nekaj časa trajalo ko smo šli nazaj da smo se prebili skozi New York na drugo stran mesta.
In imeli smo tudi mednarodno vozniško, kot so ti svetovali.
Glede prenočitev:
spali smo večinoma ob avtocestah v motelih oz innih. So dokaj poceni (nekje 20-30$ na noč) in so takoj ob izvozih z avtoceste. Glede varnosti je bilo OK, inni pa so tudi na solidnem nivoju (samo smo bili v Red Roof innih). Rezervirano nismo imeli nič in smo vedno prišli zvečer okol 21h, 22h tja pa smo vedno dobili sobo, razen enkrat (potem smo se peljali dobrih 100km naprej do naslednjega Red Roofa). Problem zna biti mogoče kakšen vikend - petki in sobote zvečer.
Čudi me kako da so take cene kart?

Mi smo karte rezervirali lani maja za september, pa smo dali 570€ (iz Brnika do NY, vmes prestop v Švici). Do Švice smo šli z Adrio, potem pa z American Airlines. Ena sodelavka je šla letos maja pa je kupila karte nekje 3 tedne prej pa je dala nekje 370€ (isto iz Brnika, prestop na Dunaju pa potem v NY, z Austrian Airlines).